Seniorit Tuomiokirkkoseurakunnassa

Tuomiokirkkoseurakunnan eläkeläistoiminnassa pääset tutustumaan toisiin erilaisissa tapaamisissa ja ryhmissä. Nuorekkailla eläkeläisillä on monipuolista toimintaa kaupungissa, joskus vähän kauempanakin. Tuolijumppa sekä Vuorikodin keskiviikkokerho kutsuvat säännöllisiin tapaamisiin keskusta-alueella liikunnan ja yhdessäolon merkeissä. Arki ja usko - ryhmä kutsuu pohtimaan yhdessä toisten kanssa arjen uskoa erilaisten teemojen kautta, ja mitä hengellisyys omassa elämässäni voisi olla. Tänä syksynä keskustellaan erityisesti aikoinaan rippikoulussa käsiteltyjä teemoja Jumalasta ja Jeesuksesta alkaen. Leskien juttutuokioissa yhdessäoloa, keskusteluja, ajatuksia, lounashetkiä sekä vertaisuutta leskenä elämisessä. Kaikkiin tapahtumiin olet lämpimästi tervetullut!

Tuomiokirkkoseurakunnassa kokoontuu säännöllisesti Vuorikodin keskiviikkokerho sekä tuolijumppa. Vuorikodin keskiviikkokerho kokoontuu parittomina keskiviikkoina Vuorikadulla, Vuorikatu 8:ssa. Hartauteen hiljentymisen jälkeen on mukava vaihtaa kuulumisia kahvikupin ääressä. Vaihtuva ohjelma ja yhteinen keskustelu virittävät ajatukset erilaisiin teemoihin mukavaa yhdessäoloa unohtamatta. Tuolijumpassa Toimitalolla laitetaan jäsenet liikkeelle, mutta kuitenkin oman kunnon mukaan. Jumppaa on parittomina keskiviikkoina ja liikuntahetki kestää noin 45 minuuttia. Tervetuloa mukaan!

Syksyn 2023 säännöllinen toiminta

Arki ja usko -keskusteluryhmä eläkeikäisille

Arki ja usko – keskusteluryhmässä pohditaan ja keskustellaan aikoinaan rippikoulussa opetettuja kristilliseen uskoon liittyviä aiheita. Ryhmän kokoontumiset ovat avoimia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ryhmää ohjaavat seurakunnan työntekijät. Syksyn teemana on Katekismus. Kristillisen uskon ydin voidaan tiivistää muutamaan keskeiseen asiaan. Uskontunnustus, kymmenen käskyä ja Isä meidän - rukous ovat niitsä tärkeimmät. Uskonpuhdistaja Martti Luther kirjoitti ensimmäisen katekismuksen. Siinä hän kertoi myös kasteen ja ehtoollisen merkityksestä.

Eläkeikäisille suunnatun ryhmän syyskausi alkaa pe 8.9. klo 13.30. Ryhmä kokoontuu syksyllä 4 kertaa päättyen 8.12.  Kokoontumiset ovat Toimitalolla Eerikinkatu 3:ssa.

Kabinetti, Eerikinkatu 3, 2. krs. klo 13.30

8.9.             Kymmenen käskyä

6.10.           Uskon tunnustus

10.11.         Isä meidän - rukous

8.12.           Sakramentit

 

Tuolijumppa (maksuton)
Eerikinkatu 3, 2 krs. juhlasali, parittomat keskiviikot klo 13–13.45. 

Tervetuloa ammattilaisohjaajan vetämään tuolijumppaan oman kunnon mukaan parittomina keskiviikkoina klo 13. Et tarvitse erityisiä välineitä, vaan rento ja mukava asu riittää. Juotavaa tarjolla jumpassa. Voit ottaa myös oman juomapullon mukaan.
Syksyn kokoontumiset: 30.8, 13.9, 27.9, 11.10, 25.10, 8.11 ja 22.11.

 

Vuorikodin keskiviikkokerho, klo 13.00–14.30 / parittomat viikot / Vuorikatu 8. 

Hartauteen hiljentymisen jälkeen on mukava vaihtaa kuulumisia kahvikupin ääressä. Vaihtuva ohjelma ja yhteinen keskustelu virittävät ajatukset erilaisiin teemoihin mukavaa yhdessäoloa unohtamatta. Syksyllä 2023 kokoonnutaan 13.9, 27.9, 11.10, 25.10, 8.11 ja 22.11.  

Syksyn ohjelma:

13.9 Leppoisasti kesän jälkeen. Tervetuloa aloittamaan syyskautta.

27.9. ABC ja aapiskukko. Muistellaan kansakouluvuosia, vieraana eläkkeellä oleva luokanopettaja Raili Suokko

11.10. Anja Nurminen laulattaa tuttuja lauluja

25.10. Lehti puusta variseepi - Sinikan juttukerhossa taivastellaan syksyn etenemistä ja ajankohtaisia asioita

8.11. Seurakuntapastori Tuomas Vaura vieraana kerhossa

22.11. Vuorikodin kerhon pikkujoulua

 

Leskien juttutuokiot 

Leskien juttutuokiossa keskustelemme yksinjäämisen monista näkökulmista. Tuo yksin kuljettu matka voi olla hyvin eripituinen, vuosia tai vähemmän. Mukaan voi tulla jakamaan omia tuntojaan tai vain kuuntelemaan, kun kaipaa yhteyttä samassa tilanteessa olevien kanssa.

Kokoontumispäivinä voit tulla syömään yhdessä toisten kanssa ravintola Naakkaan omakustanteisesti klo 13, jonka jälkeen on kokoontuminen Yläsalissa klo 14, ellei toisin mainita. Paikka: Eerikinkatu 3, 2. krs.

Ma 28.8. klo 14      ”Kypsää viljaa” juttutuokion aiheena.

Ma 18.9. klo 14       ”Enkeleitä, onko heitä”. Ota mukaan enkelirunosi, kiiltokuvasi tai enkelitaulusi.

Ma 2.10. klo 14      ”Kirja mukana surussa”, mukana Harri Raitis.

Ma 23.10. klo 14    "Lesket Raamatussa", vieraana tuomiorovasti Aulikki Mäkinen. 

Ti 7.11. klo 14    ”Virsien ja laulujen lähteillä”, Kirjailija ja runoilija Anna-Mari Kaskinen vieraana Nuorekkaiden eläkeläisten Tiistaitreffeillä (Eerikinkatu 3, Juhlasali). Juttukahvit 3 €. Tervetuloa.

 

Nuorekkaat eläkeläiset

Aktiivisille eläkeläisille suunnattua ohjelmaa on runsaasti. Lisätietoa erityisesti nuorekkaille eläkeläisille suunnatusta toiminnasta löydät omalta sivultaan. Siirry Nuorekkaiden eläkeläisten sivulle tästä linkistä.

Retket ja leirit

Järjestämme eläkeikäisille suunnattuja päiväretkiä ja leirejä vuosittain. Eläkeikäisten virkistyspäiviä vietämme Sinapin kurssikeskuksessa Kakskerrassa kesäaikaan, yleensä joko touko- tai elokuussa. Päiväretkillä useimmiten suuntaamme tutustumaan mukaviin kohteisiin Varsinais-Suomen alueella.

Sinapin leiri- ja kurssikeskus

Sinapin leirikeskus on moderni leirikeskus kauniissa maisemissa Kakskerrassa. Sinapissa on mahdollisuus saunoa, uida, nauttia herkullisesta ruoasta ja hiljentyä kauniissa kappelissa tai leirinuotion äärellä. Tule nauttimaan hienosta ympäristöstä, hyvästä ohjelmasta ja mukavasta yhdessäolosta. Sinapin leirikeskuksesta voit lukea lisää tämän linkin takaa.

 

 

 

 

Silta metsän keskellä

Ota yhteyttä