Mikaelinseurakunta - Diakonia on välittämistä

Diakoniatyöntekijöiltä saat keskusteluapua, jos olet hankalassa tilanteessa oman elämäsi suhteen tai haluat muuten vain puhua. Lisäksi saat tietoa itseäsi kiinnostavasta toiminnasta kuten kerhotoiminnasta, retkistä, leireistä ja erilaisista kasvu- ja kriisiryhmistä.

Vapaaehtoistyössä voit tulla mukaan monenlaiseen toimintaa: voit osallistua mm. yhteisvastuutempauksien toteuttamiseen, auttaa tarjoilussa tai käydä tervehtimässä yksinäistä vanhusta.

Lisätietoja diakonian eri muodoista saat vasemman reunan valikon linkeistä.

Yhteisvastuukeräyksestä on tietoa otsikon "Lähetys ja kansainvälinen vastuu" alla (suora linkki).

Ota yhteyttä Mikaelinseurakunnan diakoniatyöntekijöihin

Ajanvaraus diakonian vastaanotolle:
tiistaisin klo 10-11.30, puh. 040 3417 097

(Numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä.)

Yhteyttä on mahdollista ottaa myös sähköpostin välityksellä: mikaeli.diakonia@evl.fi.
Huom!
Sähköposteihin vastataan n. kerran viikossa.

Vastaanotot Mikaelin seurakuntakodissa, Puistokatu 13 ja Cafe Mikaelissa, Hyrköistentie 26 (ei kesällä).

Poikkeustoimenpiteet koronan aikana

Koronavirukseen liittyvien varotoimenpiteiden vuoksi emme valitettavasti tapaa toistaiseksi kasvotusten vaan autamme puhelimen välityksellä. Soitathan silti ajanvarausaikana ja varaa puhelinaika työntekijälle.

Olethan tietoinen, että Turun kaupunki välittää vähävaraisille hävikkiruokakasseja. Kasseja toimitetaan ma-pe klo 12-17 välillä. Varauduthan siihen, että palvelu saattaa olla ruuhkautunut ja soitathan vain silloin, kun sinulla on oikea tarve ruualle. Kassin sisältöön ei voi vaikuttaa eikä kuljetusta voi saada kuljetusajan ulkopuolella.

Kassin tilataksesi soitathan ma-pe klo 9-15 välillä numeroon 02 262 6164. Varauduthan puhelimessa kertomaan yhteystietosi ja muista myös kertoa, että haluat tilata hävikkiruokakassin Turussa. Lisätietoa tästä linkistä.

Mitä apua diakoniatyö voi antaa?

Diakoniatyöntekijältä voi hakea taloudellista apua yllättävässä ja hetkellisessä kriisitilanteessa. Apu on kertaluonteista. Huomioithan, että kaikki yhteiskunnan antama lakisääteinen tuki tulee olla haettuna, myös ehkäisevä ja täydentävä toimeentulotuki. Ehkäisevää ja täydentävää toimeentulotukea voit hakea kunnan sosiaalitoimesta, lisätietoa tästä linkistä

Taloudellisen avun lisäksi diakoniatyöntekijälle voi tulla keskustelemaan mieltä painavista asioista ja saada yleistä ohjausta vaikeassa elämäntilanteessa.

Diakonian aikoja on vapaana yleensä seuraavalle viikolle.

Katso myös Facebook -sivua Turun Mikaelinseurakunta

YouTube-video
diakoniatyöntekijä (seniorityö, tiimivastaava)
Mikaelinseurakunta
diakoni (perhekerhot, Yhteisvastuu-keräys)
Mikaelinseurakunta
diakoniatyöntekijä (maahanmuuttajatyö)
Mikaelinseurakunta