Retriitit tarjoavat hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Arjen kiireen keskellä voit retriittien lisäksi hiljentyä myös meditaatioilloissa, arkiretriiteissä ja hiljaisuuden päivissä.

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Jokaiselle on varattu oma huone. Retriitissä et silti ole yksin vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Retriittien lisäksi löydät näiltä sivuilta tietoa myös meditaatioilloista, arkiretriiteistä ja hiljaisuuden päivistä.

Retriittihinnat ja ilmoittautumiset

Vuoden 2020 hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 102 € / 82 €, ulkopaikkakuntalaiset 130 € / 104 € jos ei toisin mainittu. Alempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Hinta sisältää majoituksen omin lakanoin, ateriat ja ohjelman. Liinavaatteet voi myös vuokrata 10 € hintaan. Ruoka on kasvis- ja kalaruokaa. Ilmoittautuessa mainittava erikseen ruokarajoitukset ja -allergiat.

Ilmoittautuminen retriitin kohdalla olevan linkin kautta. Samalla maksetaan osallistumismaksu verkkopankissa.

Voit tiedustella retriiteistä sekä ilmoittautumislinkeistä; jos sinulla ei ole sähköpostia tai verkkopankkimahdollisuutta ilmoittautuminen myös:
Auli Hynönen-Rinne p. 040 341 7207 tai sähköposti auli.hynonen-rinne@evl.fi.

Retriittipappi
Päivi Vuorilehto p. 040 341 7344 tai sähköposti paivi.vuorilehto@evl.fi

Retriittilahjakortti

Voit antaa retriitin myös lahjaksi sellaiselle, joka on halukas tulemaan retriittiin. Anna lahjaksi lepoa, hiljaisuutta, hengen ja ruumiin ravintoa luontoympäristössä!

Hiljaisuuden ystävät ry

Hiljaisuuden ystävät ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää ja tekee hiljaisuuden retriittejä tunnetuksi. Jos olet kiinnostunut Hiljaisuuden ystävien toiminnasta, voit liittyä Facebook-ryhmän jäseneksi.

Avaa Facebook ryhmä

Lue lisää retriiteistä

> > Hiljaisuuden ystävät

> > Pyhä tila

Kevään 2020 hiljaisuuden retriitit on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Ilmoitamme asiasta jo ilmoittautuneille erikseen.

Retriitit kesällä Sinapin leirikeskuksessa

pe-su 17.-19.7. Katson sinun kättesi töitä. Hiljaisuuden retriitti Sinapissa.

Kesäisen luonnon keskellä hiljennymme Jumalan luomistyön kauneuden äärelle. Katso ympärillesi ja näe, millainen on Jumalan luoma maailma, miten se ylistää Jumalaa. Katso myös itseäsi ja ihmettele: olet osa suurta kokonaisuutta. Kuin pieni lapsi, katso ihmetellen, miten sinulla on oma paikkasi, juuri sinulle varattu tehtävä - ihmisen kokoinen. Luonto auttaa meitä löytämään sen mikä helposti kiireessä katoaa. Auttaa katsomaan ja pysähtymään. "Kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä siitä tarvitse hyvätä mitään, kun se otetaan kiittäen vastaan." (1 Tim. 4:4) Ohjaajina Anneli Leppänen ja Liisa Purho. Hinta 102 / 82 €, (130 / 104 €). Ilmoittaudu tästä Katson sinun kättesi töitä -retriittiin.

to-su 30.7.-2.8. Katson salaisuuteen. Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti Sinapissa.

Ohjaajina Ritva Uhinki, Ulla Ristolainen, Heli Lindroos ja Seppo Laakso. Hinta 179 / 146 €, Salolaiset turun alueen hinnalla,( 230 / 184 €). Ilmoittaudu tästä Henkilökohtaisesti ohjattuun retriittiin.

lehtipuiden latvoja kaartumassa taivaalla.

pe-su 14.-16.8. Annat kasvullemme aikaa. Retriitti seurakuntien työntekijöille uuden työkauden alkaessa.

Ohjaajina hiippakuntadekaani Mari Leppänen ja retriittipappi Päivi Vuorilehto.
Aloita syksyn työkausi levollisesti, itseäsi ja Jumalan puhetta sisimmässäsi kuunnellen. Retriitissä saat rauhassa kysyä sitä, mihin sinua nyt kutsutaan, miten voit ja mitä tarvitset. Minkä aika on ohi ja mitä uutta on kenties syntymässä? Vielä lämmin merivesi, saaristoluonto ja Sinapin leirikeskuksen laadukkaat tilat tarjoavat siihen hyvän ympäristön. Yhteiset rukoushetket, virikepuheet ja messun vietto luovat rungon päiväohjelmalle. Retriitissä on mahdollisuus osallistua myös hiljaisuuden joogaan®, jossa yhdistyvät lempeät, kehoa hoitavat liikkeet ja hiljentyminen, joka nousee kristillisestä traditiosta. Ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä. Hinta kaikille 120 €. Ilmoittaudu tästä 

Kuusenoksa, jossa uutta vuosikasvua.

Minulle sopivin retriitti?

Retriittejä järjestetään eri teemoilla ja eri pituisia. Jos viikonloppuretriitiin osallistuminen ei ole mahdollista, voi viettää hiljaisuuden päivää tai arkiretriittiä, jotka tarjoavat hengähdystauon niillekin, joiden on vaikea irrottautua retriittiin yön yli.

» Lue lisää

Retriitinohjaajat

Retriittejä ohjaavat niin seurakuntien työntekijät kuin koulutuksen saaneet retriitinohjaajat.

» Tutustu retriitinohjaajiin

Torkkupeittoon kääriytynyt retriittivieras takan ääressä.

 

Retriittikävijöiden kokemuksia

"Retriitti oli ratkaisevan tärkeä loppuunpalamisen keskeytys omalla kohdallani. Oli mahdollisuus pysähtyä tähän hetkeen ja olla vain, vailla mitään vaatimuksia"

» Lue lisää kokemuksista

Käsi puunrungolla.

 

Retriiteissä voi levätä luonnon helmassa

Tutustu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän järjestämien retriittien paikkoihin.

» Lue lisää

Meditaatio

Tauolla koronavirustilanteen vuoksi.

Hiljaisuuden meditaatio tiistaisin klo 18 - 19 Aureliassa, Aurakatu 18.

Mahdollisuus syventää hiljaista rukousta ja tietoista läsnäoloa. Björn Öhman, Seija Mauro, Seija Honkanen, Päivi Vuorilehto, ym.

Meditaatio alkaa  ohjeistuksella, sitten on hiljainen ohjattu istumameditaatio, jota seuraa kävelymeditaatio ja hiljainen istumameditaatio. Paikalla oltava noin viisi minuuttia ennen meditaatiota, kuudelta ovet sulkeutuvat. Illan päättävään teehetkeen voit jäädä kertomaan tunnoistasi tai vain juomaan teetä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Maksuton.

 

Hengellistä ohjausta

Arkiretriitti (ei kevätkaudella 2020)

Arkiretriitti on tapa toteuttaa hiljentymisen ja hengellisen ohjauksen jakso keskellä arkielämää. Se sisältää päivittäisen mietiskelyn Raamatun tekstien äärellä ja viikoittaisen tapaamisen oman ohjaajan kanssa. Yhteinen aloitus ja päätös. Maksuton.