Luonto ja ulkoilu Heinänokassa

Heinänokan leirikeskus on myös 20 hehtaaria kaunista luontoa meren äärellä. Voit viettää aikaasi nuotioilla, vaeltaa Löytäjän luontopolulla hoidetusta puistometsästä hiljaiseen aarniometsään, nauttia tuulesta rannalla tai koota ryhmäsi pelikentille.

Laavu ja nuotiopaikka koivumetsässä

Nuotiopaikat

Laavu

Kauniista koivikosta löytyy kiintolaavu. Laavulla mahtuu yöpymään 15 hengen ryhmä ja iltanuotiota tuliringille viettämään tuplasti isompi ryhmä. Päärakennukselta voit lainata vaikkapa lettupannua ja nokipannua.

Tulikallio

Korkealla kallion päällä, tuulelta suojassa on puoliympyrän muotoon rakennettu nuotiopaikka. Tulikalliolla istut mukavasti hirsisillä penkeillä. Tämä nuotiopaikka sopii erinomaisesti ohjelmallisiin illanviettoihin.

Terassit

Airiston rannalla on luonnon oma terassi, jolta aukeaa upeat näköalat merelle. Meriterassilla on tulisija ja istumapaikat n. 30 hengelle.

Saunan terassilla on lisäksi käytettävissä kaasugrilli.

Löytäjän metsäpolun kyltti ja polku metsässä.

Löytäjän metsäpolku

Löytäjän metsäpolku kiertää lähes koko leirikeskuksen alueen. Polun varrella on 11 taulua, jotka kertovat muun muassa luovuudesta, levosta ja ryhmän jäsenyydestä.

Polulta löytyy myös 11 toimintapistettä, joissa pääsee kokeilemaan vaikkapa korikiipeilyä, trapetsia ja keinusiltaa. Toimintapisteiden tarkoituksena on ryhmäytyminen, liikunta ja hauskanpito ryhmässä. Tarvittavat käyttöohjeet sekä turva- ja lisävarusteet löydät päärakennukselta ja huoltorakennukselta. Toimintapisteistä korikiipeily vaatii koulutetun ohjaajan.

Pelikentät

Heinänokan alueelta löytyy jalkapallo-, koripallo- ja lentopallokenttä sekä frisbeegolfrata. Pallot, verkot ja muut peleissä tarvittavat välineet ovat vapaasti lainattavissa päärakennukselta.