Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Saat tarvittaessa meiltä vaikka saattajan mukaasi. Ole yhteydessä, niin järjestämme asian.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle. Lehden kuuntelua varten tarvitset mp3-laitteen tai Daisy-kuuntelulaitteen. Tilaa heti Lilja-ääniposti vammaistyön diakonissalta, niin et jää paitsi seurakuntien uutisista ja tapahtumista.

Jotta saisit mahdollisimman helposti tietoa tarvitsemistasi palveluista, teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin. Valtakunnallisten kattojärjestöjen ja muualla Suomessa olevien kollegoiden kanssa olemme yhteydessä säännöllisesti. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Tarkoituksena myös on, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia. Työntekijä käy myös säännöllisillä vierailuilla mm. Happy housen ja Kiesin kohtaamispaikossa. Työntekijä tulee kutsuttuna myös mielellään vierailemaan eri vammaisjärjestöjen tapahtumiin, kokoontumisiin jne.

Osviitta-vammaisareenat

Osviitta- vammaisareenoissa Henrikin kirkolla Silmu-kokoushuoneessa on paikalla aina joku alustuspuheenvuoron pitäjä eri aiheista. Mahdollisuus keskusteluun ajankohtaisista aiheista. Hengellistä antia laulun ja hartauden muodossa. Ilmainen kahvitus lopuksi. Kesto n. vajaa 2 tuntia.

Vammaisryhmien hengellinen piiri

Piiri kokoontuu Seurakuntien toimitalolla Eerikinkatu 3, yläsalissa, 2krs. Voit tulla paikalle jo klo 14.45, niin tarjoamme kahvit ja sitten aloitamme ohjelman klo 15.00. Piirin alustuksesta vastaa aina pappi Pete Hokkanen, mutta paikalla on myös diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere. Tilaisuus kirjoitustulkataan ja käytössä on myös induktio.  Alla näkyvät syksyn kokoontumiskerrat ja aiheet niiden perässä.

  • ke 23.1.2019 klo 15-16 "Jeesus herättää uskon"
  • ke 13.2.2019 klo 15-16 "Sola gratia - yksin armosta"
  • ke 13.3.2019 klo 15-16 "Rukous ja usko"
  • ke 10.4.2019 klo 15-16 "Mikael Agricola - Suomen reformaattori"

Kirkkopyhät ja juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. Kirkkopyhät tarkentuvat lähiaikoina.

Keväällä 2019 teemme retken lähiseurakuntaa.

Leirit ja retket

Vammaistyön kevätretkipäivä Sinapissa la 9.3.2019 klo 11.00 -n.17.00. Tarjolla mukavaa yhdessä oloa, laulua, juttelua jne. Hinta n. 13e sisältäen ohjelman, lounaan ja päiväkahvin. Ilmoittautumiset Tanjalle 18.2.mennessä p.040-341 7244 tai sähköpostilla tanja.rantapere@evl.fi tai ilmoittautumislinkin kautta: https://www.lyyti.in/retkipaivasinappi2019

 

Seuraavat leirit ovat taas vuonna 2019 kesällä. Osa leireistä on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

Näistä leireistä voi tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä.  

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040-3417244

etunimi.sukunimi@evl.fi

diakoniatyöntekijä
Diakoniakeskus

Näkövammais- ja vammaistyö