Musiikki Tuomiokirkkoseurakunnassa

On vaikea kuvitella kirkkoa ilman musiikkia. Vielä vaikeampaa on kuvitella mykkää Tuomiokirkkoa. Musiikilla on valtava merkitys kirkollisessa elämässä. Se on läsnä niin messujen juhlavassa miljöössä kuin kirkkomuskareissakin. Turun tuomiokirkko on yksi Suomen suosituimmista konserttikirkoista ja seurakunta järjestääkin vuosittain runsaasti niin yksittäisiä konsertteja kuin perinteisiä konserttisarjojakin. Yhteistyötä tehdään paljon myös ulkoisten toimijoiden kanssa, esimerkkeinä vaikka Turun filharmoninen orkesteri ja Turun musiikkijuhlat.

Tuomiokirkkoseurakunnan musiikkisarjat

Seurakunnan taitavat kirkkomuusikot järjestävät Turun tuomiokirkossa vuosittain erilaisia kirkkomusiikkisarjoja, joissa pääsee nauttimaan monipuolisesta musiikista kansallispyhäkön holvien alla. Katedraali soi! -kirkkomusiikkifestivaali järjestetään helmikuussa, kesäkuukausina vuorossa ovat Iltamusiikki- ja Kesämusiikkisarjat. Kesämusiikki koostuu n. 20 minuutin mittaisista lyhyistä konserteista eri instrumenteilla. Konsertteja järjestetään Turun tuomiokirkossa kesäkuukausien keskiviikkona klo 14. Konsertin jälkeen on mahdollista jäädä Tuomiokirkon ilmaiselle opastukselle. (Huom! Vuoden 2020 Kesämusiikkia ja ilmaisia opastuksia ei järjestetä koronaviruspandemian vuoksi!)

Lue lisää Katedraali soi! -festivaalista tapahtuman omalta sivulta katedraalisoi.fi tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen)Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lue lisää Iltamusiikkisarjasta sivulta turkuorgan.fi tämän linkin takaa

Kuoromusiikki

 Seurakunnassa toimii useita aktiivisia kuoroja. Lue lisää kuoroista niiden omalta sivulta tämän linkin takaa.

 

 

Ylöspäin kurkottava urkupillistö. Kuvan yläreunassa Tuomiokirkon päälaivan holvikaaria, jotka aurinko valaisee