Diakonia on kirkon auttamistyötä

Diakoniatyöstä voi saada neuvontaa, keskusteluapua ja taloudellista tukea. Kirkon työntekijöinä olemme valmiit pohtimaan kanssasi myös hengellisiä kysymyksiä. Ammatillinen keskusteluapu on ilmaista ja työntekijöillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Ota rohkeasti yhteyttä, tule puhumaan tai soita. Asiat kyllä selviävät aina jollakin tavalla.

Martin diakonian puhelinpäivystys on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 

Käytössämme on seuraava aluejako:

  • Martti-Kaasukellon alue 040-3417128
  • Uittamo-Vähäheikkilä-Majakkaranta 040-3417415
  • Hirvensalo-Satava-Kakskerta-Haarla-Moikoinen 040-3417419

Voit myös halutessasi täyttää tästä linkistä löytyvän yhteydenottopyyntölomakkeen Martinseurakunnan diakoniatyöntekijöille (klikkaa tätä tekstiä) 

Huomioithan flunssan/influenssan/korona-viruksen levitessä, että emme voi ehkä tavata henkilökohtaisesti vastaanotolla tai tehdä kotikäyntiä.  Kiitämme sinua ymmärryksestä ja yhteistyöstä poikkeustilan aikana!

Taloudellinen avustaminen

Miten ottaa talous haltuun? Mistä apua ja neuvontaa? Klikkaa tästä Oikeusministeriön sivuille: Talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tästä linkistä pääset Takuusäätiön sivuille: Talous haltuunLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tiukassa tilanteessa voit hakea taloudellista apua tai käytännön neuvoja. Avustaminen voi olla ostolupa ruokakauppaan, vaateapua tai pienimuotoista laskuavustusta. Avustuksia myönnetään kertaluonteisesti ja harkinnanvaraisesti seurakuntayhtymän avustusohjeiden mukaisesti. Diakoniatoimistosta ei makseta rahaa omalle tilille eikä anneta käteistä rahaa, emmekä avusta takuuvuokriin. Diakoniatyön avustusvarat ovat rajalliset.

Taloudellista apua hakiessasi yhteiskunnan lakisääteiset etuudet tulee olla haettuna Kelasta/sosiaalipalveluista. Klikkaa tästä Kelan sivuille kela.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja tästä sosiaalipalvelujen sivuille Turun kaupungin sosiaalipalvelutLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Taloudellista apua hakiessasi valmistaudu esittämään:

Diakoniatyöntekijöiltä saa mm. keskusteluapua, sielunhoitoa, vertaistukea. Järjestämme myös ryhmä-, retki- ja leiritoimintaa. Kysy lisää meiltä!

Martin seurakuntatalon diakoniatoimisto, Temppelikatu 1 (portaat ylös)

Hirvensalossa Pitkiksen diakoniatoimisto, Pitkäpellonkatu 6 (hammashoitolan viereinen ovi)