Diakonian retket ja tapahtumat

Tältä sivulta löydä tulevia tapahtumia työikäisille ja yksineläville. Sivulla on myös tapahtumia jotka edellyttävät ilmoittautumista. Tulosta silloin ko. tapahtuman kohdalta ilmoittautumislomake ja lähetä se tapahtuman järjestäjälle joko sähköisesti tai postilla. Jos sinulla on kysyttävää, voit myös soittaa tapahtuman järjestelyistä vastaavalle henkilölle ja kysyä lisätietoja.

 

Tule viettämään minilomaa merelliseen Sinappiin! Tarjolla on monipuolista ruokaa seisovasta pöydästä, ulkoilua (ulkoilusäät huomioiden), mahdollisuus saunoa ja uida, toiminnallisia juttuja, illanviettoja, yhdessäoloa, tutustumista, lepoa, letunpaistoa, vapaa-aikaa sekä hiljentymishetkiä.
 
Leiripaikka: Sinapin leirikeskus, Sinapintie 74, Kakskerta, Turku            
Leirin hinta: 2 hh  € / 1 hh  € & liinavaatepaketti 9€ (lakanat ja pyyhkeet)
- sisältää leiriohjelman ja täysihoidon
- HUOM! yhden hengen huonetoiveita ei voida taata rajallisen huonemäärän vuoksi. 
-leirille ei ole järjestetty yhteiskuljetusta, föli-bussilla pääsee vajaan 1km päähän.

Leiri on ensisijaisesti tarkoitettu Martinseurakunnan alueella asuville. Ensikertalaiset ja henkilöt, jotka eivät osallistu muille leireille tänä vuonna, ovat etusijalla. 

Hakemuksen voit hakea Martinseurakunnan diakoniatyöntekijöiltä ja seurakuntasihteeriltä tai pyytää sähköpostilla martti.diakonia@evl.fi.

Leirille valituille lähetetään leirikirje, jossa on tarkemmat tiedot leiristä. Kirjeen mukana on maksuohje leirin osallistumismaksusta. 
 
Lisätietoja:
Johtava diakoni Erja Viherkoski, p. 040 – 341 7128 (Martinsrk) 
 

Sinapin leirikeskuksen päärakennus.

Tulossa leirille Sinappiin?

Sinapin kurssi- ja leirikeskus sijaitsee Turun kaupungin alueella Kakskerrassa n. 25 km keskustasta, Vapparin rannalla upeassa saaristomaisemassa.

Sinappissa on syksyllä 2003 valmistunut majoitusrakennus, jossa on 19 kahden hengen majoitushuonetta. Rakennuksessa on myös kappeli, ruokala sekä ryhmätyötiloja ja sauna.

Sinapin vanha päärakennus Villa Staffans, on arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema funkkishuvila ja toimii nykyisin kokoustilana.

Päärakennus

Sinapin päärakennus on kaksikerroksinen ja se on suunniteltu liikuntaesteiset huomioiden, joten kerrosten välillä pystyy liikkumaan myös hissillä. Kappelissa ja ruokasalissa on induktiosilmukka.

Päärakennuksessa on 18 kahden hengen majoitushuonetta, joissa jokaisessa on wc ja suihku sekä varavuode. Puolet huoneista on invamitoitettuja. Lisäksi löytyy ns. johtajanhuone, jossa on myös kaksi sänkyä ja vieressä leirinjohtajan työhuone.

Saatavana on lisäksi vauvoille omia sänkyjä.

Päärakennukseen voi varavuoteet laskien majoittua maksimissaan 56 henkilöä, varsinaisia sänkyjä on kuitenkin siis 38.                      

Ruokasali

Päärakennuksessa on 64-paikkainen ruokasali, jossa tarjoillaan leireillä aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Myös päivä- ja kokousryhmät ruokailevat täällä. Päärakennuksesta löytyy myös takkahuone n.30:lle, 50-paikkainen kappeli, olohuone ja ryhmähuone kokoontumistiloiksi pienryhmille sekä sauna. Toinen saunamme löytyy rannasta, sieltä voi pulahtaa uimaan ympäri vuoden.                              

Villa Staffans

Villa Staffansin on Erik Bryggman suunnitellut 1940-luvulla vuorineuvos Staffansin huvilaksi. Se on historiansa aikana palvellut myös Kakskerran pappilana sekä leiritoiminnan alkaessa alueella vuonna 1964 ruokalana. Nykyisin se on museoviraston suojelema ja on entisöity vuonna  2005.

Parkkipaikat

Leirikeskuksella on oma pysäköintialue, jonne voi jättää auton. Sinappiin pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta. Bussipysäkiltä on kävelymatka leirikeskukseen.