Tervetuloa sinun seurakuntaasi!

Seurakunnan nuorisotyön touhuihin ovat tervetulleita kaikki yli 14-vuotiaat nuoret. Katariinanseurakunnan nuorten tilat sijaitsevat Jaanin seurakuntatalolla (Karjakuja 75).

Työntekijät ovat ihmisten käytettävissä keskusteluihin puhelimen ja somen välityksellä. Voit ottaa yhteyttä myös työntekijöihin whatsappin kautta tai soittaa meille. Et ole yksin!

Ota yhteyttä:
Elina (040 341 7484) ja Mia (040 341 7482

Meidät löydät whatsappista, snapchatista, instagramista: ktrnsrknrso, ja discordista: [Elina]#5709

 Instagram logo Discord logo

Toiminta syksyllä 2023

Syksyllä alkaa uusi isoskoulutuskausi, torstain avoimet ovet jatkuvat joka toinen viikko, retkeilemme ulkoilupäivässä syyskuussa ja yövymme Varissuon kirkossa marraskuussa sekä kuullemme samassa kuussa myös hengellistä musaa Maata näkyvissä -festareilla. Tätä sekä paljon muuta on tarjolla syyskauden aikana. Mahtavaa jos löydät mukaan nuorisotyömme toimintaan! 

Erilaisten flunssien ja pöpöjen leviämisen ehkäisemiseksi toivomme, ettet saavu toimintaamme sairaana. ​​​​Aina saapuessasi tiloihimme sinun on mahdollista desinfioida tai pestä kätesi. Hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattaminen on tärkeää ja voit oman harkintasi mukaan saapua iltaan myös oman kasvomaskisi kanssa.  

Isoskoulutus 

Isoskoulutus koostuu Isko Wednesday -illoista, viikonloppuleireistä ja IskoWeekend koulutuksista. 

Katariinanseurakunnan isoskoulutukseen kuuluu osallistuminen Isko Wednesday iltoihin ainakin viisi kertaa syksyn ja viisi kertaa kevään aikana sekä osallistuminen vähintään 1-2 isoskoulutusleirille.

Isoskoulutusleirit ja IskoWeekend tilaisuudet ovat erittäin suositeltuja isoskoulutettaville, sillä niissä tutustut entistä paremmin isoskollegoihin, leiriavustajiin ja opit esimerkiksi itsestäsi sen miten toimit erilaisissa tilanteissa osana isosporukkaa.

Syksyllä alkavaan isoskoulutukseen pääset ilmoittautumaan tästä ilmoittautumislinkistä, joka aukeaa, kun klikkaat tätä virkettä. Lisäksi voit aina laittaa viestiä kiinnostuksestasi nuorisotyönohjaajillemme. Vaikka et olisi ilmoittautunut isoskoulutukseen, olet erittäin tervetullut mukaan tsekkaamaan illan menoa! Isko Wednesday joka keskiviikko klo 18.00-21.00 Jaanin seurakuntatalolla.

Nuorten avoimet ovet

Jo 15-vuotta täyttäneille nuorille ja nuoren aikuisuuden kynnyksellä oleville Jaanin seurakuntatalon ovet ovat erityisen avoinna joka toinen torstai klo 18-20. Paikalle voi tulla vain hengailemaan, latailemaan akkuja, pelailemaan biljardia tai lautapelejä tai kokeilemaan jotain esillä olevaa aktiviteettia. Illasta vastaavat nuoret aikuiset Sami ja Vilma sekä nuorisotyönohjaajamme Elina. Avoimet ovet starttaavat 14.9.23 ja jatkuvat parittomilla viikoilla joulutaukoon asti (viimeinen kerta on 21.12.23).

Vähintään kerran kuussa avoimissa ovissa on tarjolla jokin vapaaehtoinen aktiviteetti, johon halukkaat voivat osallistua. Syyskaudella luvassa on mm. tortillojen tekoa ja syömistä, roolipelimaailmaan tutustumista ja joulukorttipaja. Nämä toiminnat toteutuvat seuraavasti:

 • Tortilla torstai 28.9. ja 23.11.
 • Roolipelinurkka 26.10.
 • Joulukorttipaja 8.12.

Lisätietoa avoimista ovista saat Elinalta, mutta tietoa saattaa löytyä myös nuorten whatsapp-ryhmästä (ktrnsrknrso), josta voit kysellä tietoa laajemmalta porukalta. Mikäli sinua ei ole liitetty kyseessä olevaan whatsapp-ryhmään, voit halutessasi pyytää siihen liittämistä nuoriosotyönohjaajilta, Elinalta tai Mialta.

Bänditoiminta

Varissuon kirkolla kokoontuu torstai-iltaisin klo 18.00 alkaen nuorten bändi. Mukaan voit liittyä vaikka kesken kauden! Opetus sovitetaan osallistujien mukaan. Nuorten bändi soittaa ja esiintyy seurakuntamme jumalanpalveluksissa ja muissa tapahtumissa sopimuksen mukaan. Tässä on oiva tilaisuus harjoitella jokin instrumentti ja saada esiintymiskokemusta! Lähde mukaan kokeilemaan!

Leirit ja tapahtumat

Isoskoulutusleirit vuonna 2023:
19.–21.5. Kunstenkarissa.
8-10.12. Kunstenpäässä.

Isosleireillä pääset opettelemaan isosen taitoja ja tutustumaan toisiin isosiin sekä tietysti työntekijöihin. Aikaa on myös hartauksille ja kristittynä kasvamiselle.
Leirit on tarkoitettu isoskoulutuksessa mukana oleville nuorille. Leirimaksu on 30 € ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos maksu tuottaa hankaluuksia ole yhteydessä nuorisotyönohjaajiin, asia saadaan varmasti järjestymään. 
Toivottavasti nähdään leireillä!

Ulkoilupäivä Kurjenrahkan kansallispuistossa 16.9.

Lähde mukaan viettämään ulkoilupäivää yhdessä porukalla matkaamalla Fölin bussilla tai omalla kyydillä Kurjenrahkaan, jossa vietämme yhteistä päivää säässä kuin säässä. Testaamme ulkoleikin, -pelin tai pari, bongailemme luonnon ihmeellisyyksiä ja nautimme eväistämme. Retki on maksuton, mutta vaatii, että pakkaat mukaasi omat eväät, joita jaksat kantaa retken aikana. Ilmoittautumaan mukaan pääset tätä lausetta klikkaamalla! Ilmoittautuminen päättyy 14.9. klo 12 mennessä.

Tulossa!!

 • Maata näkyvissä -festarit Turussa 17.-19.2023, jonne nuorisotyö tekee retken lauantaina ja kokoaa vapaaehtoisten porukkaa talkootehtäviin. Lisätietoa festareista, lippujen hinnoista, esiintyjistä ja teemasta saat tapahtuman omilta sivuilta: maatanakyvissa.fi Retkestä on tulossa lisäinfoa syksyn aikana sivuillemme ja someen.
   
 • Nuorten yö 25.-26.11. Vakken kirkossa!
  Kokoamme jälleen nuoria yhteen viettämään yhteistä iltaa, yötä, aamua ja aamupäivää Varissuon kirkkoon. Lauantain alkuillasta sunnuntain messuun asti kestävä yöelämys on suunnattu niin isoskoulutettaville kuin muillekin nuorille. Klassikoksi muodostuneita ohjelmanumeroita tapahtumassa ovat olleet kirkkopiilos, myöhäisillan leffa ja sunnuntain messun toteutukseen osallistuminen. Jotta ehdimme varata osallistujille tarpeeksi herkkuja ja aamupalaa, tarvitsemme tiedon osallistumisestasi ke 22.11. mennessä. Tapahtumaan ilmoittautuminen aukeaa tähän lokakuun aikana.
   
 • Itsenäisyysjuhla Henrikin kirkolla 6.12.
  Lisätietoa ja mainosta on luvassa lähempänä ajankohtaa. Myös juhlaan ilmoittautuminen aukeaa marraskuun aikana. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Some

Saat tietoa ajankohtaisista asioista seuraamalla meitä Instagramissa (@ktrnsrknrso). Tietoa löydät myös tämän sivun tapahtumakalenterista sekä liittymällä WhatsApp-ryhmään (laita pyyntö viestillä kenelle tahansa seurakuntamme nuorisotyöntekijöistä).

Innokkaimmat somettajat voivat olla myös yhteydessä työntekijöihin, jos haluaisivat itse olla myös tuottamassa sisältöä somekanaviin.

Ihminen, jolla on sinulle aikaa

Aina kaikki en mene putkeen. Tulee riitoja, suruja ja mokia. Nuorisotyön tiimi tukee ja kuuntelee sinua isoissa ja pienissä huolissa.

Katariinassa nuoria varten ovat erityisesti nuorisotyönohjaajamme Elina ja Mia. Nuorisotyönohjaajamme ovat kristittyjä sosiaali- ja nuorisotyön ammattilaisia, joiden kutsumus on jakaa elämää yhdessä alueemme nuorten kanssa.

Jos joku asia painaa mieltäsi tai haluat muuten vaan jutella kivan ja luotettavan aikuisen kanssa, voit olla yhteydessä nuorisotiimin jäseniin puhelimitse (myös Telegram ja WhatsApp). Kaikki käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Olet tervetullut joukkoon sellaisena kuin olet!

Katariina on seurakunta, jossa nuoren on hyvä olla, kun jokainen hyväksytään omana itsenään ja jokaista kannustetaan. Parasta on aito välittäminen ja lämmin ja hyväksyvä ympäristö. (Vilma-isonen)

Katariinanseurakunnan nuoret Instagramissa

Nuorisotyön tuoreimmat kuulumiset ja tunnelmat löydät Instagramista. Instagram-tilimme nimi on @ktrnsrknrso. Klikkaa itsesi mukaan!

Nuoret juoksevat eri suuntiin syksyisessä maisemassa isoskoulutusleirillä

Ota yhteyttä

johtava nuorisotyönohjaaja
Katariinanseurakunta
nuorisotyönohjaaja
Katariinanseurakunta

Elina Ahopelto on Katariinan nuorisotyönohjaaja, joka siirtyilee usein julkisen liikenteen armosta milloin iskowednesday-iltaan tai alakoululaisten hengailuiltaan (After schooliin) Jaaniin ja milloin rippikoulutapaamisiin tai Donkkis Big Nighteihin Varissuon kirkolle.

Elina ällistelee työkaveidensa rautaista ammattitaitoa ja lahjoja, joita Luoja on heille suonut, välillä mielessään ja välillä ääneen. Hänelle on tärkeää se, että ihmisiä muistutetaan siitä, että heitä rakastetaan ja se rakkaus on valunut taivaasta käsin.

Elina pitää rippileireistä ja rukoilee joka kesä vain lyhyttä hellejaksoa, sillä rannat ja auringon käristys eivät ole Elinan kavereita. Dramaattiset musikaalikappaleet ja D&D-roolipeliin tutustuminen ovat mielenpäällä usein vapaalla ja välillä hän ehtii kasaamaan ystäviä myös pakenemaan escaperoomeista tai pelaamaan lautapelejä.

Taizé on jees ja tuohukset tuoksuu hyvältä. Yläkoulut saapi ottaa yhteyttä Elinaan oli kyse morottamisesta, oppituntipaketeista, koulupäivystyksen aloittamisesta tai muusta.