Joulukirkko, kuvituskuva.

Adventin ja joulun aika seurakunnissa

Koronapandemia vaikuttaa myös seurakuntien joulunajan tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Joulua ei kuitenkaan ole peruttu! Seurakunnat eivät mene kiinni eivätkä lakkaa olemasta, vaan ovat edelleen kiinnostuneita ihmisistä ja heidän elämästään sekä juhlivat kaiken keskellä Vapahtajan syntymää. Joulun ajan tapahtumia toteutetaan ulkona ja verkossa. 

Seurakunnissa seurataan koronaan liittyviä viranomaisten ohjeistuksia.

  • Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiloissa voi kokoontua 3.-23.12. välillä maksimissaan 10 henkeä. Suosituksen on antanut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä 1.12.2020.  
  • Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia. Aluehallintoviraston 2.12.2020 tekemä päätös on voimassa 3.-23.12.
  • Lue lisää henkilömäärärajoituksista.

Joulusivuja päivitetään sitä mukaa kuin tiedetään, mitkä tilaisuudet perutaan ja mitkä toteutetaan esimerkiksi verkon välityksellä tai ulkona. Joulunpyhien tilanteesta viestitään, kun viranomaisten ohjeet ovat tiedossa. 

Ethän tule paikalle edes ulkona järjestettäviin tilaisuuksiin, jos sinulla on flunssaoireita. Suosimme hyvää käsihygieniaa ja suosittelemme vahvasti maskin käyttöä niin sisällä kuin ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa. Pidäthän huolta myös turvaväleistä.

Tapahtumatietojen muutokset ovat mahdollisia, ja ajantasaisimmat tiedot päivitetään verkkosivuille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Lisää joulutapahtumia löydät tapahtumakalenterista ja Lilja-lehden joulukuun numerosta 17.12.2020.

Kirkkojen ja tilojen osoitetiedot on koottu seurakuntayhtymän tilasivulle.

Lue lisää:

24 tarinaa joulun odotukseen

Arkkipiispa Tapio Luoma vie Nalle-Kallen kanssa joulutunnelmaan! Arkkipiispa lukee päivittäin yhden sadun aina jouluaattoon asti. Klikkaa kuvasta lisätietoihin! 

Visuaalinen joulukalenterin kuvituskuva, jossa arkkipiispa, nalle-pehmolelu ja teksti "24 tarinaa joulun odotukseen, arkkipiispan joulukalenteri".

Kirkonrotat matkalla jouluun 

Kirkonrotat Hilda ja Hulda ovat tehneet lasten iloksi oman videojoulukalenterin. Klikkaa kuvaa ja tule mukaan!

Ensimmäinen joulu Funikulaarissa

Katso seurakuntien hyvän mielen jouluvideo, joka tuo joulun tapahtumat Aurajoen rannoille!

YouTube-video

Jouluevankeliumi Turun murteella