Ylösnousemuskappelissa on musiikkihetkiä keväällä, alkukesästä ja syksyllä. Tervetuloa kuuntelemaan!

Ke 4.5. Huolettomuus, Lapsikuoro Satakieli, klo 18 musiikkia Ylösnousemuskappelissa. 

Su 22.5. Kiireettömyys, Henrik´s Singers, klo 14 musiikkia Ylösnousemuskappelissa.

Ke 8.6. Vapaus Messukuoro, klo 18 Ylösnousemuskappelissa

Su 21.8. Hengellisyys Virpi Metsätähti, klo 14 Ylösnousemuskappelissa

Ke 7.9. Yksinkertaisuus Hanna Pelkonen ja musiikkiryhmä, klo 18 Ylösnousemuskappelissa

Su 25.9. Jakaminen Lilli Jussila ja Henrikin nuoria, klo 14 Ylösnousemuskappelissa

 

     

Henrikinseuraunta järjestää tänä syksynä 2022 kamarimusiikkitapahtuman Henrikinkirkossa nimeltään Henrikin kamarimusiikkiviikko 2022,

jossa viikon aikana soi kamarimusiikki niin lapsille kuin aikuisille. Henrikin Kamarimusiikkiviikon 2022 yhteydessä 2–8.10.2022 järjestetään viiden päivän aikana seitsemän konserttia eri kokoonpanoin. Idea tapahtumaan syntyi palautteesta niin kuulijoilta kuin esiintyjiltä: Henrikinkirkko on erinomainen tila kamarimusiikille! Samoin kamarimusiikin intiimi ja usein hiljentymiseen kannustava sävelkieli sopii loistavasti sakraaliin tilaan. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

KAMARIMUSIIKKIVIIKON OHJELMA

Lumo Ensemble – konsertti su 2.10.klo 18.

Kamarimusiikkiviikon aloittaa Lumo Ensemble - jousikvartetti. Konsertti alkaa tutulla Sibeliuksen Andante Festivo -kappaleella päättyen kevyempään tangoon.

Jousikvartetti sai alkunsa Turun Taideakatemiassa 10 vuotta sitten, kun neljä ystävystä halusivat tuoda musiikkiaan kuultavaksi niin konsertteihin kuin erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Kymmenen vuoden aikana Lumo on esiintynyt laajasti Suomessa kuin myös muissa Pohjoismaissa. Lumo Ensemblen musiikki vie mukanaan taidokkaasti ja tunteella soittaen.

"They play with a remarkable clarity of soul. No hesitation to deal with the unknown and with an opaqueness without which music becomes boringly flat."

Kvartetin muusikot ovat Emmi Salmi – viulu, Liisi Uusitalo – viulu, Tuuli Amrahova – alttoviulu ja Katariina Kolehmainen – sello.

Kamarimusiikkihetki eskarilaisille ti 4.10. Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen

Tervetuloa kamarimusiikkihetkeen, elävän musiikin äärelle! Esiintymässä on Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen, eli tilaisuudessa kuullaan säveliä kahdella sellolla soitettuna.

Kamarimusiikkihetki sisältää suurten säveltäjämestareiden rakastettuja klassikoita Bachista Bartókiin sekä reippaita kansanlaulupohjaisia säveliä. Juontojen myötä kuulijat tutustuvat niin esitettäviin teoksiin ja säveltäjiin kuin myös selloon soittimena.

Selloduo Varonen esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2000 Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa Budapestissa. Satojen kotimaisten konserttien lisäksi duo on esiintynyt Tsekissä, Unkarissa, Espanjassa, Ruotsissa, Virossa ja Senegalissa. Varoset ovat duona julkaisseet 4 CD-levyä ja heillä on ollut radio- ja TV-esiintymisiä Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa. Kesäkuussa 2018 ilmestyi CD-levy ”Yhteistä tietä”, joka on yhteislevy Jaakko Löytyn kanssa.

Keskiviikkona 5.10. klo 18 - Sound of the imagined nations - Naissäveltäjien liedejä Euroopasta ja Amerikan mantereilta

Sopraano Milagros Samanamud Lol ja pianisti Iina Kivimäki. Milagros Samanamud Loli on opiskellut laulua Italiassa Pesaron G.Rossini konservatoriossaja Helsingin konservatoriossa Hanna-Leena Haapamäen johdolla. Hän valmistuimuusikkolinjalta 2013, pääaineenaan laulu. Tällä hetkellä hän opiskelee laulua Turun AMK:ssa Lilia Varnaksen johdolla ja on Key Ensemblen jäsen.

Vuonna 2013 hän oli jäsenenä Savonlinnan Oopperakuorossa sekä vuonna 2016 mukana Berliinin Filharmonikkojen Daniel Baremboimin johtamassa produktiossa „The Dream of Gerontius“ ja 2017 Zubin Mehtan johtamassa Richard Straussin teoksessa „Die Frau ohne Schatten“. Hän on tehnyt useita oopperarooleja, kuten mm. Sisar Genovieffa G. Puccinin opperassa „Suor Angelica“. Keväällä 2022 hän kuului oppeerakuoroon Åbo Svenska Teaternin produktiossa „Cavalleria Rusticana“ & „Pagliacci“ (P. Mascagni & R. Leoncavallo), sekä lauloi Turun Filharmonisen orkesterin Nuorten Solistien Konsertissa.

Pianisti Iina Kivimäki on Sibelius-Akatemiasta vuonna 2006 valmistunut musiikkikasvattaja ja pianisti. Hänen muita instrumenttejaan ovat harppu, urut, pienkanteleet ja laulu. Kivimäki työskentelee tällä hetkellä pääasiassa soitonopettajana ja säestäjänä, myös kuoronjohtajana ja kanttorina, sekä laulaa Key Ensemblen riveissä. Työuransa ohella hän on jatkanut pianonsoiton opintojaan Turussa Jukka Juvosen johdolla.

”Musiikkia meiltä ja maailmalta”- konsertti torstaina 6.10. klo 18.

Torstai-illan helmenä kuullaan Slang-kvartettia, johon kuuluvat Katriina Rainio – viulu ja alttoviulu, Visa Turunen – huilu, Tuomo Tirronen – kitara ja Samuli Paavilainen – sello. Yhtye on saanut alkunsa huilistin ja kitaristin duoyhteistyöstä, johon ovat liittyneet mukaan myöhemmin alttoviulu ja sello Aki Lappalaisen yhtyeelle säveltämän teoksen myötä. Tästä teoksesta kuullaan konsertissa yksi osa. Lisäksi Slang -kvartetti tarjoilee musiikkielämyksiä soittamalla suurien säveltäjien kuten Bachin, Schubertin, Elgarin ja Mårtensonin säveltämiä rakastettuja ja tuttuja teoksia.

 

”Saksalaisen taidemusiikin ilta” -konsertti päättää Henrikin kamarimusiikkiviikon 2022 -  lauantaina 8.10. klo 18.

 Illan ohjelma koostuu mm. saksalaisista romantiikan ajan kamarimusiikkihelmistä sopraanolle klarinetille ja pianolle. Konsertissa kuullaan Louis Spohrin ”Sechs Deutsche Lieder” (Kuusi saksalaista laulua) Op. 103 ja Franz Schubertin kolmiosaisen ”Der Hirt auf dem Felsen” (Paimen vuorella) op. 129. Konserttiohjelman täydentää Robert Schumannin hurmaava Drei Romanzen (Kolme romanssia) op. 94 klarinetille ja pianolle.

Konsertin esiintyjät ovat varsinaissuomalaisia muusikoita: sopraano Annukka Kuivisto ja klarinetisti Sanna Engström, konsertin pianistina toimii Tuuli Lempa. Tervetuloa kuulemaan saksalaisen taidemusiikin hyvin monivivahteisia sävyjä ja tunnelmia Henrikinkirkon muuttuessa konserttisaliksi Konserttia tukee Turun Kulttuuri- ja nuorisolautakunta. Konserttiin on vapaa pääsy.

 

 

Messukuoro ja  Taize -aamuhetket jatkuvat syyskuussa. Henrik´s Singers harjoittelee keskiviikkoisin klo 18. Toiminta jatkuu jälleen syyskuussa, syyskuun 14. päivä ja Taize-hetket 16.9. klo 9.

Tarkempia tietoja kuoronjohtaja Olli-Pekka Laakkoselta 040-3417379

 

Lapsikuoro Satakieli harjoittelee torstaisin klo 17-18 Henrikinkirkon Ruususalissa.

Lisätietoja antaa kuoronjohtaja Hanna Pelkonen p. 040-3417592. 

 

 

Henrik's Singersiä kuulee usein seurakunnan jumalanpalveluksissa. Kuoroa johtaa Olli-Pekka Laakkonen.
Messukuoro laulaa lähes joka sunnuntai. Aamupuuroa ei normaalista poiketen toistaiseksi tarjoilla.