Muut vammaisryhmät

Täältä löydät tietoa, miten osallistua seurakunnan toimintaan vammastasi huolimatta. Jokainen on tervetullut toimintaan juuri sellaisena kuin on. Haluamme olla kutsumassa kaikkia ihmisiä kohtaamaan Jumalan ja toinen toisensa.

 

Yhdessä voimme pohtia vammaisuuteen, uskoon, toivoon, iloon ja suruun liittyviä asioita. Asioita tehdään ja mietitään yhdessä jokaisen omalla kielellä.Käytämme työssämme tukikuvia, tukiviittomia, selkokieltä tai muita vaihtoehtoisia kommunikointitapoja.

Vammaistyön diakoniatyöntekijältä voit varata ajan henkilökohtaiasta keskustelua varten. Työntekijä tekee sovitusti kotikäyntejä. Voimme tavata sovitusti vastaanotolla, asumisyksikössä tai muussa sovitussa paikassa.

Keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen.

Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Ilmoitamme toiminnastamme myös fb-sivuilla sekä Lilja-lehdessä.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Voimme etsiä yhdessä sinulle saattajaa avuksi. Ole yhteydessä, niin keskustellaan asiasta.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle.

Teemme yhteistyötä usean toimijan kanssa. Haluamme olla jakamassa tietoa eri palveluista.

Yhteistyötä tehdään:

  • kaupungin vammaispalveluihin ja sosiaalitoimeen
  • terveydenhuoltopalveluihin
  • paikallisiin vammaisyhdistyksiin
  • paikallisseurakuntiin
  • seurakuntayhtymän eri työmuotojen kanssa

Autamme työtovereita vammaisuuteen liittyvissä asioissa. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Haluamme, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia. Työntekijä tulee kutsuttuna myös mielellään vierailemaan eri vammaisjärjestöjen tapahtumiin, kokoontumisiin, ryhmiin ja muihin tilaisuuksiin.

Ryhmä- ja vastaanotto toiminta (peruttu koronnatilanteen takia)

Työntekijä käy myös säännöllisillä vierailuilla mm. Happy housen ja Kiesin kohtaamispaikossa noin kerran kuukaudessa. Vietämme kohtaamispaikossa toiminallisen keskusteluhetken. Niissä on aina oma aihe. Voit pyytää myös henkilökohtaisen jutteluhetken diakoniatyöntekijältä.

Happy Housessa diakoniatyöntekijä on tavattavissa n. 2krt/kk. ( Happy Housen suljettu ja vierailut tauolla koronnatilanteen takia)

Kiesissä diakoniatyöntekijä on tavattavissa 1krt/kk. (Kiesi suljettu ja vierailut tauolla koronnatilanteen takia)

Tarkemmat ajat löydät kohtaamispaikkojen omilta nettisivuilta.

Vammaisryhmien hengellinen piiri (peruttu koronatilanteen takia)

Piiri kokoontuu Seurakuntien toimitalolla Eerikinkatu 3, yläsalissa, 2krs. Aloitamme kahvitarjoilun klo 14.45.

Ohjelman aloitamme  klo 15.00. Piirin alustuksesta vastaa aina pappi Pete Hokkanen. Paikalla on myös diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere. Tilaisuus kirjoitustulkataan ja käytössä on myös induktio.  

Kevään 2020 kerrat:

18.3. Yksinäisyydestä yhteyteen (PERUTTU KORONNATILANTEEN TAKIA)

1.4. Ehtoollisesta ja sen merkityksestä (PERUTTU KORONNATILANTEEN TAKIA)

20.5. "Kevättä sydämessä",  kevätjuhla, pienessä juhlasalissa Eerikinkatu 3, 2. kerros klo 17.00 alkaen

 

Kirkkopyhät ja juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. .

Seuraava selkomessu on syyskuussa 2020 MIkaelin kirkossa. Tarkempia tietoja lähempänä ajankohtaa.

Leirit ja retket

Leiripäivät 2020:

Osa leiripäivistä tehdään yhteistyössä eri verkostojen kanssa.

(peruttu koronatilanteen takia)Kohtaamispaikkojen leiripäivä ke 3.6 klo 10-16 Heinänokan leirikeskuksessa. Leiripäivä pidetään yhteistyössä Happy Housen ja Kiesin kohtaamispaikkojen kanssa. 

(peruttu koronatilanteen takia) Liikunnallinen leiripäivä pe 5.6. klo 10-16 Heinänokan leirikeskuksessa. Päivä toteutetaan yhteistyössä Tule-Tieto-keskuksen kanssa.

(Peruttu koronatilanteen takia) Aisti-leiripäivä la 27.6.2020 klo 9-16 Sinapin leirikeskuksessa Staffanissa. Leiripäivä on tarkoitettu näkövammaisille ja kuulorajoitteisille. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä oloa laulun ja muun mukavan merkeissä. Paikalla on leiriavustajia ja kirjoitustulkkaus. Hinta 23e ( sis. ruuat ja ohjelman)

Leirit 2020:

Seuraavat leirit ovat 2020 kesällä. Osa leireistä on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

(Perutttu koronatilanteen takia) Vammaistyön yhteisleiri 3.-5.7.2020 (pe-su) Voit osallistua myös vain lauantaina 4.7.2020 klo10-16. Hinta leiri 70e (sisältäen ruuat, liinavaatteet ja ohjelman) ja leiripäivän hinta 15e. 

Aivovammaleiri 18.-20.9.2020 (pe-su) yhteistyössä VSAVY:n kanssa. Ilmoittautuminen yhditykseen.  Lisätietoja tulee tähän kesän aikana.

Nivelleiri 19.-22.10.2020 (ma-to) yhteistyössä Nivelyhdistyksen kanssa. Ilmoittautumisesta ja leiristä tulee tietoja lähempänä syksyä.

 Näistä leireistä voit tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä.

 

 

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040 3417 244

etunimi.sukunimi@evl.fi

diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Näkövammais- ja vammaistyö

Tanja Rantapere on vammaistyön diakoniatyöntekijä. Tanjan tehtävänä on vastata koko yhtymän vammaistyöstä ja miettiä yhdessä vammaistyöryhmän kanssa, millaista toimintaa he toivovat. Tanja tekee paljon yhteistyötä eri vammaisjärjestöjen kanssa ja kohtaa paljon eri tavoin vammaisia ihmisiä. Tanjan sydämen asiana on esteettömyys ja saavutettavuus. Tanja uskookin, että jonain päivänä koko kirkko on täysin esteetön ja osallisuus kuuluu kaikille.

Tanja nauttii luonnosta ja siksi vapailla hän suuntaan vaeltamaan. Vapailla hän viihtyy myös puuhaillen koiransa kanssa. Musiikki on Tanjalle yksi iso inspiraation ja rentoutumisen tapa, ja hänen kuuleekin usein laulavan tai rämpyttävän kitaraa.