Rippikoulut Turussa ja Kaarinassa

Hyvää riparikesää 2024! Vuoden 2024 riparit ovat käynnissä ja päättyvät pian.

Vuoden 2025 ripareille ilmoittautuminen alkaa ke 14.8. klo 12.

Aikuisrippikoulusta voit lukea lisää tämän linkin kautta. 

Rippikoulussa ollaan ihmeiden äärellä

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten. Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä itseään ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Samalla konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen sekä seurakunnan yhteinen juhla.

Rippikoulu avaa nuorelle syvemmän yhteyden seurakuntaan. Rippikoulun käynyt nuori saa oikeuden äänestää seurakuntavaaleissa ja tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina.

Rippikoulu on seurakunnan kastekoulu. Sen aikana nuori oppii, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja päättyy konfirmaatiojumalanpalvelukseen.

Rippikouluesite 2025

Jokaiselle vuonna 2010 syntyneelle Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella asuvalle, kirkkoon kuuluvalle nuorelle lähetetään kotiin ripariesite elokuun alussa (perillä vk 33 aikana). Esitteessä kerrotaan seurakuntayhtymän rippikouluvaihtoehdot. Jos esite ei tule sinulle, voit tilata sen kotiisi täyttämällä linkistä aukeavan lomakkeen.Linkki avautuu uudessa välilehdessä (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa välilehdessä.) Esite tulee myös nettisivuille etkä tarvitse paperista esitettä, jotta voit ilmoittautua riparille.

Jos kuulut vuonna 2010 syntyneiden ikäluokkaan, mutta käyt rippikoulusi muualla, haluat siirtää sitä vuodella tai et halua käydä rippikoulua ollenkaan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä alla olevan linkin kautta. Näin saamme tiedon asiasta emmekä lähetä sinulle turhaan rippikoulupostia enää syksyllä.

Ilmoittautuminen

Vuoden 2025 rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa ke 14.8. klo 12 Ja päättyy su 8.9.
Jälki-ilmoittautuminen vapaille paikoille alkaa pe 27.9.

Rippikouluun ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat:

Mikäli puheluusi ei vastata, jätä vastaajaviestissä nimesi ja yhteystietosi, niin palaamme asiaan kanssasi.

Rippikoulun valinta

Rippikoulun käymiseen on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Jokainen rippikoulu sisältää seurakuntayhteysjakson, jonka aikana rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan jumalanpalveluselämään ja muuhun toimintaan. Kaikkiin rippikouluihin sisältyy info-iltoja huoltajille sekä tapaamisia nuorille myös kaupungissa.

Rippikoulun voi käydä sellainenkin nuori, jota ei ole kastettu tai joka ei kuulu kirkkoon. 15-vuotias voi liittyä kirkkoon huoltajien luvalla, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan. Rippikoulun voi myös käydä, vaikka ei haluaisikaan osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kuitenkin kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Konfirmaatio

Rippikoulun jälkeen vietetään konfirmaatiojumalanpalvelusta. Konfirmaatiossa nuori lausuu uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa. Kummien läsnäolo konfirmaatiopäivänä on tärkeää. Monille konfirmoiduille järjestetään rippijuhlat, joissa suku ja ystävät pääsevät onnittelemaan nuorta.

Seurakunnan kasteopetus ei kuitenkaan lopu konfirmaatioon. Rippikoulun jälkeen seurakunnat kutsuvat nuoria mukaan muun muassa isostoimintaan.

Mitä rippikoulu edellyttää?

Rippikoululaiselta edellytetään osallistumista koko rippikouluohjelmaan, ei siis vain esim. leirijaksolle. Tavoitteena on, että rippikoulu on sama koko ryhmälle ja se kestää suunnilleen puoli vuotta.

Rippikoulun ohjaajat toivovat, että myös kotiväki olisi kiinnostunut nuorensa rippikoulusta. On tärkeää, että nuoren rippikoulun käymistä tuetaan esimerkiksi järjestämällä siihen tarvittava aika.

Rippikoulun lykkääminen tai aikaistaminen

Rippikoulua on mahdollista siirtää myöhempään ajankohtaan tarvittaessa, esimerkiksi muuten kiireisessä elämänvaiheessa. Rippikoulun siirtäminen voi tulla kyseeseen myös silloin, jos nuoren elämässä on vaikeita asioita, kuten sairautta tai surua. Rippikoulun voi käydä myöhemmin esimerkiksi seuraavan ikäluokan mukana, aikuisena yksityisrippikouluna tai varusmiespalveluksen aikana.

Rippikoulu on mahdollista käydä myös aikaisemmin perustellusta syystä, esimerkiksi jos nuori on aloittanut koulun aiemmin ja haluaisi tulla rippikouluun koulutovereidensa kanssa. Ota tällöin yhteyttä oman seurakuntasi rippikouluvastaavaan.

Information om skriftskola på svenska

Kolme nuorta istuu kesäisellä nurmella ja laulaa. Käsissä heillä on Nuoren seurakunnan veisukirja.