Mitä diakonia on?

Diakonian tarkoitus on edistää hyvinvointia ja vähentää kaikkea kärsimystä sekä auttaa ja tukea ihmisiä erilaisissa vaikeissa elämäntilanteissa.  Diakonia perustuu kristillisiin arvoihin ja lähimmäisenrakkauteen. Se pyrkii vastaamaan yksilöiden ja yhteisöjen moninaisiin tarpeisiin.

Diakonia eli lähimmäisenrakkauden toteuttaminen kuuluu oikeastaan kaikille kristityille. Diakoniassa toimii sekä koulutettuja ammattilaisia, että paljon vapaaehtoisia avustajia. Diakoniatyöntekijöiden tehtävät voivat vaihdella eri paikoissa ja organisaatioissa, mutta yleisesti ottaen heidän tehtäviinsä kuuluu seuraavia asioita:

Avustaminen taloudellisissa vaikeuksissa

Diakoniatyöntekijät voivat auttaa taloudellisissa kriisitilanteissa olevia ihmisiä hakemaan taloudellista tukea, kuten sosiaalietuuksia tai avustuksia. He voivat myös tarjota ruoka-apua, vaatteita ja muita tarpeita.

Uutena apuna Turun ja Kaarinan diakoniatyössä kokeillaan jakaa EU:n aineellisen avun maksukortteja. Ensimmäiset 40 euron arvoiset kortit saadaan jakoon maaliskuun aikana. Lue lisää täältä.

Henkinen tuki

Diakoniatyöntekijät ovat usein kuuntelevia korvia ja tarjoavat henkistä tukea yksinäisille, masentuneille, ahdistuneille tai muissa henkisissä vaikeuksissa oleville ihmisille. He voivat tarjota keskusteluapua, neuvontaa ja ohjausta.

Sosiaalinen tuki

Diakoniatyöntekijät voivat auttaa ihmisiä löytämään yhteisöllisiä resursseja ja tukiverkostoja, kuten vertaistukiryhmiä tai muita palveluita, jotka voivat auttaa heitä.

Vapaaehtoistyö

Diakoniatyössä voi olla vapaaehtoisia, jotka osallistuvat erilaisiin avustustehtäviin ja toimivat yhteisön hyväksi. Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, niin ota rohkeasti yhteyttä: katri.elonheimo@evl.fi

Valikosta voit lukea Yhteisvastuukeräyksestä ja tutustua diakoniatyön toimintamuotoihin Piikkiössä.

 

 

 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Juttuseuraksi, yhdessä lenkille, kauppa-apua - kaikki me osaamme tehdä hyvää! Linkkikuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan Turun seudun vapaaehtoistyön hommiin. Kysy Katrilta Piikkiön tilanteesta ja ilmoittaudu mukaan: p. 040 3417 724. LIsätietoja voit saada myös Piialta puh. 040 3417 659.

 

 

 

Ota yhteyttä

diakoniatyöntekijä
Piikkiön seurakunta
Ajanvarausnumero 040 341 7724 (toimisto)
Hepojoentie 4
21500 PIIKKIÖ

Ajanvaraus- ja puhelinaika tiistaisin klo 11-12