Domcafé

Turun tuomiokirkkoseurakunnan tunnelmallinen lähetyskahvila Domcafé sijaitsee ehkä Suomen vanhimmassa kahvilatilassa, Turun tuomiokirkon kivijalassa. Sisäänkäynti kahvilaan on kirkon ulkopäädyssä, pääoven oikealla puolella alemmalla porrastasanteella. Tämä Tuomiokirkon Ursulan kappelin 1400-luvulla rakennettu kellariholvi on toiminut aikanaan muun muassa Tuomiokirkon suola- ja viljavarastona.

Domcafén aukioloajat

Holvikahvila Domcafé katedraalin kivijalassa palvelee kesäkuukausina joka päivä. Kiitos kesästä 2020 kaikille asiakkaille! 

Korontatilanteen vuoksi Domcaféssa ei talvella ja keväällä 2021 toistaiseksi vietetä perinteisiä kirkkokahveja sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen. 

Domcafé on vuokrattavissa pieniin tilaisuuksiin, esimerkiksi kastekahveja tai syntymäpäiviä varten. (Tila ei kuitenkaan ole esteetön.) Wc-tilat löytyvät kirkon puolelta. Kysy lisätietoja tilojen vuokrauksesta lähetyssihteeriltä, yhteystiedot alla. HUOM! Koronatilanteen vuoksi Domcafé ei toistaiseksi alkuvuonna 2021 ole vuokrattavissa yksityisiä tilaisuuksia varten.

Domcafé ja lähetystyö

Domcafé perustettiin vuonna 1995 osaksi lähetystyön vapaaehtoistoimintaa ja tukemaan Tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyötä maailmalla. Kahvilassa nautitaan Pauligin lahjoittamaa alkuperäismaakahvia Presidentti Colombia Origin Blend, joka on paahdettu luonnonmukaisesti viljellyistä luomukahvipavuista. Jokaisen Domcaféssa nautitun kahvikupillisen tuotto ohjataan kasvamaan korkoa Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin, joka tukee lasten ja nuorten hyvinvointia sekä edistää lasten oikeuksien toteutumista kehitysmaissa.  

Lue lisää Lasten pankista Lähetysseuran omilta sivuilta tämän linkin takaa.

Lue lisää Tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyöstä tämän linkin takaa.

Nuori nainen seisoo tarjottimellinen suklaaleivoksia käsissään vanhan oven edessä.
Domcaféssa voi nauttia kahvin lisäksi pieniä suolaisia ja makeita herkkuja.

Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Tuomiokirkkoseurakunta

Kansainvälinen työ ja lähetys / international work and mission