Retriitit tarjoavat hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Arjen kiireen keskellä voit retriittien lisäksi hiljentyä myös meditaatioilloissa, arkiretriiteissä ja hiljaisuuden päivissä.

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Jokaiselle on varattu oma huone. Retriitissä et silti ole yksin vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Retriittien lisäksi löydät näiltä sivuilta tietoa myös meditaatioilloista, arkiretriiteistä ja hiljaisuuden päivistä.

Retriittihinnat ja ilmoittautumiset

Vuoden 2019 hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 102 € / 82 €, ulkopaikkakuntalaiset 130 € / 104 € jos ei toisin mainittu. Alempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Hinta sisältää majoituksen omin lakanoin, ateriat ja ohjelman. Liinavaatteet voi myös vuokrata 10 € hintaan. Ruoka on kasvis- ja kalaruokaa. Ilmoittautuessa mainittava erikseen jos toivoo erityisruokaa tai lihaa, sekä allergiat.

Ilmoittautuminen retriitin kohdalla olevan linkin kautta samalla maksaen osallistumismaksu verkkopankissa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset myös:
Auli Hynönen-Rinne p. 040 341 7207 tai sähköposti auli.hynonen-rinne@evl.fi.

Retriittipappi
Päivi Vuorilehto p. 040 341 7344 tai sähköposti paivi.vuorilehto@evl.fi.

Hiljaisuuden ystävät ry

Hiljaisuuden ystävät ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää ja tekee hiljaisuuden retriittejä tunnetuksi. Jos olet kiinnostunut Hiljaisuuden ystävien toiminnasta, voit liittyä Facebook-ryhmän jäseneksi.

Avaa Facebook ryhmä

Lue lisää retriiteistä

> > Hiljaisuuden ystävät

> > Pyhä tila

Tulevat retriitit

Retriitit kevät ja kesä 2019 Tammilehdossa ja Sinapin leirikeskuksessa
 

Retriitit Tammilehdossa, Tammilehdontie 37, Rymättylä, jos ei toisin mainittu.

to-su 21.-24.3. "Hän käy kanssamme vieläkin." Retriitti kolmen yön yli. Retriitti kutsuu meitä hiljentymiseen, lepoon ja luottamukseen. Riippumatta omasta elämäntilanteestamme, omasta elinympäristöstämme tai maailmantilasta meitä rohkaistaan uskomaan todeksi Raamatun sana. Elämämme kaikissa vaiheissa Kristus on kanssamme - tänäänkin. Retriitissä Hän kulkee rinnallamme Rymättylän kauniissa luonnossa ja kohtaa meidät kappelihetkissä ja ehtoollispöydässä. Hän aterioi kanssamme ja  kuulee hiljaiset rukouksemme. Retriitin jälkeen Hän seuraa meitä arkeemme.
Ohjaajana Pirjo Lehtonen,  avustajana Mereta Kotala, laulun johtajina Jani ja Kasper. Hinta 135 / 109 € (173 / 139 €. Ilmoittautumislinkki

pe-su 29.-31.3. Ilon, valon ja toivon kevätretriitti. Keväinen viikonloppu hoitavassa hiljaisuudessa saaristossa! Ilon, valon ja toivon kevätretriitti pidetään maaliskuun lopussa kevääseen heräävän luonnon helmassa Rymättylän Tammilehdossa. Lempeä ja valoisa hiljaisuuden retriitti sopii niin ensikertalaiselle kuin kokeneelle retriittikävijälle.
Ohjaajina Aira Kuvaja, Birgitta Mäkinen. Hinta 102 / 82 €, (130 / 104 €). Ilmoittautumislinkkike-su 3.-7.4. "Autuaita me?" - retriitti AA:n ja Al Anonin jäsenille.

Monet AA:n ja Al Anonin jäsenet ovat löytäneet retriitit ja ovat löytäneet retriitit ja ottaneet ne osaksi toipumisohjelmaansa. Huhtikuun alussa toteutuu monivuotinen toive: retriitti neljän yön yli. Se tarjoaa mahdollisuuden entistäkin syvempään hiljentymiseen ja lepoon. Normaalin retriittiohjelman lisäksi halukkailla on mahdollisuus osallistua päivittäisiin palavereihin. Retriitin teemana ovat autuaaksijulistukset. Millaisia eväitä niistä löytyy itsetutkisteluun? Tätä erityispitkää retriittiä suositellaan niille, jotka ovat aiemmin osallistuneet vähintään yhteen hiljaisuuden retriittiin. Nimettömyys taataan. Ilmoittautumiset tähän: p. 044 9741610. Pirjo Lehtonen, Mereta Kotala, laulun johtajina Jani ja Kasper. Hinta 176 / 143 € ( 227 / 181 €)

pe-su 12.-14.4. Tulkoon tie sinua vastaan: kelttiläisen hengellisyyden heijastuksia. Kelttikristillisyys korostaa ihmisen, luonnon ja Jumalan keskinäistä yhteyttä ja hyväksyvää ystävyyttä. Olet tervetullut keväisen saariston rauhaan kuulemaan lisää kelttien viisautta ja kokemaan sen todeksi omassa elämässäsi. Päivimaaria Ollila, Jaana Rantala. Hinta 102 / 82 €, (130 / 104 €). Ilmoittautumislinkki

to-su 18.-21.4. Pääsiäisretriitti.  Tummia tunteita. Valoa. Iloa. Lepoa. Tule. Saat vain olla. Hengittää. Pääsiäisenä.Leena Flander, Outi Ruohola. Hinta 135 / 109 €, (173 / 139 €). Ilmoittautumislinkki

pe-su 26.-28.4. Kevään luontoretriitti.  Äänettömyys ja hiljaisuus ovat eri asioita. Luontoretriitissä toki sitoudumme puhumattomuuteen eli hiljaisuuteen mutta annamme kuitenkin luonnon äänille tilaa puhutella meitä. Jumalassa me elämme, liikumme ja olemme, kirjoitti Paavali - tästä juuri luontoretriitissäkin on kyse! Jouko Henttinen, Lennart Saari, Marja-Liisa Leinonen. Hinta 135 / 109 €, (173 / 139 €). Ilmoittautumislinkkipe-su 12.-14.7. Jumalan kämmenellä. Retriitti Sinapin leirikeskuksessa. Anneli Leppänen, Varpu Ruohonen. Hinta 102 / 82 €, (130 / 104 €). Ilmoittautumislinkki

to-su 1.-4.8. Eläväksi tekevä valo. Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti Sinapin leirikeskuksessa. Ritva Uhinki, Heli Lindroos, Seppo Laakso. Hinta 176 / 143 €, (227 / 181 €). Ilmoittautumislinkki https://www.lyyti.in/retriitti01082019  

pe-su 16.-18.8. Hyvinvointiviikonloppu Sinapin leirikeskuksessa. Aino-Kaarina Mäkisalo, Outi Ruohola
Bibliodraamaa, Interplayta (improvisaatiomenetelmä, ks. lisää www.interplay.org), runoja, hiljaisuutta ja yhdessäoloa.
Hinta 117 / 97 €, (145 / 119 €) Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/hyvinvointiviikonloppu2019

Kuusenoksa, jossa uutta vuosikasvua.

Minulle sopivin retriitti?

Retriittejä järjestetään eri teemaisia ja eri pituisia. Jos viikonloppuretriitiin osallistuminen ei ole mahdollista, voi viettää hiljaisuuden päivää tai arkiretriittiä, jotka tarjoavat hengähdystauon niillekin, joiden on vaikea irrottautua retriittiin yön yli.

» Lue lisää

Retriittikävijöiden kokemuksia

"Retriitti oli ratkaisevan tärkeä loppuunpalamisen keskeytys omalla kohdallani. Oli mahdollisuus pysähtyä tähän hetkeen ja olla vain, vailla mitään vaatimuksia"

» Lue lisää kokemuksista

Retriiteissä voi levätä luonnon helmassa

Tutustu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän järjestämien retriittien paikkoihin.

» Lue lisää

Retriittihinnat ja ilmoittautumiset

Vuoden 2019 hinta: turkulaiset ja kaarinalaiset 102 € / 82 €, ulkopaikkakuntalaiset 130 € / 104 € jos ei toisin mainittu. Alempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Hinta sisältää majoituksen omin lakanoin, ateriat ja ohjelman. Liinavaatteet voi myös vuokrata 10 € hintaan. 


Tiedustelut ja ilmoittautumiset jos ei toisin mainittu

  • Auli Hynönen-Rinne p.  040 341 7207 tai sähköposti auli.hynonen-rinne@evl.fi
    Sähköiset linkit ilmoittautumisiin ja maksamisiin löytyvät retriittien otsikoiden alta.

Retriittipappi

 

Retriittilahjakortti

Voit antaa retriitin myös lahjaksi sellaiselle, joka on halukas tulemaan retriittiin. Anna lahjaksi lepoa, hiljaisuutta, hengen ja ruumiin ravintoa luontoympäristössä!

Meditaatio

Hiljaisuuden meditaatio tiistaisin klo 18 - 19 Aureliassa, Aurakatu 18.

Mahdollisuus syventää hiljaista rukousta ja tietoista läsnäoloa. Björn Öhman, Seija Mauro, Päivi Vuorilehto ym.

Meditaatio alkaa  ohjeistuksella, sitten on hiljainen ohjattu istumameditaatio, jota seuraa kävelymeditaatio ja hiljainen istumameditaatio. Paikalla oltava noin viisi minuuttia ennen meditaatiota, kuudelta ovet sulkeutuvat. Illan päättävään teehetkeen voit jäädä kertomaan tunnoistasi tai vain juomaan teetä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Maksuton.

 

Hengellistä ohjausta

10.4.2019 Hengellisen ohjauksen päivä - uushenkisyys ajassamme 

Turun Kristillinen opisto, Lustokatu 7, Turku
Koulutus järjestetään yhteistyössä Turun Kristillisen opiston ja Hiljaisuuden ystävät ry:n kanssa.
Päivän kouluttajina toimivat Mika KT Pajunen, Outi Ruohola ja Susanna Erätuli.
Koulutuksen tavoitteena on tutustua uushenkisyyden kysymyksiin erityisesti hengellisen ohjauksen ja kristillisen kasvatuksen näkökulmasta.
Osallistumismaksu 50€ sisältää ilmoittautumisen ja ruokailut.
Ilmoittautuminen 26.3.2019 mennessä:  https://wilma.tk-opisto.fi/browsecourses

Päivän ohjelma ja aikataulu:
09.00 Tulokahvit, luokka 22
09.30 Aamurukous
Uushenkisyys 
12.00 Lounas
13.00 Yhteinen rakentaminen
Meditatiivinen messu
14.30 Kirkkokahvit, tilauskahvio
15.00 Kehon viisaus 
Palaute
16.15 Päätösvirsi ja kotiin


Arkiretriitti, ei keväällä 2019

Arkiretriitti on tapa toteuttaa hiljentymisen ja hengellisen ohjauksen jakso keskellä arkielämää. Se sisältää päivittäisen mietiskelyn Raamatun tekstien äärellä ja viikoittaisen tapaamisen oman ohjaajan kanssa. Yhteinen aloitus ja päätös. Maksuton.

Hiljaisuuden rukous, Ehtoollishetki Taizén lauluin

Sunnuntaina klo 16

  • 14.4. Martinkirkko
  • 12.5. Martinkirkko