Rippikoulu

Rippikoulu on tärkeä osa aikuistuvan nuoren elämää ja luonteva tapa tulla mukaan oman seurakunnan toimintaan. Valtaosa nuorista käy rippikoulun.

Rippikoulussa nuori pääsee pohtimaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä muiden nuorten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Uudet kaverit, tiivis ryhmähenki ja yhdessä toimiminen tekevät rippikoulusta ainutkertaisen kokemuksen, jota muistellaan pitkään. Rippikoulun jälkeen nuoret voivat tulla mukaan seurakuntamme isos- ja muuhun rippikoulun jälkeiseen nuorisotoimintaan.

 

Kaikki konfirmaatiomme on kesällä 2021 siirretty Ylösnousemuskappelille!

Vuonna 2021 Kaarinan seurakunta järjestää rippikoululaisten konfirmaatiot Ylösnousemuskappelissa, sillä Kaarinan kirkon kirkkosali toimii Kaarinan kaupungin toiveesta rokotuskeskuksena, jossa kaupunkilaisia rokotetaan koronavirusta vastaan. Ylösnousemuskappelin löydät Turusta osoitteesta Hautausmaantie 21.

Kesän 2021 rippikouluasioissa voitte olla yhteydessä Henri Kestiin (040 3417 434) tai Jens Salamaan (040 3417 584). Vuoden 2022 rippikouluista vastaa rippikouluvastaava Jens Salama. Jos käyt rippikoulusi vuonna 2021 muualla kuin Kaarinan tai Turun alueen seurakunnissa ja tarvitset tietoa seurakuntaan tutustumisjaksosta talvikaudella, ole yhteydessä Henri Kestiin.

 

Vuoden 2022 rippikoulut

Ilmoittautuminen seuraavan vuoden ripareille alkaa maanantaina 9.8.2021. Tulevan vuoden rippikouluesite ilmestyy tälle sivulle ennen ilmoittautumista. Esitteestä löydät tiedot kaikista Kaarinan ja muiden Turun alueen seurakuntien järjestämistä rippikouluista.

 

 

Mitä rippikoulu on?

Ripari on ainutkertainen mahdollisuus syventyä oman elämänkatsomuksen rakennuspalikoihin ja nuoruuden pohdintoihin. Riparilla on aikaa miettiä itseään ja suhdettaan maailman Luojaan, uskoon ja rukoukseen.

Konfirmaatio ja rippijuhla ovat myös koko perheen yhteinen tapahtuma. Kasteessa vanhemmille, kummeille ja seurakunnalle on annettu tehtäväksi huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksesta. Riparilla katsotaan yhtä aikaa sekä menneeseen lapsuuteen että tulevaan aikuisuuteen.

Ripari antaa nuorelle uusia oikeuksia, esimerkiksi kirkossa avioliittoon vihkimisen. Konfirmoidut voivat käydä itsenäisesti ehtoollisella, päästä kummeiksi ja asettua ehdokkaiksi ja äänestää seurakuntavaaleissa.

Riparille tullaan tavallisesti sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Ilmoittautuminen tapahtuu edellisenä vuonna elo-syyskuun aikana. Jos haluat käydä rippikoulusi myöhemmällä iällä, ota suoraan yhteyttä haluamaasi pappiin tai seurakunnan rippikouluvastaavaan.

Mitä tahansa kysyttävää sinulla herääkin Kaarinan seurakunnan rippikouluista, ole rohkeasti yhteydessä seurakuntamme rippikouluvastaavaan.

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Ota yhteyttä

vastaava nuorisotyönohjaaja
Kaarinan seurakunta