Musiikki Tuomiokirkkoseurakunnassa

Martti Luther piti laulua eräänä seurakunnan tuntomerkkinä. Virsilaulu ja urkumusiikki ovatkin kautta vuosisatojen olleet luterilaisen kirkkomusiikin tukipylväät. Kuorotoiminta on eräs parhaimmista ja luontevimmista tavoista osallistua aktiivisesti Tuomiokirkkoseurakunnan toimintaan. Seurakuntamme musiikkitoiminta keskittyy jumalanpalveluselämään, mutta musiikkiryhmillä on myös muita aktiviteetteja. Tuomiokirkkoseurakunnassa toimii useita kuoroja ja musiikkiryhmiä. Tuomiokirkko on suosittu konserttikirkko.

Turun tuomiokirkossa järjestetään runsaasti monipuolisia musiikkitapahtumia niin seurakunnan kuin ulkoisten toimijoidenkin taholta. Kesä-, heinä- ja elokuussa on keskiviikkoisin klo 14 lyhyt, n. 20 minuutin mittainen konsertti, jonka jälkeen on mahdollisuus ottaa osaa Tuomiokirkon ilmaiseen opastukseen. Kesätiistaisin klo 20 on urkukonsertti Turun tuomiokirkon iltamusiikki -sarjassa. Helmikuussa vietetään Katedraali soi! -viikkoa, joka on Turun tuomiokirkon oma kirkkomusiikkifestivaali.

Yksittäisiä konsertteja Tuomiokirkossa järjestetään ympäri vuoden, niitä voi etsiä seurakunnan tapahtumakalenterista.

Myös kirkon ulkopuoliset tahot järjestävät paljon konsertteja kirkossa. Mm. Turun filharmoninen orkesteri, Turun musiikkijuhlat, Turun urkujuhlat ja jopa DBTL-festivaali ovat säännöllisiä konserttijärjestäjiä Tuomiokirkossa.

 

Tuomiokirkon nuorisokuoro harjoittelee kaksi kertaa viikossa