Rippikoulu

Rippikoulu on tärkeä osa kasvavan nuoren elämää ja luonteva tapa tulla mukaan oman seurakunnan toimintaan. Valtaosa nuorista käy rippikoulun.

Rippikoulussa nuori pääsee pohtimaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä muiden nuorten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Uudet kaverit, tiivis ryhmähenki ja yhdessä toimiminen tekevät rippikoulusta ainutkertaisen kokemuksen, jota muistellaan pitkään. Rippikoulun jälkeen nuoret voivat tulla mukaan seurakuntamme isos- ja muuhun rippikoulun jälkeiseen nuorisotoimintaan.

 

Vuoden 2024 rippikoulut

Riparikesä on käynnissä ja vuoden 2024 rippileirejä ja konfirmaatiojuhlia vietetään heinäkuun loppuun saakka!

 

Vuoden 2025 rippikoulut

Ilmoittautuminen tulevan vuoden rippikouluihin alkaa keskiviikkona 14.8. ja on auki sunnuntaihin 8.9. saakka!

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta, linkki ilmoittautumissivulle ja ripariesitteeseen päivitetään tälle sivulle 14.8. Ripariesite tulee myös postissa kotiin kaikille seurakunnan rippikouluikäisille jäsenille. Rippikoulupaikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä​​​​​​​, joten voitte rauhassa pohtia, millainen rippikoulu olisi juuri teille sopiva vaihtoehto.

Lisätietoa eri riparivaihtoehdoista ja niiden sisällöistä sekä kaikesta muusta rippikouluun liittyvästä voi lukea seurakuntayhtymän riparisivuilta tai kysellä 5.8. alkaen suoraan Kaarinan seurakunnan riparivastaava Jens Salamalta.

 

Mitä rippikoulu on?

Ripari on ainutkertainen mahdollisuus syventyä oman elämänkatsomuksen rakennuspalikoihin ja nuoruuden pohdintoihin. Riparilla on aikaa miettiä itseään ja suhdettaan maailman Luojaan, uskoon ja rukoukseen.

Konfirmaatio ja rippijuhla ovat myös koko perheen yhteinen tapahtuma. Kasteessa vanhemmille, kummeille ja seurakunnalle on annettu tehtäväksi huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksesta. Riparilla katsotaan yhtä aikaa sekä menneeseen lapsuuteen että tulevaan aikuisuuteen.

Ripari antaa nuorelle uusia oikeuksia, esimerkiksi kirkossa avioliittoon vihkimisen. Konfirmoidut voivat käydä itsenäisesti ehtoollisella, päästä kummeiksi ja asettua ehdokkaiksi ja äänestää seurakuntavaaleissa.

Riparille tullaan tavallisesti sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Ilmoittautuminen tapahtuu edellisenä vuonna elo-syyskuun aikana. Jos haluat käydä rippikoulusi myöhemmällä iällä, ota suoraan yhteyttä haluamaasi pappiin tai seurakunnan rippikouluvastaavaan.

Mitä tahansa kysyttävää sinulla herääkin Kaarinan seurakunnan rippikouluista, ole rohkeasti yhteydessä seurakuntamme rippikouluvastaavaan.