Tervetuloa Turun tuomiokirkkoseurakuntaan

Turun tuomiokirkko on auki tutustumista ja hiljentymistä varten joka päivä klo 9-18. Tilaisuuksien aikaan kirkkoon ei kuitenkaan pääse kiertelemään. Esimerkiksi lauantaisin kirkossa voi iltapäivällä olla useita vihkimisiä, ja sunnuntaisin jumalanpalveluksia. Noudatathan saapuessasi mahdollisia vahtimestarien ohjeita ja huolehdit turvaväleistä ja käytät käsidesiä ja kasvomaskia.

Huomioithan tullessasi, että liukkailla käytettävät nastakengät vahingoittavat Tuomiokirkon lattiaa, ja siksi kirkossa nastoilla kulkeminen on kielletty. Riisuthan siis nastat eteisessä. Jos et pysty irrottamaan nastoja kengistä, voit vaihtaa kenkäsi infosta lainattaviin jalkineisiin. Vahtimestarit auttavat tarvittaessa. Säilytetään yhdessä Tuomiokirkon historiaa myös tuleville polville.

Jumalanpalvelukset Turun tuomiokirkossa

Turun tuomiokirkossa on viikottain useita messuja. Messuihin eli ehtoollisjumalanpalveluksiin ovat kaikki tervetulleita. Niitä pidetään torstaisin klo 12, lauantaisin klo 18 ja sunnuntaisin klo 10. Sunnuntain klo 10 jumalanpalvelusta voi seurata netissä osoitteessa virtuaalikirkko.fi

AVIn 14.1. antamat rajoitukset eivät edelleenkään koske jumalanpalveluksia eikä kirkollisia toimituksia. Jumalanpalvelukset ja hartaudet pidetään kuitenkin äärimmäistä varovaisuutta noudattaen. Tuomiokirkkoon otetaan enintään 180 ihmistä (1/5 kirkon kapasiteetista), jotta turvavälejä voidaan pitää. Käytäthän tullessasi käsidesiä ja maskia ja huolehdit turvaväleistä.

Kevään 2022 toiminta

Normaalisti kevään toiminta käynnistyisi heti loppiaisen jälkeen. Noudatamme kuitenkin AVIn yleisötilaisuuksia koskevaa kieltoa, joten kaikki toiminta on tauolla ainakin 30.1.2022 asti. (Tämä ei koske jumalanpalveluksia, hartauksia ja kirkollisia toimituksia, koska rajoitukset eivät koske niitä.)

Sielunhoitoa ja apua

Turun tuomiokirkossa on papin päivystys joka päivä klo 15-17. Tuona aikana voi tulla puhumaan papin kanssa mieltä polttavista asioista.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan diakonia toimii normaalisti, ajanvaraus palvelee puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 puhelinnumerossa 040 341 7335. Soittoajan ulkopuolella voi jättää yhteydenottopyynnön vastaajaan.

Seurakuntaneuvoston pöytäkirjat

Turun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston pöytäkirjat marraskuusta 2021 alkaen ovat luettavissa seurakuntayhtymän tietopalvelu Kryptassa.

Siirry lukemaan seurakuntaneuvoston pöytäkirjoja tietopalvelu Kryptassa tästä linkistä. (Aukeaa uuteen ikkunaan.)

Siirry lukemaan seurakuntaneuvoston aiempia pöytäkirjoja niiden omalla sivulla tästä linkistä.

 

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Tuomiokirkkoseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Tuomiokirkkoseurakunta

Talvinen kirkko, teksti Viikkomessut Turun tuomiokirkossa 1.2.22 alkaen: to klo 12, la klo 18, su klo 10
Kuva: Timo Jakonen

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Seurakuntien toimitalo

Turun tuomiokirkko