Lapset ja perheet

Maarian seurakunnassa on toimintaa lapsille ja koko perheelle. Kristillisen kasvatuksen keskeisiä toimintamuotoja ovat kerhot, perhekirkot ja pyhäkoulut. Lisäksi järjestämme perheleirejä ja perheille suunnattuja tapahtumia, joihin kaikki perheet ovat tervetulleita!

Huom.! Koronapandemiasta johtuvista mahdollisista muutoksista toimintaan ilmoitamme täällä ja kerhojen facebook-sivuilla.

Perhekerhot

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät ja sisätossut. Kaikille avoimeen kahvilaan ovat tervetulleita kaikki odottajista aina isovanhempiin saakka. Yli-Maarian kerhot toimivat yhdessä Turun kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen kanssa.

Syksyn 2021 kerhot alkavat viikolla 33 ellei toisin mainita. Kerhot kokoontuvat seuraavasti:

 • Maanantaisin klo 9–11.30 Perhekerho Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4) 
 • Maanantaisin 6.9. alk. klo 12.30–14.30 Kaikille avoin kahvila (Sorolaisenkatu 4)
 • Tiistaisin klo 9–11.30 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntalolla (Mittumaarintie 73) 
 • Tiistaisin 31.8., 28.9., 26.10., 30.11. ja 21.12. klo 17.30–19 Metsä perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Keskiviikkoisin 18.8., 15.9., 20.10., 17.11. ja 15.12. klo 17.30–19 Isä-lapsi -kerho Yli-Maariaan seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Keskiviikkoisin 1.9. alk.13–15 Muskarikahvila Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)
 • Torstaisin klo 9–12 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Perjantaisin klo 9–11.30 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 9–12 Perhekerho Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeloginkatu 1)

Lisätietoa kerhoista:

Vauvakerhot

Vauvakerhossa on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja loruleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään puoli tuntia, jolloin aikaa jää keskustelulle. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu. Imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. Yli-Maarian vauvakerho toimii yhdessä Turun kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen kanssa.

Vauvakerhot kokoontuvat syksyllä 2021 viikosta 33 alkaen alkaen seuraavasti:

 • Tiistaisin klo 13–14.30 Vauvakerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Keskiviikkoisin 9–11.30 Vauvakerho Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)

Lisätietoa kerhoista:

Päiväkerhot ja muskarit

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille kasvupaikaksi. Kerhoon tullaan ilman aikuista. Kerhoarki koostuu leikkimisestä, liikkumisesta, käsillä tekemisestä ja taiteen ilmaisemisesta. Taitojen opettelu ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa kerhoa. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys: vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi.

Maksuttomat ja laadukkaat päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Päiväkerhoa ohjaa kaksi lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittanutta lastenohjaajaa. Lapsiryhmä pysyy samana koko kauden ajan, kerhoihin täytyy ilmoittautua etukäteen. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle.

Muista myös keskiviikon muskarikahvila Hepokullassa!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen päiväkerhoihin tästä linkistä

Pyhäkoulut

Maarian seurakunnan pyhäkoulut ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Syksyn 2021 pyhäkoulujen aikataulut ja teemat:

 • Lego-pyhäkoulu Runosmäen seurakuntatalolla ke 22.9., 27.10. ja 24.11. klo 17–18.30. Alle kouluikäiset ovat tervetulleita aikuisen kanssa, kouluikäiset ovat tervetulleita myös itsekseen. Legopyhäkoulussa Legoista ja Dubloista pääsee rakentamaan raamatunkertomuksia.
 • Kaakaopyhäkoulu Halisten seurakuntatalolla ke 1.9., 6.10. ja 3.11. klo 17.30–19. Kaakaopyhäkoulu on lasten leikkivä pyhäkoulu. Raamatun kertomukset muuttuvat näytellen lapsille aidoiksi ja ihmeellisiksi kertomuksiksi. Tarjolla myös iltapalaa. 
 • Askartelupyhäkoulu Runosmäen seurakuntatalolla ke 15.9., 20.10. ja 17.11. klo 17.30–19. Askartelupyhäkoulu kutsuu askartelemaan ja iltapalalle.
 • Luontopyhäkoulu ke 8.9. (Ruissalo), 13.10. (Hauninen) ja 10.11. (Halisten koski) klo 17.30–19. Luontopyhäkoulu tutustuttaa luomistyön ihmeisiin koko perheen retkillä. Säänmukainen vaatetus ja hyvät kengät päälle!

Lisää tietoa ja ilmoittautumiset pyhäkoulujen omien Facebook-sivujen kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tervetuloa samalla seuraamaan pyhäkoulujen sivua!

Lastenkirkko

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (ei touko-elokuu) Maarian kirkko muuttuu lastenkirkoksi. Iloinen ihmettely, tutut raamatunkertomukset ja kivat laulut kuuluvat perheiden omaan jumalanpalvelushetkeen. Lastenkirkko on lapsiperheille turvallinen ja mukava ympäristö osallistua jumalanpalveluselämään.

Syksyllä 2021 lastenkirkkoa vietetään 5.9., 3.10., 7.11. ja 24.12 klo 17.

Kriisitilanteet

Kotona voi joskus tulla vastaan tilanteita, joissa omat voimat eivät enää riitä. Seurakunta tukee perheitä kriisitilanteissa mm. diakoniatyön ja perheneuvonnan avulla. 

Siirry tästä sivulle, jossa kerrotaan erilaisista tavoista saada apua perheelle

Muuta toimintaa

Seurakuntamme alueella järjestetään myös maksullista toimintaa lapsiperheille. Syksyllä Yli-Maarian seurakuntatalolla on maanantaisin Värikylpyä ja keskiviikkoisin muskari. Kotimäen seurakuntatalolla on torstaisin aikuinen-lapsi jumppa. Haku näihin toimintoihin alkaa elokuussa. Lisää tietoa seurakuntayhtymän lapsien ja perheiden kotisivuilta.

Ota yhteyttä

pyhäkoulu- ja perhetyösihteeri
Maarian seurakunta