Lapset ja perheet

Maarian seurakunnassa on toimintaa lapsille ja koko perheelle. Kristillisen kasvatuksen keskeisiä toimintamuotoja ovat kerhot, perhekirkot ja pyhäkoulut. Lisäksi järjestämme perheleirejä ja perheille suunnattuja tapahtumia, joihin kaikki perheet ovat tervetulleita!

Perhekerhot

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät. Monessa kerhossa aikuisille on tarjolla kahvia ja lapsille mehua. Lapsille on hyvä ottaa mukaan sisätossut. Perhekerhot alkavat syksyllä 2020 viikolla 34 ja päättyvät viikolla 51.

Koronavirustilanteen vuoksi kerhoihin tulee aivan poikkeuksellisesti ilmoittautua! Alempaa tältä sivulta löydät tapahtumakalenterin, jossa on listattuna Maarian kerhot tapahtumina. Avaa haluamasi kerho ja löydät sieltä kerhonvetäjän yhteystiedot. Ilmoittaudu vaikka tekstarilla ja kerro, kuinka monta teiltä on tulossa.

Turvallisuuden takia keräämme myös yhteystiedot kaikilta kerhoissa kävijöiltä, jotta voimme ottaa tarvittaessa heti yhteyttä, jos virukselle altistumisia pääsisi tapahtumaan. Säilytämme yhteystietoja 1 kuukauden ajan. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja ainoastaan tätä tarkoitusta varten.

Perhekerhot kokoontuvat seuraavasti

 • Maanantaisin klo 9–11.30 Perhekahvila Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4) 
 • Maanantaisin klo 12.30–14.30 Lapsiparkki Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4)
 • Tiistaisin klo 9–11.30 Taaperokerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Keskiviikkoisin klo 13–15 Perhekerho Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)
 • Keskiviikkoisin klo 13–14.30 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (MIttumaarintie 73)
 • Torstaisin klo 9–12 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Perjantaisin klo 9–11 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 9–12 Perhekerho Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeologinkatu 1, Jäkärlä) 

Vauvakerho

Vauvakerhossa vanhempien on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja lorutteluleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään 30 min, jolloin aikaa jää keskustelulle ja kahvittelulle. Kahvin lomassa voi jutella niin vauva-arjesta kuin muustakin elämästä. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu, ja imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. Vauvakerhoon ei tarvitse ilmoittautua, ja mukaan voi tulla missä vaiheessa vuotta tahansa.

 • Tiistaisin klo 13–14.30 Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Keskiviikkoisin klo 9–11 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)

Päiväkerhot ja muskarit

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille kasvupaikaksi. Kerhoon tullaan ilman aikuista, ja kerhoarki koostuu leikkimisestä, liikkumisesta, käsillä tekemisestä ja taiteen ilmaisemisesta. Taitojen opettelu ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa kerhoa. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys: vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi.

Maksuttomat ja laadukkaat päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Päiväkerhoa ohjaa kaksi lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittanutta lastenohjaajaa. Lapsiryhmä pysyy samana koko kauden ajan, kerhoihin täytyy ilmoittautua etukäteen. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen muskareihin ja päiväkerhoihin tästä linkistä

Pyhäkoulut

Maarian seurakunnan tarjoama pyhäkoulut ovat ilmaisia, eikä niihin ole ikärajaa. Syksyn 2020 pyhäkoulujen ajat päivitetään tähän loppukesän aikana.

 • Legopyhäkoulu Runosmäen srk-kodilla. Alle kouluikäiset ovat tervetulleita aikuisen kanssa, kouluikäiset ovat tervetulleita myös itsekseen. Legopyhäkoulussa Legoista ja Dubloista pääsee rakentamaan raamatunkertomuksia. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja antaa Anne Saarni p. 040 3417156.
 • Halisten kaakaopyhäkoulu Halisten srk-talo. Kaakaopyhäkoulu on lasten leikkivä pyhäkoulu. Raamatun kertomukset muuttuvat näytellen lapsille aidoiksi ja ihmeellisiksi kertomuksiksi. Tarjolla myös iltapalaa. 
 • Askartelupyhäkoulu Runosmäen srk-talo. Askartelupyhäkoulu kutsuu askartelemaan ja iltapalalle. Lisätietoja antaa Anne Saarni p. 040 3417156.
 • Luontopyhäkoulu lähtö Runosmäen srk-talon edestä (kesto noin 2h). Luontopyhäkoulu tutustuttaa luomistyön ihmeisiin koko perheen retkillä. Säänmukainen vaatetus ja hyvät kengät päälle! Lisätietoja antaa Anne Saarni p. 040 3417156
 • Erämaapyhäkoulu Runosmäessä

Maarian seurakunnan pyhäkouluilla on myös oma Facebook-ryhmä. Tervetuloa seuraamaan!

Lastenkirkko

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (ei touko-elokuu) Maarian kirkko muuttuu Lastenkirkoksi klo 17. Iloinen ihmettely, tutut raamatunkertomukset ja kivat laulut kuuluvat perheiden omaan kirkkohetkeen.

Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista!

Kriisitilanteet

Kotona voi joskus tulla vastaan tilanteita, joissa omat voimat eivät enää riitä. Seurakunta tukee perheitä kriisitilanteissa mm. diakoniatyön ja perheneuvonnan avulla. 

Siirry tästä sivulle, jossa kerrotaan erilaisista tavoista saada apua perheelle

 

Ota yhteyttä

pyhäkoulu- ja perhetyösihteeri
Maarian seurakunta