Diakonian retket ja tapahtumat

Tältä sivulta löydä tulevia tapahtumia työikäisille ja yksineläville. Sivulla on myös tapahtumia jotka edellyttävät ilmoittautumista. Tulosta silloin ko. tapahtuman kohdalta ilmoittautumislomake ja lähetä se tapahtuman järjestäjälle joko sähköisesti tai postilla. Jos sinulla on kysyttävää, voit myös soittaa tapahtuman järjestelyistä vastaavalle henkilölle ja kysyä lisätietoja.

Laituri, merenranta, soutuvene, sininen taivas

Merenrantaviikonloppu yksinasuville työikäisille Sinapissa 20.–22.9.2019

Rentouttava viikonloppu: tarjolla monipuolista ruokaa seisovasta pöydästä, ulkoilua (ilmoista riippuen), mahdollisuus saunoa ja uida, toiminnallisia juttuja, illanviettoja, yhdessäoloa, tutustumista, lepoa, letunpaistoa, vapaa-aikaa sekä hiljentymishetkiä.

Leiripaikka: Sinapin leirikeskus, Sinapintie 74, Kakskerta, Turku                    

Leirin hinta: 2 hh 65,50€ / 1 hh 82,00€, liinavaatepaketti (lakanat/pyyhkeet) 9€

- sisältää täysihoidon ja leiriohjelman

- yhden hengen huonetoiveet erityisestä syystä rajallisen huonemäärän vuoksi

- leirille ei ole järjestetty yhteistä kuljetusta, föli-bussilla pääsee vajaan 1km päähän

Tilaa leirihakemus: tuomiokirkko.diakonia@evl.fi, 040 3417 335/viesti vastaajaan

tai Martinsrk: tulan.soini@evl.fi, 040 341 7299. Voit myös tulostaa hakemuksen >Tästä linkistä

 Palautus pe 16.8.2019 mennessä

postitse osoitteeseen: Tuomiokirkkosrk/Kaija Jokinen, PL 922, 20101 TKU, kuoreen merkintä ”Yksinasuvien leiri” 

Tai  oman seurakunnan diakoniatoimistoon: Tuomiokirkkoseurakunta, Eerikink.1, ja Martinseurakunta, Temppelinkatu 1.

Voit toimittaa hakemuksen myösi suoraan jomman kumman seurakunnan diakoniatyöntekijälle joko Tuomiokirkkoseurakuntaan tai Martinseurakuntaan.

Leiri on ensisijaisesti tarkoitettu Tuomiokirkkoseurakunnan ja Martinseurakunnan alueella asuville. Ensikertalaiset ja henkilöt, jotka eivät ole osallistuneet muille leireille tänä vuonna, ovat etusijalla. Tukea leirimaksuun voi kysyä oman srk:n diakoniasta.

Leirille valituille lähetetään syyskuun ensimmäisellä viikolla leirikirje, jossa tarkemmat tiedot leiriin liittyvistä asioista. Kirjeen mukana tilisiirto leirin osallistumismaksusta. Leiripaikka vahvistetaan maksamalla leirimaksu eräpäivään mennessä.

Lisätietoja:

diakoniatyöntekijä, vt. Kaija Jokinen, p. 040 – 3417 583 (Tuomiokkosrk)

diakoniatyöntekijä, vs. Heli Ojala, p. 040 – 3417 128 (Martinsrk)

 

Sinapin päärakennus

Tulossa leirille Sinappiin?

Sinapin kurssi- ja leirikeskus sijaitsee Turun kaupungin alueella Kakskerrassa n. 25 km keskustasta, Vapparin rannalla upeassa saaristomaisemassa.

Sinappissa on syksyllä 2003 valmistunut majoitusrakennus, jossa on 19 kahden hengen majoitushuonetta. Rakennuksessa on myös kappeli, ruokala sekä ryhmätyötiloja ja sauna.

Sinapin vanha päärakennus Villa Staffans, on arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema funkkishuvila ja toimii nykyisin kokoustilana.

Päärakennus

Sinapin päärakennus on kaksikerroksinen ja se on suunniteltu liikuntaesteiset huomioiden, joten kerrosten välillä pystyy liikkumaan myös hissillä. Kappelissa ja ruokasalissa on induktiosilmukka.

Päärakennuksessa on 18 kahden hengen majoitushuonetta, joissa jokaisessa on wc ja suihku sekä varavuode. Puolet huoneista on invamitoitettuja. Lisäksi löytyy ns. johtajanhuone, jossa on myös kaksi sänkyä ja vieressä leirinjohtajan työhuone.

Saatavana on lisäksi vauvoille omia sänkyjä.

Päärakennukseen voi varavuoteet laskien majoittua maksimissaan 56 henkilöä, varsinaisia sänkyjä on kuitenkin siis 38.                      

Ruokasali

Päärakennuksessa on 64-paikkainen ruokasali, jossa tarjoillaan leireillä aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Myös päivä- ja kokousryhmät ruokailevat täällä. Päärakennuksesta löytyy myös takkahuone n.30:lle, 50-paikkainen kappeli, olohuone ja ryhmähuone kokoontumistiloiksi pienryhmille sekä sauna. Toinen saunamme löytyy rannasta, sieltä voi pulahtaa uimaan ympäri vuoden.                              

Villa Staffans

Villa Staffansin on Erik Bryggman suunnitellut 1940-luvulla vuorineuvos Staffansin huvilaksi. Se on historiansa aikana palvellut myös Kakskerran pappilana sekä leiritoiminnan alkaessa alueella vuonna 1964 ruokalana. Nykyisin se on museoviraston suojelema ja on entisöity vuonna  2005.

Parkkipaikat

Leirikeskuksella on oma pysäköintialue, jonne voi jättää auton. Sinappiin pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta. Bussipysäkiltä on kävelymatka leirikeskukseen.