Viittomakielinen saattohoito

 

Sivulta löydät tietoa viittomakielisestä saattohoidosta. Ihmisen oikeus omaan kieleen, kulttuuriin, tiedonsaantiin ja itsensä ilmaisemiseen äidinkielellään on vahva. Kohtaamista ja vuorovaikutusta ei synny ilman kommunikointia ja läsnäoloa. Läsnäolo, tiedon saaminen ja omien tunteiden ilmaiseminen luovat turvallisuutta. Näihin asioihin tulee viittomakielisessä saattohoidossa keskittyä.

Opas viittomakieliseen saattohoitoon antaa neuvoja viittomakielisen saattohoidettavan kohtaamiseen ja laadukkaan hoidon toteuttamiseen. Opas löytyy osoitteesta:

https://kpsaatio.fi/wp-content/uploads/2021/01/Viittomakielinen_saattohoito_21.pdf

Painettua opasta voi tilata Kristiina Wallenius-Penttilältä tai Johanna Lajuselta. Yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

 

Oppaan käännös suomalaiselle viittomakielelle (tekstitys suomeksi) löytyy sivun oikeasta reunasta.

 

Jos tapaat viittomakielisen saattohoidettavan, voit olla yhteydessä viittomakielisen saattohoidon asiantuntijaryhmään. Ryhmä tarjoaa konsultointiapua.

Viittomakielisen saattohoidon asiantuntijaryhmään saat yhteyden seuraavien työntekijöiden kautta:

Kristiina Wallenius-Penttilä, kuurojen diakoniatyöntekijä/ sairaanhoitaja, 0403417279/ kristiina.wallenius-penttila@evl.fi

Johanna Lajunen, suunnittelija, 0407789799/ johanna.lajunen@kpsaatio.fi

Reetta Laiho, sairaanhoitaja, 0400534532/ reetta.laiho@vk-kotihoito.fi

Riitta Lahtinen, kommmunikaatiopäällikkö, 0400 624306/ riitta.lahtinen@kuurosokeat.fi (kuurosokeuteen ja kosketusviesteihin liittyvät kysymykset)

 

YouTube-video