Hiljaisuuteen: retriitit ja meditaatio 

Retriitissä kiire ja arjen vaatimukset katkaistaan vetäytymällä hiljaisuuteen, lepoon ja rukoukseen. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen. Retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Arkiretriitit, meditaatio ja sanaton rukous auttavat Jumalan yhteyteen arjen keskellä.

Kirkkojärvi talvella.

Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Hiljentymään auttavat luostariperinteestä nousevat rukoushetket, meditaatio, virikepuheet ja ehtoollisen vietto. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille.

Jokaiselle on varattu oma huone. Retriitissä et silti ole yksin, vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Arjen kiireen keskellä voit retriittien lisäksi hiljentyä meditaatioilloissa ja hiljaisuuden päivissä. Hengellistä ohjausta voi saada arkiretriittiryhmästä tai yksityisesti. Tiedot retriiteistä ja meditaatioista tästä linkistä.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Järjestämme erilaisia retriittejä ympäri vuoden. Uusimmat tiedot löydät Kalenterista

Vuoden 2024 hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 124/100 €, ulkopaikkakuntalaiset 163/130 €, jos ei toisin mainittu. Alhaisempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä. Hinta sisältää majoituksen omin lakanoin, ateriat ja ohjelman. Liinavaatteet voi myös vuokrata 10 €:n hintaan. Ruoka on kasvis- ja kalaruokaa. 

Ilmoittautuminen tapahtuu kunkin retriitin kohdalla olevan linkin kautta. Samalla maksetaan osallistumismaksu verkkopankissa. Kerrothan ilmoittautuessasi ruokarajoitukset ja -allergiat.

Jos sinulla ei ole sähköpostia tai verkkopankkimahdollisuutta, voit ilmoittautua puhelimitse 040 341 7207 Janette Korvenpäälle.

Retriitti lahjaksi

Voit antaa retriitin lahjaksi sellaiselle, joka on halukas tulemaan retriittiin. Lahjoitat ainutlaatuisen ja merkityksellisen kokemuksen. Lepoa, hiljaisuutta, hengen ja ruumiin ravintoa luontoympäristössä! 

Lisätietoa retriiteistä ja meditaatiosta

Kysymyksiin vastaa hengellisen ohjauksen pastori Anni Pesonen, 040 341 7344, anni.pesonen@evl.fi 

Mitä on kristillinen meditaatio ja sanaton rukous? Mitä apua siitä voi olla? Lue lisää meditaation perinteistä.

Sivuja kirkon retriiteistä, meditaatiosta, pyhiinvaelluksesta ja hiljaisuuden joogasta:

Käsi koskee puun runkoa.

Meditaatiovideot: pieni polku hiljaisuuteen

Alla olevat pienet verkkomeditaatiot ovat kutsuja hiljaisuuteen. Ne ovat vasta alkuja, polun päitä rauhoittumiseen levottoman elämän keskeltä. Tarvitset ehkä pidemmän hiljaisuuden tai huomaat kaipaavasi Pyhän kirjan äärelle.

Joku tunnistaa kehossaan tarpeen pidempään keskittyneeseen ruumiilliseen harjoitukseen. Jatka tästä sillä tavalla, kuin sinulle on mahdollista. Hiljaisuus voi myös yllättää sinut tavalla, jota et etukäteen olisi voinut arvata. Klikkaa meditaatiovideoita ja lähde mukaan hiljaisuuteen!

Alla olevat videoupotukset vievät Youtubeen, jossa videot on julkaistu myös käsikirjoitustekstinä.

Meditaatio siemenen voimasta

Puu noudattaa sisäistä rytmiään. Ihminenkin tarvitsee lepokautensa.

Meditaatio elämän jäljistä

Elämän jäljet ovat läsnä meissä. Alttarin äärellä niitä ei tarvitse peitellä eikä niihin pidä takertua.

Meditaatio vapaudesta

Joki virtaa ja vie mennessään sen, mikä joutaa mennä. Hiljene oman tajunnanvirtasi partaalla.

Meditaatio liikkumatilasta

Äänimalja tarvitsee liikkumatilaa voidakseen soida. Kuuntele, miten se soi! Onko sinulla liikkumavaraa?