Lapset ja perheet

Maarian seurakunnassa on toimintaa lapsille ja koko perheelle. Kristillisen kasvatuksen keskeisiä toimintamuotoja ovat kerhot, perhekirkot ja pyhäkoulut. Lisäksi järjestämme perheleirejä ja perheille suunnattuja tapahtumia, joihin kaikki perheet ovat tervetulleita!

Perhekerhot ja lapsiparkki

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät. Monessa kerhossa aikuisille on tarjolla kahvia ja lapsille mehua. Lapsille on hyvä ottaa mukaan sisätossut. Lapsiparkissa lapsi voi puuhailla ilman aikuisen läsnäoloa.

Koronavirustilanteen vuoksi kerhoihin tulee aivan poikkeuksellisesti ilmoittautua! Kerhojen toiminnassa on myös rajoituksia. Kerhot kokoontuvat ulkona. Yhteen ryhmään voidaan ottaa enintään 10 henkilöä mukaan.

Turvallisuuden takia keräämme myös yhteystiedot kaikilta kerhoissa kävijöiltä, jotta voimme ottaa tarvittaessa heti yhteyttä, jos virukselle altistumisia pääsisi tapahtumaan. Säilytämme yhteystietoja 1 kuukauden ajan. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja ainoastaan tätä tarkoitusta varten.

Kerhot kokoontuvat 18.1.2021 alkaen seuraavasti

 • Maanantaisin klo 9–10 Perhekahvila Maarian pappilan pihapiirissä (Sorolaisenkatu 4) 
 • Maanantaisin klo 10.15-11.15 Perhekahvila Maarian pappilan pihapiirissä (Sorolaisenkatu 4)
 • Maanantaisin klo 12.30-14.30 Lapsiparkki Maarian pappilan pihapiirissä ja tallissa (Sorolaisenkatu 4)
 • Tiistaisin (alk. vko 4) klo 9-11.30 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntalolla (Mittumaarintie 73) 
 • Torstaisin klo 9-12 Perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Perjantaisin klo 9–10 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 10.15–11.15 Perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 9-12 Perhekerho Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeloginkatu 1)
 • Tiistaisin 19.1.,16.2.,16.3., 20.4., ja 18.5. klo 17.30-19 Isä-lapsi -kerho Yli-Maariaan seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73). Ilmoittautumiset ja tiedustelut 050 396 7148.

Vauvakerho

Vauvakerhossa on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja lorutteluleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään puoli tuntia, jolloin aikaa jää keskustelulle ja kahvittelulle. Kahvin lomassa voi jutella niin vauva-arjesta kuin muustakin elämästä. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu, ja imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. 

Ilmoittautuminen tiistai-iltaan mennessä Annelle tekstarilla 040 341 7156 tai Hepokullan perhekerhon Facebook -ryhmän kautta.

Ryhmän koko 10 henkilöä.

 • Tiistaisin klo 13–14.30 Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)
 • Keskiviikkoisin klo 9–10 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)
 • Keskiviikkoisin klo 10.15–11.15 Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)

Päiväkerhot ja muskarit

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille kasvupaikaksi. Kerhoon tullaan ilman aikuista. Kerhoarki koostuu leikkimisestä, liikkumisesta, käsillä tekemisestä ja taiteen ilmaisemisesta. Taitojen opettelu ja ryhmässä toimiminen ovat tärkeä osa kerhoa. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys: vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi.

Maksuttomat ja laadukkaat päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Päiväkerhoa ohjaa kaksi lapsi- ja perhetyön tutkinnon suorittanutta lastenohjaajaa. Lapsiryhmä pysyy samana koko kauden ajan, kerhoihin täytyy ilmoittautua etukäteen. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle. 

Hepokullan keskiviikkoinen muskarikahvila on tauolla toistaiseksi.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen päiväkerhoihin tästä linkistä

Pyhäkoulut

Maarian seurakunnan pyhäkoulut ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Kevään 2021 pyhäkoulujen aikataulut ja teemat ovat seuraavat:

 • Lego-pyhäkoulu Runosmäen seurakuntatalolla 3.2., 3.3. ja 7.4 klo 17–18.30. Alle kouluikäiset ovat tervetulleita aikuisen kanssa, kouluikäiset ovat tervetulleita myös itsekseen. Legopyhäkoulussa Legoista ja Dubloista pääsee rakentamaan raamatunkertomuksia.
 • Kaakaopyhäkoulu Halisten seurakuntatalolla 3.2., 3.3. ja 7.4 klo 17–19. Kaakaopyhäkoulu on lasten leikkivä pyhäkoulu. Raamatun kertomukset muuttuvat näytellen lapsille aidoiksi ja ihmeellisiksi kertomuksiksi. Tarjolla myös iltapalaa. 
 • Askartelupyhäkoulu Runosmäen seurakuntatalolla 17.2., 17.3. ja 21.4. klo 17–19. Askartelupyhäkoulu kutsuu askartelemaan ja iltapalalle.
 • Luontopyhäkoulu 10.2., 10.3. ja 14.4. klo 17–18.30. Paikka ilmoitetaan facebook-ryhmässä Luontopyhäkoulu tutustuttaa luomistyön ihmeisiin koko perheen retkillä. Säänmukainen vaatetus ja hyvät kengät päälle!

Lisää tietoa ja ilmoittautumiset pyhäkoulujen omien Facebook-sivujen kautta. Tervetuloa samalla seuraamaan pyhäkoulujen sivua!

Lastenkirkko

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (ei touko-elokuu) Maarian kirkko muuttuu Lastenkirkoksi klo 17. Iloinen ihmettely, tutut raamatunkertomukset ja kivat laulut kuuluvat perheiden omaan kirkkohetkeen.

Toistaiseksi lastenkirkkoon voi osallistua vain verkossa.

Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista!

Kriisitilanteet

Kotona voi joskus tulla vastaan tilanteita, joissa omat voimat eivät enää riitä. Seurakunta tukee perheitä kriisitilanteissa mm. diakoniatyön ja perheneuvonnan avulla. 

Siirry tästä sivulle, jossa kerrotaan erilaisista tavoista saada apua perheelle