KONSERTIT

 

Kevätmusiikkia Kaarinan kirkossa la 7.5. klo 17 Harppumusiikkia ja keväisiä yhteislauluja. Mukana järjestämässä Arkipelag ja Turun konservatorio.

 

”Satakieli laulaa” Konsertti Kuusiston kirkossa 26.6. klo 18.00 Vapaa pääsy

Konsertti koostuu klassisen musiikin säveltäjien lintuaiheisista teoksista. Konsertti vie metsään ja rannoille, keskelle lintujen laulua, puiden huminaa, liverryksiä ja rauhaa. Konserttikanteleen, huilun, laulun sekä nokkahuilujen sävelet soljuvat valossa ja väreissä. Musiikkia kuullaan eri aikakausilta 1700-luvulta nykypäivään – teosten säveltäjinä mm. Mouquet, Saint-Saëns, Leiviskä ja Sarmanto. Esiintyjinä Duo Lux: Sandy Ahjo, huilu, laulu ja nokkahuilu sekä Marja Nevankallio, konserttikantele, laulu ja nokkahuilu.

Esiintyjien esittely:  Marja Nevankallio on kanteletaiteilija, soitonopettaja ja kamarimuusikko. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2006. Kanteleelle sävelletyn uudemman taidemusiikin ja perinteen väliset liukuvat rajat, improvisointi ja oman musiikin etsiskely sekä erityisesti toisten kanssa musisointi on Marjan sydäntä lähellä. Tällä hetkellä Marja Nevankallio konsertoi ja esiintyy sekä sooloartistina että erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa (mm. Trio Valo, Duo Lux ja Duo Ni) eri puolilla Suomea sekä antaa soitonopetusta kanteleen- ja pianonsoittajille pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. 

Sandy Ahjo on huilutaiteilija, orkesterinjohtaja, huilunsoiton-ja musiikinopettaja sekä kamarimuusikko. Hän valmistui vuonna 2007 musiikkipedagogiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta. Opintojaan Ahjo täydensi musiikin erikoistumisopinnoilla valmistuen Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Syksyllä 2020 Ahjo aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen maisteriopinnoissa. Sandy konsertoi ja esiintyy sekä sooloartistina että erilaisissa kokoonpanoissa (mm. Duo/Trio Lux) eri puolilla Suomea sekä opettaa Sastamalan musiikkiopistossa huilunsoittoa ja johtaa Sastamalan sekä Huittisten alueella eri orkesterikokoonpanoja. 

Duo Lux (Sandy Ahjo, huilu ja laulu sekä Marja Nevankallio, konserttikantele ja laulu) on aktiivinen, uusia musiikin esittämistapoja etsivä duo, joka on toiminut vuodesta 2016. Duo on esiintynyt runsaasti erilaisissa konserteissa eri puolilla Suomea, myös muissa kokoonpanoissa. Duo Lux soittaa monipuolisesti musiikkia eri aikakausilta, erityisesti uudempaa kamarimusiikkia ja kevyempää jazzsävyistä tunnelmamusiikkia. Duo kantaesittää myös mielellään nykysäveltäjien uusia teoksia ja rikkoo musiikillisia raja-aitoja, tavoitteena tuoda monipuolinen musiikkityylien kirjo lähelle kuulijoita. Valoa, värejä ja lämpöä – näitä Duo Lux toivoo konserttien sävelten kuulijoille välittävän. 

 

Virsikirjan sivu