Muut vammaisryhmät

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä tai vertaisryhmästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin tai vaikka leireille. Ja tavata muita ihmisiä. Me huolehdimme siitä, että pystyt osallistumaan.

Kun tarvitset keskustelukumppania, diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella hänen vastaanotollaan tai omassa kodissasi. Keskustelun aiheena voi olla mieltäsi askarruttavat asiat ja vaikka hengelliset kysymykset. Vertaistukiryhmissä voit keskustella omaan sairauteesi liittyvistä asioista.

Ilmoitamme toiminnastamme myös fb-sivuilla sekä Lilja-lehdessä.

Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän värikkäitä sirkustelttoja, jotka askarreltu paperista.
Isovanhempien ja lastenlasten vammaisleiripäivän tuotoksia, sirkustelttoja.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.
Vammaistyön leirillä kesällä 2018 meitä kävi ilahduttamassa myös pari ponia, jotka saivat paljon silittelyjä.

Tukea arkeen

Onko sinulla vaikeuksia päästä hoitamaan asioitasi kaupungille ja virastoihin? Voimme etsiä yhdessä sinulle saattajaa avuksi. Ole yhteydessä, niin keskustellaan asiasta.

Seurakuntayhtymän Lilja-lehti on tarjolla näkövammaisille äänipostina. Vapaaehtoistyöntekijät lukevat lehden äänitteelle.

Teemme yhteistyötä usean toimijan kanssa. Haluamme olla jakamassa tietoa eri palveluista. Meillä on hyvät yhteydet kaupungin vammaispalveluihin, sosiaalitoimeen ja terveydenhuoltopalveluihin ja paikallisiin vammaisyhdistyksiin.

Teenne yhteistyötä niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Autamme työtovereitä vammaisuuteen liittyvissä asioissa. Yhteistyöllä luomme yhtenäistä kulttuuria vammaistyössä. Haluamme, että vammaisten on mahdollista saada vertaistukea sekä henkistä ja hengellistä tukea.

Tule mukaan toimintaan

Sinulle on tarjolla runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Järjestämme retkiä, juhlia, leirejä ja erityisjumalanpalveluksia. Työntekijä tulee kutsuttuna myös mielellään vierailemaan eri vammaisjärjestöjen tapahtumiin, kokoontumisiin jne.

Ryhmä- ja vastaanotto toiminta

Työntekijä käy myös säännöllisillä vierailuilla mm. Happy housen ja Kiesin kohtaamispaikossa noin kerran kuukaudessa. Vietämme kohtaamispaikossa pienen toiminallisen keskusteluhetken. Niissä on aina oma aihe. Voit pyytää myös henkilökohtaisen jutteluhetken.

Happy Housessa diakoniatyöntekijä on tavattavissa n. 2krt/kk.

Kiesissä diakoniatyöntekijä on tavattavissa 1krt/kk.

Vammaisryhmien hengellinen piiri

Piiri kokoontuu Seurakuntien toimitalolla Eerikinkatu 3, yläsalissa, 2krs. Voit tulla paikalle jo klo 14.45, niin tarjoamme kahvit.

Ohjelman aloitamme  klo 15.00. Piirin alustuksesta vastaa aina pappi Pete Hokkanen. Paikalla on myös diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere. Tilaisuus kirjoitustulkataan ja käytössä on myös induktio.  

Kevään 2020 kerrat:

19.2. Luoja ja luotu

18.3. Yksinäisyydestä yhteyteen

1.4. Ehtoollisesta ja sen merkityksestä

20.5. "Kevättä sydämessä",  kevätjuhla, pienessä juhlasalissa Eerikinkatu 3, 2. kerros klo 17.00 alkaen

 

Kirkkopyhät ja juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. .

Selkomessu Varisuon kirkolla 8.3.2020 klo 12.00

Kirkkopyhät tarkentuvat lähiaikoina

Leirit ja retket

Leiripäivät 2019:

Osa leiripäivistä tehdään yhteistyössä eri verkostojen kanssa.

Seuraavat leiripäivät ovat 2020. Niiden ajankohdat varmentuvat helmikuun aikana.

 

Leirit 2019:

Seuraavat leirit ovat taas vuonna 2020 kesällä. Osa leireistä on yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

Vammaistyön yhteisleiri 3.-5.7.2020 (pe-su) Leirille ilmoittautuminen alkaa kevään aikana ja tälle sivulle tulee ilmoittautumislinkki.

Aivovammaleiri 18.-20.9.2020 (pe-su) yhteistyössä VSAVY:n kanssa. Ilmoittautuminen yhditykseen.  Lisätietoja tulee tähän kesän aikana.

Nivelleiri 19.-22.10.2020 (ma-to) yhteistyössä Nivelyhdistyksen kanssa. Ilmoittautumisesta ja leiristä tulee tietoja lähempänä syksyä.

 Näistä leireistä voit tiedustella lisää Tanja Rantapereeltä.

 

 

Tiedustelut seurakuntien vammaistyöstä:

Vammaistyön diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040 3417 244

etunimi.sukunimi@evl.fi

diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Näkövammais- ja vammaistyö

Tanja Rantapere on vammaistyön diakoniatyöntekijä. Tanjan tehtävänä on vastata koko yhtymän vammaistyöstä ja miettiä yhdessä vammaistyöryhmän kanssa, millaista toimintaa he toivovat. Tanja tekee paljon yhteistyötä eri vammaisjärjestöjen kanssa ja kohtaa paljon eri tavoin vammaisia ihmisiä. Tanjan sydämen asiana on esteettömyys ja saavutettavuus. Tanja uskookin, että jonain päivänä koko kirkko on täysin esteetön ja osallisuus kuuluu kaikille.

Tanja nauttii luonnosta ja siksi vapailla hän suuntaan vaeltamaan. Vapailla hän viihtyy myös puuhaillen koiransa kanssa. Musiikki on Tanjalle yksi iso inspiraation ja rentoutumisen tapa, ja hänen kuuleekin usein laulavan tai rämpyttävän kitaraa.