Retket ja matkat Henrikissä

Järjestämme vuosittain retkiä ja matkoja lähelle ja vähän kauemmas Suomessa. Perinteisesti maaliskuussa lähdemme hiihtämään Vuontispirtille. Tänä vuonna matka on jo täynnä. Ensi vuonna uudelleen!

Lisäksi olemme tehneet paria korona-ajan poikkeusvuotta lukuunottamatta heinäkuussa matkan Savonlinnan oopperajuhlille.

Matka Savonlinnan oopperajuhlille järjestetään 27.-28.7.2023. Ohjelmassa Viulunsoittaja katolla. 

Savonlinnan ohjelmasta lisää täältä

Voit myös olla yhteydessä seurakuntaan, jos sivulla on ajatusta hyvästä kohteestä, mistä moni muukin voisi olla kiinnostunut.
Ota yhteyttä!

 

Matkalle osallistujan kertomus Vuontispirtin hiihtomatkasta 2023

Pitkä matka vihdoinkin tulossa päämääräänsä, auto pysähtyy ja väki purkautuu ulos tavaroitaan keräillen.
Astumme sisään majapaikkaamme, lämmin takkatuli ja katettu myöhäinen iltapala odottaa meitä.
Tästä alkaa loma.

Unta ei tarvinnut odotella ja aamulla silmiemme edessä tämä ihana valkea maisema - tunturien laet hohtavat aamuauringon säteissä.
Pakkasta jonkin verran, mutta ei se haittaa sillä ilma on tyyni, ei ikävää viimaa ja aurinko lämmittää. Sukset kuntoon ja menoksi.

Itse aloitin hiihtämisen kapuamalla Ahovaaran näköalapaikalle. Ihailin maisemaa joka suuntaan ja kuuntelin hiljaisuutta. Hiljaisuutta, joka oli ihanan rauhoittavaa ja ylellistä. Ladun varrella oli hauskoja pyöreitä tassun jälkiä ja annoin mielikuvituksen lentää. Mietin eri vaihtoehtoja niiden tekijälle ja sitten matka jatkui.

Joka päivä tein kunnon lenkin. Kyllä oli hartiat koetuksella, mutta sisukkaasti ja ihanista maisemista nauttien jaksoin.
Siinä tuli vallatuksi Montelin maja ja Hannukurun mutkainen nousu ja lasku.
Keli oli luistava, eikä parin päivän lumisade menoa haitannut.

Hiihtelin yksin, mutta myös mukana hiihtäjiä löytyi ja kaiken kaikkiaan yhteishenki oli hyvä.
Iltaisin oli yhteistä ohjelmaa – valokuvanäytöksiä ja lauluiltaa. Matkan johtaja Anssi piti meistä hyvää huolta ja ruoka oli maittavaa ja sauna rentouttava, mutta avanto jäi ainakin tällä kertaa kokematta.

Kiitos kaikille mukana olleille ja oikein hyvää kevättä.

Terveisin: Heljä Reponen

Kesäpäivät eläkeikäisille Sinapissa 14.–17.8.2023

Elokuinen, merellinen Sinapin kurssikeskus kutsuu jälleen eläkeikäisiä yhteen. Sinapin kurssikeskus on esteetön, tasokas ja monipuolinen retki- ja majoituspaikka Kakskerrassa. Kesäpäiviä vietetään tänä vuonna luontoteeman äärellä.  Päivien aikana vietetään aikaa ulkona ja sisällä, nautitaan luonnosta, hiljennytään Sanan äärellä sekä rentoudutaan levon, yhdessäolon, virikkeellisen toiminnan ja hyvän ruoan parissa!

Kesäpäivien hinta: 2 hh 105 € / 1 hh 125 € (Tukea osallistumismaksuun voi kysyä oman seurakunnan diakoniatyöltä - ota yhteyttä ajoissa)

  • sisältää bussikuljetukset, kesäpäivien ohjelman ja täysihoidon.
  • Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua, tarjoamme ensisijaisesti kahden hengen huoneen majoitusta. Voit kuitenkin ilmoittaa hakemuksessasi yhden hengen huoneen toiveestasi. Käsittelemme hakemukset ja toiveet määräajan päätyttyä.

Kesäpäivät ovat tarkoitettu ensisijaisesti Henrikinseurakunnan ja Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville eläkeikäisille. Ensikertalaiset ja henkilöt, jotka eivät osallistu muille leireille tänä vuonna, ovat etusijalla. Kesäpäiville hakevan tulee pystyä itsenäisesti suoriutumaan päivittäistoimistaan (kuten henkilökohtainen terveys ja sairaudenhoito, liikkuminen, pukeutuminen). Järjestävän tahon puolelta henkilökohtaisen avustajan järjestäminen ei ole mahdollista. Hakemuksia voi tulostaa itse tältä sivulta ja niitä on myös saatavilla diakoniatyöntekijöiltä Henrikinseurakunnassa ja Tuomiokirkkoseurakunnassa. 

Hakemuskaavakkeen voit tulostaa tästä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hakemus tulee palauttaa ke 31.5.2023 mennessä.

Palautus postitse osoitteeseen:

  • Tuomiokirkkoseurakunta, PL 922, 20101 Turku - kuoreen merkintä ”Eläkeikäisten kesäpäivät”
  • Henrikinseurakunta, Peltolantie 2, 20740 Turku - kuoreen merkintä ”Eläkeikäisten kesäpäivät”

        Voit myös palauttaa hakemuksen diakoniatoimistoon:

  • Tuomiokirkkoseurakunta (Eerikinkatu 1)
  • Henrikinseurakunta (Peltolantie 2)