Surun kohdatessa

Kuolema on aina yllättävä – odotettunakin. Suru sitoo käytettävissä olevia voimavaroja. Täältä löydät apua hautajaisjärjestelyjen tekemiseen.

Lyhyen ajan kuluessa omaisten on huolehdittava monista hautaukseen liittyvistä tehtävistä. Ne saattavat joskus tuntua aivan ylivoimaisilta. Näin on aina silloin, kun omaisilla ei ole tietoa eikä kokemusta siitä, miten kuolemantapauksen jälkeen menetellään.

Hautaukseen liittyy inhimillisiä tunteita, uskontoon liittyviä ajatuksia ja käytännön järjestelyjä. Joillekin hautausjärjestelyt voivat olla osa surutyötä.

Lue tästä lisää kirkollisten toimitusten järjestämisestä koronatilanteen aikana

Seurakuntayhtymän hautatoimisto

Palvelupiste on koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi toistaiseksi suljettu. Voitte edelleen asioida puhelimitse klo 9–15 ja sähköpostilla.

Seurakuntayhtymän hautatoimisto sijaitsee seurakuntien toimitalossa osoitteessa Eerikinkatu 3.

Toimistoon voi olla yhteydessä myös puhelimitse 040 341 7253 tai  040 341 7203 tai sähköpostitse turku.hautatoimi@evl.fi. Hautatoimisto palvelee arkisin klo 8–15.45. Puhelinaika klo 9–15.

Hautausjärjestelyt Turun ja Kaarinan seurakunnissa

Hautausjärjestelyt kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko seurakuntayhtymän hautatoimistoon tai yksityiseen hautaustoimistoon. Tukea suruun ja hautaukseen liittyviin käytännön järjestelyihin saat myös hautausoppaasta, jonka voi hakea seurakuntayhtymän hautatoimistosta. Voit myös ladata hautausoppaan sähköisen version (pdf).   

Lue tarkemmin hautausjärjestelyistä: 

Infograafi hautausjärjestelyjen etenemisestä. Kuvan sisältö on sivulla linkkilistauksena.

 

Hautajaisia järjestämässä?

Soita hautatoimistoon 040 341 7253 tai 040 341 7203 tai pyydä yhteydenottoa.

» Jätä yhteydenottopyyntö

Risti ja köynnös

Hautaustoimistoille

Muualla verkossa