Viittomakielinen saattohoito

Sivulta löydät tietoa viittomakielisestä saattohoidosta. Ihmisen oikeus omaan kieleen, kulttuuriin, tiedonsaantiin ja itsensä ilmaisemiseen äidinkielellään on vahva. Kohtaamista ja vuorovaikutusta ei synny ilman kommunikointia ja läsnäoloa. Läsnäolo, tiedon saaminen ja omien tunteiden ilmaiseminen luovat turvallisuutta. Näihin asioihin tulee viittomakielisessä saattohoidossa keskittyä.

Opas viittomakieliseen saattohoitoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf) antaa neuvoja viittomakielisen saattohoidettavan kohtaamiseen ja laadukkaan hoidon toteuttamiseen.

Painettua opasta voi tilata Kristiina Wallenius-Penttilältä tai Johanna Lajuselta. Yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

Oppaan käännös suomalaiselle viittomakielelle (tekstitys suomeksi) löytyy tältä sivulta.

Jos tapaat viittomakielisen saattohoidettavan, voit olla yhteydessä viittomakielisen saattohoidon asiantuntijaryhmään. Ryhmä tarjoaa konsultointiapua.

Ota yhteyttä

Viittomakielisen saattohoidon asiantuntijaryhmään saat yhteyden seuraavien työntekijöiden kautta:

  • Kristiina Wallenius-Penttilä, kuurojen diakoniatyöntekijä / sairaanhoitaja, 040 3417 279 / kristiina.wallenius-penttila@evl.fi
  • Johanna Lajunen, suunnittelija, 040 7789 799 / johanna.lajunen@kpsaatio.fi
  • Reetta Laiho, sairaanhoitaja, 0400 534 532 / reetta.laiho@vk-kotihoito.fi
  • Riitta Lahtinen, 0400 624 306 / riitta.lahtinen@kuurosokeat.fi (kuurosokeuteen ja kosketusviesteihin liittyvät kysymykset)
YouTube-video