Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Saat tarvittaessa meiltä vaikka saattajan mukaasi. Ole yhteydessä, niin järjestämme asian.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle. Lehden kuuntelua varten tarvitset mp3-laitteen tai Daisy-kuuntelulaitteen. Tilaa heti Lilja-ääniposti vammaistyön diakonissalta, niin et jää paitsi seurakuntien uutisista ja tapahtumista.

Jotta saisit mahdollisimman helposti tietoa tarvitsemistasi palveluista, teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin. Valtakunnallisten kattojärjestöjen ja muualla Suomessa olevien kollegoiden kanssa olemme yhteydessä säännöllisesti. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Tarkoituksena myös on, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia. Työntekijä käy myös säännöllisillä vierailuilla mm. Happy housen ja Kiesin kohtaamispaikossa. Työntekijä tulee kutsuttuna myös mielellään vierailemaan eri vammaisjärjestöjen tapahtumiin, kokoontumisiin jne.

Vammaisryhmien hengellinen piiri

Piiri kokoontuu Seurakuntien toimitalolla Eerikinkatu 3, yläsalissa, 2krs. Voit tulla paikalle jo klo 14.45, niin tarjoamme kahvit ja sitten aloitamme ohjelman klo 15.00. Piirin alustuksesta vastaa aina pappi Pete Hokkanen, mutta paikalla on myös diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere. Tilaisuus kirjoitustulkataan ja käytössä on myös induktio.  Alla näkyvät syksyn kokoontumiskerrat ja aiheet niiden perässä.

4.9. klo 15-16 "Kauneimmat hengelliset laulut" - Lauletaan yhdessä kauneimpia hengellisiä lauluja ja pohditaan niiden hengellistä sanomaa

16.10. klo 15-16 Raamatullinen ruokavalio ja päivittäinen hyvinvointimme

27.11. klo 15-16 Kohti ensimmäistä adventtia

4.12. klo 17-19 Vammaisryhmien yhteinen joulujuhla

 

Kirkkopyhät ja juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. .

Selkomessu Martin kirkossa su 15.9.2019 klo 10.00

Jouluinen selkomessu Mikaelin kirkossa 22.12.2019 klo 10.00

Kirkkopyhät tarkentuvat lähiaikoina

Leirit ja retket

Leiripäivät 2019:

Osa leiripäivistä tehdään yhteistyössä eri verkostojen kanssa.

Parkinson leiripäivä Sinapissa to 13.5.2019 klo 8-16.00. Vietämme yhdessä mukavaa aikaa Staffanissa laulaen, askarrellen ja visaillen. Paikalla on myös yleisavustajia. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Virpi Kalliolalta p. 040-5078302, virpi.kalliola@gmail.com LEIRIPÄIVÄ TÄYNNÄ!!!

Aktiiviset Jalat- leiripäivä pe 14.6.2019 klo 10-16 Heinänokassa (Heinänokantie 66) yhteistyössä TULE-tietokeskuksen kanssa. Päivässä mm. kehon aamuherättely, visainen luontopolku, Kesäjalat kuntoon-luento, mahdollisuus myös saunoa eli ota saunomisvälineet mukaan. Päivän hinta 10e sis. ohjelman, ruuan ja päiväkahvin. Maksetaan paikan päällä tasarahalla. Tiedustelut p. 044-744 7085.

 

Leirit 2019:

Seuraavat leirit ovat taas vuonna 2019 kesällä. Osa leireistä on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

Vammaistyön kesäleiri pe-su 5.-7.7.2019
Leirille on mahdollisuus osalllistua myös yhden päivä ajaksi eli la 6.7.2019. Leirin hinta on 60 e/hlö (sis. ruokailut, majoituksen, liinavaatteet ja ohjelman). Leiripäivän hinta on 30 e (sis. lounaan, kahvin, päivällisen ja ohjelman). TÄYNNÄ!

 Näistä leireistä voi tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä.
 

Isovanhempien ja lastenlasten vammaistyön leiri pe-su 26.-28.7.2019 
Leirin hinta aikuinen 60 e/hlö, nuori (7-17v) 40 e/hlö, lapsi (4-6v) 20 e/hlö. Leirille hakuaikaa on aina 14.6. asti. Leiristä voi lisätiedustella Tanja Rantapereltä:puh. 040-341 7244 tanja.rantapere@evl.fi  Leirillä on vielä tilaa!

 

Syksyllä on tulossa Aivovammaleiri syyskuussa 13.-15.9.2019 yhteistyössä VSAVY: n kanssa. Seuraa ilmoittelua yhdityksen sivulla.

Lokakuussa 21.-24.10.2019 on tulossa Onnen päivät-leiri yhteistyössä Nivelyhdistyksen kanssa. Seuraa ilmoittelua yhdistyksen sivuilla.

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040 3417 244

etunimi.sukunimi@evl.fi

diakoniatyöntekijä
Diakoniakeskus

Näkövammais- ja vammaistyö

Tanja Rantapere on vammaistyön diakoniatyöntekijä. Tanjan tehtävänä on vastata koko yhtymän vammaistyöstä ja miettiä yhdessä vammaistyöryhmän kanssa, millaista toimintaa he toivovat. Tanja tekee paljon yhteistyötä eri vammaisjärjestöjen kanssa ja kohtaa paljon eri tavoin vammaisia ihmisiä. Tanjan sydämen asiana on esteettömyys ja saavutettavuus. Tanja uskookin, että jonain päivänä koko kirkko on täysin esteetön ja osallisuus kuuluu kaikille.

Tanja nauttii luonnosta ja siksi vapailla hän suuntaan vaeltamaan. Vapailla hän viihtyy myös puuhaillen koiransa kanssa. Musiikki on Tanjalle yksi iso inspiraation ja rentoutumisen tapa, ja hänen kuuleekin usein laulavan tai rämpyttävän kitaraa.