Retriittikalenteri: retriitit, arkiretriitit ja meditaatiot

Noudatamme käsihygieniaa ja turvavälejä. Kirkko Turussa ja Kaarinassa suosittelee oman kasvomaskin käyttöä tilaisuuksissaan. Jos sinulla on koronavirukseen liittyviä sairauden oireita, et voi osallistua.

Retriitit syksyllä 2021 

Retriitit Tammilehdossa, Tammilehdontie 37, Rymättylä jos ei toisin mainittu.
Hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 107/86 €, ulkopaikkakuntalaiset 137/109 €, jos ei toisin mainittu.

 

la 23.10. Hiljaisuuden päivä, Turun Tuomiokirkossa

Meditatiivisen katselun harjoitusta varten tarvitset kännykkäkameran tai digikameran mukaasi. Juha Tanska, Björn Öhman, Miika Ahola, Päivi Vuorilehto. Hinta 20 € sisältää lounaan ja kahdet kahvit. Lounas tarjolla tornikappelissa, johon portaita. Ilmoittaudu Hiljaisuuden päivään.

pe-su 22.-24.10. Hiljaisuudessa sanat. Kirjoittamisen retriitti.

Ohjaajat Tiina Hallikainen ja Vilja-Tuulia Huotarinen. Ilmoittaudu Kirjoittamisen retriittiin.

pe-su 12.-14.11. Hiljaisuuden joogaa®, lepoa ja virkistystä hiljaisuudessa Sinapissa

Ohjaajat Ilona Hägglund ja Päivi Hakala. Ilmoittaudu Hiljaisuuden joogaa® retriittiin Sinapissa.

pe-su 12.-14.11. Kaipauksesta lähdemme liikkeelle...

Ohjaajat Pirkko Tavio ja Eivor PItkänen. Ilmoittaudu Kaipauksesta lähdemme liikkeelle retriittiin.

pe-su 26.-28.11. "Lift Up Your Eyes: The Lord Is Near." Silent Retreat in English. 

This Advent retreat provides a place for English-speaking Christians and others looking for space in which to freshen their spiritual self (not necessarily native English speakers!); a place in which to explore silence in community as an element of spiritual life. The Church’s daily prayer structures the silence and gives it content. The spirituality of the retreat situates itself in a broadly Anglican framework but strives to be open to all—what matters is a willingness to commit oneself to a common silence. 
Miika Ahola and Timo Viitanen. Turku Cathedral Internationel Gongregation and Salo Parish. Booking here in the Silent Retreat in English.

pe-su 3.-5.12. Kudon sydämeeni hiljaisuuden. Neuleretriitti.

Käsillä tekeminen rauhoittaa ja hiljentää mieltä ja kehoa. Neuleretriitissä etsimme hiljaisuutta ja Jumalan läsnäoloa oman käsityön avulla. Saat tehdä omaa käsityötä yhdessä tai yksin tai antaa käsien levätä. Retriitin ohjelma on muutoin hyvin perinteinen, rukoushetkien, ruokailujen, levon ja liikkumisen rytmittämä. Ohjaajat Elina Ahola ja Mervi Rainio. Ilmoittaudu Neuleretriittiin.

pe-su 10.-12.12. Hiljaisuuden joogaa®, meditaatiota ja hyvinvointia.

Retriitin teemana on kokonaisvaltainen hyvinvointi, ja miten hiljaisuus, lepo ja rauha tukevat sitä. Hiljaisuuden jooga, kristillinen meditaatio, uusia näkökulmia hyvinvointiin tuova virikepuhe, yhteiset rukoushetket, saariston syksyinen luonto, kasvisruoka ja puusaunan lempeä löyly hoitavat niin mieltä kuin kehoa. Aikaa itselle ja yhteisöllisyyttä ilman vaatimuksia ja paineita. Ohjaajat Aira Kuvaja ja Päivi Hakala.
Ilmoittaudu Hiljaisuuden jooga® retriittiin.

pe-su 17.-19.12. Jouluretriitti. Hiljennymme yhdessä joulun ihmeen edessä. 

Anneli Leppänen, Varpu Ruohonen ja Liisa Purho. Ilmoittaudu jouluretriittiin.

 

Arkiretriitit

Arkiretriitti

Miten voin löytää hiljentymisen ja mietiskelyn osaksi arkeani? Kuka auttaisi minua kuuntelemaan omaa sisintäni ja Jumalan ääntä? Mihin se minua kutsuu? 

Arkiretriitti on tapa viettää hengellisen ohjauksen jakso keskellä arkielämää. Siihen sisältyy jokapäiväinen puolen tunnin rukousmietiskely Raamatun tekstien äärellä itse valitsemassasi paikassa ja viikoittainen tapaaminen henkilökohtaisen ohjaajan kanssa. Oma kokemus Raamatun tekstin äärellä on arvokas. Ohjaajatapaamisessa voit sanoittaa siitä sen verran kuin haluat. Kuusiviikkoisen jakson alussa ja lopussa osallistumme yhdessä seurakunnan messuun. Osallistuminen on maksutonta.

Tiedustelut: Auli Hynönen-Rinne, 040 341 7207 tai auli.hynonen-rinne@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Meditaatiot

Aurelian meditaatiot käynnistyvät 6.7. Poikkeuksena 10.8. ja 7.12. jolloin meditaatiota ei ole.

Hiljaisuuden meditaatio tiistaisin klo 1819 Aureliassa, Aurakatu 18, Turku. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Turku Mindfulnessin kanssa. Sisään pääsee n. klo 17.45.

Mahdollisuus syventää hiljaista rukousta ja tietoista läsnäoloa. Björn Öhman, Seija Mauro, Seija Honkanen, Päivi Vuorilehto, ym.

Huomioimme epidemian aikana turvallisuusohjeet: pidämme  2 m turvavälit ja noudatamme käsihygieniaa. Toivomme kasvomaskin käyttöä. Meditaatiojakkaroita, tyynyjä ja istuinpatjoja on talon puolesta. Meditaatio ei vaadi aikaisempaa kokemusta eikä edellytä erityisiä taitoja. Hiljaisuutta lähestytään ohjaajan turvallisessa opastuksessa kokien ja aistien. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Illan päättävään teehetkeen voit jäädä kertomaan tunnoistasi tai vain juomaan teetä.

Tuomiokirkon meditaatiot käynnistyvät 3.9.

Tuomiokirkon meditaatiot maanantaisin ja perjantaisin klo 18 (3.9.-22.11.2021). Pysähdymme kuuntelemaan ja olemaan läsnä. Olet tervetullut hiljaiseen rukoukseen ja levähtämään Jumalan edessä. Käytettävissä on meditaatiojakkaroita ja patjoja ja voit istua myös tuolilla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Mitä on meditaatio ja mitä apua siitä voi olla? Mitä on kristillinen meditaatio? Lue lisää meditaation perinteistä.

Kirja sylissä.
Ikoni pöydällä, vieressä kynttilä.