Rippikouluja moneen makuun

Rippikoulun voi käydä leiri-, päivä- tai iltarippikouluna. Valittavana on myös erityisen tuen ripareita sekä teema-, pienryhmä- ja partioripareita. Tutustu eri vaihtoehtoihin tällä sivulla ja ilmoittaudu mukaan sinulle parhaiten sopivaan.

Käsivarsia, joihin on maalattu värikkäitä kuvioita.

Vuoden 2023 riparien tiedot päivittyvät näille sivuille elokuussa.

Rippikouluryhmät vuonna 2022

Riparin rakenne

Kaikki rippikoulut kestävät noin puolen vuoden ajan ja jokainen niistä koostuu..

1. Lähijaksosta, jolloin touhutaan noin viikon verran yhdessä oman ripariryhmän kanssa leirillä tai kokoonnutaan päivittäin kaupungissa.

2. Seurakuntayhteydestä, eli ripariryhmän kanssa kokoonnutaan puolen vuoden aikana suunnilleen kerran kuussa yhteen ja osallistutaan seurakunann toimintaan. Esimerkiksi käydään nuortenilloissa, jumalanpalveluksissa tai vaikka tutustutaan diakoniatyöhön. Näitä riparitapaamisia saattaa olla ennen lähijaksoa tai sen jälkeen.

3. Konfirmaatiosta, joka on juhlallinen rippikoulun päättävä messu kirkossa. Konfirmaatio saattaa olla nopeasti lähijakson jälkeen tai vasta puolen vuoden kuluttua riippuen ripariryhmästä ja sen tapaamisista. Konfirmaatiojumalanpalvelukseen pääsevät mukaan ystävät ja sukulaiset ja usein sen jälkeen vietetään kotona rippijuhlia.

Leiriripari

Tähän riparimuotoon sisältyy kaupungissa olevia ryhmän tapaamisia sekä lisäksi 5–8 päivän pituinen leiri. Perinteinen leiriripari on ehdottomasti suosituin riparimuoto. Sen parhaana puolena on mukava viikon mittainen yhdessäolo, joka muodostaa mahtavan leiritunnelman. Vuonna 2022 Kirkko Turussa ja Kaarinassa järjestää rippileirejä Kunstenniemen, Pyölinrannan, Harvan, Sieravuoren ja Vuontispirtin leirikeskuksissa sekä Paasikivi-Opiston tiloissa Harjattulassa, jossa käytössä ovat majoitusrakennuksista Kartano, Pehtoori ja Saukkola. Leirejä on kesällä ja talvella. Talvileirin sisältävä rippikoulu kannattaa valita etenkin silloin, jos kesällä on paljon harrastuksia tai muita menoja. Leiririparivaihtoehdot löytyvät ripariesitteestä sekä seurakuntien omilta rippikoulusivuilta (linkit seurakuntien sivuille löytyvät sivun alaosasta). 

Päiväripari

Kirkko Turussa ja Kaarinassa järjestää myös ilta- ja päivärippikouluja. Näihin ripareihin ei sisälly leirijaksoa, vaan ripari rakentuu muutaman tunnin mittaisten säännöllisten kokoontumisten ympärille seurakunnan tiloissa. Päiväripareissa on usein myös lähijakso, jolloin kokoonnutaan useana päivänä peräkkäin, mutta yöt nukutaan kotona. Päiväripari on monesti paras vaihtoehto, jos haluaa nukkua yönsä kotona tai jos on hankaluuksia olla viikko poissa arjesta esimerkiksi harrastusten takia. Päiväripariryhmiin pääsevät kaikki sellaisen vaihtoehdon valinneet. Jos leirielämä ei houkuttele, päiväripari on sinua varten.

 • 101 Päiväripari. Lähijakso 5.-10.6. Henrikinkirkolla. Konfirmaatio 11.6. Henrikinkirkossa klo 11.
 • 201 Päiväripari. Kokoontumiset marras-toukokuun aikana Kaarinan ja Piikkiön seurakuntien tiloissa. Konfirmaatio 15.5. Piikkiön kirkossa klo11.
 • 206 Päiväripari. Lähijakso 17.-22.6. Papinholmassa Kaarinassa. Konfirmaatio 3.7. Kaarinan kirkossa klo 10.
 • 601 Päiväripari. Tapaamsiet talven ja kevään aiknana Turun keskustassa. Konfirmaatio 22.5. Mikaelinkorkossa klo 11.
 • 502 Päiväripari. Lähijakso 21.-27.2. Martinkirkolla. Konfirmaatio 26.5. Martinkirkossa klo 14.
 • 1001 Dagsskriban. 29.7.-4.8. Konfirmation 14.1.2023 Åbo domkyrka kl 15.

Pienryhmäripari

Pienryhmäriparilla kokoontumiset tapahtuvat noin kymmenen henkilön ryhmässä. Pinryhmäriparilla on mahdollista huomioida erityisesti nuorten omat lähtökohdat ja haasteet. Pienryhmäriparille kannatta hakea, jos on tottunut arjessakin toimimaan pienryhmässä tai kokee mistä tahansa syystä pienryhmän itselleen parhaaksi vaihtoehdoksi. Ota rohkeasti yhteyttä yhteisen kasvatustyön ripariyhdyshenkilöihin tai seurakuntasi riparivastaavaan, niin pohditaan yhdessä, olisiko pienryhmä sinulle sopivin riparivaihtoehto! 

 • 002 Päiväripari pienryhmälle. Kokoontumiset pääsääntöisesti Henrikinkirkolla tai Tuomiokirkolla. Konfirmaatio 21.5. klo 11 Henrikinkirkossa.
 • 003 Leiriripari pienryhmälle. Leirijakso 13.-18.6. Myllyjärven leirimajalla. Konfirmaatio 19.6. Pyhän Katariinan kirkossa.

Erityisen tuen riparit

Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät kolme ripariryhmää erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nämä riparit on suunnattu heille, jotka tarvitsevat runsaasti apua ja tukea erilaisissa oppimisen haasteissa. Näissä rippikouluryhmissä on mukana useampia ohjaajia ja avustajia. Näin ollen yksilöllistä tukea pystytään antamaan enemmän kuin pienryhmärippikouluissa. Riparin toteutusta ja opetusmenetelmiä mukautetaan ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaisesti. Riparin toteutuspaikoissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Lisätietoja antavat kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola, 050 570 2656, pertti.arola@evl.fi ja diakoni Tarja Muurinen, 040 341 7280, tarja.muurinen@evl.fi

 • 011 Päiväripari. Syksyn ja talven aikana on iltakokoontumisia Turussa sekämahdollisesti yhden yön leirivuorokausi. Konfirmaatio alkuvuonna 2023. Leiripäiviä Sinapin leirikeskuksessa 21.6., 22.6. ja 23.6. Leiripäivien aikana yöpyminen kotona.
 • 013 Leirin sisältävä ripari. Turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille. Leirijakso 6.–10.6. Konfirmaatio lauantaina 11.6. klo 13.
 • 014 Leirin sisältävä ripari. Turun ympäristökuntien nuorille 3.–7.8. Paimion Rantalan leirikeskuksessa. Leirijakso 2.-6.8. Konfirmaatio Paimion Pyhän Mikaelin kirkossa 6.8.2022 klo 13.

Teemarippikoulu

Teemariparit sisältävät samat osiot kuin muutkin riparit, mutta leirit rakentuvat jonkin teeman ympärille. Osa teemaripareista on maksullisia. Maksuilla katetaan esimerkiksi matkakustannuksia tai hissilippumaksuja. Voit hakea mille tahansa teemariparille kotiseurakunnastasi riippumatta. Teemaripareille otetaan ensisijaisesti turkulaisia ja kaarinalaisia nuoria. Jos tilaa jää, voivat muidenkin paikkakuntien nuoret hakea teemaripareille. Ulkopaikkakuntalaisilta veloitetaan lisäksi maksu ruoka- ja majoituskustannuksista 22€/vrk. 

 • 403 Lasketteluripari Leirijakso toteutetaan 19.–26.2. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa. Konfirmaatio 29.5. Maarian kirkossa klo 10. Lasketteluriparilla pääsee useampana päivänä laskettelemaan ja mahdollisuus on myös lumikenkäillä tai hiihdellä. Ryhmän kokoontumiset ennen leirijaksoa ovat pääasiassa Maarian seurakunnan tiloissa. Lasketteluriparin hinta on 400 €.
 • 511 Tunturiripari. Leirijakso toteutetaan 28.7.-5.8 Konfirmaatio Martinkirkossa 7.8. klo 14. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa. Tuntuririparilla pääsee vaeltelemaan luonnossa ja nauttimaan Lapin kesän lumosta. Vaellukset toteutetaan päivävaelluksina, joten riparille kannattaa lähteä mukaan, vaikkei olisikaan aiempaa kokemusta vaelluksista. Hinta 250 €.
 • 303 Slow motion Tunturiripari Leirijakso 6.–13.6. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa. Tällä riparilla sukelletaan kristinuskon syövereihin levollisen pohdinnan ja vauhdikkaan keskustelun avulla. Puitteet elämykselliseen ripariin tarjoaa todella mahtavat Lapin tunturimaisemat, joihin tehdään leirin aikana piväretkiä. Riparilla varataan aikaa oman rytmin löytämiselle ja rauhoittumiselle, mutta myös vilkkaalle vuorovaikutukselle ryhmän kesken. Konfirmaatio Pyhän Katariinan kirkossa 16.10. klo 10.
 • 412 Joululomaripari viettää leirijaksonsa joulun pyhien jälkeen 27.–31.12. Tämän riparin leirijaksolla fiilistellään vielä joulutunnelmissa, peuhataan lumessa ja tonttuillaan muutenkin talvisissa merkeissä. Konfirmaatio Maarian kirkossa 16.5.
 • 504 Roolipeliripari 5.-11.6. Konfirmaatio 12.6. Martinkirkossa klo 14. Tällä riparilla aiheita käsitellään roolipelimenetelmien kautta. Pidätkö pelaamisesta tai haluatko kokeilla uusia pelejä? Tällä riparilla Raamatun tapahtumat, ajankohtaiset aiheet ja elämän suuret kysymykset siirtyvät pelien maailmaan. Roolipelaaminen sopii kaikille!
 • 506 Luova ripari. Leiri 23.-30.6. ja kaupunkipäivät 21.-22.6. Konfirmaatio Martinkirkolla 3.7. klo 14. Luovalla riparilla painotetaan kuvataidetta, draamaa, kirjoittamista ja valokuvaamista yhteisessä toiminnassa. Tällä riparilla pääsetkin ilmaisemaan itseäsi ja ajatuksiasi monipuolisesti näitä menetelmiä käyttäen.
 • 108 Melontaripari. Leiri 28.7.-4.8. Kunstenniemessä. Konfirmaatio 7.8. Henrikinkirkolla. Leirin aikana pääsee opettelemaan melontaa ja keikuttamaan kajakkia aaltojen tyrskyihin. Melontariparille voi lähteä mukaan vallan maniniosti veikkei olisi aiempaa kokemusta melomisesta.
 • 904 Musaripari. Leiri 28.7.-4.8. + viikonloppuleiri 18.-20.3. Konfirmaatio 8.8. Tuomiokirkossa. Pidätkö soittamisesta? Oletko musadiggari? Karjutko kuin örinähevimies? Tykkäätkö vain kuunnella ääniä...? Musariparilla hyödynnetään monipuolisesti musiikin mahdollisuuksia oppimiseen, yhdessäoloon ja kaikkeen riparin toimintaan.

NMKY:n toimintapainotteinen rippikoulu

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Turun NMKY – YMCA Turku järjestävät yhteistyössä toimintapainotteisia ripareita. Ryhmien kokoontumiset marraskuusta alkaen noin kerran kuussa, leirijaksot toteutetaan NMKY:n leirikeskuksessa Harvan saaressa. Leirit ovat reipashenkisiä ja ulkoilupainotteisia. Leirien hinta on 220 €. Lisätiedot www.ymcaturku.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 • 004 Leiri 1. Leirijakso 6.-13.6. Harvan saaressa. Konfirmaatio Tuomiokirkossa 18.6. klo 11.
 • 005 Leiri 2. Leirijakso 27.6.-4.7. Harvan saaressa. Konfirmaatio 9.7. Tuomiokirkossa klo 11. 
 • 006 Saaristoripari. Leirijakso 27.6.-4.7. Turun saaristossa. Konfirmaatio 9.7. Pyhän Katariinan kirkossa klo 13.

Partiorippikoulu

Turun Partiolaiset toteuttavat yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa partioriparin. Partioripari on avoin kaikille ulkoilusta ja eräretkeilystä kiinnostuneille nuorille. Partioriparin hinta on 225 €. Lisätiedot turunpartiolaiset.fi.

 • 007 Partioripari. Leirijakso 1.–8.8. Konfirmaatioaika ja -paikka vielä avoinna.

Riparille muualle?

Rippikouluja järjestävät myös erilaiset järjestöt. Järjestöripareilla pääset tutustumaan erilaiseen toimintaan ja ihmisiin ympäri Suomea. Järjestöjen ripareihin sisältyy myös seurakuntayhteysjakso, joka useimmiten käydään omassa seurakunnassa. Jos olet menossa muualle rippikouluun, niin ilmoita siitä meille, jotta saat tietoa kotiseurakuntasi toiminnasta. Tästä linkistä voit ilmoittaa käyväsi rippikoulun muualla. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Englanninkielinen rippikoulu

Lasten ja nuorten keskus järjestää kansainvälisiä rippikouluja, joiden opetuskielenä on suomi ja englanti. Rippikoulujen leiriosuus pidetään Partaharjukeskuksessa Pieksämäellä. Lisätietoja löydät osoitteesta lastenjanuortenkeskus.fi. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Siirry lukemaan lisää aikuisrippikoulusta