Joka laulaa, rukoilee kahdesti

Seurakunnan elämää mahdotonta kuvitella ilman musiikkia. Virsien laulaminen kuuluu jokaiseen jumalanpalvelukseen. Laulu raikaa myös kerhoissa, ripareilla, konserteissa, yhteislaulutilaisuuksissa ja perhejuhlissa.

Seurakunnissa työskentelee musiikin ammattilaisia, joita kutsutaan kanttoreiksi. Kanttorit palvelevat seurakuntaa taitavasti ja suurella sydämellä muun muassa jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa.

Jos haluat keskustella oman perhejuhlasi musiikista, kannattaa olla yhteydessä siihen kanttoriin, joka on tulossa tilaisuuteesi mukaan.

Kuorot

Kuorolaulu on antoisa tapa osallistua seurakunnan toimintaan.

Pyhän Katariinan kuoro harjoittelee Katariinan pappilassa keskiviikkoisin klo 17-18.30. Kuoro etsii uusia laulajia joukkoonsa. Lisätietoja kanttori Markku Lautjärveltä p. 040 341 7141 tai markku.lautjarvi@evl.fi

Laulan Pyhän Katariinan kuorossa, mukavassa porukassa jossa lauletaan ja myös nauretaan! Harjoittelemme kerran viikossa ja esiinnymme jumalanpalveluksissa ja juhlapyhien aikaan. Kirkkokuoro tekee hyvää omalle mielelle, sielulle ja hengellisyydelle. (Mirkka, kuorolainen)

Kanttorin kahvila

Laulun iloa ja yhdessäoloa Varissuon kirkolla (Kousankatu 6). Tervetuloa laulamaan ja jutustelemaan kahvikupposen äärelle kanttori Elina Kerokosken kanssa.

Kirkolliset toimitukset

Kanttorit vastaavat jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten musiikista. Heidän kanssaan voi sopia yksilöllisesti hää- ja siunausmusiikista.

Ota yhteyttä

Kanttori Markku Lautjärvi puh. 040 341 7141.
Kanttori Elina Kerokoski puh. 040 341 7632.

Cantio Sacra - vanhaa musiikkia vanhassa kirkossa

Cantio Sacra on kanttori Markku Lautjärven jo kahdenkymmenen vuoden ajan isännöimä konserttisarja.

Cantio Sacra -konsertit pidetään Pyhän Katariinan kirkossa, jonka hienoon ympäristöön erityisesti vanha musiikki sopii.

Kevään 2020 konsertit:

su 19.1. klo 15:00 Kamariyhtye Dux; Ilari Lehtinen, huilu, Riku Rinne, viulu, Anna Pohjola, alttoviulu, Elina Jaanu, sello. Huilukvartettoja 1700-luvun säveltäjänimiltä.

su 16.2. klo 15:00 Helena Heimola, sopraano ja Kari Vuola, urut

su 15.3. klo 15:00 Katariina Lehtinen, huilu, Krista Leivo, harppu ja Iina Kivimäki, piano PERUTTU Covid-19 epidemian vuoksi.

ke 8.4. klo 18:00 Heinrich Schütz (1585-1672): Matteus-Passio; Turun konservatorion kuoro ja solistit, joht. Marko Autio PERUTTU Covid-19 epidemian vuoksi.

su 10.5. klo 15:00 Pyhän Katariinan kuoro, joht. Markku Lautjärvi PERUTTU Covid-19 epidemian vuoksi.

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa.

William-Adolphe Bouguereaun maalaus Song of the Angels vuodelta 1881.
johtava kanttori
Katariinanseurakunta

Diplomilaulaja, director cantus Markku Lautjärvi on Pyhän Katariinan kirkon kanttori, joka johtaa Katariinanseurakunnan kirkkomusiikkityötä. Hän toimii sekä esilaulajana että urkurina jumalanpalveluksissa ja erilaisissa kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa.

Markku on perustanut kevääseen painottuvan Cantio sacra -matineasarjan, jota hän on isännöinyt Pyhän Katariinan kirkossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Markku on äänialaltaan tenori ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Markku johtaa myös Pyhän Katariinan kuoroa. Jos kuorotoiminta kiinnostaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä häneen.