Päätöksenteko

Seurakunta on kirkon perusyksikkö.

Se huolehtii muun muassa jumalanpalveluksista, kasteesta, ehtoollisesta, vihkimisestä, hautaamisesta, kristillisestä kasvatuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä

Paattisten seurakuntaneuvosto 2019-2022

Jukka Järvensivu, kirkkoherra, pj. p.040-341 7369
Jenni Haaki
Mimmi Ruusunen
Inkeri Mäkimattila
Jarmo Mäkeläinen
Matti Rantanen
Henna Vilppu
Antti Yli-Rokki
Anneli Heikkilä
Menni Heikkinen, siht. p. 040 341 7637

Seurakuntaneuvosto johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa. Se päättää muun muassa seurakunnan varojen käytöstä. Jokaisella seurakunnalla on edustajansa myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä, ylintä päätösvaltaa käyttävässä kirkkovaltuustossa.

Seurakuntaneuvosto päättää niiden varojen käytöstä, jotka yksittäiselle seurakunnalle osoitetaan seurakuntayhtymän talousarviossa, sekä antaa lausuntoja yhteiselle kirkkovaltuustolle sen päätettävistä asioista. Seurakuntaneuvosto johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa ja edistää sen hengellistä elämää.

 

Yhteinen kirkkovaltuusto

Paattisten seurakunnan edustajat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa 2015-2018

Jenni Haaki

Matti Rantanen

Mimmi Ruusunen

Yhteisen kirkkovaltuuston päätösvaltaan kuuluvat muun muassa kirkon ja seurakunnan omaisuudesta päättäminen, seurakunnalle tarpeellisten rakennusten rakentaminen, hautausmaan perustaminen ja laajentaminen, maksujen määrääminen hautapaikoista, seurakuntien virkojen perustaminen ja lakkauttaminen, talousarvion vahvistaminen, seurakunnan omaisuuden, hallinnon ja hoidon valvonta.