Seniorit Tuomiokirkkoseurakunnassa

Tuomiokirkkoseurakunnan eläkeläistoiminnassa pääset tutustumaan toisiin erilaisissa tapaamisissa ja ryhmissä. Nuorekkailla eläkeläisillä on monipuolista toimintaa kaupungissa, joskus vähän kauempanakin. Tuolijumppa sekä Vuorikodin keskiviikkokerho kutsuvat säännöllisiin tapaamisiin keskusta-alueella liikunnan ja yhdessäolon merkeissä. Arki ja usko - ryhmä kutsuu pohtimaan yhdessä toisten kanssa arjen uskoa erilaisten teemojen kautta, ja mitä hengellisyys omassa elämässäni voisi olla. Tänä syksynä keskustellaan erityisesti aikoinaan rippikoulussa käsiteltyjä teemoja Jumalasta ja Jeesuksesta alkaen. Leskien juttutuokioissa yhdessäoloa, keskusteluja, ajatuksia, lounashetkiä sekä vertaisuutta leskenä elämisessä. Kaikkiin tapahtumiin olet lämpimästi tervetullut!

Tuomiokirkkoseurakunnassa kokoontuu säännöllisesti Vuorikodin keskiviikkokerho sekä tuolijumppa. Vuorikodin keskiviikkokerho kokoontuu parittomina keskiviikkoina Vuorikadulla, Vuorikatu 8:ssa. Hartauteen hiljentymisen jälkeen on mukava vaihtaa kuulumisia kahvikupin ääressä. Vaihtuva ohjelma ja yhteinen keskustelu virittävät ajatukset erilaisiin teemoihin mukavaa yhdessäoloa unohtamatta. Tuolijumpassa Toimitalolla laitetaan jäsenet liikkeelle, mutta kuitenkin oman kunnon mukaan. Jumppaa on parittomina keskiviikkoina ja liikuntahetki kestää noin 45 minuuttia. Tervetuloa mukaan!

Kesäpäivät eläkeikäisille Sinapissa 14.–17.8.2023

Elokuinen, merellinen Sinapin kurssikeskus kutsuu jälleen eläkeikäisiä yhteen. Sinapin kurssikeskus on esteetön, tasokas ja monipuolinen retki- ja majoituspaikka Kakskerrassa. Kesäpäiviä vietetään tänä vuonna luontoteeman äärellä.  Päivien aikana vietetään aikaa ulkona ja sisällä, nautitaan luonnosta, hiljennytään Sanan äärellä sekä rentoudutaan levon, yhdessäolon, virikkeellisen toiminnan ja hyvän ruoan parissa!

Kesäpäivien hinta: 2 hh 105 € / 1 hh 125 € (Tukea osallistumismaksuun voi kysyä oman seurakunnan diakoniatyöltä - ota yhteyttä ajoissa)

  • sisältää bussikuljetukset, kesäpäivien ohjelman ja täysihoidon.
  • Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua, tarjoamme ensisijaisesti kahden hengen huoneen majoitusta. Voit kuitenkin ilmoittaa hakemuksessasi yhden hengen huoneen toiveestasi. Käsittelemme hakemukset ja toiveet määräajan päätyttyä.

Kesäpäivät ovat tarkoitettu ensisijaisesti Henrikinseurakunnan ja Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville eläkeikäisille. Ensikertalaiset ja henkilöt, jotka eivät osallistu muille leireille tänä vuonna, ovat etusijalla. Kesäpäiville hakevan tulee pystyä itsenäisesti suoriutumaan päivittäistoimistaan (kuten henkilökohtainen terveys ja sairaudenhoito, liikkuminen, pukeutuminen). Järjestävän tahon puolelta henkilökohtaisen avustajan järjestäminen ei ole mahdollista. Hakemuksia voi tulostaa itse tältä sivulta ja niitä on myös saatavilla diakoniatyöntekijöiltä Henrikinseurakunnassa ja Tuomiokirkkoseurakunnassa. 

Hakemuskaavakkeen voit tulostaa tästä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hakemus tulee palauttaa ke 31.5.2023 mennessä.

Palautus postitse osoitteeseen:

  • Tuomiokirkkoseurakunta, PL 922, 20101 Turku - kuoreen merkintä ”Eläkeikäisten kesäpäivät”
  • Henrikinseurakunta, Peltolantie 2, 20740 Turku - kuoreen merkintä ”Eläkeikäisten kesäpäivät”

        Voit myös palauttaa hakemuksen diakoniatoimistoon:

  • Tuomiokirkkoseurakunta (Eerikinkatu 1)
  • Henrikinseurakunta (Peltolantie 2)

 

Kevään 2023 säännöllinen toiminta

Arki ja usko -keskusteluryhmä eläkeikäisille

Arki ja usko – keskusteluryhmässä pohditaan ja keskustellaan aikoinaan rippikoulussa opetettuja kristilliseen uskoon liittyviä aiheita. Teemoja viritellään syksyn aikana uudelleen työntekijän alustuksin sekä yhdessä pohtien ja jakaen. Tässä ryhmässä uskaltaa myös kysyä askarruttavista asioista.

Eläkeikäisille suunnatun ryhmän kevätkausi alkaa pe 17.2. klo 13.30. Ryhmä kokoontuu keväällä 4 kertaa päättyen 12.5. Ryhmän kokoontumiset ovat avoimia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ryhmää ohjaavat seurakunnan työntekijät. Kokoontumiset ovat Toimitalolla Eerikinkatu 3:ssa.

Kabinetti, Eerikinkatu 3, 2. krs. klo 13.30

17.2.            Diakonia - yhteinen asiamme

24.3.            Lähetystyö - miten sitä tehdään nykyisin?

14.4.            Luomakunta - "mehän tiedämme, että koko luomakunta yhä huokaa" (Room. 8:22)

12.5.            Jo joutui armas aika

 

Tuolijumppa (maksuton)
Eerikinkatu 3, 2 krs. juhlasali, parittomat keskiviikot klo 13–13.45. 

Tervetuloa liikunnanohjaaja Tuula Välimäen vetämään tuolijumppaan oman kunnon mukaan parittomina keskiviikkoina klo 13. Et tarvitse erityisiä välineitä, vaan rento ja mukava asu riittää. Juotavaa tarjolla jumpassa. Voit ottaa myös oman juomapullon mukaan.
Kevään kokoontumiset: 18.1., 1.2., 15.2., 1.3, 15.3, 29.3., 12.4., 26.4., 10.5. ja 24.5. 

 

Vuorikodin keskiviikkokerho, klo 13.00–14.30 / parittomat viikot / Vuorikatu 8. 

Hartauteen hiljentymisen jälkeen on mukava vaihtaa kuulumisia kahvikupin ääressä. Vaihtuva ohjelma ja yhteinen keskustelu virittävät ajatukset erilaisiin teemoihin mukavaa yhdessäoloa unohtamatta. Keväällä 2023 kokoonnutaan 18.1., 1.2., 15.2., 1.3., 15.3., 29.3., 12.4., 26.4. ja 10.5.  

18.1.        Tervetuloa aloittamaan kevättä!

1.2.          Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen toiminnanjohtaja Leo Brenner: mitä Kansanlähetys tekee ja miksi

15.2.        Vanhainkotien sairaalapastori Anne Norvasuo

1.3.          Kyllikki Krapinoja: Ikäänsä tyytyväinen nainen

15.3.        Tanja Shoshani: Tutustutaan Israeliin maana ja kulttuurina. Esitys etäyhteydellä.

29.3.        Diakoni Kaija Jokinen mukana kerhossa

12.4.        Eeva-Kaisa Ahlamo: Kansanperinteen parhaat niksit ja hauskimmat uskomukset

26.4.        Anneli Leppänen ja Sinikka Tuominen: Ikoneista ja siitä, miten ne syntyvät

10.5.        Kevään iloa! Musiikkia ja iloista yhdessäoloa

 

Leskien juttutuokiot 

Leskien juttutuokiossa keskustelemme yksinjäämisen monista näkökulmista. Tuo yksin kuljettu matka voi olla hyvin eripituinen, vuosia tai vähemmän. Mukaan voi tulla jakamaan omia tuntojaan tai vain kuuntelemaan, kun kaipaa yhteyttä samassa tilanteessa olevien kanssa.

Kokoontumispäivinä voit tulla syömään yhdessä toisten kanssa ravintola Naakkaan omakustanteisesti klo 13, jonka jälkeen on kokoontuminen Yläsalissa klo 14, ellei toisin mainita. Paikka: Eerikinkatu 3, 2. krs.

Ma 9.1. klo 14 "Pelko ja luottamus" 

Ma 30.1. klo 14  Vieraana hautaustoimistosta Helena Pihl. 

Ma 13.2. klo 14 "Kaipaan ja kiitän"musiikillinen iltapäivä yhdessä laulaja, lauluntekijä ja kirjailija Hanna Ekolan kanssa juhlasalissa (Eerikinkatu 3). 

Ma 6.3. klo 14  "Onko elämässäni johdatusta?"

Ma 27.3. klo 14  "Kohti pääsiäistä Leena Suomisen johdolla"

Ma 17.4. klo 14   Vierailu Ortodoksisessa kirkossa, kokoontuminen kirkon edessä klo 14 (Yliopistonkatu 19, Turku)

Ma 8.5. klo 14   "Muistoja äidistä ja isästä"

Ma 29.5. klo 14  "Linnut, ilo elämässämme"

Yhteistyössä järjestettyä

Ystävänpäivä – ohjelmallinen lounastilaisuus seniori-ikäisille

Keittolounas, virkistävää ohjelmaa, mukavaa seuraa ja hyvät kahvit seniori-ikäisille. Lounas ohjelmineen 4 euroa. Ystävänpäivän lounastilaisuuden järjestävät joka toinen maanantai yhteistyössä Turun NNKY ja Tuomiokirkkoseurakunta. Ilmoittautumista toivotaan sähköpostiin toimisto@nnkyturku.fi tai puhelimitse 0400 821905.

Kevään 2023 kokoontumiset:

ma 30.1. klo 13–14.30

ma 13.2. klo 13–14.30

ma 27.2. klo 13–14.30

ma 13.3. klo 13–14.30

ma 27.3. klo 13–14.30

ma 17.4. klo 13–14.30

Kokoontumiset: Turun NNKY:llä, Vähä Hämeenkatu 12 aC 57, 20500 Turku

 

Nuorekkaat eläkeläiset

Aktiivisille eläkeläisille suunnattua ohjelmaa on runsaasti. Lisätietoa erityisesti nuorekkaille eläkeläisille suunnatusta toiminnasta löydät omalta sivultaan. Siirry Nuorekkaiden eläkeläisten sivulle tästä linkistä.

Retket ja leirit

Järjestämme eläkeikäisille suunnattuja päiväretkiä ja leirejä vuosittain. Eläkeikäisten virkistyspäiviä vietämme Sinapin kurssikeskuksessa Kakskerrassa kesäaikaan, yleensä joko touko- tai elokuussa. Päiväretkillä useimmiten suuntaamme tutustumaan mukaviin kohteisiin Varsinais-Suomen alueella.

Sinapin leiri- ja kurssikeskus

Sinapin leirikeskus on moderni leirikeskus kauniissa maisemissa Kakskerrassa. Sinapissa on mahdollisuus saunoa, uida, nauttia herkullisesta ruoasta ja hiljentyä kauniissa kappelissa tai leirinuotion äärellä. Tule nauttimaan hienosta ympäristöstä, hyvästä ohjelmasta ja mukavasta yhdessäolosta. Sinapin leirikeskuksesta voit lukea lisää tämän linkin takaa.

 

 

 

 

Tuomiokirkon torni ja kirsikkapuun kukat

Ota yhteyttä