Lapset ja perheet

Maarian seurakunnassa on toimintaa lapsille ja koko perheelle. Kristillisen kasvatuksen keskeisiä toimintamuotoja ovat kerhot, perhekirkot ja pyhäkoulut. Lisäksi järjestämme perheleirejä ja perheille suunnattuja tapahtumia, joihin kaikki perheet ovat tervetulleita!

Koronavirustilanteen takia kerhot, joissa lapset ja aikuiset ovat yhdessä, ovat tauolla 26.4. asti. Pohjois-Maariassa kerhot jatkuvat etänä Teamsin välityksellä. Lisää tietoa Pohjois-Maarian perhetyön Facebook -ryhmän kautta.

Toimintaan tulee poikkeuksellisesti ilmoittautua. Toiminnassa on myös rajoituksia.

Turvallisuuden takia keräämme myös kaikilta yhteystiedot, jotta voimme ottaa heti yhteyttä, jos virukselle altistumisia pääsisi tapahtumaan. Säilytämme yhteystietoja 1 kuukauden ajan. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja ainoastaan tätä tarkoitusta varten.

Perhekerhot ja lapsiparkki

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät. Lapsille on hyvä ottaa mukaan sisätossut. Yli 3-vuotiaille suunnattuun lapsiparkkiin lapsi voi jäädä ilman aikuista.

Yhteen kerhoon voidaan ottaa enintään 10 henkilöä. Lapsiparkissa rajoituksena on 6 lasta. Poikkeusaikana perhekerhot kokoontuvat ulkona.

Kerhot kokoontuvat 18.1.2021 alkaen seuraavasti:

 • Maanantaisin klo 9–10 Perhekerho Maarian pappilan pihapiirissä (Sorolaisenkatu 4) 
 • Maanantaisin klo 10.15–11.15 Perhekerho Maarian pappilan pihapiirissä (Sorolaisenkatu 4)
 • Maanantaisin klo 12.30-14.30 Lapsiparkki Maarian pappilan pihapiirissä ja tallissa (Sorolaisenkatu 4)
 • Tiistaisin klo 9–11.30 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntalolla (Mittumaarintie 73) 
 • Tiistaisin 19.1.,16.2.,16.3., 20.4., ja 18.5. klo 17.30–19 Isä-lapsi -kerho Yli-Maariaan seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73).
 • Torstaisin klo 8.45–10.15 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Torstaisin klo 10.45–12.15 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mitturmaarintie 73)
 • Perjantaisin klo 9–10 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 10.15–11.15 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 9-12 Perhekerho Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeloginkatu 1)

Kerhoihin ilmoittautuminen:

Vauvakerhot

Vauvakerhossa on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja loruleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään puoli tuntia, jolloin aikaa jää keskustelulle. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu. Imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. 

Yhteen kerhoon voidaan ottaa enintään 10 henkilöä.

Vauvakerhot kokoontuvat 10.2.2020 alkaen seuraavasti:

 • Tiistaisin klo 13–14.30 Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Tiistaisin klo 13.30–15.00 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23) 
 • Keskiviikkoisin klo 9–10 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)
 • Keskiviikkoisin klo 10.15–11.15 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)

Vauvakerhoihin ilmoittautuminen:

Päiväkerhot ja muskarit

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille kasvupaikaksi. Kerhoon tullaan ilman aikuista. Kerhoarki koostuu leikkimisestä, liikkumisesta, käsillä tekemisestä ja taiteen ilmaisemisesta. Taitojen opettelu ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa kerhoa. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys: vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi.

Maksuttomat ja laadukkaat päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Päiväkerhoa ohjaa kaksi lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittanutta lastenohjaajaa. Lapsiryhmä pysyy samana koko kauden ajan, kerhoihin täytyy ilmoittautua etukäteen. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle. 

Hepokullan keskiviikkoinen muskarikahvila on tauolla toistaiseksi.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen päiväkerhoihin tästä linkistä

Pyhäkoulut

Maarian seurakunnan pyhäkoulut ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Kevään 2021 pyhäkoulujen aikataulut ja teemat:

 • Lego-pyhäkoulu Runosmäen seurakuntatalolla 3.2., 3.3. ja 7.4 klo 17–18.30. Alle kouluikäiset ovat tervetulleita aikuisen kanssa, kouluikäiset ovat tervetulleita myös itsekseen. Legopyhäkoulussa Legoista ja Dubloista pääsee rakentamaan raamatunkertomuksia.
 • Kaakaopyhäkoulu Halisten seurakuntatalolla 3.2., 3.3. ja 7.4 klo 17–19. Kaakaopyhäkoulu on lasten leikkivä pyhäkoulu. Raamatun kertomukset muuttuvat näytellen lapsille aidoiksi ja ihmeellisiksi kertomuksiksi. Tarjolla myös iltapalaa. 
 • Askartelupyhäkoulu Runosmäen seurakuntatalolla 17.2., 17.3. ja 21.4. klo 17–19. Askartelupyhäkoulu kutsuu askartelemaan ja iltapalalle.
 • Luontopyhäkoulu 10.2., 10.3. ja 14.4. klo 17–18.30. Paikka ilmoitetaan facebook-ryhmässä Luontopyhäkoulu tutustuttaa luomistyön ihmeisiin koko perheen retkillä. Säänmukainen vaatetus ja hyvät kengät päälle!

Lisää tietoa ja ilmoittautumiset pyhäkoulujen omien Facebook-sivujen kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tervetuloa samalla seuraamaan pyhäkoulujen sivua!

Lastenkirkko

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (ei touko-elokuu) Maarian kirkko muuttuu lastenkirkoksi klo 17. Iloinen ihmettely, tutut raamatunkertomukset ja kivat laulut kuuluvat perheiden omaan jumalanpalvelushetkeen.

Toistaiseksi lastenkirkkoon voi osallistua vain verkossa. Linkki live-lähetykseen löytyy Maarian seurakunnan nettisivuilta.

Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista!

Kriisitilanteet

Kotona voi joskus tulla vastaan tilanteita, joissa omat voimat eivät enää riitä. Seurakunta tukee perheitä kriisitilanteissa mm. diakoniatyön ja perheneuvonnan avulla. 

Siirry tästä sivulle, jossa kerrotaan erilaisista tavoista saada apua perheelle