Toimintaa kouluikäisille kevätkaudella 2024

Maarian seurakunta järjestää monenlaisia kerhoja, leirejä ja tapahtumia kouluikäisille. Tervetuloa viettämään aikaa ja tekemään sinua kiinnostavia asioita yhdessä! Kerhot ja tapahtumat ovat maksuttomia. Koululaisten lomien aikana ei ole kerhoja, mutta silloin voi olla tapahtumia, retkiä tai leirejä. Katso ajankohtainen tilanne alta.

Iltapäivätoiminta

Peruskouluikäisten (lähinnä 1.-2. -luokkalaiset) iltapäivätoimintaa järjestetään Turun ja Kaarinan srk-yhtymän lapsityön toimesta. Lisätietoja toiminnasta saat iltapäivätoiminnan omilta sivuilta.

Kerhot

Kerhot aloittelevat toimintojaan keväällä 2024 viikolla 3 ja päättyvät viikolla 20. Kerhoihin ilmoittaudutaan Lyyti-linkillä, joka mainitaan kunkin osion lopussa.

askarreltu värikäs kuva pöllöistä puussa

UUSI kerho kevätkaudella 2024: Kirkkovuosiseikkailukerho

Kirkkovuosiseikkailukerho 3-6 -luokkalaisille joka toinen tiistai-ilta klo 17.30 -19 Maarian pappilan tallissa, os. Sorolaisenkatu 4. 

Kerhopäivät tiistaisin, illan ohjelmassa mm. (ohjelma tarkentuu kevään kuluessa)

30.1. Kynttilänpäivä, kädentaidoissa kynttilän valmistus

13.2. Laskiainen, mäenlaskua ja laskiaispullien leipominen

27.2. Paastonaika

12.3. Marian ilmestyspäivä

26.3. Pääsiäinen, pääsiäisen kädentaitoja

9.4. Mikael Agricolan päivä

23.4. Vappumeininkiä (vaikka ei olekaan kirkollinen juhla), kevätherkkujen valmistus

7.5. Helatorstai, toiminnallinen kevätjuhla - myös perheet tervetulleita mukaan!

Seikkaillaan kirkkovuosi ympäri: liikutaan, leikitään, lauletaan, kokkaillaan, kuullaan ihmeellisiä kertomuksia ja tehdään aiheeseen liittyviä kädentaitoja. Iltapala.

Ilmoittaudu tästä: Kirkkovuosiseikkailukerho

Lisätiedot: nuorisodiakoni Orkkuli Kuisma, orkkuli.kuisma@evl.fi

UUSI kerho kevätkaudella 2024: Martit ja Maariat -kerho

Martit ja Maariat -kerho Jäkärlässä Kotimäen seurakuntatalolla, os. Arkeologinkatu 1,  4-6 -luokkalaisille. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 16.15 - 18. HUOM. muuttunut kerhoaika! Kerho alkaa keskiviikkona 24.1.2024, kevään viimeinen kerhoilta on 24.4.2024. Kerhossa opetellaan yhdessä tunnetaitoja, kokkaillaan, pelataan, tehdään kädentaitoja ja retkeillään. Iltapala. Kerhoa ei ole hiihtolomaviikolla 21.2. eikä 28.2. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tästä: Martit ja Maariat -kerho

Lisätiedot: nuorisodiakoni Orkkuli Kuisma, orkkuli.kuisma@evl.fi

Perheiden puuhailuillat lapsiperheille ja koululaisille

Perheiden puuhailuillat Halisten seurakuntalolla, os. Gregorius IX:n tie 8, tiistaisin klo 17-18.30 kerran kuukaudessa. Kevätkauden 2024 puuhailuillat tiistaisin 16.1., 20.2., 19.3., 16.4. ja 21.5.2024. 

Illan ohjelmassa lauluja ja leikkejä, kädentaitoja ja pienimuotoista kokkailua, iltapala. Alle kouluikäiset lapset yhdessä oman aikuisen kanssa; kouluikäiset lapset voivat tulla yksinkin. 

Ilmoittautuminen (lasten iät, ruoka-aineallergiat yms.) viimeistään edellisenä päivänä: sähköpostilla orkkuli.kuisma@evl.fi / teksti- ja whatsappviestillä p. 040 341 7673

Lisätiedot: nuorisodiakoni Orkkuli Kuisma, orkkuli.kuisma@evl.fi

Kokkikerhot

Kokkikerhoissa tehdään ruokaa ja leivonnaisia sekä opetellaan ruoanlaittoa mukavassa seurassa.

Kokkikerhot 1.-2. -luokkalaisille

  • Yli-Maarian seurakuntatalolla Kokkikerho maanantaisin klo 17.30-19
  • Hepokullan seurakuntatalolla Kokkikerho tiistaisin klo 17.30-19

Tiedustelut teemu.luoma-aho@evl.fi  

Voit kysyä vapaita paikkoja kokkikerhoihin myös vanhemmille koululaisille.

Pienoisrautatiekerho

Junien kanssa puuhastelua Taskulassa 1.-9. -luokkalaisille aikuisen seurassa.

  • Taskulantie 1, sisäänkäynti Mullintien puolelta, päiväkodin vierestä sisäpihalle. Torstaisin klo 17-19, alkaa 7.9.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut teemu.luoma-aho@evl.fi

 

Tapahtumat

Kesäinen puuhapäivä alakoululaisille 16.7. Maarian pappilan tallissa ja pihapiirissä klo10–14. Monenlaista kesäkivaa; kädentaitoja, pelejä, ulkoleikkejä ja ruokailu. Ilmoittautuminen 14.7 mennessä tästä linkistä: kesäpuuhailut, tapahtuma vaatii toteutuakseen 6 osallistujaa.

Tied. teemu.luoma-aho@evl.fi

 

Luontoseikkailupäivä perheille Tuorlan metsässä ja sauna-alueella helatorstaina 9.5.2024 klo 10-14 (os. Tuorlantie 1, Kaarina)

Erilaisia toimintapisteitä mm. luonnonmateriaaleista kädentaitoja (käpyotuksia ja kaarnalaivoja), luontotoimintaa, lauluja ja loruja, makkaranpaistoa nuotiolla, pyhäkoulutuokioita, kasvomaalausta.

Päivää ovat toteuttamassa yhdessä Kaarinan seurakunta, Piikkiön seurakunta ja Maarian seurakunta sekä Sammaltassujen luontotoiminta. SPR on mukana pitämässä pistettä "Näitä ensiaputaitoja voit tarvita retkeillessäsi luonnossa". Voi ottaa omiakin eväitä, seurakunnat tarjoavat makkarat nuotiolla paistettaviksi. Tuorlan majatalossa on mahdollisuus edulliseen lounaaseen. Autot jätetään Tuorlan pysäköintipaikoille, josta ohjeistus tapahtumapaikalle. Sauna-alueelle pääsee helposti kävellen, pyöräillen ja myös lastenrattaiden kanssa.

Lämpimästi tervetuloa koululaiset ja lapsiperheet sekä myös mummit, kummit ja ikinuoret luontoilemaan helatorstaina Tuorlaan!

Lisätiedot: Orkkuli Kuisma, nuorisodiakoni 040 341 7673

Retket

Korkeasaaren perheretki 17.7.24

Lähtö Maarian kirkolta klo 9.00 ja paluu samaan paikkaan noin klo 18.00. Matkan hinnat: aikuiset 16€, opiskelija/eläkeläinen 13€, 4-17v. 11€ ja alle 4v. ilmainen. Lapsella/lapsilla täytyy olla mukana aikuinen. Ilmoittaudu 5.7 klo 12.00 mennessä tästä linkistä: Korkeasaaren perheretki 17.7.24. Retki vaatii toteutuakseen 49 osallistujaa.

Tiedustelut:  teemu.luoma-aho@evl.fi

Leirit

5.-7.-lk. Loppukesän leiri 30.8 - 1.9.24

Lähde leirille Kunstenniemen komeisiin maisemiin. Luvassa mahtavaa loppukesäkivaa ja uusia ystäviä! Leiri on tarkoitettu 5.-7. lk. Hinta 30 €, sisarukset 20 € (sis. kuljetuksen, ruuat ja leirinohjelman). Leiri vaatii toteutuakseen 15 lasta. Ilmoittautumiset 15.8.2024 klo 12.00 mennessä tästä linkistä 5.-7.-lk. loppukesän leiri. Sisarusalennushinnan saa käyttämällä kampanjakoodi kohdassa koodia SISARUSALENNUS. Ensimmäisen sisaruksen leirin hinta 30,-, toisen sisaruksen jne. kohdalla voidaan käyttä kampanjakoodia ja hinta on 20,-

Lisätiedot:

teemu.luoma-aho@evl.fi

Pöydälle rakennettu laaja pienoisrautatiemaailma, jossa raiteet, taloja, autoja, puita ja vesialueita.
Pojat leirillä

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Maarian seurakunta

Olen nuorisotyönohjaaja ja pääpaino on alakoululaistyössä. Virkapaikka on Leafin toimitiloissa, mutta käytännön työssä toimin koko Maarian seurakunnan alueella. Teen nuorisodiakoni Orkkuli Kuisman kanssa yhteistyötä. Rippikouluja pidän kaksi kesässä, vierailen myös nuorisotyössä toisinaan.

Vapaa-aikana harrastan juoksua ja parcouria.

Hyvälle tuulelle minut saa perhe, hyvä ilima ja kun murhetta on edes vähän vähemmän kuin iloa.

Vaikka ette olisikaan olleet mukana alakoululaisten tai perheiden toiminnoissa, lähtekää mukaan kokeilemaan edes kerran!