Lapset ja perheet

Maarian seurakunnassa on toimintaa lapsille ja koko perheelle. Kristillisen kasvatuksen keskeisiä toimintamuotoja ovat kerhot, perhekirkot ja pyhäkoulut. Lisäksi järjestämme perheleirejä ja perheille suunnattuja tapahtumia, joihin kaikki perheet ovat tervetulleita.

Perhekerho

Perhekerhot ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Niihin tullaan yhdessä aikuisen kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu ohjattu hartaus- tai ohjelmahetki sekä vapaata leikkiä. Kerhoon voi ottaa mukaan pienet eväät ja sisätossut. Yli-Maarian kerhot toimivat yhdessä Turun kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen kanssa.

Kevään 2024 kerhot alkavat viikolla 2. Kerhot kokoontuvat seuraavasti:

 • Tiistaisin klo 9.00 - 11.30 perhekerho Hepokullan seurakuntatalolla (Varkkavuorenkatu 23)
 • Tiistaisin klo 9.30–11.30 perhekerho Yli-Maarian seurakuntalolla (Mittumaarintie 73) 
 • Kerran kuussa keskiviikkoisin (10.1., 7.2., 6.3., 10.4. ja 22.5.) klo 17.00–18.30 isä-lapsi -kerho Yli-Maarian seurakuntatalolla
 • Kerran kuussa keskiviikkoisin (24.1., 28.2., 20.3., 24.4. ja 29.5.) klo 17.00-18.30 metsäperhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla
 • Torstaisin klo 9.30–12.00 perhekerho Yli-Maarian seurakuntatalolla
 • Perjantaisin klo 9.00–11.30 perhekerho Runosmäen seurakuntatalolla (Munterinkatu 15)
 • Perjantaisin klo 9.30–12.00 perhekerho Kotimäen seurakuntatalolla (Arkeologinkatu 1)

Lisätietoa kerhoista:

Vauvakerho

Vauvakerhossa on mahdollista tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin. Vauvakerho on tarkoitettu alle yksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kerhossa pidetään lyhyt hartaushetki ja ohjattuja loruleikkejä. Ohjelma on rauhallista ja vauvalle sopivaa. Toiminnalliset tuokiot kestävät enintään puoli tuntia, jolloin aikaa jää keskustelulle. Vauvalle voi ottaa mukaan pienet eväät. Tuttipullojen lämmitys onnistuu. Imetystä varten on varattu rauhallisempi tila. Yli-Maarian vauvakerho toimii yhdessä Turun kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen kanssa. Toiminta on maksutonta.

Vauvakerhot kokoontuvat keväällä 2024 viikosta 2 alkaen seuraavasti:

 • Maanantaisin klo 12.30 - 14.30 vauvakerho Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4)
 • Tiistaisin klo 13–15 vauvakerho Yli-Maarian seurakuntatalolla (Mittumaarintie 73)

Lisätietoa kerhoista:

Pääseekö teidän äiti ulos?

Uusi vertaisryhmä äideille kokoontuu Yli-Maarian seurakuntatalolla ke 31.1. klo 13.30 - 15.30 ja to 29.2. klo 9.00 - 11.00. Lisätiedot Minna Vainio 040 341 7601.

Muskari

Musiikki on suuri asia, josta kaikenikäiset voivat nauttia ja saada iloa. Muskarissa lapsi tutustuu musiikin peruselementteihin laulaen, leikkien, rytmi- ja kehonsoittimia soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Muskarit tukevat lapsen kokonaisvaltaista kasvua, mm. kielellistä kehitystä ja motorisia taitoja. Seurakunnan muskarissa lasten hengellisetkin laulut ovat osa toimintaa.

Maarian seurakunnan avoin muskari kokoontuu maanantaisin klo 9.30 - 11.30 Maarian pappilan tallissa (Sorolaisenkatu 4).

Muista Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän muskareista löydät tietoa tämän linkin kautta: Muskaripaikat ja -kokoontumisajat.

Päiväkerho

Seurakunnan päiväkerhot on suunnattu 3–5-vuotiaille lapsille. Kaksi vuotta täyttäneille lapsille on oma päiväkerhoryhmä. Päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan, kaksivuotiaiden päiväkerhoryhmä kerran viikossa. Toiminta on perheille maksutonta.

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys – vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhon toiminta on monipuolista ja lapsen kokonaiskehitystä tukevaa. Kirkon varhaiskasvatus on sitoutunut myös Vasun (Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2022) periaatteisiin. Kerhossa leikkiminen, liikkuminen, käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat keskeisiä tapoja toimia. Päiväkerhossa ulkoillaan säännöllisesti.

Lisätietoa päiväkerhoista löydät tämän linkin kautta.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulut ovat kivoja kirkkohetkiä, jotka tukevat kristillistä kasvatusta. Maarian seurakunnan pyhäkoulut ovat ilmaisia ja ikärajattomia. 

Luontopyhäkoulu

 • ke 14.2. klo 17.00 - 18.30 Impivaarassa
 • ke 13.3. klo 17 - 18.30 Hepokullassa
 • ke 17.4. klo 17 - 18.30 Runosmäessä

Kaakaopyhäkoulu

 • Keväällä kolmena keskiviikkona (7.2., 6.3. ja 3.4.) klo 17.30 - 19.00 Halisten seurakuntatalolla (Gregorius IX:n tie 8)

Ajantasaiset tiedot seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterin tai pyhäkoulujen omien Facebook-sivujen kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Tervetuloa samalla seuraamaan pyhäkoulujen sivua!

Lastenkirkko ja perhemessu

Lapset ovat lämpimästi tervetulleita seurakunnan kaikkiin jumalanpalveluksiin. Lisäksi kerran kuukaudessa järjestetään jumalanpalveluksia - lastenkirkkoja ja perhemessuja - jotka on aivan erityisesti suunniteltu lapsille ja lapsiperheille.

Keväällä 2024 lastenkirkko järjestetään Maarian kirkossa klo 17 sunnuntaina 4.2., 7.4. ja 5.5. Perhemessu järjestetään lauantaina 23.3.

Lisätiedot Karoliina Haapakoski 040 341 7410. 

 

Perheiden puuhailuillat

Perheiden puuhailuillat Halisten seurakuntatalolla, os. Gregorius IX:n tie 8, kerran kuukaudessa tiistai-iltaisin klo 17-18.30. Illan ohjelmassa lauluja ja leikkejä, kädentaitoja ja pienimuotoista kokkailua, iltapala. Alle kouluikäiset lapset yhdessä oman aikuisen kanssa; kouluikäiset lapset voivat tulla yksinkin. Kevätkauden puuhailuillat: 16.1., 20.2., 19.3., 16.4. ja 21.5. 2024.

Ilmoittautumiset (lasten iät, ruoka-aineallergiat yms.) viimeistään edellisenä päivänä sähköpostilla orkkuli.kuisma@evl.fi / teksti- tai whatsapp-viestillä p. 040 341 7673.

Lisätiedot Orkkuli Kuisma, nuorisodiakoni, 040 341 7673

 

Luontoseikkailupäivä perheille Tuorlan metsässä ja sauna-alueella helatorstaina 9.5.2024 klo 10-14 (os. Tuorlantie 1, Kaarina)

Erilaisia toimintapisteitä mm. luonnonmateriaaleista kädentaitoja (käpyotuksia ja kaarnalaivoja), luontotoimintaa, lauluja ja loruja, makkaranpaistoa nuotiolla, pyhäkoulutuokioita, kasvomaalausta.

Päivää ovat toteuttamassa yhdessä Kaarinan seurakunta, Piikkiön seurakunta ja Maarian seurakunta sekä Sammaltassujen luontotoiminta. SPR on mukana pitämässä pistettä "Näitä ensiaputaitoja voit tarvita retkeillessäsi luonnossa". Voi ottaa omiakin eväitä, seurakunnat tarjoavat makkarat nuotiolla paistettaviksi. Tuorlan majatalossa on mahdollisuus edulliseen lounaaseen. Autot jätetään Tuorlan pysäköintipaikoille, josta ohjeistus tapahtumapaikalle. Sauna-alueelle pääsee helposti kävellen, pyöräillen ja myös lastenrattaiden kanssa.

Lämpimästi tervetuloa koululaiset ja lapsiperheet sekä myös mummit, kummit ja ikinuoret luontoilemaan helatorstaina Tuorlaan!

Lisätiedot: Orkkuli Kuisma, nuorisodiakoni 040 341 7673

Kriisitilanteet

Kotona voi joskus tulla vastaan tilanteita, joissa omat voimat eivät enää riitä. Seurakunta tukee perheitä kriisitilanteissa mm. diakoniatyön ja perheneuvonnan avulla. 

Siirry tästä sivulle, jossa kerrotaan erilaisista tavoista saada apua perheelle

Muuta toimintaa

Seurakuntamme alueella järjestetään myös maksullista toimintaa lapsiperheille, värikylpyä, muskaria ja jumppaa. Lisää tietoa seurakuntayhtymän lapsien ja perheiden kotisivuilta.

Konttaava lapsi

Ota yhteyttä

pyhäkoulu- ja perhetyösihteeri
Maarian seurakunta

Olen pyhäkoulu- ja perhetyön sihteeri. Selkeämmin sanottuna teen paikallisseurakuntamaista lastenohjaajan työtä. Länsi- Itä- ja Etelä-Maaria ovat työaluettani. Vauvakerho, perhekerhot, pyhäkoulut ja päiväkotien kanssa tehtävä yhteistyö ovat näillä alueilla vastullani.

Vapaa-aikani kuluu luonnossa, lintuja bongaten, lasten kanssa höntsäten, lukien tai vaan ollen. Iloa elämään tuottaa positiiviset ihmiset, luottoystävät. Iloa tuo, kun huomaan Jumalan luoman luonnon kaikki pienetkin ihmeet.

Tervetuloa mukaan lapsi-, perhe- ja pyhäkoulutyön puuhiin. Ilolla odotamme äitejä, isiä, isovanhempia ja kummeja mukaan puuhiimme.

Tule kerran, tule kaksi, jää kerhokaveriksi!

 

 

 

 

lastenohjaaja
Maarian seurakunta
Yhteinen kasvatustyö
kappalainen
Maarian seurakunta

Perhetyö ja Runosmäen jumalanpalveluselämä