Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Saat tarvittaessa meiltä vaikka saattajan mukaasi. Ole yhteydessä, niin järjestämme asian.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle. Lehden kuuntelua varten tarvitset mp3-laitteen tai Daisy-kuuntelulaitteen. Tilaa heti Lilja-ääniposti vammaistyön diakonissalta, niin et jää paitsi seurakuntien uutisista ja tapahtumista.

Jotta saisit mahdollisimman helposti tietoa tarvitsemistasi palveluista, teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin. Valtakunnallisten kattojärjestöjen ja muualla Suomessa olevien kollegoiden kanssa olemme yhteydessä säännöllisesti. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Tarkoituksena myös on, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia. Työntekijä käy myös säännöllisillä vierailuilla mm. Happy housen ja Kiesin kohtaamispaikossa. Työntekijä tulee kutsuttuna myös mielellään vierailemaan eri vammaisjärjestöjen tapahtumiin, kokoontumisiin jne.

Vammaisryhmien hengellinen piiri

Piiri kokoontuu Seurakuntien toimitalolla Eerikinkatu 3, yläsalissa, 2krs. Voit tulla paikalle jo klo 14.45, niin tarjoamme kahvit ja sitten aloitamme ohjelman klo 15.00. Piirin alustuksesta vastaa aina pappi Pete Hokkanen, mutta paikalla on myös diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere. Tilaisuus kirjoitustulkataan ja käytössä on myös induktio.  Alla näkyvät syksyn kokoontumiskerrat ja aiheet niiden perässä.

27.11. klo 15-16 Kohti ensimmäistä adventtia

4.12. klo 17-19 Vammaisryhmien yhteinen joulujuhla

 

Kirkkopyhät ja juhlat

Vammaistyön yhteinen joululaulujuhla la 23.11. Henrikinkirkossa, Peltolantie 2 klo 14-16. JUhlassa on perinteinen puuro-ja kahvitarjoilu. Ilmoittaudu viimeistään 15.11. Tarjalle tai Tanjalle. Kerrro samalla myös mahdolliset erityisruokatoiveet.

 

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. .

Jouluinen selkomessu Mikaelin kirkossa 22.12.2019 klo 10.00,yhteistyönä Mikaelin seurakunnan kanssa. Ilmoitetaan myöhemmin tarkemmin.

Selkomessu Varisuon kirkolla 8.3.2020

Kirkkopyhät tarkentuvat lähiaikoina

Leirit ja retket

Leiripäivät 2019:

Osa leiripäivistä tehdään yhteistyössä eri verkostojen kanssa.

Seuraavat leiripäivät ovat 2020.

Leirit 2019:

Seuraavat leirit ovat taas vuonna 2020 kesällä. Osa leireistä on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

 Näistä leireistä voi tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä.

 

 

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040 3417 244

etunimi.sukunimi@evl.fi

diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Näkövammais- ja vammaistyö

Tanja Rantapere on vammaistyön diakoniatyöntekijä. Tanjan tehtävänä on vastata koko yhtymän vammaistyöstä ja miettiä yhdessä vammaistyöryhmän kanssa, millaista toimintaa he toivovat. Tanja tekee paljon yhteistyötä eri vammaisjärjestöjen kanssa ja kohtaa paljon eri tavoin vammaisia ihmisiä. Tanjan sydämen asiana on esteettömyys ja saavutettavuus. Tanja uskookin, että jonain päivänä koko kirkko on täysin esteetön ja osallisuus kuuluu kaikille.

Tanja nauttii luonnosta ja siksi vapailla hän suuntaan vaeltamaan. Vapailla hän viihtyy myös puuhaillen koiransa kanssa. Musiikki on Tanjalle yksi iso inspiraation ja rentoutumisen tapa, ja hänen kuuleekin usein laulavan tai rämpyttävän kitaraa.