Vapaaehtoinen seuraksi hoivakotiin tai palvelutaloon

Asutko hoivakodissa tai palvelutalossa? Kaipaatko sinne ystävää juttuseuraksi tai ulkoiluavuksi?  Meiltä löytyy vapaaehtoisia, jotka toimivat asukkaan ystävänä. He voivat olla avustajina myös retkipäivinä. Vapaaehtoinen käy luonasi säännöllisesti viikoittain tai joka toinen viikko, miten sovitaan. Vapaaehtoinen voi jatkaa vanhuksen rinnalla myös saattohoitovaiheessa.

Vapaaehtoistoimintaan saat koulutuksen, ja tehtävässä sinua sitoo vaitiolovelvollisuus.

Vanhus nojaa kävelykeppiin

Näin saat vapaaehtoisen

Palvelutalot ja hoivakodit tekevät tiivistä yhteistyötä diakonian ja sielunhoidon yksikön kanssa. Niiden toiminnanohjaajat ovat yhteydessä vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijään. Ole yhteydessä oman hoivakotisi työtekijään ja esitä toiveesi saada itsellesi tai omaisellesi vapaaehtoinen.

Vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä puolestaan sopii vapaaehtoisen kanssa pestistä. Hän myös sopii vapaaehtoisen ja henkilökunnan kanssa, milloin vapaaehtoinen aloittaa tehtävässään.  Hoivakotien toiminnanohjaajat myös perehdyttävät vapaaehtoiset asukkaisiin osastolla.

 

Ota yhteyttä

vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Ulla Mäenpää on vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä.  Hänen päävastuualueenaan on koordinoida kaupungin hoivakodeissa tapahtuva vapaaehtoistoimintaa, saattohoidon tukihenkilötoimintaa ja Pilkahdus-lauluryhmän toimintaa.  Ulla tekee mielellään yhteistyötä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Hän on innostunut kokeilemaan ja kehittämään uutta yhteistyössä muiden kanssa.