Diakonia on kirkon auttamistyötä

Diakoniatyöstä voi saada neuvontaa, keskusteluapua ja taloudellista tukea. Kirkon työntekijöinä olemme valmiit pohtimaan kanssasi myös hengellisiä kysymyksiä. Ammatillinen keskusteluapu on ilmaista, työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Ota yhteyttä, tule puhumaan, asiat selviävät aina jollakin tavalla. 

 

Ajanvaraus ti ja to klo 10 -11 p. 040-3417 614. Soittopyynnön voi jättää myös tekstiviestillä tai sähköpostilla: henrikin.diakonia@evl.fi Diakoniatoimisto Henrikinkirkolla, Peltolantie 2.

Poikkeusaikana diakoniatyöntekijät hoitavat asioita enimmäkseen puhelimessa tai sähköpostilla. Mahdollinen ruoka-ostolupa lähetetään postissa. Ole yhteydessä. Saa soittaa. Asiakkaan tilanteen niin vaatiessa voidaan myös tavata kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen Henrikinkirkolla diakoniatoimistossa. 

Taloudellinen apu voi tarkoittaa ostolupaa ruokakauppaan tai jonkun laskun maksamista (esim sähkölasku). Diakoniatoimistosta ei saa rahaa tilille.  Käytettävissä olevat varat eivät riitä toistuvaan avustamiseen eivätkä kaikki hakijat saa toivomaansa rahallista apua. Etusijalla ovat uudet hakijat.

Kaikki yhteiskunnan antamat tuet (esim. toimeentulotuki) pitää olla haettuna ensin. Ota mukaan viimeisin toimeentulotukipäätös tai tiliotteet tai pankkitunnukset, joilla pääset palveluihin, jotta voimme selvitellä taloudellista tilannettasi.

Huomaathan, että vuokrarästiasioissa pitää ensin hakea Kelasta päätös tavallisesta toimeentulotuesta ja sen jälkeen sosiaalitoimesta päätös harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta. Päätöksen harkinnanvaraisesta tuesta tekee sosiaalityöntekijä, joten varaa aika hänelle. 

Seurakunnan diakoniatyön kautta voi hakea avustuksia lasten harrastuksiin ja opintoihin Tukikummit-säätiöltä. 

Diakoniatyöntekijän kokemuksella kootut talousohjeet täällä. Lyhyt versio alla. Hoidetaan homma kuntoon tai ainakin parempaan järjestykseen.

Aloita tästä. Tee ainakin tämä.

Asiat hoituvat aina jollakin tavalla, eivät ehkä niin kuin sinä toivot, mutta kuitenkin. Ole avoin erilaisille ratkaisuille, yllättävillekin. Ole rohkea. Voisitko tehdä jotakin ihan toisin?

1) Maksa aina ensin vuokra, sähkö ja vesi.

2) Älä ota pikavippiä / käyttöluottoa / luottokorttia. Lopeta velan tekeminen.

3) Älä osta mitään. Lopeta ostaminen, peru tilaukset, mieti tarvitsetko todella jotakin, kunnes rahatilanteesi selviää.

4) Ole selvillä rahatilanteestasi. Voit käyttää vain sen verran rahaa kuin sitä tulee. Pidä kirjaa kaikista menoista ja tuloista. Sinun pitäisi tietää, milloin ja kuinka paljon rahaa tulee ja toisaalta milloin ja kuinka paljon laskuja tulee maksettavaksi.

Onko sinulla joku henkilökohtainen rahanreikä? Onko sinulla varaa siihen? Jos haluat pitää kiinni tästä menosta, joudut vetämään itsesi tiukoille muissa asioissa. Esimerkiksi tupakointi / lemmikki / monta lemmikkiä / auto / nettikaupat / harrastus.

5) Hae toimeentulotukea Kelasta ja harkinnanvaraista toimeentulotukea sosiaalitoimesta.

6) Puhu lasten kanssa perheen taloudellisesta tilanteesta. Puhu lapsen ikä ja ymmärrys huomioon ottaen. Älä yritä pimittää lapsilta ahdinkoa, he tietävät siitä kuitenkin. 

7)  Tulee toisia aikoja. Asiat hoituvat tavalla tai toisella.

Ota yhteyttä

kansainvälisen työn sihteeri, diakoni
Henrikinseurakunta