Piikkiön hautausmaa

Hadvalantie 5 , 21500 Piikkiö
Työnjohtaja puh. 040 341 7545

Piikkiön hautausmaa

Piikkiön vanha hautausmaa ympäröi Piikkiön Pyhälle Nikolaukselle omistettua harmaakivikirkkoa, joka on valmistunut vuonna 1755.

Piikkiö järjestäytyi kirkkopitäjäksi ilmeisesti jo 1100-1200-luvulla. Alueella on vuosisatojen aikana ollut useita kartanoita ja niinpä kirkkomaalla on kartanoiden omistajasukujen sukuhautoja.

Piikkiön kirkkomaa on pinta-alaltaan 2,7 ha. Sankarihautoihin on haudattu 28 sankarivainajaa. Hautausmaalla on non 650 arkkuhautaa. Kirkkomaan pieni muistolehto on kirkon pohjoispuolella. Muistolehdossa lepäävien nimet on kaiverrettu hautausmaata ympäröivään kivimuuriin.

Kallion päällä kirkon pohjoispuolella on puinen kellotapuli vuodelta 1810. Kellotapulin on suunnitellut arkkitehti P.W. Palmroth.

Piikkiön Koroisten hautausmaa

Piikkiön Koroisten hautausmaa vanhan hautausmaan vieressä vihittiin käyttöön vuonna 2006. Sen on suunnitellut arkkitehti Bey Heng. Uudella 1,1 ha kokoisella hautausmaalla on 900 arkkuhautapaikkaa sekä lähes 400 uurnahautapaikkaa. Muistolehdossa on sekä uurnapaikkoja että tuhkan sirottelualue. Piikkiön Koroisten hautausmaalla on myös tunnustukseton hautakortteli.

Pysäköinti
Esteetön kulku

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Piikkiön kirkko