Rippikouluja moneen makuun

Rippikoulun voi käydä leiri-, päivä- tai iltarippikouluna. Valittavana on myös erityisen tuen ripareita sekä teema-, pienryhmä- ja partioripareita. Tutustu eri vaihtoehtoihin tällä sivulla ja ilmoittaudu mukaan sinulle parhaiten sopivaan.

Käsivarsia, joihin on maalattu värikkäitä kuvioita.

Rippikouluryhmät vuonna 2023 

Riparin rakenne 

Kaikki rippikoulut kestävät noin puolen vuoden ajan ja jokainen niistä koostuu: 

1. Lähijaksosta, jolloin touhutaan noin viikon verran yhdessä oman ripariryhmän kanssa leirillä tai kokoonnutaan päivittäin kaupungissa. 

2. Seurakuntayhteydestä, eli ripariryhmän kanssa kokoonnutaan puolen vuoden aikana suunnilleen kerran kuussa yhteen ja osallistutaan seurakunnan toimintaan. Esimerkiksi käydään nuortenilloissa, jumalanpalveluksissa tai vaikka tutustutaan diakoniatyöhön. Näitä riparitapaamisia saattaa olla ennen lähijaksoa tai sen jälkeen. 

3. Konfirmaatiosta, joka on juhlallinen rippikoulun päättävä messu kirkossa. Konfirmaatio saattaa olla nopeasti lähijakson jälkeen tai vasta puolen vuoden kuluttua riippuen ripariryhmästä ja sen tapaamisista. Konfirmaatiojumalanpalvelukseen pääsevät mukaan ystävät ja sukulaiset ja usein sen jälkeen vietetään kotona rippijuhlia. 

Leiririparit 

Tähän riparimuotoon sisältyy kaupungissa olevia ryhmän tapaamisia sekä lisäksi 5–8 päivän pituinen leiri. Ripariryhmän koko on n 20-25 henkilöä. Perinteinen leiriripari on ehdottomasti suosituin riparimuoto. Sen parhaana puolena on mukava viikon mittainen yhdessäolo, joka muodostaa mahtavan leiritunnelman. Vuonna 2023 Kirkko Turussa ja Kaarinassa järjestää rippileirejä KunstenniemenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Pyölinrannan,Linkki avautuu uudessa välilehdessäHarvanLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja VuontispirtinLinkki avautuu uudessa välilehdessä leirikeskuksissa sekä Paasikivi-Opiston tiloissa HarjattulassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa käytössä ovat majoitusrakennuksista Kartano, Pehtoori ja Saukkola. Leirejä on läpi kesän ja talvellakin useampana ajankohtana! Talvileirin sisältävä rippikoulu kannattaa valita etenkin silloin, jos kesällä on paljon harrastuksia tai muita menoja. Leiririparivaihtoehdot löytyvät ripariesitteestä. 

Kaupunki- ja päiväriparit 

Kirkko Turussa ja Kaarinassa järjestää myös kaupunki- ja päivärippikouluja. Näihin ripareihin ei sisälly leirijaksoa, vaan ripari rakentuu muutaman tunnin mittaisten säännöllisten kokoontumisten ympärille seurakunnan tiloissa. Päiväripareissa on usein myös lähijakso, jolloin kokoonnutaan useana päivänä peräkkäin, mutta yöt nukutaan kotona. Päiväripari on monesti paras vaihtoehto, jos haluaa nukkua yönsä kotona tai jos on hankaluuksia olla viikko poissa arjesta esimerkiksi harrastusten takia. Kaupunki- ja päiväripariryhmiin pääsevät kaikki sellaisen vaihtoehdon valinneet, tämän vuoksi ryhmät saattavat olla kooltaan leiriripariryhmää isompia, jolloin ryhmää saatetaan jakaa. Jos leirielämä ei houkuttele, päiväripari on sinua varten. 

 • 601 KAUPUNKIRIPARI Kokoontumiset marras-toukokuun aikana Turun keskustassa. Konfirmaatio su 28.5. klo 11 Mikaelin kirkossa.  

 • 201 KAUPUNKIRIPARI Kokoontumiset marras-toukokuun aikana Kaarinan ja Piikkiön seurakuntien tiloissa. Konfirmaatio su 14.5. klo 13 Kaarinan kirkossa 

 • 502 TALVILOMAN KAUPUNKIRIPARI - YÖKSI KOTIIN Lähijakso 20.-26.2. Martin seurakuntatalolla. Konfirmaatio to 18.5. klo 14 Martinkirkossa.  

 • 1001 DAGSSKRIBAN 4-10.6, konfirmation lördag 6.1.2024 kl. 15 i Åbo domkyrka.  

 • 401 PÄIVÄRIPARI Lähijakso 5.-9.6. Maarian seurakunnan tiloissa. Konfirmaatio su 11.6. klo 10 Maarian kirkossa.  

 • 101 PÄIVÄRIPARI Lähijakso 7.-17.6. Henrikinkirkolla Konfirmaatio la 17.6. klo 13 Henrikinkirkossa.  

 • 307 CITY-RIPPIKOULULEIRI - YÖKSI KOTIIN Lähijakso 6.-13.7. Hannunniitun seurakuntatalolla. Konfirmaatio su 8.10. Pyhän Katariinan kirkossa.  

 • 213 PÄIVÄLEIRI - YÖKSI KOTIIN Lähijakso 31.7.-4.8. Papinholman nuortentalolla Kaarinassa. Konfirmaatio su 6.8. klo 13 Kaarinan kirkossa. 

Erityisen tuen riparit 

Turun ja Kaarinan seurakunnat järjestävät kolme ripariryhmää erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nämä riparit on suunnattu heille, jotka tarvitsevat runsaasti apua ja tukea erilaisissa oppimisen haasteissa. Näissä rippikouluryhmissä on mukana useampia ohjaajia ja avustajia. Näin ollen yksilöllistä tukea pystytään antamaan enemmän kuin pienryhmärippikouluissa. Rippikoulun toteutusta ja opetusmenetelmiä voidaan mukauttaa ryhmän tarpeiden mukaan. Rippikoulun toteutuspaikoissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Lisätietoja antavat kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola, 050 570 2656, pertti.arola@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja diakoni Tarja Muurinen, 040 341 7280, tarja.muurinen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  

 • 011 PÄIVÄRIPPIKOULU Päivärippikouluun sisältyy leiripäiviä Sinapin leirikeskuksessa 20.6., 21.6. ja 22.6. Leiripäivien aikana yöpyminen kotona. Syksyn ja talven aikana on iltakokoontumisia Turussa sekä mahdollisesti yhden yön leirivuorokausi. Konfirmaatio alustavasti alkuvuonna 2024.  

 • 013 LEIRIN SISÄLTÄVÄ RIPARI Turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille. Leirijakso 5.–9.6., konfirmaatio la 10.6. klo 13 Henrikinkirkossa. 

 • 014 LEIRIN SISÄLTÄVÄ RIPARI Turun ympäristökuntien nuorille Paimion Rantalan leirikeskuksessa. Leirijakso 1.-5.8. Konfirmaatio Paimion Pyhän Mikaelin kirkossa 5.8. klo 13. Aika ja paikka alustavia. 

Pienryhmäriparit 

Pienryhmäriparilla kokoontumiset tapahtuvat noin kymmenen henkilön ryhmässä. Pienryhmäriparilla on mahdollista huomioida erityisesti nuorten omat lähtökohdat ja haasteet. Pienryhmäriparille kannatta hakea, jos on tottunut arjessakin toimimaan pienryhmässä tai koet mistä tahansa syystä pienryhmän itsellesi parhaaksi vaihtoehdoksi. Ota yhteyttä yhteisen kasvatustyön ripariyhdyshenkilöihin tai seurakuntasi riparivastaavaan, niin pohditaan yhdessä, olisiko pienryhmä sinulle sopivin riparivaihtoehto! 

 • 002 PÄIVÄRIPARI PIENRYHMÄLLE Kokoontumiset pääsääntöisesti Tuomiokirkkoseurakunnan nuortentalolla tai Tuomiokirkossa. Konfirmaatio la 27.5. klo 11 Tuomiokirkossa.  

 • 003 LEIRIRIPARI PIENRYHMÄLLE Leiri 13.-20.7. Harjattulassa. Konfirmaatio su 23.7. klo 14 Martinkirkossa. 

Teemariparit

Teemariparit sisältävät samat osiot kuin muutkin riparit, mutta leirit rakentuvat jonkin teeman ympärille. Osa teemaripareista on maksullisia. Maksuilla katetaan esimerkiksi matkakustannuksia tai hissilippumaksuja. Voit hakea mille tahansa teemariparille kotiseurakunnastasi riippumatta. Teemaripareille otetaan ensisijaisesti turkulaisia ja kaarinalaisia nuoria. Jos tilaa jää, voivat muidenkin paikkakuntien nuoret hakea teemaripareille. Ulkopaikkakuntalaisilta veloitetaan lisäksi maksu ruoka- ja majoituskustannuksista 22€/vrk.  

 • 102 MESTARIN MATKASSA Leirijaksot 6.-8.1. ja 6.-10.4. Kunstenniemessä. Konfirmaatio su 7.5. klo 13 Henrikinkirkossa. Mitä Jeesus tekisi juuri nyt? Lähde matkalle Jeesuksen jalanjäljissä, Raamattu oppaanasi. Rippikoulu sinulle, joka olet aina halunnut tietää enemmän. Tarjolla hyviä keskusteluja, elämyksiä, yhdessä olemista luottamuksellisessa, turvallisessa ja kunnioittavassa ilmapiirissä. Ryhmän kokoontumiset Henrikinseurakunnan tiloissa. 

 • 302 LASKETTELURIPARI Leirijakso 18.-25.2. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa. Konfirmaatio la 5.8. klo 10 Pyhän Katariinan kirkossa. Leirillä pääset useampana päivänä laskettelemaan jylhissä tunturimaisemissa. Ryhmän kokoontumiset Katariinanseurakunnan tiloissa. Hinta 400€ 

 • 304 LUOVARIPARI Leirijakso 10.-16.6. Harjattulassa. Konfirmaatio la 30.9. Pyhän Katariinan kirkossa. Luovalla riparilla painotetaan muun muassa kuvataidetta, draamaa, kirjoittamista ja musiikkia yhteisessä toiminnassa. Tällä riparilla pääsetkin ilmaisemaan itseäsi ja ajatuksiasi monipuolisesti erilaisia menetelmiä käyttäen. Ryhmän kokoontumiset Katariinanseurakunnan tiloissa. 

 • 205 TUNTURIRIPARI Leirijakso 12.–19.6. Vuontispirtillä Pallastunturin kupeessa. Konfirmaatio la 1.7. klo 13 Kaarinan kirkossa. Tuntuririparilla pääset nauttimaan Lapin tuntureiden ainutlaatuisista maisemista ja sielukkaasta tunnelmasta. Ryhmän kokoontumiset Kaarinan seurakunnan tiloissa. Leirin hinta 250 € 

 • 505 ROOLIPELIRIPARI 12.-19.6. Harvan saaressa. Konfirmaatio 2.7. klo 10 Martinkirkossa. Tällä riparilla Raamatun tapahtumia ja elämän suuria kysymyksiä käsitellään pelillisten menetelmien avulla. Pääset sukeltamaan erilaisiin maailmoihin ja erilaisten hahmojen ajatuksiin. Roolipeliripari sopii kaikille eikä sinulla tarvitse olla ennakko-osaamista tai kokemusta pelaamisesta! Ryhmän kokoontumiset (ja myös kaksi kaupunkipäivää juuri ennen leiriä) Martinseurakunnan tiloissa. 

 • 305 SLOW MOTION -RIPARI 15.-22.6. Harjattulassa. Konfirmaatio su 1.10. Pyhän Katariinan kirkossa. Tämä ripari on vuorovaikutteinen, osallistujiensa näköinen, omaa tietämystä syventävä kokonaisuus, jossa pääset keskustelemaan, kuuntelemaan ja olemaan läsnä hetkessä. Haastamme ryhmässä uusien oivallusten löytämiseen, toiminnallisuuteen ja otamme aikaa omiin ajatuksiin tutustumiseen. Riparilla muistamme varata hetkiä myös levolle ja hiljentymiselle. Sopii erityisesti tiedonjanoisille, keskustelunhaluisille ja yhteisiä harjoitteita pelkäämättömille. 

 • 508 SATEENKAAREVA RIPARI Leirijakso 3.-10.7. Turussa. Konfirmaatio su 16.7. klo 10 Martinkirkossa. Vuoden värikkäin ripari! Elämän kaikki värit ja tasot saavat olla esillä turvallisesti, avoimesti ja rohkeasti. Ryhmään ovat erityisen tervetulleita ne vähemmistöihin ja erityisryhmiin kuuluvat nuoret, joilla on yksilöllisiä tarpeita tai toiveita leirin toteutustapoihin. Leirillä on mahdollisuus omaan huoneeseen, jossa on oma vessa ja suihku. 

 • 209 SEIKKAILURIPARI AHVENANMAALLE Leirijakso 4.–9.7. Maarianhaminassa. Konfirmaatio su 16.7. klo 10 Kaarinan kirkossa. Leirin aikana pääset tutustumaan Ahvenanmaan salaisuuksiin sekä viettämään leirielämää paikallisessa leirikeskuksessa. Viimeisen yön majoitumme hotellissa Maarianhaminassa. Kuljemme koko leirin ajan yhteiskuljetuksella. Ryhmän kokoontumiset Kaarinan seurakunnan tiloissa ja ennakkoleiripäivä Papinholman nuortentalolla 6.6. Leirin hinta 100 €. 

 • 107 MELONTARIPARI Leirijakso 27.7.-3.8. Kunstenniemessä. Konfirmaatio su 6.8. klo 13 Henrikinkirkossa. Leirin aikana pääsee opettelemaan melomista ja keikuttamaan kajakkia aaltojen tyrskyihin. Melontaa ohjaa melontaohjaajakoulutuksen suorittanut työntekijä. Melontariparille voi lähteä mukaan, vaikkei olisi aiempaa kokemusta melomisesta. Melomiseen tarvittavat välineet järjestyvät seurakunnan puolesta. Ryhmän kokoontumiset Henrikinseurakunnan tiloissa. 

NMKY:n toimintapainotteiset riparit

Turun NMKY järjestää yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa kolme toimintapainotteista riparia, jotka sisältävät runsaasti ohjelmaa. Leirijaksot toteutetaan Harvan saaressa ja Saaristoripari pienemmässä saaressa Airiston laitamilla. Ripariryhmät kokoontuvat tammikuusta alkaen noin kerran kuukaudessa. Hinta on turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille 240 €. Ulkopaikkakuntalaisilta seurakuntayhtymä laskuttaa lisäksi ruokakustannukset 22€/vrk. Lisätiedot www.ymcaturku.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 • 004 Leiri 1, Harvan saaressa 5.-12.6. Konfirmaatio la 17.6. klo 11 Tuomiokirkossa. 

 • 005 Leiri 2, Harvan saaressa 26.6.-3.7. Konfirmaatio la 8.7. klo 11 Tuomiokirkossa. 

 • 006 Saaristoripari, Turun saaristossa 26.6.-3.7. Konfirmaatio la 8.7. klo 11 Pyhän Katriinan kirkossa. Leiri toteutetaan telttaleirinä Turun saaristossa. Saaressa ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä. Leiriä suositellaan henkilöille, joilla on aikaisempaa kokemusta telttaleireilystä. 

Partioripari

Turun Partiolaiset järjestävät kesäkuun alussa telttaleirimäisen partioriparin, johon ovat tervetulleita niin partiolaiset, kuin partiosta kiinnostuneet. Partioriparin hinta on 275€. Lisätiedot www.partioripari.fi.  

 • 007 Partioripari 5.–11.6. Konfirmaatio kesäkuussa. Ennen leiriä järjestetään 1-2 ennakkotapaamista Turun seudulla. Näihin voi tarvittaessa osallistua myös etänä. Vaikka osallistuisit Partioriparille, pääset tutustumaan myös oman seurakuntasi toimintaan. 

Riparille muualle? 

Rippikouluja järjestävät myös erilaiset järjestöt. Järjestöripareilla pääset tutustumaan erilaiseen toimintaan ja ihmisiin ympäri Suomea. Järjestöjen ripareihin sisältyy myös seurakuntayhteysjakso, joka useimmiten käydään omassa seurakunnassa. Jos olet menossa muualle rippikouluun, niin ilmoita siitä meille, jotta saat tietoa kotiseurakuntasi toiminnasta. Tästä linkistä voit ilmoittaa käyväsi rippikoulun muuallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.) 

Englanninkielinen ripari

Lasten ja nuorten keskus järjestää kansainvälisiä rippikouluja, joiden opetuskielenä on suomi ja englanti. Rippikoulujen leiriosuus pidetään Partaharjukeskuksessa Pieksämäellä. Lisätietoja löydät osoitteesta lastenjanuortenkeskus.fi.Linkki avautuu uudessa välilehdessä (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.) 

Aikuisrippikoulu 

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Siirry lukemaan lisää aikuisrippikoulustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.