Yksinasuvat työikäiset

"Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon"
Aurinkoista, lämmintä ja iloista kesää jokaiselle! Tervetuloa nauttimaan kesäpäivistä hyvässä seurassa - niin vanhojen kuin uusienkin tuttavuuksien parissa.
 

Oletko kiinnostunut viettämään aikaa yhdessä toisten yksinasuvien kanssa? Tervetuloa mukaan!
Tuomiokirkkoseurakunnassa järjestetään monenlaista toimintaa yksinasuville: kesällä kesäkahvilailtoja ja tutustumiskohteita, loppukesästä leiri, syksyllä luentoiltoja, sinkkuiltoja, karaokea, kappeli-iltoja, retkiä, lautapelejä ... Yksinasuvien työikäisten toimintaan ovat tervetulleita kaikki - osallistujan ei tarvitse asua tuomiokirkkoseurakunnan alueella.
Tältä sivulta löydät ajantasaista tietoa tulevista tapahtumista, tiedot päivittyvät tarpeen mukaan kerran kuukaudessa. Voit myös ottaa yhteyttä meihin työntekijöihin ja kysyä lisää!

Nähdään - Kaija ja Jenni 

Tervetuloa tapahtumakalenterissa ilmoitettuihin tapahtumiin.

Ajankohtaista: 

Huomioi ennakkoilmoittautuminen: haku elokuun sinkkuviikonloppuun 25.-27.8. (6.6. mennessä). Muihin retkiin ei ole ilmoittautumista. Aina kannattaa kysyä ilmoittautumisajankin jälkeen vapaita paikkoja!

Jaamme ajankohtaista tietoa kuukausittain infosähköposteina.
Voit tilata infokirjeen sähköpostiisi: kaija.jokinen@evl.fi
Olet lämpimästi tervetullut, tule mukaan tutustumaan!

Kirjoituspyyntö

Hyvä yksinasuva! Tämä kirjoituspyyntö koskee sinua, mikäli olet yli 55-vuotias lapseton yksinasuva. Sinua pyydetään vastaamaan kirjoituskutsuun, jonka tarkoituksena on kartoittaa, mitä yli 55-vuotiaat lapsettomat yksinasuvat ajattelevat hyvästä arjestaan noin 20 vuoden päästä. Osallistumalla voit olla mukana tuottamassa tärkeää tietoa yksinasuvien omista tulevaisuudenajatuksista. 

Kirjoitelmassasi voit vapaamuotoisesti kirjoittaa omia ajatuksiasi. Kirjoitustyylillä ja oikeakielisyydellä ei ole merkitystä, asiasisältö on tärkeintä. Voit halutessasi kuvailla kirjoituksessasi, minkä ikäinen olisit tuolloin. Millaisista asioista koostuu hyvä arkesi? Mitkä ovat elämässäsi tärkeitä peruspilareita? Kuvaile hyvää elämääsi haluamallasi tavalla ja niin pitkästi tai lyhyesti kuin haluat ja niin monella lauseella kuin haluat. 

Kirjoittamisessa pyydän sinua asettumaan seuraavaan kehyskertomukseen ja kirjoittamaan tarinaa omasta elämästäsi. 

Kuvittele elämääsi noin 75 - 100 -vuotiaana. Koet eläväsi hyvää elämänvaihetta ja hyvää arkielämää. Kerro, mitä kaikkea hyvään arkeesi kuuluu. Millaiset asiat elämässäsi koostavat tuolloin hyvän arjen?

Linkki kirjoituspyyntöön osallistumiseen löytyy tämän linkin takaa. (Linkki ohjaa Tampereen ammattikorkeakoulun sivulle.)

Tämä kirjoituspyyntö liittyy sosiaalialan erityisasiantuntijan ylemmän tutkinto-ohjelman sosionomi (YAMK) -opinnäytetyöhön ja kirjoituksia käytetään opinnäytetyön aineistona. Kirjoituskutsulla kerättyjä tietoja käsittelee ainoastaan opinnäytetyön tekijä. Vastaaminen tapahtuu anonyymisti sähköisellä lomakkeella, eikä opinnäytetyön tekijä tiedä, ketkä ovat osallistuneet tutkimukseen. Henkilötietoja ei kysytä, eikä kerätä. Yksittäisiä vastaajia ei pysty tunnistamaan. Osallistuminen on vapaaehtoista. 

Saatu aineisto analysoidaan sisällönanalyysin menetelmällä. Aineisto säilytetään opinnäytetyön tekemisen ajan salasanalla suojattuina tiedostoina. Tutkimuksen aineistoa käytetään ainoastaan tässä sosiaalialan opinnäytetyössä. Opinnäytetyön valmistuttua ja hyväksytyksi tultua aineisto tuhotaan asianmukaisesti. Valmis opinnäytetyö on luettavissa julkisessa elektronisessa ammattikorkeakoulujen opinnäytetöiden Theseus-tietokannassa. 

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja opinnäytetyöstä, vastaan mielelläni. Ystävällisesti, Sari Peltonen, sari.m.peltonen@tuni.fi
Sosiaalialan erityisasiantuntija (YAMK) Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)

(Päivitetty 29.5.2023)

Diakoni toivottamassa tervetulleeksi Toimitalon, Eerikinkatu 3:n, ulko-ovella.
Diakoni Kaija toivottamassa tervetulleeksi Toimitalon, Eerikinkatu 3:n, ulko-ovella.
Kuva kesäisestä tuomiokirkkotorista, pappi poseeraa tuomiokirkon mallin mukaan tehdyn maskotin kanssa.
Jenni-pappi ja tuomiokirkko