Värikäs räsymatto ja teksti "Voi taivas! Puhetta perheestä".

 

Voi taivas! Puhetta perheestä.

Voi taivas! Puhetta perheestä -verkkokeskustelusarjassa käsitellään parisuhteen, perhe-elämän ja sinkkuuden vaikeita hetkiä. Keskusteluiden aiheet nousevat teemoista, jotka pohdituttavat useimmiten perheneuvonnan vastaanotoilla. Keskustelijoina kuullaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perheneuvojia sekä vertaiskeskustelijoita ja -asiantuntijoita. Haastattelijoina vuorottelevat piispan erityisavustaja Anna Hälli ja toimittaja Heidi Pelander. 

Keskustelut:

”Miks tää on niin vaikeeta – pitääkö meidän erota?” (25.8.)

YouTube-video
 

Kysymys erosta mainitaan yhä useammin ensimmäisessä yhteydenotossa, kun pari hakee apua itselleen perheneuvonnasta. Joskus eroon päädytään, useimmiten ei. Tervetuloa mukaan keskusteluun, jossa perheneuvojat ja kokemusasiantuntija pohtivat, milloin erota, milloin ei ja mitä kaikkea voidaan tehdä eron välttämiseksi tai siitä selviämiseksi.

  • Perheneuvoja Johan Mulloa ja Sari Sundvall-Pihaa haastattelee Anna Hälli.

”Tää on niin tätä - parisuhde ja lapsiperhearki” (15.9.)

YouTube-video

Mitä parisuhteelle ja parisuhteessa eläville aikuisille tapahtuu, kun suhteeseen syntyy lapsi? Millaisia ovat tyypilliset lapsiperhearjen haasteet ja miten niiden kanssa voisi tulla toimeen ? Kuinka säilyttää yhteys kumppaniin pikkulapsiperheen arjessa, jossa rutiinit ja velvollisuudet usein vievät kaiken energian ?

  • Perheneuvoja Seppo Honkalaa ja vertaiskeskustelija Petra Saarirantaa haastattelee Anna Hälli. Saariranta on Keskeneräiset äidit -podcastin toinen vetäjistä.

”Miks me aina riidellään – parisuhteen negatiivinen kehä” (6.10.)

YouTube-video

Ovatko riidat välillänne liian usein toistuvia, pienistä asioista hallitsemattomaksi kasvavia ja/tai jollain tapaa vahingoittavia? Selvitättekö riidat vai pidättekö kenties mykkäkoulua? Jokaisessa parisuhteessa on negatiivinen kehänsä, jota kiertämällä tilanteet toistuvat aina samalla tavalla. Tule kuulemaan kuinka voit hypätä pois kehältä!

  • Perheneuvoja Nina Kauppista ja MLL:n Varsinais-Suomen piirin kokemusvertaista Anette Sunabackaa haastattelee Heidi Pelander.

”Taasko vai ei taaskaan - seksuaalisten halujen eriparisuudesta” (27.10.)

YouTube-video

Seksuaalisuus voi olla yksi elämän ja parisuhteen voimavaroista. Toisaalta voi olla, että pelkkä seksin ajatteleminenkin kuormittaa. Yksi tavallisimmista parien haasteista on, että halujen määrä ei kohtaa. Voisiko asialle tehdä jotain?

  • Perheneuvoja Nonna Huotarista ja vertaiskeskustelija Petra Saarirantaa haastattelee Heidi Pelander.

”Sun, mun ja meidän lapset – uusperheen kysymyksiä” (17.11.)

YouTube-video

Miten vahvistaa uuden perheen rajoja? Miten vahvistaa uutta ja samalla säilyttää vanhaa? Missä vaiheessa uusperheestä muodostuu ydinperhe? Millainen on lasten asema kahdessa erilaisessa perheessä? Miten erilaiset ja eri-ikäiset lapset sopeutuvat uuteen perheeseen?

  • Perheneuvoja Susa Niinistöä ja vertaiskeskustelija Jaana Virkoa (Otetaan Koppi -hanke) haastattelee Anna Hälli.

”Katan pöytään yhden kupin – ikäännynkö yksin?” (8.12.)

YouTube-video

Vai kattaisinko kahdelle? Miksi en kattaisi? Tätä otsikkoa voi lähestyä eri lähtökohdista. Takana voi olla pitkä avioliitto, joka on päättynyt leskeyteen tai avioeroon, tai voi olla suhteita, jotka eivät ole eri syistä jatkuneet. Yksin oleminen ja eläminen on kuitenkin eri asia kuin yksinäisyys. Varmaan jokaisella on tarve tulla nähdyksi, kuulluksi, ymmärretyksi, kosketetuksi ja rakastetuksi. Mitkä ovat siis tämän hetken unelmat ja toiveet? Mitä elämästä puuttuu, jos puuttuu? Jos tunnistaa, mitä toivoisi ja mitä tarvitsee, mikä estää, mikä ettei? Mitä voisi sen eteen itse tehdä?

  • Perheneuvoja Carola Granströmiä ja Eeva Vuolaa sekä Turun Seudun Vanhustuki ry:n yksinäisten ikäihmisten vertaisryhmien koordinaattori Katri Korvelaa haastattelee Heidi Pelander.