Joka laulaa, rukoilee kahdesti

Katariinanseurakunnan elämää olisi täysin mahdotonta kuvitella ilman musiikkia. Virsien laulaminen kuuluu jokaiseen jumalanpalvelukseen. Kanttorit palvelevat seurakuntaa taitavasti ja suurella sydämellä häissä ja hautajaisissa.

Kirkkokuorolaiset ja muut musiikkivapaaehtoiset antavat aikaansa ja osaamistaan kuulijoiden iloksi ja seurakunnan rakennukseksi. Erilaiset konsertit tuovat välähdyksiä pyhyydestä sekä iloa ja rohkaisua konserttivieraiden elämään.

Yhtä lailla musiikki kuuluu jokaiseen rippikoululeiriin ja päiväkerhoon. Laulu raikaa lähes kaikissa seurakunnan tapahtumissa.  Voi siis sanoa, että Katariinanseurakunta on laulava seurakunta ja otsikon vanhaa ajatusta lainaten vähintään kahdesti rukoileva seurakunta.

Kuorot

Kuorolaulu on luonteva ja antoisa tapa osallistua seurakunnan toimintaan. Ole rohkeasti yhteydessä kanttoreihin, jos olet innostunut kuorolaulusta tai kiinnostunut muista seurakunnan musiikkityön vapaaehtoistehtävistä.

Pyhän Katariinan kuoro harjoittelee Katariinan pappilassa keskiviikkoisin klo 17-18.30. Kuoro etsii uusia laulajia joukkoonsa. Lisätietoja kanttori Markku Lautjärveltä p. 040 3417 141 tai markku.lautjarvi@evl.fi

Kirkolliset toimitukset

Kanttorit vastaavat jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten musiikista. Heidän kanssaan voi sopia yksilöllisesti hää- ja siunausmusiikista.

Ota yhteyttä:

Kanttori Markku Lautjärvi puh. 040 3417 141
Kanttori Elina Kerokoski puh. 040 3417 632

Cantio Sacra - vanhaa musiikkia vanhassa kirkossa

Cantio Sacra on kanttori Markku Lautjärven jo kahdenkymmenen vuoden ajan isännöimä konserttisarja. Cantio Sacra -konsertit pidetään Pyhän Katariinan kirkossa, jonka hienoon ympäristöön erityisesti vanha musiikki sopii.

Kevään 2020 konsertit:

su 19.1. klo 15:00 Kamariyhtye Dux; Ilari Lehtinen, huilu, Riku Rinne, viulu, Anna Pohjola, alttoviulu, Elina Jaanu, sello. Huilukvartettoja 1700-luvun säveltäjänimiltä.

su 16.2. klo 15:00 Helena Heimola, sopraano ja Kari Vuola, urut

su 15.3. klo 15:00 Katariina Lehtinen, huilu, Krista Leivo, harppu ja Iina Kivimäki, piano

ke 8.4. klo 18:00 Heinrich Schütz (1585-1672): Matteus-Passio; Turun konservatorion kuoro ja solistit, joht. Marko Autio

su 10.5. klo 15:00 Pyhän Katariinan kuoro, joht. Markku Lautjärvi

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa.

Cantio sacra -konserttijuliste
johtava kanttori
Katariinanseurakunta

Diplomilaulaja, director cantus Markku Lautjärvi on Pyhän Katariinan kirkon kanttori, joka johtaa Katariinanseurakunnan kirkkomusiikkityötä. Hän toimii sekä esilaulajana että urkurina jumalanpalveluksissa ja erilaisissa kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa.

Markku on perustanut kevääseen painottuvan Cantio sacra -matineasarjan, jota hän on isännöinyt Pyhän Katariinan kirkossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Markku on äänialaltaan tenori ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Markku johtaa myös Pyhän Katariinan kuoroa. Jos kuorotoiminta kiinnostaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä häneen.