Diakoniatyö

Diakoniatyö on kirkon auttamistyötä; henkistä, hengellistä ja taloudellista sekä rinnalla kulkemista - kaikenikäisille. Se voi olla keskusteluapua, taloudellista avustamista, sielunhoitoa, vertaistukea, ryhmä-, retki- ja leiritoimintaa. Auttamistyö on maksutonta ja vaitiolovelvollisuuden alaista. Ota rohkeasti yhteyttä! 

Taloudellinen avustaminen

Miten ottaa talous haltuun? Mistä apua ja neuvontaa? Klikkaa tästä Oikeusministerön sivuille: Talous- ja velkaneuvontaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tästä linkistä pääset Takuusäätiön sivuille: Talous haltuunLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tiukassa tilanteessa voit hakea taloudellista apua tai käytännön neuvoja. Avustaminen voi olla ostolupa ruokakauppaan, vaateapua tai pienimuotoista laskuavustusta. Avustuksia myönnetään kertaluonteisesti ja harkinnanvaraisesti seurakuntayhtymän avustusohjeiden mukaisesti. Diakoniatoimistosta ei makseta rahaa omalle tilille eikä anneta käteistä rahaa. Diakoniatyön avustusvarat ovat rajalliset.

Taloudellista apua hakiessasi yhteiskunnan lakisääteiset etuudet tulee olla haettuna Kelasta/sosiaalipalveluista. Klikkaa tästä Kelan sivuille kela.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja tästä sosiaalipalvelujen sivuille Turun kaupungin sosiaalipalvelutLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Taloudellista apua hakiessasi valmistaudu esittämään:

Varaa aika diakoniatyöntekijältäsi.

Ajanvaraus ti ja to klo 10 -11 p. 040-3417 614. Soittopyynnön voi jättää myös tekstiviestillä tai sähköpostilla: henrikin.diakonia@evl.fi Diakoniatoimisto Henrikinkirkolla, Peltolantie 2. Poikkeusaikana diakoniatyöntekijät hoitavat asioita enimmäkseen puhelimessa tai sähköpostilla. Mahdollinen ruoka-ostolupa lähetetään postissa. Ole yhteydessä. Saa soittaa. Asiakkaan tilanteen niin vaatiessa voidaan myös tavata kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen Henrikinkirkolla diakoniatoimistossa.  

Keskusteluapu, sielunhoito, vertaistuki, ryhmä-, retki- ja leiritoiminta

Diakoniatyöstä voit saada eri tavoin apua ja tukea elämään.

Yhteisvastuu logo ja teksti lähimmäisenrakkauden kansanliike.