Lapset ja perheet

Maarian seurakunnassa on toimintaa lapsille ja koko perheelle. Kristillisen kasvatuksen keskeisiä toimintamuotoja ovat kerhot, perhekirkot ja pyhäkoulut. Lisäksi järjestämme perheleirejä ja perheille suunnattuja tapahtumia, joihin kaikki perheet ovat tervetulleita.

Perhekerhot

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät ja sisätossut. Yli-Maarian kerhot toimivat yhdessä Turun kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen kanssa.

Syksyn 2022 kerhot alkavat viikoilla 33. Kerhot kokoontuvat seuraavasti:

 • Maanantaisin klo 9.30–13.30 Perhekerho Maarian pappilan tallissa, (Sorolaisenkatu 4) 
 • Tiistaisin klo 9.30–11.30 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntalolla (Mittumaarintie 73) 
 • Keskiviikkoisin 24.8., 28.9., 26.10., 23.11. ja 14.12. klo 17.30–19 Metsäperhekerho Yli-Maarian seurakuntatalon läheisyydessä  (Mittumaarintie 73), tiedustelut Marianne Paappa 050 396 7148
 • Keskiviikkoisin 17.8., 14.9., 12.10., 16.11. ja 7.12. klo 17.30–19 Isä-lapsi -kerho Yli-Maariaan seurakuntatalolla. (Mittumaarintie 73) Tiedustelut 050 396 7148
 • Keskiviikkoisin 13–15.30 Muskariparkki Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)
 • Torstaisin klo 9.30–12 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Perjantaisin klo 9–11.30 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla, (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 9.30–12 Perhekerho Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeologinkatu 1)

Lisätietoa kerhoista:

Vauvakerhot

Vauvakerhossa on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja loruleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään puoli tuntia, jolloin aikaa jää keskustelulle. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu. Imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. Yli-Maarian vauvakerho toimii yhdessä Turun kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen kanssa. Toiminta on maksutonta.

Vauvakerhot kokoontuvat syksyllä 2022 alkaen seuraavasti:

 • Tiistaisin 16.8. alk. klo 13–14.30 Vauvakerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Tiistaisin 16.8. alk. klo  9–11.30 Vauvakerho Hepokullan seurakuntatalolla, (Varkkavuorenkatu 23)

Lisätietoa kerhoista:

Päiväkerhot ja muskarit

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille kasvupaikaksi. Kerhoon tullaan ilman aikuista. Kerhoarki koostuu leikkimisestä, liikkumisesta, käsillä tekemisestä ja taiteen ilmaisemisesta. Taitojen opettelu ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa kerhoa. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys: vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi.

Maksuttomat ja laadukkaat päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Päiväkerhoa ohjaa kaksi lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittanutta lastenohjaajaa. Lapsiryhmä pysyy samana koko kauden ajan, kerhoihin täytyy ilmoittautua etukäteen. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle.

Muista myös Hepokullan muskariparkki keskiviikkoisin!

Lisätietoa Jasmin Nisunen 040 371 7217 ja ilmoittautuminen päiväkerhoihin tästä linkistä.

Pyhäkoulut

Pyhäkoulut ovat kivoja kirkkohetkiä, jotka tukevat kristillistä kasvatusta.

Maarian seurakunnan pyhäkoulut ovat ilmaisia ja ikärajattomia. 

 • Kaakaopyhäkoulu Halisten seurakuntatalolla ke 7.9., ke 5.10. ja ke 2.11. klo 17.30-19.00, Kaakaopyhäkoulu on lasten leikkivä pyhäkoulu. Raamatun kertomukset muuttuvat näytellen lapsille aidoiksi ja ihmeellisiksi kertomuksiksi. Tarjolla myös iltapalaa. 
 • Askartelupyhäkoulu perheille ja alakouluikäisille. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan Facebook-ryhmässä. 
 • Luontopyhäkoulu ke 29.9., ke 19.10. ja ke 16.11. klo 17.00-18.30. Kokoontuminen Kurrapolun päässä Impivaaran grillikatoksella. Luontopyhäkoulu tutustuttaa luomistyön ihmeisiin koko perheen retkillä. Säänmukainen pukeutuminen ja omat eväät! 

Ajantasaiset tiedot pyhäkoulujen omien Facebook-sivujen kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tervetuloa samalla seuraamaan pyhäkoulujen sivua!

Lastenkirkko

Pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (ei kesä-elokuu) Maarian kirkko muuttuu lastenkirkoksi. Iloinen ihmettely, lapsille sopivat raamatunkertomukset ja kivat laulut kuuluvat perheiden omaan jumalanpalvelushetkeen. Lastenkirkko on lapsiperheille turvallinen ja mukava ympäristö osallistua jumalanpalveluselämään.

Syksyllä lastenkirkkoa vietetään 4.9. ja 2.10. (vauvakirkko), klo 17.00.

Perhekirkkoa vietetään 6.11 klo 10. Mukana lapsikuoro Visertävä puu. 

Perheiden adventtihartaus ja Perheiden kauneimmat joululaulut

Su 27.11. klo 9.30. Perheiden adventtihartaus kotimäen seurakuntatalossa. 

To 15.12. klo 9.30. Perheiden kauneimmat joululaulut Maarian kirkossa.

Perheleiri 4.-7.7.2022

Sinapin leirikeskuksessa on ikävä kyllä jouduttu perumaan!

Lisätiedot: diakoni Anne Alkio p. 040 341 7453 (ti ja to 10-11), anne.alkio@evl.fi 

 

Kriisitilanteet

Kotona voi joskus tulla vastaan tilanteita, joissa omat voimat eivät enää riitä. Seurakunta tukee perheitä kriisitilanteissa mm. diakoniatyön ja perheneuvonnan avulla. 

Siirry tästä sivulle, jossa kerrotaan erilaisista tavoista saada apua perheelle

Muuta toimintaa

Seurakuntamme alueella järjestetään myös maksullista toimintaa lapsiperheille, värikylpyä, muskaria ja jumppaa. Lisää tietoa seurakuntayhtymän lapsien ja perheiden kotisivuilta.

Ota yhteyttä

pyhäkoulu- ja perhetyösihteeri
Maarian seurakunta

Olen pyhäkoulu- ja perhetyön sihteeri. Selkeämmin sanottuna teen paikallisseurakuntamaista lastenohjaajan työtä. Länsi- Itä- ja Etelä-Maaria ovat työaluettani. Vauvakerho, perhekerhot, pyhäkoulut ja päiväkotien kanssa tehtävä yhteistyö ovat näillä alueilla vastullani.

Vapaa-aikani kuluu luonnossa, lintuja bongaten, lasten kanssa höntsäten, lukien tai vaan ollen. Iloa elämään tuottaa positiiviset ihmiset, luottoystävät. Iloa tuo, kun huomaan Jumalan luoman luonnon kaikki pienetkin ihmeet.

Tervetuloa mukaan lapsi-, perhe- ja pyhäkoulutyön puuhiin. Ilolla odotamme äitejä, isiä, isovanhempia ja kummeja mukaan puuhiimme.

Tule kerran, tule kaksi, jää kerhokaveriksi!

 

 

 

 

lastenohjaaja
Maarian seurakunta
Yhteinen kasvatustyö