Apua ja tukea Turun tuomiokirkkoseurakunnassa

Seurakunta on aina valmiina auttamaan. Kun elämässä tulee vastaan tilanteita, joista on vaikea päästä yli yksin, kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä. Tässä muutamia esimerkkejä seurakunnan avunantotavoista.

Diakonia

Diakonian tehtävänä on auttaa ihmisiä vaikeissa tilanteissa. Se voi tarjota ruokaa, vaatteita, taloudellista apua, kuuntelijaa... Lisätietoa käytännön asioista löydät diakonian sivuilta.

Siirry diakonian sivuille tästä linkistä.

Keskusteluapua

Jos kaipaat hengellistä tai sielunhoidollista apua, seurakunnan työntekijät ovat valmiita kuuntelemaan sinua. Turun tuomiokirkossa on papin päivystys joka päivä klo 15-17. Tuona aikana voit tulla juttelemaan papin kanssa mieltäsi askarruttavista asioista. Voit myös soittaa tai lähettää viestin haluamallesi papille tai diakoniatyöntekijälle yhteystiedoissa kerrottuun numeroon. Myös sähköpostin lähettäminen on mahdollista. Kaikki keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia, joten otathan rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat kuulijaa.

Siirry Tuomiokirkkoseurakunnan työntekijöiden yhteystietoihin tästä linkistä.

Seurakuntien perheneuvonta tarjoaa tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään, lisätietoa tästä linkistä.

Myös Kirkon keskusteluapu auttaa, yhteystiedot löydät tämän linkin takaa.

 

Vapaaehtoiset

Tekisikö mielesi sittenkin auttaa ja saada iloa ja hyvää mieltä? Seurakunta ei toimi ilman vapaaehtoisia, joiden kädenjälki näkyy yllättävän monessa paikassa. Jos mielesi tekisi kokeilla vapaaehtoistoimintaa, katso lisää tietoa vapaaehtoisten infosivulta.

Siirry Tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoissivulle tästä linkistä.

Jäätynyt merenpinta, jonka päällä retkottaa notkahtanut laituri. Hetki auringonlaskun jälkeen, kirkas taivas.