Rippikouluja moneen makuun

Rippikoulun voi käydä leiri-, päivä- tai iltarippikouluna. Valittavana on myös teema-, pienryhmä- ja partioripareita. Tutustu eri vaihtoehtoihin tällä sivulla ja ilmoittaudu mukaan sinulle parhaiten sopivaan.

Käsivarsia, joihin on maalattu värikkäitä kuvioita.

Rippikouluryhmät vuonna 2024 

Riparin rakenne 

Kaikki rippikoulut kestävät noin puolen vuoden ajan ja jokainen niistä koostuu: 

1. Lähijaksosta, jolloin touhutaan noin viikon verran yhdessä oman ripariryhmän kanssa leirillä tai kokoonnutaan päivittäin kaupungissa. 

2. Seurakuntayhteydestä, eli ripariryhmän kanssa kokoonnutaan puolen vuoden aikana säännöllisesti ja osallistutaan seurakunnan toimintaan. Esimerkiksi käydään nuortenilloissa, jumalanpalveluksissa tai vaikka tutustutaan diakoniatyöhön. Näitä riparitapaamisia saattaa olla ennen lähijaksoa tai sen jälkeen. 

3. Konfirmaatiosta, joka on juhlallinen riparin päättävä jumalanpalvelus kirkossa. Konfirmaatio saattaa olla nopeasti lähijakson jälkeen tai vasta puolen vuoden kuluttua riippuen ripariryhmästä ja sen tapaamisista. Konfirmaatiojumalanpalvelukseen pääsevät mukaan ystävät ja sukulaiset ja usein sen jälkeen vietetään kotona rippijuhlia. 

Leiririparit 

Tähän riparimuotoon sisältyy kaupungissa olevia ryhmän tapaamisia sekä lisäksi 5–8 päivän pituinen leiri. Ripariryhmän koko on n. 20-25 henkilöä. Perinteinen leiriripari on ehdottomasti suosituin riparimuoto. Sen parhaana puolena on mukava viikon mittainen yhdessäolo, joka muodostaa mahtavan leiritunnelman. Vuonna 2023 Kirkko Turussa ja Kaarinassa järjestää rippileirejä KunstenniemenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Pyölinrannan,Linkki avautuu uudessa välilehdessäHarvanLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja VuontispirtinLinkki avautuu uudessa välilehdessä leirikeskuksissa sekä Paasikivi-Opiston tiloissa HarjattulassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa käytössä ovat majoitusrakennuksista Kartano, Pehtoori ja Saukkola. Leirejä on läpi kesän ja talvellakin useampana ajankohtana! Talvileirin sisältävä rippikoulu kannattaa valita etenkin silloin, jos kesällä on paljon harrastuksia tai muita menoja. Leiririparivaihtoehdot löytyvät ripariesitteestä. 

Kaupunki- eli city-riparit ja päiväleirit

Kirkko Turussa ja Kaarinassa järjestääkaupunki- eli city-ripareita, jotka alkavat loppusyksystä ja konfirmaatiot ovat toukokuussa. Näihin ripareihin ei sisälly leirijaksoa, vaan ripari rakentuu muutaman tunnin mittaisten säännöllisten kokoontumisten ympärille seurakunnan tiloissa iltaisin ja viikonloppuisin.

Päiväleireillä on usein myös lähijakso, jolloin kokoonnutaan useana päivänä peräkkäin, mutta yöt nukutaan kotona. Päiväleiri on monesti paras vaihtoehto, jos haluaa nukkua yönsä kotonatai jos on hankaluuksia olla viikkopoissa arjesta esimerkiksi harrastusten takia. City- ja päiväleiriryhmiinpääsevät kaikki sellaisen vaihtoehdon valinneet, tämän vuoksi ryhmät saattavat olla kooltaan leiriripariryhmää isompia, jolloin ryhmää voidaan jakaa. Jos leirielämä ei houkuttele, nämä ryhmätovat sinua varten. 

CITY-RIPARIT VUONNA 2024

 • City1 kaupunkiripari 
  Kokoontumiset marras-toukokuun aikana iltaisin ja viikonloppuisin Turun keskustassa. Konfirmaatio la 25.5. klo 11 Tuomiokirkossa.
   
 • City2 kaupunkiripari
  Kokoontumiset marras-toukokuun aikana Kaarinan ja Piikkiön seurakuntien tiloissa. Konfirmaatio su 9.5. klo 11 Piikkiön kirkossa.
   
 • ÅSF1 aureliaskriban
  våren 2024. Konfirmation 7.9. kl. 12 i Åbo domkyrka.

 

PÄIVÄLEIRIT VUONNA 2024

 • Päivä1 talviloman päiväleiri
  Lähijakso 17.-24.2. Martin seurakuntatalolla päivittäin n. klo 9-15.
  Konfirmaatio to 9.5. klo 14 Martinkirkossa.
   
 • ÅSF2 dagsskriban
  2.-8.6. konfirmation lördag 4.1.2025 kl. 12 i Åbo domkyrka.
   
 • Päivä3 kesän päiväleiri turussa
  Lähijakso 3.-7.6. Maarian seurakunnan tiloissa päivittäin n. klo 9-15.
  Konfirmaatio su 9.6. klo 10 Maarian kirkossa.
   
 • Päivä4 kesän päiväleiri kaarinassa
  Lähijakso 10.-15.6. Papinholmassa. 
  Konfirmaatio su 16.6. klo 13 Kaarinan kirkossa.

Pienryhmäriparit 

Pienryhmäriparilla kokoontumiset tapahtuvat noin kymmenen henkilön ryhmässä. Pienryhmäriparilla on mahdollista huomioida erityisesti nuorten omat lähtökohdat ja haasteet. Pienryhmäriparille kannatta hakea, jos on tottunut arjessakin toimimaan pienryhmässä tai koet mistä tahansa syystä pienryhmän itsellesi parhaaksi vaihtoehdoksi.

Osassa pienryhmissä on mukana useampia ohjaajia ja avustajia. Näin ollen yksilöllistä tukea pystytään antamaan enemmän. Rippikoulun toteutusta ja opetusmenetelmiä voidaan mukauttaa ryhmän tarpeiden mukaan. Osassa toteutuspaikoissa on kiinnitetty myös erityistä huomiota esteettömyyteen.

PIENRYHMÄRIPARIT VUONNA 2024:

 • PIEN1 Iltaripari kaupungissa 
  Alkaa tammikuussa. Kokoontumiset pääosin Henrikinseurakunnan tiloissa joka toinen viikko. Kokoontumispäivä on keskiviikko. 
  Konfirmaatio la 15.6. klo 11 Henrikinkirkossa.
   
 • PIEN2 Päiväripari kesällä
  Tiiviimpi tapaamisjakso 19.-23.6. Nummen seurakuntakodissa. Tapaamisia lisäksi ilta- ja viikonloppuaikaan keväällä ja kesällä Katariinanseurakunnan tiloissa.
  Konfirmaatio la 14.9. klo 11 Pyhän Katariinan kirkossa.
   
 • PIEN3 Leirin sisältävä ripari
  Leirijakso 7.-13.6. Kunstenniemessä. Tapaamisia lisäksi ilta- ja viikonloppuaikaan Mikaelinseurakunnan tiloissa ennen leiriä.
  Konfirmaatio su 16.6. klo 11 Mikaelinkirkossa.
   
 • PIEN4 Päiväripari 
  Päiväripariin sisältyy leiripäiviä Sinapin leirikeskuksessa 18.6., 19.6. ja 20.6. Leiripäivien aikana yöpyminen tapahtuu kotona. Syksyn ja talven aikana on kokoontumisia Turussa sekä mahdollisesti yhden yön leirivuorokausi. 
  Konfirmaatio alustavasti alkuvuonna 2025.
   
 • PIEN5 Leirin sisältävä ripari 
  Leirijakso 3.-7.6. Sinapin leirikeskuksessa. 
  Konfirmaatio la 8.6. klo 13 Henrikinkirkossa.
   
 • PIEN6 Leirin sisältävä ripari 
  Leirijakso 25.-29.6. Paimion Rantalan leirikeskuksessa. Ryhmä tarkoitettu ensisijaisesti Turun ympäristökuntien nuorille. 
  Konfirmaatio Paimion Pyhän Mikaelin kirkossa 29.6.2024 klo 13. Aika ja paikka alustavia.

Teemariparit

Teemariparit sisältävät samat osiot kuin muutkin riparit, mutta leirit rakentuvat jonkin teeman ympärille. Osa teemaripareista on maksullisia. Maksuilla katetaan esimerkiksi matkakustannuksia tai hissilippumaksuja. Voit hakea mille tahansa teemariparille kotiseurakunnastasi riippumatta. Teemaripareille otetaan ensisijaisesti turkulaisia ja kaarinalaisia nuoria. Jos tilaa jää, voivat muidenkin paikkakuntien nuoret hakea teemaripareille. Ulkopaikkakuntalaisilta veloitetaan lisäksi maksu ruoka- ja majoituskustannuksista 25€/vrk.  

TEEMARIPARIT VUONNA 2024

 • TEEMA1 LASKETTELURIPARI
  Leirijakso 17.-24.2. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa. Konfirmaatio la 25.5. klo 10 Maarian kirkossa. Leirillä käydään laskettelemassa Ylläksen ja Levin laskettelukeskuksissa yhteensä kolmena päivänä. Leirillä ei järjestetä lasketteluopetusta vaan toivottavaa on, että nuorella on jo kokemusta laskettelusta. Voit ottaa mukaan omat lasketteluvälineet tai vuokrata laskettelukeskuksesta omakustanteisesti. Välipäivinä vietetään riparielämää leirikeskuksessa. Ryhmän tapaamiset Maarian seurakunnan tiloissa. Leirin hinta 450€ laskutetaan tammikuussa/maaliskuussa.
   
 • TEEMA2 TUNTURIRIPARI
  Leirijakso 9.-17.6. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa sekä viikonloppuleiri Kunstenniemessä 2.-3.3. Konfirmaatio la 10.8. klo 11 Henrikinkirkolla. Kiinnostaako Lapin maisemat ja tunturien tunnelma? Pääset aistimaan niitä päivävaelluksilla, joita tehdään osana rippikoululeiriä. Päivävaellukset onnistuvat peruskunnolla ja ilman aikaisempaa kokemusta vaelluksista. Päivävaellusten aikana ruokaa voidaan tehdä trangialla. Muutoin ruokailut tapahtuvat leirikeskuksen ruokalassa. Ryhmän kokoontumiset talven ja kevään aikana Henrikinseurakunnan tiloissa. Leirin hinta 300€ laskutetaan huhtikuussa.
   
 • TEEMA3 MUSIIKKIRIPARI 
  Leirijakso 27.6. – 4.7. Kunstenniemessä. Konfirmaatio su 7.7. klo 14 Martinkirkossa. Onko musiikki oleellinen osa elämääsi? Ehkä soitat, laulat tai vain nautit musiikista ja haluaisit käydä rippikoulua musiikin siivittämänä. Silloin tämä ripari on sinulle! Käytämme musiikkia monin tavoin ja musisoimme myös yhdessä. Sinun ei tarvitse osata mitään, vaan pelkkä kiinnostus musiikkia kohtaan riittää! Halutessasi voit ottaa mahdollisen oman instrumenttisi mukaan leirille. Kokoontumiset talven ja kevään aikana Turun keskustassa.
   
 • TEEMA4 SATEENKAAREVA RIRIPARI 
  Leirijakso 4.-11.7. Turussa. Konfirmaatio 14.7. klo 14 Martinkirkossa. Vuoden värikkäin ripari! Elämän kaikki värit ja tasot saavat olla esillä turvallisesti, avoimesti ja rohkeasti. Ryhmään ovat erityisen tervetulleita ne vähemmistöihin ja erityisryhmiin kuuluvat nuoret, joilla on yksilöllisiä tarpeita tai toiveita rippikoulun sisältöihin ja toteutustapoihin. Leirillä on mahdollisuus omaan huoneeseen, jossa on oma vessa ja suihku. Ryhmän kokoontumiset talven ja kevään aikana Martinseurakunnan tiloissa.
   
 • TEEMA5 LUOVARIPARI
  Leirijakso 4.-11.7. Kunstenniemessä. Konfirmaatio su 22.9. klo 13 Pyhän Katariinan kirkossa. Luovalla riparilla painotetaan yhteisessä toiminnassa muun muassa kuvataidetta, draamaa, kirjoittamista ja musiikkia. Ryhmä pääsee itse vaikuttamaan, mitä metodeja painotetaan ja millaista erityisohjelmaa ripari sisältää. Tällä riparilla pääsetkin ilmaisemaan itseäsi ja ajatuksiasi monipuolisesti erilaisia menetelmiä käyttäen. Ryhmän tapaamiset Katariinanseurakunnan tiloissa.
   
 • TEMA6 SPORTLÄGER
  I slutet av juli (19-25.7.) kan du delta i en svenskspråkig sportskriba i Kunstenniemi. Sportskriban är för dig som håller på med någon sport eller gillar att vara aktiv och röra på dig. Vi formar innehållet enligt gruppens önskemål, så lägret kan innehålla allt från joggingturer och bollspel till dans och intervallträning. Konfirmation 18.1.2025 kl. 12 i Åbo domkyrka.
   
 • TEEMA7 TUNTURIRIPARI 
  Tunturiripari  22.-29.7. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa, konfirmaatio su 4.8. klo 14 Martinkirkossa. Kiinnostaako Lapin maisemat ja tunturien tunnelma? Pääset aistimaan niitä päivävaelluksilla, joita tehdään osana rippikoululeiriä. Päivävaellukset onnistuvat peruskunnolla ja ilman aikaisempaa kokemusta vaelluksista. Päivävaellusten aikana ruokaa voidaan tehdä trangialla. Muutoin ruokailut tapahtuvat leirikeskuksen ruokalassa. Ryhmän kokoontumiset talven ja kevään aikana Martinseurakunnan tiloissa. Leirin hinta 300€ laskutetaan huhtikuussa.
   
 • TEEMA8 SEIKKAILURIPARI AHVENANMAALLE 
  Leirijakso 22.-28.7. Maarianhaminassa. Konfirmaatio su 29.9. klo 10 Pyhän Katariinan kirkossa. Leirin aikana pääset tutustumaan Ahvenanmaan salaisuuksiin sekä viettämään leirielämää paikallisessa leirikeskuksessa. Kuljemme koko leirin ajan yhteiskuljetuksella. Ryhmän kokoontumiset Katariinan- ja Kaarinan seurakunnan tiloissa sillä seurakunnat toteuttavat tämän seikkailun yhteistyössä. Leirin hinta 260€ laskutetaan kesäkuussa.
   
 • TEEMA9 MELONTARIPARI
  Leirijakso 1.-7.8. Kunstenniemessä sekä viikonloppuleiri 4.-5.5. Konfirmaatio su 11.8. klo 11 Henrikinkirkolla. Leirin aikana pääsee opettelemaan melomista ja keikuttamaan kajakkia aaltojen tyrskyihin. Melontariparille voi lähteä mukaan, vaikkei olisi aiempaa kokemusta melomisesta. Leirin aikana melotaan, sääolosuhteiden salliessa useampana päivänä. Melontaa ohjaa koulutettu melonnanohjaaja. Ryhmän kokoontumiset Henrikinseurakunnan tiloissa.

NMKY:n toimintapainotteiset riparit

Turun NMKY järjestää yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa kolme toimintapainotteista riparia, jotka sisältävät runsaasti ohjelmaa. Leirijaksot toteutetaan Harvan saaressa ja Saaristoripari pienemmässä saaressa Airiston laitamilla. Ripariryhmät kokoontuvat tammikuusta alkaen noin kerran kuukaudessa. Hinta on turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille 250 €. Ulkopaikkakuntalaisilta seurakuntayhtymä laskuttaa lisäksi ruokakustannukset 25€/vrk. Lisätiedot www.ymcaturku.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 • NMKY1
  Leirijakso 3.-10.6. Harvan saaressa.
  Konfirmaatio la 15.6. klo 11 Tuomiokirkossa.
   
 • NMKY2
  Leirijakso 24.6.-1.7. Harvan saaressa. 
  Konfirmaatio la 6.7. klo 11 Tuomiokirkossa.
   
 • NMKY3 Korisripari
  Leirijakso 26.7.-1.8. Harvan saaressa.
  Konfirmaatio la 3.8. klo 11 Tuomiokirkossa.

Partioripari

Turun Partiolaiset järjestää heinäkuun alussa telttaleirimäisen partioriparin, johon ovat tervetulleita niin partiolaiset, kuin partiosta kiinnostuneet. Partioriparin hinta on 295€. Lisätiedot www.partioripari.fi.  

 • PAR1 Partioripari
  Leirijakso 1.-7.7.
  Konfirmaatio heinäkuussa

Riparille muualle? 

Rippikouluja järjestävät myös erilaiset järjestöt. Järjestöripareilla pääset tutustumaan erilaiseen toimintaan ja ihmisiin ympäri Suomea. Järjestöjen ripareihin sisältyy myös seurakuntayhteysjakso, joka useimmiten käydään omassa seurakunnassa. Jos olet menossa muualle rippikouluun, niin ilmoita siitä meille, jotta saat tietoa kotiseurakuntasi toiminnasta. Tästä linkistä voit ilmoittaa käyväsi rippikoulun muuallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.) 

Englanninkielinen ripari

Lasten ja nuorten keskus järjestää kansainvälisiä rippikouluja, joiden opetuskielenä on suomi ja englanti. Rippikoulujen leiriosuus pidetään Partaharjukeskuksessa Pieksämäellä. Lisätietoja löydät osoitteesta lastenjanuortenkeskus.fi.Linkki avautuu uudessa välilehdessä (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.) 

Aikuisrippikoulu 

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Siirry lukemaan lisää aikuisrippikoulustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.