Seniorit Tuomiokirkkoseurakunnassa

Tuomiokirkkoseurakunnan eläkeläistoiminnassa pääset tutustumaan toisiin erilaisissa tapaamisissa ja ryhmissä. Nuorekkailla eläkeläisillä on monipuolista toimintaa kaupungissa, joskus vähän kauempanakin. Tuolijumppa sekä Vuorikodin keskiviikkokerho kutsuvat säännöllisiin tapaamisiin keskusta-alueella liikunnan ja yhdessäolon merkeissä. Hengellisyys arjessa - ryhmä kutsuu pohtimaan yhdessä toisten kanssa arjen hengellisyyttä erilaisten teemojen kautta, ja mitä hengellisyys omassa elämässäni voisi olla. Kaikkiin tapahtumiin olet lämpimästi tervetullut!

Tuomiokirkkoseurakunnassa kokoontuu säännöllisesti Vuorikodin keskiviikkokerho sekä tuolijumppa. Vuorikodin keskiviikkokerho kokoontuu parittomina keskiviikkoina Vuorikadulla, Vuorikatu 8:ssa. Hartauteen hiljentymisen jälkeen on mukava vaihtaa kuulumisia kahvikupin ääressä. Vaihtuva ohjelma ja yhteinen keskustelu virittävät ajatukset erilaisiin teemoihin mukavaa yhdessäoloa unohtamatta. Tuolijumpassa Toimitalolla laitetaan jäsenet liikkeelle, mutta kuitenkin oman kunnon mukaan. Jumppaa on parittomina keskiviikkoina ja liikuntahetki kestää noin 45 minuuttia. Tervetuloa mukaan!

Valoisaa huhtikuuta! Toiminnassa huolehditaan edelleen turvaväleistä ja suosittelemme maskin käyttöä. 

 

Ajankohtaista: Virkistyspäivät teemalla "elämän iloa" Sinapin leirikeskuksessa 22.-25.8.2022.

Elokuinen, merellinen Sinapin leirikeskus kutsuu virkistäytymään. Vietetään aikaa ulkona ja sisällä, nautitaan luonnosta, rentoudutaan levon, yhdessäolon, virikkeellisen toiminnan ja hyvän ruoan parissa!

Virkistyspäivien hinta: 2 hh 105 € / 1 hh 125 €, sis. bussikuljetukset, virkistyspäivien ohjelman ja täysihoidon.

Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua, tarjoamme ensisijaisesti kahden hengen huoneen majoitusta. Voit kuitenkin ilmoittaa hakemuksessasi yhden hengen huoneen toiveestasi. Käsittelemme hakemukset ja toiveet määräajan päättyessä.

Virkistyspäivät ovat ensisijaisesti tarkoitettu Martinseurakunnan ja Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville eläkeikäisille. Ensikertalaiset ja henkilöt, jotka eivät osallistu muille leireille tänä vuonna, ovat etusijalla. Virkistyspäiville hakevan tulee pystyä itsenäisesti suoriutumaan arjen askareista. Järjestävän tahon puolelta henkilökohtaisen avustajan järjestäminen ei ole mahdollista.

Hakemuksen voi tulostaa pdf-tiedostonaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Hakemus tulee palauttaa ti 31.5.2022 mennessä: Tuomiokirkkoseurakunta, PL 922, 20101 Turku - kuoreen merkintä ”Diakonialeiri"

Voit myös palauttaa hakemuksen diakoniatoimistoon: Tuomiokirkkoseurakunta (Eerikinkatu 1) tai Martinseurakunta (Temppelinkatu 1)

Virkistyspäiville valituille lähetetään kesäkuun aikana kirje, jossa on tarkemmat tiedot virkistyspäivistä; varusteista, ohjelmasta ja kuljetuksesta. Kirjeen mukana on myös maksuohje osallistumismaksusta. Osallistumismaksuun voi kysyä tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä – otathan yhteyttä hyvissä ajoin. Maksamalla maksun eräpäivään mennessä vahvistetaan paikka.

KEVÄT 2022

TUOLIJUMPPA ELÄKEIKÄISILLE (maksuton) Eerikinkatu 3, 2 krs. juhlasali klo 13–13.45.

Tervetuloa liikunnanohjaaja Tuula Välimäen vetämään tuolijumppaan oman kunnon mukaan parittomina keskiviikkoina klo 13. Et tarvitse erityisiä välineitä. Rento ja mukava asu riittää. Voit ottaa oman juomapullon mukaan.
KEVÄÄN 2022 kokoontumiset: 19.1., 2.2., 16.2., 2.3., 16.3., 30.3., 27.4 ja 11.5. Hiljaisella viikolla 13.4. ei ole jumppaa. 
Lisätiedot: Sofia Niskanen p. 040 341 7582.

VUORIKODIN KESKIVIIKKOKERHO, parittomat keskiviikot klo 13-14.30, Vuorikatu 8. 

Vuorikodin keskiviikkokerho on eläkeläisten iltapäivähetki, jossa on vaihtuvaa ohjelmaa, kahvittelua ja hartaushetki. Kerho kokoontuu parittomina keskiviikkoina. Mukana toteuttamassa seurakunnan vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. 
Vuorikodin kerho aloittaa kevään kokoontumiset 2.2. alkaen.

Kokoontumiset keväällä 2022:
2.2, 16.2., 2.3., 16.3., 30.3., 13.4., 27.4. ja 11.5. 

HENGELLISYYS ARJESSA – ryhmä eläkeikäisille

Tule pohtimaan arjen hengellisyyttä eri näkökulmista. Ryhmää vetävät seurakunnan työntekijät ja kokoonnumme kevätkaudella yhteensä kahdeksan kertaa. Ryhmä on avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautu etukäteen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!
Lisätietoja ryhmästä: Mika Mäntyranta p. 040 341 7109 ja Sofia Niskanen p. 040 341 7582

Kevään 2022 aikataulu:
21.1. klo 13.30  Kevään aloitus, Tark´ampujan kappeli, Turun tuomiokirkko (Huom. paikka!) PERUTTU
4.2. klo 13.30  Juhlasali, Eerikinkatu 3. Aloitus
18.2. klo 13.30  Juhlasali, Eerikinkatu 3. "Messu - miksi siinä on järjestys?"
4.3. klo 13.30  Juhlasali, Eerikinkatu 3. "Mikä ihmeen kilvoittelu?"
18.3. klo 13.30  Juhlasali, Eerikinkatu 3. "Kärsimys"
1.4. klo 13.30  Juhlasali, Eerikinkatu 3. "Rukous"
22.4. klo 13.30  Juhlasali, Eerikinkatu 3. "Siunaus - miksi me siunaamme?"
5.5. klo 12  Torstain keskipäivän ehtoollinen Turun tuomiokirkossa ja sen jälkeen kokoontuminen Tark´ampujan kappelissa (Huom. aika ja paikka!) "Elämän ilo"

Nuorekkaat eläkeläiset

Aktiivisille eläkeläisille suunnattua ohjelmaa on runsaasti. Lisätietoa erityisesti nuorekkaille eläkeläisille suunnatusta toiminnasta löydät omalta sivultaan. Siirry Nuorekkaiden eläkeläisten sivulle tästä linkistä.

Retket ja leirit

Järjestämme eläkeikäisille suunnattuja päiväretkiä ja leirejä vuosittain. Eläkeikäisten virkistyspäiviä vietämme Sinapin kurssikeskuksessa Kakskerrassa kesäaikaan, yleensä joko touko- tai elokuussa. Päiväretkillä useimmiten suuntaamme tutustumaan mukaviin kohteisiin Varsinais-Suomen alueella.

Sinapin leiri- ja kurssikeskus

Sinapin leirikeskus on moderni leirikeskus kauniissa maisemissa Kakskerrassa. Sinapissa on mahdollisuus saunoa, uida, nauttia herkullisesta ruoasta ja hiljentyä kauniissa kappelissa tai leirinuotion äärellä. Tule nauttimaan hienosta ympäristöstä, hyvästä ohjelmasta ja mukavasta yhdessäolosta. Sinapin leirikeskuksesta voit lukea lisää tämän linkin takaa.

 

 

 

 

sinivuokot aukeavat

Ota yhteyttä