Oppilaitospapit

Ammatillisten oppilaitosten ja suomenkielisten ammattikorkeakoulujen pappina toimii Atte, Turun yliopiston pappina Tiina ja Åbo Akademin, Yrkeshögskolan Novian ja Turun yliopiston kansainvälisen yhteisön pappina Mia.

Oppilaitospapit ovat mukana niin oppilaitosten arjessa kuin juhlassa. Oppilaitospapit ovat mukana muun muassa opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin liittyvissä työryhmissä ja projekteissa, tekevät yhteistyötä oppilaskuntien ja opiskelijaterveydenhuollon kanssa, antavat asiantuntija- ja kriisiapua sekä koordinoivat Turun yliopiston kampusalueella sijaitsevan Kampuskappelin toimintaa.

Samoin kuin kaikkien pappien, myös oppilaitospappien perustyöhön kuuluvat kirkolliset toimitukset: kasteet, rippikoulut, konfirmaatiot, häät, avioliiton siunaukset, hautaukset ja keskusteluapu.

Keskusteluapu on maksutonta ja se on tarjolla ehdoitta kaikille Turun alueen opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökuntaan kuuluville. Keskusteluapu perustuu ehdottomaan vaitiolovelvollisuuteen. Muun keskusteluavun lisäksi kaikki kolme ovat myös koulutettuja työnohjaajia. Kaikilta voi pyytää niin yksilö-, ryhmä- kuin tiimityönohjausta.

Kesälläkään ei tarvitse jäädä huoliensa ja pohdintojensa kanssa yksin

Korkeakoulupapeista jompikumpi, Mia tai Tiina, on tavoitettavissa myös kesällä, lukuun ottamatta ajanjaksoa 12. - 28.7., jolloin molemmat ovat lomalla. Ota yhteyttä, jos opiskelut, työtilanne, oma jaksaminen, maailman tilanne, ihmissuhteet, yksinäisyys, suru tai mikä tahansa muu asia mietityttää ja haluaisit tukea pohdintoihisi. 

Voit sopia keskusteluajan ottamalla yhteyttä oppilaitospappeihin esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse. Keskustelu voidaan käydä puhelimitse, videoyhteyden avulla tai kasvotusten.  Myös keskustelukävelyt, tapaaminen ulkona tai jossakin muussa paikassa on mahdollista. Parhaiten tavoitat oppilaitospapit arkipäivisin oppilaitosten toiminta-aikaan klo 916. Tarvittaessa keskusteluaika voidaan sopia myös muuhun ajankohtaan.

 

 

Oppilaitospappien ryhmäkuva, kuvassa papit Atte, Mia ja Tiina. Papit hymyilevät. Taustalla puita.
oppilaitospapit Atte, Mia ja Tiina

Turun oppilaitospapit Atte, Tiina ja Mia

"Me kolme haluamme olla oppilaitoksissamme tsemppaamassa ja tukemassa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa ja antamassa omaa ammattiosaamistamme oppilaitosten käyttöön. Meitä yhdistää väärän väkkärä huumorintaju, mutta kaikilla meistä on myös omia mielenkiinnon kohteita. Maistiainen niistä on alla oleva kolmikko asioista, jotka itse kullekin meistä ovat tässä kuussa in."

Parasta tässä kuussa

Atte lomapätkä ja mökkikauden aloittaminen Elden Ring (peli, edelleen) Mariage Frères Earl Grey D'Or -tee ja bagelit (kiireettömät aamupalat)
Tiina Judith Schalansky: Kadotettujen katalogi pyöräretket, retkieväät ja termarikahvi vanhojen kirjeiden lukeminen
Mia tyttären syntymäpäivä krookukset  iltasmoothiet

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

oppilaitospappi
Yhteinen kasvatustyö

ammattioppilaitokset

oppilaitospappi | University Chaplain
Yhteinen kasvatustyö

korkeakoulut | universities

oppilaitospappi | University Chaplain
Yhteinen kasvatustyö

Turun yliopisto | Turku University

Tiina Hallikainen on Turun yliopiston pappi. Yliopistopapin tehtävä on tukea opiskelijoiden ja henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia olemalla läsnä yliopiston arjessa, tapahtumissa ja juhlissa. 

Teologian lisäksi Tiina on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, suomen kieltä, mediatutkimusta ja luovaa kirjoittamista. Hän iloitsee kaikista kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyvistä työtehtävistä ja ohjaa mielellään esimerkiksi kirjoittamisen retriittejä. Vapaa-ajalla hän harrastaa hitaita aamuja kirjan ja kahvin kanssa, uusien matkojen suunnittelemista ja hiljaisuudessa omiin mietteisiinsä uppoutumista. Onnea ovat: käsin kirjoitetun kirjeen avaaminen, matkalle lähtemisen hetki, avariin maisemiin saapuminen, uuden kirjan aloittaminen. 

Korkeakoulupapit tarjoavat maksutonta keskusteluapua opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle. Keskustelut perustuvat ehdottomaan luottamuksellisuuteen, turvallisen tilan ja syrjimättömyyden periaatteisiin.

Seuraa korkeakoulupappeja Instassa ja Facebookissa! 
 

Instagram-ikoniLinkki avautuu uudessa välilehdessä   Facebook-logoLinkki avautuu uudessa välilehdessä