Oppilaitospapit

Ammatillisten oppilaitosten pappina toimii Atte, Turun yliopiston pappina Tiina ja Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Yrkeshögskolan Novian pappina Mia.

Oppilaitospapit ovat mukana niin oppilaitosten arjessa kuin juhlassa. Oppilaitospapit ovat mukana muun muassa opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin liittyvissä työryhmissä ja projekteissa, tekevät yhteistyötä oppilaskuntien ja opiskelijaterveydenhuollon kanssa, antavat asiantuntija- ja kriisiapua sekä koordinoivat Turun yliopiston kampusalueella sijaitsevan Kampuskappelin toimintaa.

Samoin kuin kaikkien pappien, myös oppilaitospappien perustyöhön kuuluvat kirkolliset toimitukset: kasteet, rippikoulut, konfirmaatiot, häät, avioliiton siunaukset, hautaukset ja keskusteluapu.

Keskusteluapu on maksutonta ja se on tarjolla ehdoitta kaikille Turun alueen opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökuntaan kuuluville. Keskusteluapu perustuu ehdottomaan vaitiolovelvollisuuteen. Muun keskusteluavun lisäksi tiimissämme Atte on koulutettu työnohjaaja ja Mia ja Tiina ovat kouluttautumussa työnohjaajiksi. Kaikilta voi pyytää niin yksilö- kuin tiimityönohjausta.

Ota yhteyttä, jos opiskelut, työtilanne, oma jaksaminen, korona ja poikkeusolot, ihmissuhteet, yksinäisyys, suru tai mikä tahansa muu asia mietityttää ja haluaisit tukea pohdintoihisi. 

Voit sopia keskusteluajan ottamalla yhteyttä oppilaitospappeihin esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse. Keskustelu voidaan käydä puhelimitse, videoyhteyden avulla tai kasvotusten.  Myös keskustelukävelyt, tapaaminen ulkona tai jossakin muussa paikassa on mahdollista. Parhaiten tavoitat oppilaitospapit arkipäivisin oppilaitosten toiminta-aikaan klo 9 - 16. Tarvittaessa keskusteluaika voidaan sopia myös muuhun ajankohtaan.

Kesälläkään ei tarvitse jäädä mietteidensä ja murheidensa kanssa yksin. 

Oppilaitospapit tarjoavat keskusteluapua myös kesällä, lukuun ottamatta ajanjaksoa 24.6. - 4.7.

Kesä-elokuun aikana voit ottaa yhteyttä seuraavasti:

 

23.6. saakka Tiinaan: tiina.hallikainen@evl.fi, 0403417308

5. - 17.7. Atteen: atte.airaksinen@evl.fi, 0403417349

18.7. - 30.7. Miaan: mia.pusa@evl.fi, 0403417296

Elokuussa kaikki oppilaitospapit ovat jälleen tavoitettavissa, Tiina 2.8. alkaen, Mia ja Atte 15.8. alkaen.

Turun oppilaitospapit Atte vasemmalla, Tiina keskellä ja Mia oikealla.
Oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia

"Me kolme haluamme olla oppilaitoksissamme tsemppaamassa ja tukemassa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa ja antamassa omaa ammattiosaamistamme oppilaitosten käyttöön. Meitä yhdistää väärän väkkärä huumorintaju, mutta kaikilla meistä on myös omia mielenkiinnon kohteita. Maistiainen niistä on alla oleva kolmikko asioista, jotka itse kullekin meistä ovat tässä kuussa in."

Parasta tässä kuussa

Atte katuruoka mökkisauna + järvi kotipiha ja kirjat
Tiina Irene Vallejo: Papyrus - kirjan katkeamaton tarina kesäsateen tuoma selkeys matkalla oleminen
Mia Auringonvalon lisääntyminen päivä päivältä Storytel ja brittiromaanit R.Bregman: Hyvän historia

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

ammattioppilaitokset

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

Tiina Hallikainen on korkeakoulupappi, joka työskentelee Turun yliopistossa, Åbo Akademissa ja Novia Yrkeshögskolanissa. Korkeakoulupappina Tiina tukee opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia olemalla läsnä kampusten arjessa, tapahtumissa ja juhlissa.

Teologian lisäksi Tiina on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, suomen kieltä, mediatutkimusta ja luovaa kirjoittamista. Hän iloitsee kaikista kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyvistä työtehtävistä ja ohjaa mielellään esimerkiksi kirjoittamisen retriittejä. Vapaa-ajalla hän harrastaa hitaita aamuja kirjan ja kahvin kanssa, uusien matkojen suunnittelemista ja hiljaisuudessa omiin mietteisiinsä uppoutumista. Onnea ovat: käsin kirjoitetun kirjeen avaaminen, matkalle lähtemisen hetki, avariin maisemiin saapuminen, uuden kirjan aloittaminen.

Korkeakoulupapit tarjoavat maksutonta keskusteluapua opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle. Keskustelut perustuvat ehdottomaan luottamuksellisuuteen, turvallisen tilan ja syrjimättömyyden periaatteisiin.

Korkeakoulupapit ovat tavattavissa syys- ja kevätlukukauden aikana tiistaisin Kårenilla klo 13–15 ja Opiskelijakeskus Discossa torstaisin klo 12–14. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse tai sähköpostitse. Seuraa korkeakoulupappeja Instassa ja Facebookissa!

Instagram-ikoniLinkki avautuu uudessa välilehdessä   Facebook-logoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

oppilaitospappi | University Chaplain
Yhteinen kasvatustyö

korkeakoulut | universities