Kastepuu Valon pisaroita

Sunnuntaina 13.1.2019 Pyhän Katariinan kirkossa otettiin käyttöön tekstiilitaiteilija Silja van der Meerin suunnittelema ja toteuttama kastepuu.

Kastepuu on nimeltään ”Valon pisaroita”. Nimensä mukaisesti puun vihreillä hennoilla lehdillä on kiinnitettynä kastehelmiä muistuttavia lasihelmiä. Valon siivilöityessä kirkon sivuikkunoista, lasihelmet välkehtivät kauniin ja herkän aamukasteen tavoin.

Kastepuu on tehty käsityönä. Puun runko ja oksat on neulottu pellavalangasta. Lehdet ovat saaneet muotonsa virkatusta pellavasta. Oksille ripustettavat valkeat kyyhkytkin ovat nekin käsityönä tehty.

Kastepuuhun lisätään vuoden mittaan jokaiselle seurakuntaan kastetulle oma nimetty lintu. Visuaalinen ilme muuttuu viikko viikolta ja loppuvuodesta puu on valkoisenaan kastekyyhkyjä.

Tammikuussa pidetään Vauvakirkko, jonne kutsutaan erityisesti edellisen vuoden aikana kastetut vauvat läheisineen. Vauvakirkosta voi noutaa oman kastekyyhkysen muistoksi itselleen. Vauvakirkon jälkeen kastekyyhkysen voi noutaa seurakuntatoimistosta arkisin klo 8-15.30 osoitteesta Eerikinkatu 3 A.

Kastepuun kyyhkynen.

Kastepuun kyyhkynen.

Kastepuu, johon on ripustettu valkoisia kastekyyhkyjä.
Kastepuu "Valon pisaroita" Pyhän Katariinan kirkossa.