Ristiäiset – lapsen ensimmäinen oma juhla

Kiireisen elämän keskellä pysähdytään hetkeksi kaikkein lähimpien sukulaisten ja ystävien kanssa iloitsemaan elämän lahjasta ja katsomaan luottavaisesti tulevaan. Kasteessa pyydetään uuteen elämään parhaita mahdollisia asioita: siunausta, turvaa ja rakkautta. Ne kantavat lasta läpi elämän.

"Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä." (Psalmi 139)

Kasteessa lapsi liitetään Taivaan Isän perheväkeen ja kotiseurakuntansa jäseneksi. Jumalan huolenpito on aina läsnä hänen elämässään.

Kastetilaisuuden valmistelu

Ristiäisten järjestäminen alkaa ottamalla yhteyttä varauspalveluun tai tuttuun pappiin.

Voit varata kastepapin – ja halutessasi myös kirkon kastetilaisuutta varten – seurakuntien varauspalvelusta, puh. 040 341 7011 (suomeksi) tai 040 3417 012 (ruotsiksi).

Varaa kastepappi verkossa

Jos lapsesi kastetaan kotona Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueella, voit varata kastepapin verkossa. Kotikasteella tarkoitetaan mitä tahansa kastepaikkaa (koti, mummola), joka on muualla kuin seurakuntien tiloissa ja johon varataan seurakuntayhtymästä vain pappi.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä kehitetään sähköistä asiointia, ja sähköistä varauspalvelua kokeileville annamme pienen lahjan. Toistaiseksi sähköisessä palvelussa voi varata kasteen sunnuntaipäiviin. Muita aikoja voit tiedustella varauspalvelusta.

Sähköisen asioinnin etenemisestä kerrotaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja seurakuntien Facebook-sivuilla ja osoitteessa turunseurakunnat.fi, kun uusia ominaisuuksia on käytettävissä.

Jatkossakin voit aina soittaa tai tulla käymään varauspalveluumme (avoinna ma–pe klo 8–15.45, puhelinpalveluaika klo 9–15) p. 040 3417 011 (suomeksi) tai 040 3417 012 (ruotsiksi)
Eerikinkatu 3, 1. krs, Turku

» Sähköiseen asiointiin

Seurakuntakodin voit varata juhlapaikaksi suoraan vahtimestarilta. Huomioithan, että osa tiloista on kastetoimituksen ja -juhlankin osalta maksullisia. Ristiäiset voidaan pitää kotona, isovanhempien luona, seurakunnan tiloissa, kirkossa tai jossain muussa omalle perheelle tärkeässä paikassa.

Vinkki! Turun ja Kaarinan seurakuntien jäsenet voivat varata seurakuntatiloja ilmaiseksi ensimmäisen kolmen tunnin ajaksi kastetilaisuuksia varten  muutamaa maksullista poikkeusta lukuunottamatta.

Nimen valinta

Etu- ja sukunimeä koskeva lainsäädäntö uudistui vuoden 2019 alusta. Etunimien enimmäismäärä kasvoi ja sukunimen valinnassa vanhemmilla on entistä enemmän vaihtoehtoja.

Lue lisää »

Miten valmistautua kastejuhlaan? Kysyimme kastepapilta

Kastejuhla voi olla ihanan yksinkertainen ja oman näköinen juhla. Yhdessä läheisten kanssa luodaan lapsen ensimmäisen juhlan aito tunnelma. Mitkä ovat valmistautumisen viisi tärkeintä, kastepappi Jouni Lehikoinen? Lue lisää...

Kastetta järjestämässä?

Soita varauspalveluun tai pyydä yhteydenottoa. Varaussihteerit palvelevat arkisin ma–pe klo 9–15 numerossa 040 341 7011 (suomeksi) ja 040 341 7012 (ruotsiksi).

Aamukaste

Yhteinen kastepäivä on leppoisa ja mutkaton tapa järjestää kaste. Kastettavaksi voi tulla vaikka vähän isompikin lapsi. Seuraava Aamukaste järjestetään Turun tuomiokirkossa 19.10.2019. 

» Lue lisää Aamukasteesta

Aamukaste
YouTube-video