Oppilaitospapit

Kesälläkään ei tarvitse jäädä huoliensa ja pohdintojensa kanssa yksin. Korkeakoulupapit Tiina Hallikainen ja Mia Pusa ovat tavoitettavissa myös kesällä keskustelua varten lukuun ottamatta ajanjaksoa 12. –28.7.

Ota yhteyttä, jos opiskelu, työt, oma jaksaminen, maailman tilanne, ihmissuhteet, yksinäisyys, suru, maailmankatsomukselliset tai mitkä tahansa muut asiat mietityttävät ja haluaisit tukea pohdintoihisi. Voit sopia keskusteluajan ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Keskustelu voidaan käydä kasvotusten, puhelimitse, tai videoyhteyden avulla.  Myös keskustelukävelyt, tapaaminen ulkona tai jossakin muussa paikassa on mahdollista. Parhaiten tavoitat oppilaitospapit arkipäivisin klo 9–16. Tarvittaessa keskusteluaika voidaan sopia myös muuhun ajankohtaan.

Keskusteluapu on maksutonta ja se on tarjolla ehdoitta kaikille Turun alueen opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökuntaan kuuluville. Keskusteluapu perustuu ehdottomaan vaitiolovelvollisuuteen. 

Oppilaitospapit ovat myös koulutettuja työnohjaajia. Kaikilta kolmelta oppilaitospapilta voi pyytää niin yksilö-, ryhmä- kuin tiimityönohjausta.

Ammatillisten oppilaitosten ja suomenkielisten ammattikorkeakoulujen pappi on Atte Airaksinen. Turun yliopiston pappi on Tiina Hallikainen. Åbo Akademin, Yrkeshögskolan Novian ja Turun yliopiston kansainvälisen yhteisön pappi on Mia Pusa.

Oppilaitospappien tehtävänä on tukea opiskelijoiden ja henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Oppilaitospapit ovat mukana niin oppilaitosten arjessa kuin juhlassa. Oppilaitospapit ovat mukana muun muassa opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin liittyvissä työryhmissä ja projekteissa, tekevät yhteistyötä oppilaskuntien ja opiskelijaterveydenhuollon kanssa, antavat asiantuntija- ja kriisiapua sekä koordinoivat yliopistokampuksella sijaitsevaa Kampuskappelin toimintaa. Opiskelijat ja oppilaitosten henkilökunta voi myös pyytää oppilaitospappia kirkollisiin toimituksiin, kuten kasteeseen, avioliiton vihkimiseen ja siunaamiseen, hautaan siunaamiseen ja kodin siunaamiseen. Oppilaitospapin kanssa on mahdollista käydä myös yksityisrippikoulu.

Oppilaitospappien ryhmäkuva, kuvassa papit Atte, Mia ja Tiina. Papit hymyilevät. Taustalla puita.
oppilaitospapit Atte, Mia ja Tiina

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia

"Me kolme haluamme olla oppilaitoksissamme tsemppaamassa ja tukemassa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa ja antamassa omaa ammattiosaamistamme oppilaitosten käyttöön. Meitä yhdistää väärän väkkärä huumorintaju, mutta kaikilla meistä on myös omia mielenkiinnon kohteita. Maistiainen niistä on alla oleva kolmikko asioista, jotka itse kullekin meistä ovat tässä kuussa in."

Parasta tässä kuussa

Atte kesäinen maantie Ranska kiireettömät hetket kirjojen kanssa kotipihalla
Tiina junamatka Tanskaan Nick Caven, Maustetyttöjen ja Riston keikat juhannusfestarit
Mia Aamuiset koiralenkit ja Storytel tulppaanit auringonpaiste

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

ammattioppilaitokset

oppilaitospappi | University Chaplain
Yhteinen kasvatustyö

korkeakoulut | universities

oppilaitospappi | University Chaplain
Yhteinen kasvatustyö

Turun yliopisto | Turku University

Tiina Hallikainen on Turun yliopiston pappi. Yliopistopapin tehtävä on tukea opiskelijoiden ja henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia olemalla läsnä yliopiston arjessa, tapahtumissa ja juhlissa. 

Teologian lisäksi Tiina on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, suomen kieltä, mediatutkimusta ja luovaa kirjoittamista. Hän iloitsee kaikista kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyvistä työtehtävistä ja ohjaa mielellään esimerkiksi kirjoittamisen retriittejä. Vapaa-ajalla hän harrastaa hitaita aamuja kirjan ja kahvin kanssa, uusien matkojen suunnittelemista ja hiljaisuudessa omiin mietteisiinsä uppoutumista. Onnea ovat: käsin kirjoitetun kirjeen avaaminen, matkalle lähtemisen hetki, avariin maisemiin saapuminen, uuden kirjan aloittaminen. 

Korkeakoulupapit tarjoavat maksutonta keskusteluapua opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle. Keskustelut perustuvat ehdottomaan luottamuksellisuuteen, turvallisen tilan ja syrjimättömyyden periaatteisiin.

Seuraa korkeakoulupappeja Instassa ja Facebookissa! 
 

Instagram-ikoniLinkki avautuu uudessa välilehdessä   Facebook-logoLinkki avautuu uudessa välilehdessä