Oppilaitospapit

Oppilaitospappien tarjoamassa keskustelutuessa on tauko 12. – 28.7.2024 kesän lomakauden vuoksi.

Oppilaitospapit ovat jälleen tavoitettavissa seuraavasti: Mia Pusa 29.7. alkaen, Tiina Hallikainen 12.8. alkaen ja Atte Airaksinen 19.8. alkaen.

Oppilaitospappien tehtävänä on tukea opiskelijoiden ja henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Oppilaitospapit ovat mukana niin oppilaitosten arjessa kuin juhlassa. Oppilaitospapit tekevät moniammatillista yhteistyötä opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin liittyvissä työryhmissä ja projekteissa, oppilaskuntien ja opiskelijaterveydenhuollon kanssa, antavat keskustelutukea, asiantuntija- ja kriisiapua sekä koordinoivat yliopistokampuksella sijaitsevaa Kampuskappelin toimintaa.

Opiskelijat ja oppilaitosten henkilökunta voi myös pyytää oppilaitospappia kirkollisiin toimituksiin, kuten kasteeseen, avioliiton vihkimiseen ja siunaamiseen, hautaan siunaamiseen ja kodin siunaamiseen. Oppilaitospapin kanssa on mahdollista käydä myös yksityisrippikoulu. Oppilaitospapit ovat koulutettuja työnohjaajia. Kaikilta kolmelta oppilaitospapilta voi pyytää niin yksilö-, ryhmä- kuin tiimityönohjausta.

Ammatillisten oppilaitosten ja suomenkielisten ammattikorkeakoulujen pappi on Atte Airaksinen. Turun yliopiston pappi on Tiina Hallikainen. Åbo Akademin, Yrkeshögskolan Novian ja Turun yliopiston kansainvälisen yhteisön pappi on Mia Pusa.

Ota yhteyttä, jos opiskelu, työt, oma jaksaminen, maailman tilanne, ihmissuhteet, yksinäisyys, suru, maailmankatsomukselliset tai mitkä tahansa muut asiat mietityttävät ja haluaisit tukea pohdintoihisi. Voit sopia keskusteluajan ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Keskustelu voidaan käydä kasvotusten, puhelimitse, tai videoyhteyden avulla.  Myös keskustelukävelyt, tapaaminen ulkona tai jossakin muussa paikassa on mahdollista. Parhaiten tavoitat oppilaitospapit arkipäivisin klo 9–16. Tarvittaessa keskusteluaika voidaan sopia myös muuhun ajankohtaan.

Keskusteluapu on maksutonta ja se on tarjolla ehdoitta kaikille Turun alueen opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökuntaan kuuluville. Keskusteluapu perustuu ehdottomaan vaitiolovelvollisuuteen. 

 

 

 

Oppilaitospappien ryhmäkuva, kuvassa papit Atte, Mia ja Tiina. Papit hymyilevät. Taustalla puita.
oppilaitospapit Atte, Mia ja Tiina

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia

"Me kolme haluamme olla oppilaitoksissamme tsemppaamassa ja tukemassa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa ja antamassa omaa ammattiosaamistamme oppilaitosten käyttöön. Meitä yhdistää väärän väkkärä huumorintaju, mutta kaikilla meistä on myös omia mielenkiinnon kohteita. Maistiainen niistä on alla oleva kolmikko asioista, jotka itse kullekin meistä ovat tässä kuussa in."

Parasta tässä kuussa

Atte La Quête de l'oiseau du temps - 1. La Conque de Ramor (Sarjakuva) Cahors, Ranska (paikka) Pariisi, Ranska (paikka)
Tiina Bruce Springsteenin keikka lapsuudenystävän häät runokirjan ja -näyttelyn valmistelu lomalla
Mia Aamuiset koiralenkit ja Storytel tulppaanit auringonpaiste

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

ammattioppilaitokset

oppilaitospappi | University Chaplain
Yhteinen kasvatustyö

korkeakoulut | universities

oppilaitospappi | University Chaplain
Yhteinen kasvatustyö

Turun yliopisto | Turku University

Tiina Hallikainen on Turun yliopiston pappi. Yliopistopapin tehtävä on tukea opiskelijoiden ja henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia olemalla läsnä yliopiston arjessa, tapahtumissa ja juhlissa. 

Teologian lisäksi Tiina on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, suomen kieltä, mediatutkimusta ja luovaa kirjoittamista. Hän iloitsee kaikista kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyvistä työtehtävistä ja ohjaa mielellään esimerkiksi kirjoittamisen retriittejä. Vapaa-ajalla hän harrastaa hitaita aamuja kirjan ja kahvin kanssa, uusien matkojen suunnittelemista ja hiljaisuudessa omiin mietteisiinsä uppoutumista. Onnea ovat: käsin kirjoitetun kirjeen avaaminen, matkalle lähtemisen hetki, avariin maisemiin saapuminen, uuden kirjan aloittaminen. 

Korkeakoulupapit tarjoavat maksutonta keskusteluapua opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle. Keskustelut perustuvat ehdottomaan luottamuksellisuuteen, turvallisen tilan ja syrjimättömyyden periaatteisiin.

Seuraa korkeakoulupappeja Instassa ja Facebookissa! 
 

Instagram-ikoniLinkki avautuu uudessa välilehdessä   Facebook-logoLinkki avautuu uudessa välilehdessä