Retriitit tarjoavat hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Kirkkojärvi talvella.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Jokaiselle on varattu oma huone. Retriitissä et silti ole yksin, vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Arjen kiireen keskellä voit retriittien lisäksi hiljentyä meditaatioilloissa, arkiretriiteissä ja hiljaisuuden päivissä. Tiedot retriiteistä ja meditaatioista tästä linkistä.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Järjestämme erilaisia retriittejä ympäri vuoden. Uusimmat tiedot löydät Retriittikalenteri-sivulta

Vuoden 2023 hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 118/95 €, ulkopaikkakuntalaiset 151/120 €, jos ei toisin mainittu. Alhaisempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä. Hinta sisältää majoituksen omin lakanoin, ateriat ja ohjelman. Liinavaatteet voi myös vuokrata 10 €:n hintaan. Ruoka on kasvis- ja kalaruokaa. 

 Ilmoittautuminen tapahtuu kunkin retriitin kohdalla olevan linkin kautta. Samalla maksetaan osallistumismaksu verkkopankissa. Kerrothan ilmoittautuessa ruokarajoitukset ja -allergiat.

Jos sinulla ei ole sähköpostia tai verkkopankkimahdollisuutta voit ilmoittautua puhelimitse 040 341 7207 Janette Korvenpää tai sähköpostitse janette.korvenpaa@evl.fi

Retriittilahjakortti

Voit antaa retriitin lahjaksi sellaiselle, joka on halukas tulemaan retriittiin. Anna lahjaksi lepoa, hiljaisuutta, hengen ja ruumiin ravintoa luontoympäristössä!

Lisätiedot

Hengellisen ohjauksen pastori Anni Pesonen, 040 341 7344, anni.pesonen@evl.fi 

Lue lisää retriiteistä:

Käsi koskee puun runkoa.

Pieni polku hiljaisuuteen

Alla olevat pienet verkkomeditaatiot ovat kutsuja hiljaisuuteen. Ne ovat vasta alkuja, polun päitä rauhoittumiseen levottoman elämän keskeltä. Tarvitset ehkä pidemmän hiljaisuuden tai huomaat kaipaavasi Pyhän kirjan äärelle.

Joku tunnistaa kehossaan tarpeen pidempään keskittyneeseen ruumiilliseen harjoitukseen. Jatka tästä sillä tavalla, kuin sinulle on mahdollista. Hiljaisuus voi myös yllättää sinut tavalla, jota et etukäteen olisi voinut arvata. Klikkaa meditaatiovideoita ja lähde mukaan hiljaisuuteen!

Mitä on meditaatio ja mitä apua siitä voi olla? Mitä on kristillinen meditaatio? Lue lisää meditaation perinteistä.

Alla olevat videoupotukset vievät Youtubeen, jossa videot on julkaistu myös käsikirjoitustekstinä.

Meditaatio siemenen voimasta

Puu noudattaa sisäistä rytmiään. Ihminenkin tarvitsee lepokautensa.

Meditaatio elämän jäljistä

Elämän jäljet ovat läsnä meissä. Alttarin äärellä niitä ei tarvitse peitellä eikä niihin pidä takertua.

Meditaatio vapaudesta

Joki virtaa ja vie mennessään sen, mikä joutaa mennä. Hiljene oman tajunnanvirtasi partaalla.

Meditaatio liikkumatilasta

Äänimalja tarvitsee liikkumatilaa voidakseen soida. Kuuntele, miten se soi! Onko sinulla liikkumavaraa?