Tervetuloa Turun tuomiokirkkoseurakuntaan

Turun tuomiokirkko on auki tutustumista ja hiljentymistä varten joka päivä klo 9-18. Tilaisuuksien aikaan kirkkoon ei kuitenkaan pääse kiertelemään. Esimerkiksi lauantaisin kirkossa voi iltapäivällä olla useita vihkimisiä, ja sunnuntaisin jumalanpalveluksia. Noudatathan saapuessasi mahdollisia vahtimestarien ohjeita ja huolehdit turvaväleistä ja käytät käsidesiä ja kasvomaskia.

Jumalanpalvelukset Turun tuomiokirkossa

Turun tuomiokirkossa on viikottain useita messuja. Messuihin eli ehtoollisjumalanpalveluksiin ovat kaikki tervetulleita. Niitä pidetään torstaisin klo 12, lauantaisin klo 18 ja sunnuntaisin klo 10. Sunnuntain klo 10 jumalanpalvelusta voi seurata netissä osoitteessa virtuaalikirkko.fi

Turun oppineet — elämää keskiajan yliopistossa -seminaari 8.-9.10.

Turun tuomiokirkossa järjestetyssä seminaarissa käsiteltiin keskiaikaista ajattelua perjantaina ja lauantaina 8.–9.10.2021. Turun oppineet — Mistä keskiajan yliopistoissa keskusteltiin? -seminaarissa keskiajantutkimuksen suomalaiset huippunimet valottivat sitä, millaisista aiheista keskiajan yliopistoissa keskusteltiin ja keitä olivat Turusta yliopistoihin lähteneet opiskelijat. Seminaarin voi katsoa edelleen Youtubessa. Tekstitykset luentoihin ovat tulossa piakkoin.

Perjantain 8.10. Turun oppineet -seminaarin voi katsoa tämän linkin takaa Youtubessa

Perjantain 8.10. ohjelma: 15–15.45 TT Mikko Posti: Uskonto ja oikeutettu sota 1300-luvun Italiassa 16–16.30 dos. Virpi Mäkinen: Ars moriendi – kuolemisen taito 16.45–17.15 prof. emer. Simo Knuuttila: Logiikka keskiajan yliopistoissa 17.15–17.45 dos. Ritva Palmen: Mielikuvitus ja mielen harhailu keskiajan hengellisissä harjoituksissa. 

Lauantain 9.10. Turun oppineet -seminaarin voi katsoa tämän linkin takaa Youtubessa

Lauantain 9.10. ohjelma: Klo 9.30: Suomen Kansallisarkiston pääjohtaja, dos. Jussi Nuorteva: Suomalaiset opiskelijat ja heidän opintonsa Euroopan yliopistoissa keskiajalla Klo 10.00: Dos. Anni Maria Laato: Medeltida hymnernas teologi – Millaista teologiaa keskiajan hymnit välittivät?

Sielunhoitoa ja apua

Turun tuomiokirkossa on papin päivystys joka päivä klo 15-17. Tuona aikana voi tulla puhumaan papin kanssa mieltä polttavista asioista.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan diakonia toimii normaalisti, ajanvaraus palvelee puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 puhelinnumerossa 040 341 7335. Soittoajan ulkopuolella voi jättää yhteydenottopyynnön vastaajaan.

 

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Tuomiokirkkoseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Tuomiokirkkoseurakunta

Syksyinen ulkokuva Turun tuomiokirkosta, teksti Ke klo 8, To klo 12, La klo 18, Su klo 10, Tervetuloa messuun

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Seurakuntien toimitalo

Turun tuomiokirkko