Muut vammaisryhmät

Täältä löydät tietoa, miten osallistua seurakunnan toimintaan vammastasi huolimatta. Jokainen on tervetullut toimintaan juuri sellaisena kuin on. 

Yhdessä voimme pohtia vammaisuuteen, uskoon, toivoon, iloon ja suruun liittyviä asioita. Asioita tehdään ja mietitään yhdessä jokaisen omalla kielellä. Yhdessä voimme käyttää kanssasi tukikuvia, tukiviittomia, selkokieltä tai muita vaihtoehtoisia kommunikointitapoja. 

 • Vammaistyön diakoniatyöntekijältä voit varata ajan henkilökohtaiasta keskustelua varten.
 • Työntekijä tekee sovitusti kotikäyntejä.
 • Tapaamme kanssasi sovitusti vastaanotolla, asumisyksikössä tai muussa sovitussa paikassa.
 • Keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen.

Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista. Ilmoitamme toiminnastamme myös fb-sivuilla sekä Lilja-lehdessä.

Vammaistyöstä vastaa

 • diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere
 • p. 040-341 7244
 • tanja.rantapere@evl.fi
Kuvassa on pöydälle laittetuja värikkäitä paperista askarreltuja sirkustelttoja.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.
Kuvassa istuu pyörätuolissa nainen lippalakki päässä ja silittelee vieressään olevaa pientä ponia päästä.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Voimme etsiä yhdessä sinulle saattajaa avuksi. Ole yhteydessä, niin keskustellaan asiasta.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle.

Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Haluamme, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea. Haluamme jakaa tietoa eri palveluista.

Teemme yhteistyötä:

 • kaupungin vammaispalveluihin ja sosiaalitoimeen 
 • terveydenhuoltopalveluihin
 • paikallisiin vammaisyhdistyksiin
 • paikallisseurakuntiin
 • seurakuntayhtymän eri työmuotojen kanssa

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Voit tulla mukaan retkille, juhliin, leireille ja erityisjumalanpalveluksiin. Voitte kutsua myös vammaistyön diakoniatyöntekijän vierailemaan eri vammaisjärjestöjen tapahtumiin, kokoontumisiin, ryhmiin ja muihin tilaisuuksiin.

Katso lisää toiminnasta.

 

Ota yhteyttä

diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Näkövammais- ja vammaistyö

Tanja Rantapere on vammaistyön diakoniatyöntekijä. Tanjan tehtävänä on vastata koko yhtymän vammaistyöstä ja miettiä yhdessä vammaistyöryhmän kanssa, millaista toimintaa he toivovat. Tanja tekee paljon yhteistyötä eri vammaisjärjestöjen kanssa ja kohtaa paljon eri tavoin vammaisia ihmisiä. Tanjan sydämen asiana on esteettömyys ja saavutettavuus. Tanja uskookin, että jonain päivänä koko kirkko on täysin esteetön ja osallisuus kuuluu kaikille.

Tanja nauttii luonnosta ja siksi vapailla hän suuntaan vaeltamaan. Vapailla hän viihtyy myös puuhaillen koiransa kanssa. Musiikki on Tanjalle yksi iso inspiraation ja rentoutumisen tapa, ja hänen kuuleekin usein laulavan tai rämpyttävän kitaraa.