Maarian kirkko

Maunu Tavastin katu 2 , 20380 Turku
040 341 7140

Maarian kirkko

Koronapandemian vuoksi henkilömäärää Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiloissa on rajoitettu toistaiseksi. Siirry lukemaan lisää henkilömäärärajoituksista.

Maarian 1300-luvulla valmistunut kirkko on eräs maamme vanhimmista keskiajalla rakennetuista kivikirkoista. Kirkon keskiajalta 1400-luvulta peräisin olevat kalkkimaalaukset ovat kulttuurihistoriallisesti merkittäviä. Vertauskuvallisen ja maagisen aihepiirinsä vuoksi ne ovat harvinaislaatuiset kirkkotaiteessamme. Puinen ristiinnaulitun kuva 1300-luvulta ja lyypekkiläisen taitajan tekoa oleva alttarikaappi ovat kirkon arvokkaimmat esineet.

Lisätietoa Maarian kirkon ja seurakunnan historiasta:

Aukioloajat ja tilavaraukset

Maarian kirkko on avoinna tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. 

Tiloja vihkimisiä ja kasteita varten voi varata varaussihteereiltä numerosta 040 341 7011 ja muita tilaisuuksia varten Maarian seurakunnan seurakuntasihteeriltä numerosta 040 341 7233.

Maarian kirkko juhlatilana

Maarian kirkkoon mahtuu 450 henkilöä. Perhejuhlia, hautajaisia tai kokouksia varten voi varata juhlatiloja kirkon vieressä sijaitsevasta Maarian pappilasta, pappilan tallista tai leivintuvasta.

Kastejuhlaa varten seurakunnan jäsenet saavat seurakuntatilan käyttöön ilmaiseksi kolmen tunnin ajaksi. Poikkeuksen tekee Maarian pappilan suosittu juhlahuoneisto, jonka käytöstä peritään myös kastejuhlassa korvaus.

Maarian kirkossa on urkujen lisäksi piano kirkon etuosassa. Kirkosta löytyy myös äänentoistolaitteet (puhemikrofoni ja kaiuttimet).

Parkkipaikat

Maarian kirkolla on oma parkkialue, jossa on reilusti pysäköintitilaa. Kirkkoon pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).

Esteettömyys: esteetön

  • ulkoalueiden kulkuväylät voivat olla ajoittain pehmeät
  • sisäänkäynti esteetön
  • helppo pääsy liikuntarajoitteisille
  • helppo pääsy näkövammaisille
  • alttarille luiska oikealla
  • valaistus voi olla haasteellinen näkörajoitteisille
  • inva-WC (vapaa tila molemmilla puolilla)

Maarian kirkon 360-ulkokuva

Induktiosilmukka
Inva-WC
Pysäköinti
Esteetön kulku

Tapahtumat

su 1.11. klo 10.00 -11.00

Maunu Tavastin katu 2, 20380 Turku

Messu Maarian kirkossa

Tervetuloa messuun Maarian keskiaikaiseen kirkkoon!
su 1.11. klo 17.00 -18.00

Maunu Tavastin katu 2, 20380 Turku

Lastenkirkko

Pienet ja suuret, tervetuloa hiljentymään ja rauhoittumaan ihanaan Maarian kirkkoon!