"Minä olen sinun kanssasi nyt ja aina maailman loppuun asti"

Pelko, hämmennys ja epätietoisuus ovat vallaneet elämämme. Mikään ei tunnu tutulta. Mikään ei tunnu turvalliselta. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne muuttaa maailmaamme aivan uuteen ja tuntemattomaan suuntaan. Jopa kirkko joutuu muuttamaan toimintaansa.

Turun tuomiokirkko seisoo kuitenkin edelleen Turun keskellä. Sen kellot lyövät edelleen varttitunnin välein. Jokainen lyönti on rukous Jumalalle. Ne muistuttavat meitä uskosta, toivosta ja rakkaudesta. Kun kuulemme kellojen lyönnit, saamme muistaa sen, mitä Jeesus meille kertoo: Jumala ei hylkää meitä hädässämme. Voimme turvata Häneen myös silloin, kun tuleva vaikuttaa epävarmalta ja epätoivoiselta.

Eivät mitkään voimat maiset,
eivät henkivallatkaan,
nykyiset, ei tulevaiset,
elämä, ei kuolokaan
erottaa voi Jumalasta,
hänen rakkaudestaan.
Kristuksessa on se vasta
julki tullut maailmaan.

Virsi 273:3

Pääsiäinen 2020 Turun tuomiokirkossa

Kirkkoon ei koronavirustilanteen vuoksi voida ottaa seurakuntalaisia, mutta tilaisuuksia voi seurata suorana netissä osoitteessa virtuaalikirkko.fi. Seuraavat tilaisuudet lähetetään suorana Turun tuomiokirkosta hiljaisella viikolla ja pääsiäisenä:

  • Su 5.4. klo 10 Palmusunnuntai, Mäntyranta, Pihajoki, Åberg, Hietaharju
  • Ke 8.4. klo 18 Hiljaisen viikon keskiviikon piispan iltakirkko, Kalliala, Ahola, Hietaharju
  • To 9.4. klo 12 Kiirastorstain keskipäivän rukoushetki, Eriksson, Hietaharju
  • To 9.4. klo 19.30 Kiirastorstai-ilta, Ahola, Rinne, Pietilä, Hietaharju Tilaisuuden päätteeksi alttari riisutaan ja pääkuorin portit suljetaan.
  • Pe 10.4. klo 10 Pitkäperjantai, Eriksson, Hokkanen, Åberg Jumalanpalvelus toimitetaan ilman urkuja.
  • La 11.4. klo 23 Pääsiäisyö, Kalliala, Mäntyranta, Ahola, Pietilä, Åberg Pääsiäiskynttilä kannetaan kirkkoon ja pääkuorin ovet avataan.
  • Su 12.4. klo 10 Pääsiäispäivä, Luoma, Rinne, Markkula, Pietilä, Åberg Pääsiäispäivän jumalanpalvelus lähetetään suorana myös YLE Radio 1:ssä
  • Ma 13.4. klo 10 Toisen pääsiäispäivän perhekirkko, Pihajoki, Hvitsjö, Åberg

 

Poikkeuksellisen tilanteen vaikutuksia:

Turun tuomiokirkkoseurakunnan kaikki tilaisuudet ovat toistaiseksi tauolla. Sunnuntain klo 10 jumalanpalvelus ja torstain klo 12 keskipäivän hartaus pidetään, niitä voi seurata netissä osoitteessa virtuaalikirkko.fi. Kirkkoon ei koronavirustilanteen vuoksi toistaiseksi voida ottaa seurakuntalaisia.

Kirkollisia toimituksia järjestetään, mutta niissä voi olla enintään 10 osallistujaa. Lisätiedot papeilta.

Turun tuomiokirkko on toistaiseksi kiinni. Sunnuntaisin kirkon ovet ovat kuitenkin auki klo 13-15 hiljentymistä varten. Paikalla on tuolloin myös pappi.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan diakonia toimii normaalisti, ajanvaraus puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 puhelinnumerossa 040 341 7335.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan löydät myös Facebookista tämän linkin takaa.

tuomiorovasti
Tuomiokirkkoseurakunta
Yhtymän johto
seurakuntasihteeri
Tuomiokirkkoseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Tuomiokirkkoseurakunta

YouTube-video