Oppilaitospapit

Ammatillisten oppilaitosten pappina toimii Atte ja Turun yliopistojen ja Yrkeshögskolan Novian pappeina toimivat  Tiina ja Mia.

Oppilaitospapit ovat mukana niin oppilaitosten arjessa kuin juhlassa. Oppilaitospapit ovat siten mukana mm. opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin liittyvissä työryhmissä ja projekteissa, tekevät yhteistyötä oppilaskuntien ja opiskelijaterveydenhuollon kanssa, antavat asiantuntija- ja kriisiapua sekä koordinoivat Turun yliopiston kampusalueella sijaitsevan Kampuskappelin toimintaa.

Samoin kuin kaikkien pappien, myös oppilaitospappien perustyöhön kuuluvat kirkolliset toimitukset: kasteet, rippikoulut, konfirmaatiot, häät, avioliiton siunaukset, hautaukset ja henkilökohtaiset keskustelut (sielunhoito).

Keskusteluapu on maksutonta ja se on tarjolla ehdoitta kaikille Turun alueen opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökuntaan kuuluville. Keskusteluapu perustuu ehdottomaan vaitiolovelvollisuuteen. Muun keskusteluavun lisäksi tiimissämme Atte on koulutettu työnohjaaja ja tarjoaa niin yksilö- kuin tiimityönohjausta oppilaitosten henkilöstölle.

Oppilaitospapit palvelevat oppilaitosyhteisöjä kesällä siten, että koko kesän ajan ainakin yksi oppilaitospappi on töissä. Ota yhteyttä, jos opiskelut, työtilanne, oma jaksaminen, korona ja poikkeusolot, ihmissuhteet, yksinäisyys, suru tai joku muu asia mietityttää ja haluaisit tukea pohdintoihisi. 

Oppilaitospapit ovat kesän aikana tavoitettavissa seuraavasti:

20.7. alkaen Atte Airaksinen, atte.airaksinen@evl.fi, 0403417349 (suomi, englanti)

5.8. alkaen Tiina Hallikainen, tiina.hallikainen@evl.fi, 0403417308

17.8. alkaen Mia Pusa, mia.pusa@evl.fi, 0403417296

Voit sopia keskusteluajan ottamalla yhteyttä oppilaitospappeihin esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse. Keskustelu voidaan käydä puhelimitse, videoyhteyden avulla tai kasvotusten.  Kasvokkainen tapaaminen voidaan sopia esimerkiksi seurakuntayhtymän toimitaloon Eerikinkadulle, jossa oppilaitospapeilla on äänieristetyt työhuoneet. Myös keskustelukävelyt, tapaaminen ulkona tai jossakin muussa paikassa on mahdollista. Parhaiten tavoitat oppilaitospapit arkipäivisin oppilaitosten toiminta-aikaan klo 9 - 16. Tarvittaessa keskusteluaika voidaan sopia myös muuhun ajankohtaan.

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia.
Oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia
Oppilaitospappien lakana seurakuntien toimitalon seinällä.

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia

"Me kolme haluamme olla oppilaitoksissamme tsemppaamassa ja tukemassa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa ja antamassa omaa ammattiosaamistamme oppilaitosten käyttöön. Meitä yhdistää väärän väkkärä huumorintaju, mutta kaikilla meistä on myös omia mielenkiinnon kohteita. Maistiainen niistä on alla oleva kolmikko asioista, jotka itse kullekin meistä ovat tässä kuussa in."

Parasta tässä kuussa

Atte the Man in the High Castle (tv-sarja) suvun juhlapäivät ja läheiset ihmiset Lamborghini Super Trofeo 2020 (penkkiurheilu)
Tiina Jose Saramago: Ricardo Reisin viimeinen vuosi aamujooga ja -mietiskely uudet pimennysverhot
Mia kaksi kissaa ja koiraa etätyöläisen työkavereina pitkät valoisat illat uudet maidottomat jäätelöt

 

 

 

 

 

 

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

ammattioppilaitokset

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

Tiina Hallikainen on korkeakoulupappi, joka työskentelee Turun yliopistossa, Åbo Akademissa ja Novia Yrkeshögskolanissa. Korkeakoulupappina Tiina tukee opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia olemalla läsnä kampusten arjessa, tapahtumissa ja juhlissa.

Teologian lisäksi Tiina on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, suomen kieltä, mediatutkimusta ja luovaa kirjoittamista. Hän iloitsee kaikista kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyvistä työtehtävistä ja ohjaa mielellään esimerkiksi kirjoittamisen retriittejä. Vapaa-ajalla hän harrastaa hitaita aamuja kirjan ja kahvin kanssa, uusien matkojen suunnittelemista ja hiljaisuudessa omiin mietteisiinsä uppoutumista. Onnea ovat: käsin kirjoitetun kirjeen avaaminen, matkalle lähtemisen hetki, avariin maisemiin saapuminen, uuden kirjan aloittaminen.

Korkeakoulupapit tarjoavat maksutonta keskusteluapua opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle. Keskustelut perustuvat ehdottomaan luottamuksellisuuteen, turvallisen tilan ja syrjimättömyyden periaatteisiin.

Korkeakoulupapit ovat tavattavissa syys- ja kevätlukukauden aikana tiistaisin Kårenilla klo 13–15 ja Opiskelijakeskus Discossa torstaisin klo 12–14. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse tai sähköpostitse. Seuraa korkeakoulupappeja Instassa ja Facebookissa!

Instagram-ikoni   Facebook-logo

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

korkeakoulut