Rippikoulu

Rippikoulu on tärkeä osa aikuistuvan nuoren elämää ja luonteva tapa tulla mukaan oman seurakunnan toimintaan. Valtaosa nuorista käy rippikoulun.

Rippikoulussa nuori pääsee pohtimaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä muiden nuorten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Uudet kaverit, tiivis ryhmähenki ja yhdessä toimiminen tekevät rippikoulusta ainutkertaisen kokemuksen, jota muistellaan pitkään. Rippikoulun jälkeen nuoret voivat tulla mukaan seurakuntamme isos- ja muuhun rippikoulun jälkeiseen nuorisotoimintaan.

 

Vuoden 2023 rippikoulut

Ilmoittautuminen tulevan vuoden rippikouluihin on päättynyt! Tällä hetkellä Kaarinan seurakunnan leirimuotoiset rippikoulut ovat täynnä. Hajapaikkoja on vielä iltarippikoulussa (201) sekä kesän lopun päiväleirillä (213). Jos haluat vielä mukaan vuoden 2023 rippikouluihin, ota yhteyttä rippikouluvastaavaan!

Rippikouluryhmien seurakuntajaksojen aikataulut ja ohjaajien tiedot ryhmäkohtaisesti löydätte jokaisen ryhmän omalta alasivulta.

Vuoden 2023 rippikouluesitteen voit ladata täältä (aukeaa uuteen ikkunaan). Esitteestä löydät tiedot kaikista Kaarinan ja muiden Turun alueen seurakuntien järjestämistä rippikouluista.

Lisätietoa rippikouluun ilmoittautumisesta ja kaikesta rippikouluun liittyvästä voi lukea seurakuntayhtymän Rippikoulu-sivuilta tai kysyä suoraan seurakunnan rippikouluvastaavalta Jens Salamalta.

Mitä rippikoulu on?

Ripari on ainutkertainen mahdollisuus syventyä oman elämänkatsomuksen rakennuspalikoihin ja nuoruuden pohdintoihin. Riparilla on aikaa miettiä itseään ja suhdettaan maailman Luojaan, uskoon ja rukoukseen.

Konfirmaatio ja rippijuhla ovat myös koko perheen yhteinen tapahtuma. Kasteessa vanhemmille, kummeille ja seurakunnalle on annettu tehtäväksi huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksesta. Riparilla katsotaan yhtä aikaa sekä menneeseen lapsuuteen että tulevaan aikuisuuteen.

Ripari antaa nuorelle uusia oikeuksia, esimerkiksi kirkossa avioliittoon vihkimisen. Konfirmoidut voivat käydä itsenäisesti ehtoollisella, päästä kummeiksi ja asettua ehdokkaiksi ja äänestää seurakuntavaaleissa.

Riparille tullaan tavallisesti sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Ilmoittautuminen tapahtuu edellisenä vuonna elo-syyskuun aikana. Jos haluat käydä rippikoulusi myöhemmällä iällä, ota suoraan yhteyttä haluamaasi pappiin tai seurakunnan rippikouluvastaavaan.

Mitä tahansa kysyttävää sinulla herääkin Kaarinan seurakunnan rippikouluista, ole rohkeasti yhteydessä seurakuntamme rippikouluvastaavaan.