Tervetuloa Turun tuomiokirkkoseurakuntaan

Turun tuomiokirkko on auki tutustumista ja hiljentymistä varten joka päivä klo 9-18. Tilaisuuksien aikaan kirkkoon ei kuitenkaan pääse kiertelemään. Esimerkiksi lauantaisin kirkossa voi iltapäivällä olla useita vihkimisiä, ja sunnuntaisin jumalanpalveluksia.

Jumalanpalvelukset Turun tuomiokirkossa

Turun tuomiokirkossa on viikottain useita messuja. Messuihin eli ehtoollisjumalanpalveluksiin ovat kaikki tervetulleita. Niitä pidetään keskiviikkoisin klo 8, torstaisin klo 12, lauantaisin klo 18 ja sunnuntaisin klo 10. Sunnuntain klo 10 jumalanpalvelusta voi seurata netissä osoitteessa virtuaalikirkko.fi

Hiljainen viikko ja pääsiäinen Tuomiokirkkoseurakunnassa

Hiljainen viikko alkaa palmusunnuntaista. Sen aikana seurataan Jeesuksen kärsimysten tietä kohti ristiä. Hiljaisen viikon lopussa koittaa pääsiäinen ja Kristuksen ylösnousemuksen riemu. Tuomiokirkossa vietetään hiljaisella viikolla perinteisesti useita viikon teemaan liittyviä tilaisuuksia. Palmusunnuntaina on konsertti, hiljaisen viikon maanantaista keskiviikkoon päästään hiljentymään laulujen, musiikin ja tekstien kautta. Kiirastorstain dramatiikka on vahvimmillaan illan messun lopuksi, kun alttari riisutaan ja pääkuorin portit suljetaan. Ne pysyvät kiinni pääsiäisyöhön asti. Pitkäperjantain jumalanpalveluksessa urut ovat hiljaa, eikä ehtoollista tarjota. Murhe ja ahdistus ovat läsnä. Ne kuitenkin kaikkoavat pääsiäisyönä klo 23 alkavassa messussa, joka on samalla kristittyjen kirkkovuoden tärkein juhla: Kristus on ylösnoussut!

Katso Tuomiokirkkoseurakunnan hiljaisen viikon ja pääsiäisen tapahtumat tapahtumakalenterista tästä linkistä 

Sielunhoitoa ja apua

Turun tuomiokirkossa on papin päivystys joka päivä klo 15-17. (Poikkeuksellisesti ei kuitenkaan pitkäperjantaina 7.4.) Tuona aikana voi tulla puhumaan papin kanssa mieltä polttavista asioista.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan diakonia toimii normaalisti, ajanvaraus palvelee puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 puhelinnumerossa 040 341 7335. Soittoajan ulkopuolella voi jättää yhteydenottopyynnön vastaajaan.

Yhteisvastuukeräyksen logo

Yhteisvastuukeräys 2023

Yhteisvastuukeräys 2023 auttaa nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisussa ja ennaltaehkäisemisessä. Lahjoituksellasi puututaan kouluväkivaltaan, tehdään konfliktien sovittelua sekä autetaan nuoria maailman kriisialueilla. Lue lisää osoitteesta yhteisvastuu.fi.

Lahjoita Turun tuomiokirkkoseurakunnan kautta Yhteisvastuukeräykseen. Lahjoitetuista varoista viidennes jää oman alueen nuorten auttamiseen.

Lahjoita haluamasi summa Tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräykseen klikkaamalla tätä linkkiä.

Seurakuntaneuvoston pöytäkirjat

Turun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston pöytäkirjat marraskuusta 2021 alkaen ovat luettavissa seurakuntayhtymän tietopalvelu Kryptassa.

Siirry lukemaan seurakuntaneuvoston pöytäkirjoja tietopalvelu Kryptassa tästä linkistä. (Aukeaa uuteen ikkunaan.)

Siirry lukemaan seurakuntaneuvoston aiempia pöytäkirjoja niiden omalla sivulla tästä linkistä.

 

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Tuomiokirkkoseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Tuomiokirkkoseurakunta

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Seurakuntien toimitalo

Turun tuomiokirkko