Diakoniatyö

Diakoniatyö on kirkon auttamistyötä; henkistä, hengellistä ja taloudellista sekä rinnalla kulkemista - kaikenikäisille. Se voi olla keskusteluapua, taloudellista avustamista, sielunhoitoa, vertaistukea, ryhmä-, retki- ja leiritoimintaa. Auttamistyö on maksutonta ja vaitiolovelvollisuuden alaista. Ota rohkeasti yhteyttä! 

Ajanvaraus ti ja to klo 10 -11 p. 040-3417 614. Soittopyynnön voi jättää myös tekstiviestillä tai sähköpostilla: henrikin.diakonia@evl.fi 
Diakoniatoimisto Henrikinkirkolla, Peltolantie 2. 

Taloudellinen avustaminen

Tiukassa tilanteessa voit hakea taloudellista apua tai käytännön neuvoja. Avustaminen voi olla ostolupa ruokakauppaan, vaateapua tai pienimuotoista laskuavustusta. Avustuksia myönnetään kertaluonteisesti ja harkinnanvaraisesti seurakuntayhtymän avustusohjeiden mukaisesti. Diakoniatoimistosta ei makseta rahaa omalle tilille eikä anneta käteistä rahaa. Diakoniatyön avustusvarat ovat rajalliset.

Yhteiskunnan lakisääteiset etuudet tulee olla haettuna Kelasta sekä Turun kaupungin sosiaalipalveluista, ennen kuin haet taloudellista tukea. 

Taloudellista apua hakiessasi valmistaudu esittämään:

Mistä apua ja tukea? 

Miten ottaa talous hallintaan? Mistä saan apua ja tukea? Kuka osaa neuvoa? 
Alla linkit oikeusministeriön, takuusäätiön ja Turun kaupungin sivulle.

 

Henrikin diakonian kevään ohjelmaa 2023

vaaleanpunaisella pohjalla tekstiä älä odota, lahjoita
yhteisvastuu

 

Kesäpäivät eläkeikäisille Sinapissa 14.–17.8.2023

Elokuinen, merellinen Sinapin kurssikeskus kutsuu jälleen eläkeikäisiä yhteen. Sinapin kurssikeskus on esteetön, tasokas ja monipuolinen retki- ja majoituspaikka Kakskerrassa. Kesäpäiviä vietetään tänä vuonna luontoteeman äärellä.  Päivien aikana vietetään aikaa ulkona ja sisällä, nautitaan luonnosta, hiljennytään Sanan äärellä sekä rentoudutaan levon, yhdessäolon, virikkeellisen toiminnan ja hyvän ruoan parissa!

Kesäpäivien hinta: 2 hh 105 € / 1 hh 125 € (Tukea osallistumismaksuun voi kysyä oman seurakunnan diakoniatyöltä - ota yhteyttä ajoissa)

  • sisältää bussikuljetukset, kesäpäivien ohjelman ja täysihoidon.
  • Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua, tarjoamme ensisijaisesti kahden hengen huoneen majoitusta. Voit kuitenkin ilmoittaa hakemuksessasi yhden hengen huoneen toiveestasi. Käsittelemme hakemukset ja toiveet määräajan päätyttyä.

Kesäpäivät ovat tarkoitettu ensisijaisesti Henrikinseurakunnan ja Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville eläkeikäisille. Ensikertalaiset ja henkilöt, jotka eivät osallistu muille leireille tänä vuonna, ovat etusijalla. Kesäpäiville hakevan tulee pystyä itsenäisesti suoriutumaan päivittäistoimistaan (kuten henkilökohtainen terveys ja sairaudenhoito, liikkuminen, pukeutuminen). Järjestävän tahon puolelta henkilökohtaisen avustajan järjestäminen ei ole mahdollista. Hakemuksia voi tulostaa itse tältä sivulta ja niitä on myös saatavilla diakoniatyöntekijöiltä Henrikinseurakunnassa ja Tuomiokirkkoseurakunnassa. 

Hakemuskaavakkeen voit tulostaa tästä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hakemus tulee palauttaa ke 31.5.2023 mennessä.

Palautus postitse osoitteeseen:

  • Tuomiokirkkoseurakunta, PL 922, 20101 Turku - kuoreen merkintä ”Eläkeikäisten kesäpäivät”
  • Henrikinseurakunta, Peltolantie 2, 20740 Turku - kuoreen merkintä ”Eläkeikäisten kesäpäivät”

        Voit myös palauttaa hakemuksen diakoniatoimistoon:

  • Tuomiokirkkoseurakunta (Eerikinkatu 1)
  • Henrikinseurakunta (Peltolantie 2)