Lapset ja perheet

Seurakunnan perhetyö on perhe-elämää tukevaa ja auttavaa toimintaa, kohtaamisia arjen iloissa ja suruissa. Tarjoamme perheille mahdollisuuden kohdata toisia perheitä ja viettää aikaa yhdessä. Tuemme lapsen kristillistä kasvatusta ja iloitsemme yhdessä Jumalan rakkaudesta.

Toimintaa, päivitetty 10.4.2022

Perhetyöllä on oma sähköpostilista, jossa tiedotetaan Tuomiokirkoseurakunnan perhetyön tulevista tapahtumista. Jos haluat liittyä listalle ja saada tietoa lapsille ja perheille suunnatusta toiminnasta, lähetä viestiä pastori Jenni Pihajoelle, jenni.pihajoki@evl.fi.

Toisen pääsiäispäivän perhemessu 18.4.2022

Tervetuloa pääsiäisen perhemessuun tuomiokirkkoon maanantaina 18.4. klo 10! Iloinen messu on suunniteltu kaikenikäisille sopivaksi. Messussa lauletaan mm. Laita riemu soimaan! -sävellyskilpailussa palkitun 9-vuotiaan Paju Sippolan teos. Jumalanpalveluksen jälkeen on luvassa pääsiäismunien etsimistä kirkosta.

Kevään perheleiri Sinapissa 22.-24.4.2022

Ilmoittautuminen leirille on nyt päättynyt.

Kirkkomuskari Tuomiokirkossa (Tuomiokirkonkatu 1) tiistaisin klo 10.15-10.45 ja klo 14.15-14.45

Tervetuloa muskariin! Kevätkauden ensimmäinen muskari on ti 18.1.2022 Toiminta on maksutonta ja avointa, ei ennakkoilmoittautumista. Muskari toimii pääasiassa kirkkosalissa, että voimme taata riittävät turvavälit. Joskus kokoonnumme Tark’ampujan kappelissa, ohjaamme teidät aina oikeaan paikkaan. Toivomme, että aikuiset osallistujat käyttävät maskia, meillä työntekijöillä on maskit. Muskarissa meillä on käytössä rytmisoittimia, jotka puhdistamme jokaisen käyttökerran jälkeen. Toistaiseksi laulamme vähemmän, mutta musisoimme kuitenkin monipuolisesti lorutellen, rytmitellen, liikkuen ja rytmisoittimia soitellen. Muskaria ohjaavat lastenohjaajat Merja Forsman ja Niina Toivonen, mukana myös Tempo-panda ja Leo-nalle.
HUOM! Muskaria ei ole 22.2., ei 12.4. eikä 17.5. Kevätkauden viimeinen muskarikerta on tiistaina 24.5.

Vauvaperhekahvila Nuortentalolla (Eerikinkatu 1) torstaisin klo 13.30-15.30

Lämpimästi tervetuloa vauvaperhekahvilaan! Kevätkauden ensimmäinen kokoontumiskerta on torstaina 20.1.2022. Olemme avoinna klo 13.30-15.30, voit tulla ja olla kahvilassa oman aikataulusi mukaan. Yhteinen ohjelmallinen osuus on noin klo 14.30. Kahvila toimii Nuortentalon salissa, jolloin on mahdollista pitää reilut turvavälit toisiimme. Käytössä olevat lelut ja rytmisoittimet puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Meiltä löytyy useampia huoneita, jonne voit mennä syöttämään lapsesi. Toivomme, että kahvilassa kaikki aikuiset käyttävät maskia. Kahvitarjoilua ei toistaiseksi ole turvallisuussyistä. Vauvakahvilassa työntekijöistä mukana perhetyön pappi Jenni Pihajoki ja lastenohjaaja Niina Toivonen. 
HUOM! Vauvaperhekahvila on suljettu 24.2. ja 14.4. Kevätkauden viimeinen kokoontumiskerta on torstaina 19.5.

Perheiden muskarikahvila Nuortentalolla (Eerikinkatu 1) perjantaisin klo 9.00-11.00

Lämpimästi tervetuloa perhekahvilaan! Kevätkauden ensimmäinen kokoontumiskerta on perjantaina 21.1.2022. Olemme avoinna klo 9.00-11.00, voit tulla ja olla kahvilassa oman aikataulusi mukaan. Muskari on klo 10.00-10.30. Muskarissa laulamme, soitamme, loruttelemme, leikimme ja liikumme turvallisuuden huomioiden. Toistaiseksi laulamme vähemmän, mutta musisoimme kuitenkin monipuolisesti lorutellen, rytmitellen, liikkuen ja rytmisoittimia soitellen. Kahvila toimii Nuortentalon salissa, jolloin on mahdollista pitää reilut turvavälit toisiimme. Käytössä olevat lelut ja rytmisoittimet puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Meiltä löytyy useampia huoneita, jonne voit mennä syöttämään lapsesi. Toivomme, että kahvilassa kaikki aikuiset käyttävät maskia. Kahvitarjoilua ei toistaiseksi ole turvallisuussyistä. Perheiden muskarikahvilassa työntekijöistä mukana lastenohjaajat Merja Forsman ja Niina Toivonen. 
HUOM! Perhekahvila on suljettu 25.2. ja 15.4. Kevätkauden viimeinen kokoontumiskerta on perjantaina 20.5.

Ajankohtaisin tieto toiminnasta löytyy tapahtumakalenterista.

Kirkonrotta

Täytyyhän kirkossa kirkonrotta olla, Tuomiokirkossa niitä on useampiakin. Kirkonrotta.fi -palvelussa on paljon tietoa seurakuntien tarjoamasta toiminnasta lapsille ja perheille Turun alueella. Kirkonrotan Facebook-sivulla taas on ohjelmia, vinkkejä ja puuhaa siitä, mitä lasten kanssa voi tehdä.

Siirry Kirkonrotta.fi sivuille tästä linkistä

Siirry Kirkonrotan Facebook-sivulle tästä

 

Monihaarainen kastepuu, jossa paljon vihreitä lehtiä. Lehtiin on kirjoitettu nimiä. Puun huipulla valkea kyyhky.

 

Vauva ja pieni lapsi värikkäät marakassit käsissään.

Ota yhteyttä

lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Yhteinen kasvatustyö