Vapaaehtoisena jumalanpalveluksessa

 

Tule mukaan tekemään Henrikinkirkon messuja!

Syksyllä 2021 aloitamme projektin, jonka tavoitteena on koota mahdollisimman monia seurakuntalaisia suunnittelemaan ja toteuttamaan sunnuntaijumalanpalveluksia. Tarjolla on erilaisia käytännön tehtäviä, sisällön ideointia, tekstien lukemista jne. Mitä sinä haluaisit tehdä?

Syyskuun aikana käynnistyy Messuryhmä valmistelemaan tulevan sunnuntain messua. Tässä kaikille avoimessa ryhmässä keskustellaan sunnuntain Raamatun teksteistä ja mietitään esirukouksen aiheita. Keskiviikosta 3.11. alkaen Messuryhmä kokoontuu klo 15 Silmussa.

Sunnuntaisin klo 10 messun toimittajat ja avustajat kokoontuvat tekemään viimeiset valmistelutyöt ja sopimaan siitä, ketkä ottavat vastuulleen erilaisia käytännön tehtäviä (mm. kolehdin kerääminen).

Voit tulla mukaan silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

 

Käytännöllisille ihmisille

Apuasi tarvitaan esim. toivottamaan kirkkoon tulijat tervetulleiksi, kolehdin keräämiseen ja kirkkosalin siistimiseen messun jälkeen.

Ehtoollisavustajaksi

Ehtoollisavustaja toimii messua johtavan papin apuna ehtoollista jaettaessa. Pääsääntöisesti avustajan tehtävänä on jakaa ehtoollisviini. Kukaan ei joudun kylmiltään jakamaan ehtoollista, vaan tehtävään perehdytetään etukäteen.

Lukijoita

Tekstinlukijan tehtävänä on lukea messussa lukukappaleet Vanhasta ja Uudesta testamentista. Myös synnintunnustuksen ja yhteisen esirukouksen toteuttamiseen tarvitaan avustajia.

Mukana saarnan valmistelussa

Keskiviikkoisin klo 15 paneudutaan tulevan sunnuntain Raamatun teksteihin ja keskustellaan saarnasta.

Alttari. Valkoinen alttariliina, Kuusi kynttilää.

Ota yhteyttä