Retriitit tarjoavat hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Arjen kiireen keskellä voit retriittien lisäksi hiljentyä myös meditaatioilloissa, arkiretriiteissä ja hiljaisuuden päivissä.

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Jokaiselle on varattu oma huone. Retriitissä et silti ole yksin vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Retriittien lisäksi löydät näiltä sivuilta tietoa myös meditaatioilloista, arkiretriiteistä ja hiljaisuuden päivistä.

Retriittihinnat ja ilmoittautumiset

Vuoden 2021 hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 107 € / 86 €, ulkopaikkakuntalaiset 137 € / 109 € jos ei toisin mainittu. Alempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Hinta sisältää majoituksen omin lakanoin, ateriat ja ohjelman. Liinavaatteet voi myös vuokrata 10 € hintaan. Ruoka on kasvis- ja kalaruokaa. Ilmoittautuessa mainittava erikseen ruokarajoitukset ja -allergiat.

Ilmoittautuminen retriitin kohdalla olevan linkin kautta. Samalla maksetaan osallistumismaksu verkkopankissa.

Voit tiedustella retriiteistä sekä ilmoittautumislinkeistä; jos sinulla ei ole sähköpostia tai verkkopankkimahdollisuutta ilmoittautuminen myös:
Auli Hynönen-Rinne p. 040 341 7207 tai sähköposti auli.hynonen-rinne@evl.fi

Retriittipappi
Päivi Vuorilehto p. 040 341 7344 tai sähköposti paivi.vuorilehto@evl.fi

Retriittilahjakortti

Voit antaa retriitin myös lahjaksi sellaiselle, joka on halukas tulemaan retriittiin. Anna lahjaksi lepoa, hiljaisuutta, hengen ja ruumiin ravintoa luontoympäristössä!

Hiljaisuuden ystävät ry

Hiljaisuuden ystävät ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää ja tekee hiljaisuuden retriittejä tunnetuksi. Jos olet kiinnostunut Hiljaisuuden ystävien toiminnasta, voit liittyä Facebook-ryhmän jäseneksi.

Avaa Facebook ryhmä

Lue lisää retriiteistä

> > Hiljaisuuden ystävätLinkki avautuu uudessa välilehdessä

http://www.hiljainentila.fi/

Tammilehdon retriitit joudumme valitettavasti perumaan maaliskuun loppuun asti epidemian vuoksi. Tähän mennessä ilmoittautuneille ilmoitamme asiasta ja palautamme ilmoittautumisen yhteydessä maksetut osallistumismaksut.

 

Retriitit kevätkaudella ja kesällä 2021 Tammilehdossa, Tammilehdontie 37; jos erikseen mainittu Sinapin leirikeskuksessa, Sinapintie 74.

Vuoden 2021 hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 107 € / 86 €, ulkopaikkakuntalaiset 137 € / 109 € jos ei toisin mainittu. Alempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Voimaa vaelluksesta!

Mietiskelevä matka Koroistenristille Pyhän Katariinan kirkolta SU 7.3. KLO 15 JA SU 21.3. 2021 KLO 15. Matkan varrella lyhyitä raamatuntekstejä ja rukousta. SU 14.3. 2021 KLO 15 JA SU 28.3. 2021 KLO 15. Matkan varrella virikkeitä mielen rauhoittamiseen ja ravitsemiseen. Edestakaisen matkan pituus on noin 5 km. Halutessasi voit vaeltaa vain puolet matkasta ja pyytää oman hakijasi vastaan Koroistenristille. Vaelluksella on mahdollista jakautua kahteen ryhmään (max. 10 henkilöä/ryhmä, turvavälejä noudattaen). Kokoontuminen Pyhän Katariinan kirkon parkkipaikalla klo 15.

to-su 1.-4.4. Toivon valoa elämän keskellä. Pääsiäisretriitti.

Ohjaajat Tiina Hallikainen, Heli Lindroos ja Mervi Rainio. Hinta tässä: Turkulaiset ja Kaarinalaiset 143 / 115 €; ulkopaikkakuntalaiset 183 / 145 €. Ilmoittaudu Pääsiäisretriittiin tästä

ti-to 6.-8.4. Yhteinen luomakuntamme. Fransiskaaninen luontorertiitti. 

Ohjaajat Varpu Ruohonen ja Ritva Alakiuttu. Ilmoittaudu Yhteinen luomakuntamme retriittiin tästä

la-su 10.-11.4.2021 Kevään ja toivon merkkejä seuraten. Pieni pyhiinvaellus Naantalista Rymättylään

Tervetuloa yhteiselle pienelle pyhiinvaellukselle keväistä ja heräävää luontoa seuraten. Matkamme taittuu Naantalista hiljaisuutta ja puheensorinaa vuorotellen vanhoja Jaakontien reittejä pitkin Rymättylän Tammilehtoon, jossa siirrymme hiljaisuuden lepoon sunnuntaihin saakka. Naantalista Rymättylään matkaa kertyy noin 20 kilometriä. Vaellamme sen kävellen rauhallisesti muutamia pysähdyksiä ja evästaukoja pitäen. Matkan varrella on erilaista maastoa, kuitenkin pääsääntöisesti helppokulkuista. Sunnuntaina Tammilehdosta järjestetään yhteinen kuljetus takaisin Naantaliin. Soveltuu kaikille, myös ensikertalaisille, kuitenkin matkan pituuden huomioon ottaen. Hinta normaalin retriitin hinta. Ilmoittaudu Pienelle pyhiinvaellukselle tästä.

ke-su 14.-18.4. Voin luottaa lupauksiin. Retriitti AA:n ja Al Anonin jäsenille.

Ohjaaja Pirjo Lehtonen, avustaja Mereta Kotala, musiikissa Jani ja Kasper. Nimettömyys taataan. Ilmoittautuminen tähän retriittiin p. 044 974 1610. Hinta tässä: Turkulaiset ja Kaarinalaiset 185 / 150 €; ulkopaikkakuntalaiset 238 / 190 €. 

pe-su 16.-18.4. Nuorten ja nuorten aikuisten leppoisan liikunnallinen retriitti Sinapin leirikeskuksessa.

Ohjaajat Hannele Lund ja Kristian Luoma. Hinta Turkulaisilta ja Kaarinalaisilta (alle 30 v.) nuorilta 30 €; ulkopaikkakuntalaisilta (alle 30 v.) nuorilta 50 €. Ilmoittaudu Nuorten ja nuorten aikuisten retriittiin tästä

pe-su 23.-25.4.2021 Koti-ikävä ja sydämen lepo. Hiljaisen rukouslaulun retriitti.

Ohjaajat Hilkka-Liisa Vuori ja Päivi Vuorilehto. HInta tässä: Turkulaiset ja Kaarinalaiset 153 / 132 €; ulkopaikkakuntalaiset  182 / 155 €. Ilmoittaudu Koti-ikävä ja sydämen lepo retriittiin tästä

pe-su 9.-11.7. Hiljaisuuden kuvia. Maalausretriitti Sinapin leirikeskuksessa.

Ohjaajat Kaija Ikäheimo ja Päivi Vuorilehto. HInta tässä: Turkulaiset ja Kaarinalaiset 133 / 112 €; ulkopaikkakuntalaiset 164 / 135 €, sis. tarvikkeet. Ilmoittaudu Hiljaisuuden kuvia maalausretriittiin tästä

to-ma 15.-19.7. Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti Sinapin leirikeskuksessa.

Ohjaajat Ritva Uhinki, Heli Lindroos, Seppo Laakso, Päivi Vuorilehto. Hinta tässä Turkulaiset ja Kaarinalaiset 231 / 188 €; ulkopaikkakuntalaiset 298 / 238 €. Ilmoittaudu Henkilökohtaisesti ohjattuun retriittiin tästä

ma-to 26.-29.7. "Nyt pelko pois!" Hiljaisuuden retriitti Sinapin leirikeskuksessa.

Ohjaajat Varpu Ruohonen ja Liisa Purho. Hinta tässä Turkulaiset ja Kaarinalaiset 143 / 115 €; ulkopaikkakuntalaiset 183 / 145 €. Ilmoittaudu "Nyt pelko pois!" retriittiin tästä

 

 

 

 


 

 

Kuusenoksa, jossa uutta vuosikasvua. Kuvituskuva.

Minulle sopivin retriitti?

Retriittejä järjestetään eri teemoilla ja eri pituisia. Jos viikonloppuretriitiin osallistuminen ei ole mahdollista, voi viettää hiljaisuuden päivää tai arkiretriittiä, jotka tarjoavat hengähdystauon niillekin, joiden on vaikea irrottautua retriittiin yön yli.

» Lue lisää

Retriitinohjaajat

Retriittejä ohjaavat niin seurakuntien työntekijät kuin koulutuksen saaneet retriitinohjaajat.

» Tutustu retriitinohjaajiin

Torkkupeittoon kääriytynyt retriittivieras takan ääressä.

 

Retriittikävijöiden kokemuksia

"Retriitti oli ratkaisevan tärkeä loppuunpalamisen keskeytys omalla kohdallani. Oli mahdollisuus pysähtyä tähän hetkeen ja olla vain, vailla mitään vaatimuksia"

» Lue lisää kokemuksista

Käsi puunrungolla.

 

Retriiteissä voi levätä luonnon helmassa

Tutustu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän järjestämien retriittien paikkoihin.

» Lue lisää

Hengellistä ohjausta

21.2.-1.4.2021 Arkiretriitti 

Miten voin löytää hiljentymisen ja mietiskelyn osaksi arkeani? Kuka auttaisi minua kuuntelemaan omaa sisintäni ja Jumalan ääntä? Mihin se minua kutsuu? Arkiretriitti on tapa viettää hengellisen ohjauksen jakso keskellä arkielämää. Siihen sisältyy jokapäiväinen puolen tunnin rukousmietiskely Raamatun tekstien äärellä itse valitsemassasi paikassa ja viikoittainen tapaaminen henkilökohtaisen ohjaajan kanssa. Oma kokemus Raamatun tekstin äärellä on arvokas. Ohjaajatapaamisessa voit sanoittaa siitä sen verran kuin haluat.Kuusiviikkoisen jakson alussa ja lopussa osallistumme yhdessä seurakunnan messuun. Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittaudu arkiretriittiin tästä
Tiedustelut:  Auli Hynönen-Rinne p. 040 3417 207 tai auli.hynonen-rinne@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

1.3.-19.4. Hengellisen matkakumppanuuden ryhmä

taideterapian menetelmin maalaten, kirjoittaen ja liikkuen. Ei edellytä taiteellista osaamista. Ryhmä kokoontuu maanantaisin 1.3.-19.4. klo 17.00-20.00.  Ryhmä toteutetaan etänä Teamsin välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempaa tietoa ja on-line linkki ennen ryhmän alkua. Ohjaajina Heli Lindroos ja Päivi Vuorilehto. Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittaudu Hengellisen matkakumppanuuden ryhmään tästä 
Tiedustelut: Päivi Vuorilehto, paivi.vuorilehto@evl.fi, p. 040 3417 344
 

Meditaatio

Meditaatiot on valitettavasti jouduttu perumaan epidemiatilanteen vuoksi toistaiseksi. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja ilmoitamme, kun kokoontuminen on jälleen mahdollista.

Hiljaisuuden meditaatio tiistaisin klo 18 - 19 Aureliassa, Aurakatu 18. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Turku Mindfulnessin kanssa. Sisään pääsee n. klo 17.45.

Mahdollisuus syventää hiljaista rukousta ja tietoista läsnäoloa. Björn Öhman, Seija Mauro, Seija Honkanen, Päivi Vuorilehto, ym.

Huomioimme epidemian aikana turvallisuusohjeet: pidämme turvavälit ja noudatamme käsihygieniaa. Suositeltavaa on ottaa omaa peitto / pyyhe istuinpatjan suojaksi. Meditaatiojakkaroita, tyynyjä ja istuinpatjoja on talon puolesta. Meditaatio ei vaadi aikaisempaa kokemusta eikä edellytä erityisiä taitoja. Hiljaisuutta lähestytään ohjaajan turvallisessa opastuksessa kokien ja aistien. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Illan päättävään teehetkeen voit jäädä kertomaan tunnoistasi tai vain juomaan teetä.