Turun tuomiokirkkoseurakunnan nimikkokohteet ja –lähetit

Tuomiokirkkoseurakunnalla on useita lähetyskohteita ja lähettejä, joita seurakunta tukee rahallisesti. Tältä sivulta löydät tietoa seurakunnan tukemasta lähetys- ja avustustyöstä. Jos haluat tukea jotain kohdetta tai lähettiä, lisätietoa rahalahjoitusten tekemiseen löydät tämän linkin takaa. Kohteiden esittelyjen yhteydessä on linkkejä, joista löytää lisätietoa työstä. Linkit johtavat ulkopuolisille sivustoille ja aukeavat uuteen välilehteen. Huomioithan, ettemme voi vastata ulkopuolisten sivujen saavutettavuudesta. 

 

Seurakunnan nimikkolähetit

Tuomiokirkkoseurakunnalla on kaksi nimikkolähettiä: SLEY:n Tiina Latva-Rasku sekä Kansanlähetyksen Päivi ja Hannu Heinonen

Tiina Latva-Rasku, SLEY

Tiina Latva-Raskun kuva

Lähetystyöntekijä, Internet-lähetys. Työskentelin mieheni kanssa Japanissa, Tokiossa, vuosina 2008 - 2013 seurakuntatyössä ja käyttäen internetin mahdollisuuksia uusien ihmisten tavoittamisessa. Nyt teen Suomesta käsin internetin kautta Japaniin suuntautuvaa tavoittavaa ja seurakuntiin ohjaavaa työtä japanin kielellä. Suurin osa työtäni on vastata japanilaisten kysymyksiin kristinuskosta internetissä.

Tavoitteeni on tarjota internetin kautta etsijöille hyvä ensikosketus kristinuskoon, herättää kiinnostusta Raamatun lukemiseen ja madaltaa kynnystä seurakunnan yhteyteen.

Lisätietoja SLEYn työstä voit katsella näistä linkeistä. (Ulkopuolisia sivustoja, avautuvat uuteen välilehteen. Huomioithan, etteivät sivut välttämättä ole saavutettavia.)

SLEY:n työstä voit lukea lisää tästä linkistä
Lähetyslehti Lähetyskipinää voi selailla tällä sivulla
SLEY:n rukouskalenteriin vuodelle 2020 pääset tutustumaan tästä linkistä

Hannu ja Päivi Heinonen, Kansanlähetys

Heinosen pariskunta sylikkäin

 

Hannu ja Päivi Heinonen ovat pitkän linjan lähetystyöntekijöitä. Koneinsinööri Hannu ja askarruttaja Päivi ovat työskennelleet Keniassa kansainvälisen lähetyslentojärjestön MAF:n (Mission Aviation Fellowship) palveluksessa huikeat 27 vuotta. Hannun työnkuva on pääsääntöisesti ollut teknisissä tehtävissä, kuten esim. lentokoneiden huollon, korjausten sekä konsultoinnin parissa.  Lisäksi Hannu on toiminut MAF:n kouluttajana sekä järjestön esimiestehtävissä. Päivi Heinonen on toiminut niin ikään osana MAF:n tiimiä, ruohonjuuritason monipuolisissa tehtävissä. Päivi on mm. elänyt mukana yhteisön naisten elämässä ja hoitanut kodissaan kontakteja monin eri tavoin auttaen.

Talvesta 2020 Heinoset ovat olleet uuden edessä saadessaan kutsun palvella asiantuntemuksellaan ja lahjoillaan kristillistä mediatyötä, uutena asemapaikkana Kypros. He muuttivat sinne marraskuussa 2020. Uusi työ suuntautuu laajoille alueille, joista osa on perinteisin menetelmin tehtävän lähetystyön tavoittamattomissa. Hannun taidoista erityisesti lyhytaaltoradiolähetysten asiantuntemus on nykymaailmassa harvinainen ja siksi kutsuvalle mediajärjestölle erityisen arvokas. Päiville on avautumassa mahdollisuuksia käyttää käsityötaitojaan hengellisessä työssä.

 

Lue viimeisin Hannun ja Päivin lähettikirje tästä linkistä
Lue lisää Kansanlähetyksen työstä tästä linkistä

Seurakunnan nimikkokohteet

Tuomiokirkkoseurakunnalla on viisi nimikkokohdetta ympäri maailmaa. Lisäksi seurakunta kerää rahaa Lasten pankkiin.

Suomen Lähetysseura

SLSn kautta seurakunta tukee useita eri kohteita. Lähetysseuran toiminnasta voi lukea lisää SLSn omilta sivuilta tämän linkin takaa.

Tankin kristillinen sairaala, Pakistan

Kivinen torni, jossa risti. Miehiä seisomassa aidan vierustalla.

Tankin sairaala sijaitsee Pakistaninkin näkökulmasta katsoen hankalalla alueella lähellä Afganistanin rajaa. Se tarjoamia terveydenhuoltopalveluja käyttävät erityisesti naiset ja lapset. Projektimme tukee sairaalan avoterveydenhuoltoa erityisesti sairaalan lasten- ja äitiysneuvolan työtä. Tavoite on vähentää lapsi- ja äitiyskuolleisuutta.

Tankin sairaala sijaitsee levottomalla alueella, jonne on vaikea saada rekrytoitua henkilökuntaa Pakistanistakaan. Länsimaisilla työntekijöillä ei ole asiaa vapaa-aikanaan sairaalan muurien ulkopuolelle. He kohtaavat paitsi iloa uuden elämän syntymisestä myös paljon kuolemaa, surua ja kärsimystä. He todella tarvitsevat esirukoustamme. Kiitos teille rukouksistanne ja tuestanne, joka pelastaa äitien ja lasten henkiä!

Lue lisää Tankin sairaalasta Suomen Lähetysseuran sivuilta tämän linkin takaa

Diakoniakeskus Marhaban, Ranskan Marseille

Ryhmä lapsia kokoontuneena rakennuksen käytävälle laulamaan

Ranskan Marseillen keskustassa diakoniakeskus Marhaban vastaanottaa ulkomaalaisia, maahanmuuttajia sekä maahanmuuttajataustaisia ihmisiä ehdoitta eli uskontoon, etniseen alkuperään tai sosiaaliseen tilanteeseen katsomatta. Pyrkimyksenä on, että jokaisella kävijällä olisi mahdollisuus oppia, saada tietoa, tulla kuulluksi ja löytää tasapaino mahdollisimman monella elämänsä osa-alueella. Diakoniakeskuksen toimintojen ja keskinäisen yhteyden kautta heitä autetaan sopeutumaan ranskalaiseen yhteiskuntaan. Samalla kävijöille tarjotaan mahdollisuus osallistua hengelliseen toimintaan ja päästä kosketuksiin evankeliumin kanssa.

Kiitos tuestanne! Marhabanissa voidaan todella kohdata hädänalaisia ihmisiä ja auttaa heitä yhteiskuntaan sopeutumisessa. Marhabanissa ollaan hyvin kiitollisia kaikesta sitoutumisesta toiminnan mahdollistamiseksi; oli se rukouksia, rahallista tukea, vapaaehtoistyötä tai jokin muu yhteistyömuoto.

Lue lisää Marhabanissa tehtävästä työstä Suomen Lähetysseuran sivuilta tämän linkin takaa

Lubangon orpokoti, Angola

Lapsia istumassa maassa Afrikassa. Aurinkoinen päivä, kuivaa luontoa ympärillä.

Lubangon Orpokoti-hankkeen tavoitteena on mahdollistaa syrjäytymisvaarassa oleville tytöille edellytykset ammatinvalintaan ja vahvistaa heidän integroitumistaan yhteiskuntaan itsenäisinä kansalaisina. Hankkeen tarkoituksena on vastata yhteisön tarpeisiin: riistettyjen ja syrjittyjen tyttöjen tukeminen ja ennaltaehkäistä heidän syrjäytymistään yhteiskunnasta.

Tämä hanke mullistaa monen syrjäytymisvaarassa olevan tytön elämän tarjoamalla heille turvallisen kasvuympäristön, mahdollisimman monipuolisen ravinnon ja koulunkäyntimahdollisuuden. Orpokoti luo tytöille paremmat edellytykset selvitä tulevaisuudessa aikuisuuden tuomista haasteista: ammatin hankinta, perheestä huolehtiminen ja varmistaa syntyville lapsille paremmat kasvu- ja koulunkäyntiedellytykset. Yhteenvetona voisi sanoa, että tytöillä vahvistuu sosiaalinen, moraalinen, hengellinen, ammatillinen ja koulutuksellinen hyvinvointi. Kiitos teille rukouksistanne ja tuestanne, joka mahdollistaa tyttöjen paremmat kasvu- ja koulunkäyntiedellytykset!

Lue lisää Angolassa tehtävästä työstä Suomen Lähetysseuran sivuilta tämän linkin takaa

Lasten Pankki

Neljä pientä poikaa hymyilee iloisina kameralle

Lahjoita Lasten Pankkiin juomalla kuppi kahvia Domcaféssa. Sinun avullasi kaikista heikoimmassa asemassa olevat lapset saavat paremman alun elämälleen. Suomen Lähetysseura antaa lapsille toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Pienelläkin avulla on iso vaikutus: koulupuku ja -tarvikkeet avaavat tien kouluun.

Lasten Pankki edistää lasten oikeuksien toteutumista eri puolilla maailmaa. Se poistaa esteitä lasten koulunkäynnin tieltä ja tuo turvaa lasten arkeen. Esimerkiksi vuonna 2019 Lasten Pankki rahoitti erityisesti lastensuojeluun ja rauhankasvatukseen liittyvää työtä Angolassa, Etiopiassa, Israelissa, Kolumbiassa, Nepalissa, Pakistanissa, Palestiinassa, Senegalissa ja Tansaniassa. Myös työ pakolaislasten koulunkäynnin tukemiseksi Lähi-idässä jatkuu.

Lue lisää Lasten Pankista Suomen Lähetysseuran sivuilta tämän linkin takaa

 

Toivoa Naisille –työ, radiolähetystyö, Indonesia, SANSA - Medialähetys Sanansaattajat

Siluetti, jossa useita radio- ja lautasantenneja. Niiden keskellä osin huomaamaton risti.

Kansainvälinen Toivoa Naisille -työ toimii sen puolesta, että yhä useammat naiset ympäri maailman voisivat kuulla olevansa arvokkaita, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. Liikkeen ydin on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle yksi lyhyt rukous. Saman rukouksen rukoilee noin 60 000 naista eri puolilla maailmaa. Samalla kalenteri välittää tietoa naisten tilanteista eri puolilla maailmaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan rukoilemaan naisille parempi tulevaisuus!

Tutustu tämän kuukauden Toivoa Naisille -rukouskalenteriin tästä linkistä
Lue lisää SANSA:n työstä tästä linkistä

 

Raamatunkäännöstyö ndongan ja kwanjaman kielille Namibiassa, Pipliaseura

Hymyileviä naisia kirkossa Afrikassa

Pipliaseura tukee raamatunkäännöstyötä Namibiassa. Hankkeen pääasiallinen kohderyhmä ovat 15–35-vuotiaat ndongan ja kwanjaman kielten puhujat. Yli 80 prosenttia namibialaisista on kristittyjä, ja noin puolet heistä on luterilaisia. Ihmiset osallistuvat säännöllisesti jumalanpalveluksiin ja pienryhmätoimintaan. Uudet raamatunkäännökset ndongan ja kwanjaman kielille tarvitaan, koska nykyisten käännösten kieli on vanhentunutta. Namibian noin 2,2 miljoonasta asukkaasta yli puolet on alle 25-vuotiaita, eivätkä monet heistä ymmärrä nykyisiä käännöksiä.

Uudet käännökset ndongan ja kwanjaman kielillä tehdään samanaikaisesti, jotta varmistetaan käännösten yhtenäisyys. Samanaikaisella käännöstyöllä saavutetaan kustannus- ja muita synergiaetuja. Käännöstyö on käynnistynyt tammikuussa 2017. Tavoiteaikataulun mukaan uudet käännökset valmistuvat vuonna 2027.

Lue lisää Pipliaseuran työstä Pipliaseuran omalta sivulta tästä linkistä