Domcafé

Turun tuomiokirkkoseurakunnan tunnelmallinen lähetyskahvila Domcafé sijaitsee ehkä Suomen vanhimmassa kahvilatilassa, Turun tuomiokirkon kivijalassa. Sisäänkäynti kahvilaan on kirkon ulkopäädyssä, pääoven oikealla puolella alemmalla porrastasanteella. Tämä Tuomiokirkon Ursulan kappelin 1400-luvulla rakennettu kellariholvi on toiminut aikanaan muun muassa Tuomiokirkon suola- ja viljavarastona.

Domcafén aukioloajat

Holvikahvila Domcafé katedraalin kivijalassa palvelee asiakkaitaan kesäisin joka päivä. Kahvila on satunnaisesti avoinna myös muina aikoina, joista ilmoitetaan erikseen.

Seuraavan kerran kahvila on auki yleisölle neljänä adventtiviikonloppuna 25.11. - 17.12.2023 lauantaisin klo 12-18 ja sunnuntaisin klo 11-18, sekä 

Valon polku-tapahtuman aikaan ke 6.12. klo 17-21, to 7.12. klo 17-20, pe 8.12. klo 17-20 ja la 9.12. klo 12-20. Tervetuloa nauttimaan glögiä, torttuja ja piparkakkuja tunnelmalliseen Domcaféseen! 

 

Perinteiset kirkkokahvit järjestetään Domcaféssa sunnuntaisin (ellei erikseen ilmoiteta) jumalanpalveluksen jälkeen. Tervetuloa!

Domcafé on vuokrattavissa pieniin tilaisuuksiin, esimerkiksi kastekahveja tai syntymäpäiviä varten. (Tila ei kuitenkaan ole esteetön.) Wc-tilat löytyvät kirkon puolelta. Kysy lisätietoja tilojen vuokrauksesta lähetyssihteeriltä, yhteystiedot alla. HUOM! Domcafé ei toistaiseksi ole vuokrattavissa yksityisiä tilaisuuksia varten.

Domcafé ja lähetystyö

Domcafé perustettiin vuonna 1995 osaksi lähetystyön vapaaehtoistoimintaa ja tukemaan Tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyötä maailmalla. Kahvilassa nautitaan Pauligin lahjoittamaa, vastuulliseksi varmennettua Juhla Mokkaa. Jokaisen Domcaféssa nautitun kahvikupillisen tuotto ohjataan kasvamaan korkoa Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin, joka tukee lasten ja nuorten hyvinvointia sekä edistää lasten oikeuksien toteutumista kehittyvissä maissa.  

Lue lisää Lasten pankista Lähetysseuran omilta sivuilta tämän linkin takaa.

Lue lisää Tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyöstä tämän linkin takaa.

Nuori nainen seisoo tarjottimellinen suklaaleivoksia käsissään vanhan oven edessä.
Domcaféssa voi nauttia kahvin lisäksi pieniä suolaisia ja makeita herkkuja.

Ota yhteyttä

seurakuntapastori | Reverend
Tuomiokirkkoseurakunta

Kansainvälinen työ ja lähetys | International work and mission