22-25.5.2023 Miniloma senioreille (peruttu)

19-21.6.2023 Juhannusetkot perheille

1.6.2023 Retki senioreille

15.6 ja 6.7.2023 Kesäpäivät Hennalassa työikäisille 

Sinapissa ja Hennalassa on tarjolla on herkullista ruokaa, ulkoilua, mahdollisuus saunoa ja uida, toiminnallisia juttuja, illanviettoja, yhdessäoloa, tutustumista, lepoa, letunpaistoa sekä hiljentymishetkiä

Omaishoitajien ja -hoidettavien retkipäivä yhdessä kaupungin omaishoitotyön ja  Omaishoitokeskuksen kanssa kysele: diakoni Jan Hirvilahti 

Kesäkahvilat Hennalassa  keskiviikkoisin klo 15 ota uima-asu mukaan, niin voit myös uida ja saunoa.

Maksuihin voi hakea avustusta omasta seurakunnasta.

  • Sisältää leiriohjelman ja täysihoidon
  • Leirille ei ole aina järjestetty yhteiskuljetusta, föli-bussilla 15 pääsee vajaan 1km päähän. 

Lisätietoja diakoniatyöntekijöiltä sähköpostilla martti.diakonia@evl.fi tai soittamalla (tavoitat varmimmin) ti tai to klo 9-11 p. 0403417128

  • Hennalan retkipäivät: diakoni Erja Viherkoski, p. 040 341 7128  
  • Perheet: Marjaana Erkamaa p. 040 3417626 tai Risto Hiltunen p. 040 3417419
  • Seniorit ja omaishoitajat: Jan Hirvilahti p. 040 3417415
     
Sinapin leirikeskuksen päärakennus.

Sinapin leiri- ja kurssikeskus, Sinapintie 74, Kakskerta, 20960 Turku 

sijaitsee Turun kaupungin alueella Kakskerrassa n. 25 km keskustasta, Vapparin rannalla upeassa saaristomaisemassa. 

Sinappissa on syksyllä 2003 valmistunut majoitusrakennus, jossa on 19 kahden hengen majoitushuonetta. Rakennuksessa on myös kappeli, ruokala sekä ryhmätyötiloja ja sauna.

Sinapin vanha päärakennus Villa Staffans, on arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema funkkishuvila ja toimii nykyisin kokoustilana. 

Sinapin leirikeskus - Turun ja Kaarinan seurakunnat (turunseurakunnat.fi)

Päärakennus

Sinapin päärakennus on kaksikerroksinen ja se on suunniteltu liikuntaesteiset huomioiden, joten kerrosten välillä pystyy liikkumaan myös hissillä. Kappelissa ja ruokasalissa on induktiosilmukka.

Päärakennuksessa on 18 kahden hengen majoitushuonetta, joissa jokaisessa on wc ja suihku sekä varavuode. Puolet huoneista on invamitoitettuja. Lisäksi löytyy ns. johtajanhuone, jossa on myös kaksi sänkyä ja vieressä leirinjohtajan työhuone.

Saatavana on lisäksi vauvoille omia sänkyjä.

Päärakennukseen voi varavuoteet laskien majoittua maksimissaan 56 henkilöä, varsinaisia sänkyjä on kuitenkin siis 38.                      

Ruokasali

Päärakennuksessa on 64-paikkainen ruokasali, jossa tarjoillaan leireillä aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Myös päivä- ja kokousryhmät ruokailevat täällä. Päärakennuksesta löytyy myös takkahuone n.30:lle, 50-paikkainen kappeli, olohuone ja ryhmähuone kokoontumistiloiksi pienryhmille sekä sauna. Toinen saunamme löytyy rannasta, sieltä voi pulahtaa uimaan ympäri vuoden.                              

Villa Staffans

Villa Staffansin on Erik Bryggman suunnitellut 1940-luvulla vuorineuvos Staffansin huvilaksi. Se on historiansa aikana palvellut myös Kakskerran pappilana sekä leiritoiminnan alkaessa alueella vuonna 1964 ruokalana. Nykyisin se on museoviraston suojelema ja on entisöity vuonna  2005.

Parkkipaikat

Leirikeskuksella on oma pysäköintialue, jonne voi jättää auton. Sinappiin pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta. Bussipysäkiltä on kävelymatka leirikeskukseen.