Minilomat ja retket senioreille, perheille, yksineläville ja omaishoitajille

Sinapin leiri- ja kurssikeskus, Sinapintie 74, Kakskerta, 20960 Turku 

Tarjolla on herkullista ruokaa, ulkoilua (ulkoilusäät huomioiden), mahdollisuus saunoa ja uida, toiminnallisia juttuja, illanviettoja, yhdessäoloa, tutustumista, lepoa, letunpaistoa sekä hiljentymishetkiä.
Ensikertalaiset, oman seurakunnan alueella asuvat ja henkilöt, jotka eivät osallistu muille seurakunnan leireille ovat etusijalla. 

Retkipäivä senioreille ke 6.4.2022 klo 9.30-15 yhdessä Henrikin seurakunnan kanssa seniorityön diakoni Jan ti ja to klo 9-11 p. 040 3417415

Omaishoitajien ja -hoidettavien retkipäivä ke 18.5.2022 yhdessä Omaishoitokeskuksen ja Katariinanseurakunnan kanssa diakoni Erja 

Kesäpäivät Hennalassa torstaisin 19.5, 9.6 ja 30.6.2022 klo 10-15 A-killan kanssa yhteistyössä diakoni Erja

Juhannusetkot perheille ma 20- ke 22.6.2022 perhetyöntekijä Marjaana ja diakonissa Tuula

Virkistyspäivät Senioreille elokuussa ma 22- to 25.8.2022 diakonit Jan ja Sofia (Tuomiokirkkosrk)

Miniloma yksinasuville työikäisille pe 26-su 28.8.2022 diakonit Erja  ja Kaija (Tuomiokirkkoseurakunta)

Hakemuslomakkeen minilomalle voit noutaa Martinseurakunnan diakoniatoimistosta, tai tulostaa sen itsellesi PAINAMALLA TÄSTÄ, Voit pyytää meitä myös lähettämään lomakkeen sähköpostilla omaan sähköpostiisi. Lähetä lähetyspyyntö sähköpostiosoitteeseen martti.diakonia@evl.fi.

Lomille valituille lähetetään hyvissä ajoin kirje, jossa on tarkemmat tiedot lomasta, ja peruutuspaikan saaneille soitetaan, jos paikkoja vapautuu. Osallistumismaksu lähetetään postissa. 

Hinta: 32,50 €/vrk, viikonloppu 66,50e & liinavaatepaketti 9 € (lakanat ja pyyhkeet) Maksuihin voi hakea avustusta omasta seurakunnasta.

  • Sisältää leiriohjelman ja täysihoidon
  • Leirille ei ole järjestetty yhteiskuljetusta, föli-bussilla 15 pääsee vajaan 1km päähän. 

Lisätietoja:

  • Yksinasuvat ja Hennalan retkipäivät: Erja Viherkoski, p. 040 341 7128  
  • Perheet: Marjaana Erkamaa p. 040 3417626 tai Tuula Kivinen p. 040 3417419
  • Seniorit ja omaishoitajat: Jan Hirvilahti p. 040 3417415
     
Sinapin leirikeskuksen päärakennus.

Oletko tulossa leirille Sinappiin?

Sinapin kurssi- ja leirikeskus sijaitsee Turun kaupungin alueella Kakskerrassa n. 25 km keskustasta, Vapparin rannalla upeassa saaristomaisemassa.

Sinappissa on syksyllä 2003 valmistunut majoitusrakennus, jossa on 19 kahden hengen majoitushuonetta. Rakennuksessa on myös kappeli, ruokala sekä ryhmätyötiloja ja sauna.

Sinapin vanha päärakennus Villa Staffans, on arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema funkkishuvila ja toimii nykyisin kokoustilana.

Päärakennus

Sinapin päärakennus on kaksikerroksinen ja se on suunniteltu liikuntaesteiset huomioiden, joten kerrosten välillä pystyy liikkumaan myös hissillä. Kappelissa ja ruokasalissa on induktiosilmukka.

Päärakennuksessa on 18 kahden hengen majoitushuonetta, joissa jokaisessa on wc ja suihku sekä varavuode. Puolet huoneista on invamitoitettuja. Lisäksi löytyy ns. johtajanhuone, jossa on myös kaksi sänkyä ja vieressä leirinjohtajan työhuone.

Saatavana on lisäksi vauvoille omia sänkyjä.

Päärakennukseen voi varavuoteet laskien majoittua maksimissaan 56 henkilöä, varsinaisia sänkyjä on kuitenkin siis 38.                      

Ruokasali

Päärakennuksessa on 64-paikkainen ruokasali, jossa tarjoillaan leireillä aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Myös päivä- ja kokousryhmät ruokailevat täällä. Päärakennuksesta löytyy myös takkahuone n.30:lle, 50-paikkainen kappeli, olohuone ja ryhmähuone kokoontumistiloiksi pienryhmille sekä sauna. Toinen saunamme löytyy rannasta, sieltä voi pulahtaa uimaan ympäri vuoden.                              

Villa Staffans

Villa Staffansin on Erik Bryggman suunnitellut 1940-luvulla vuorineuvos Staffansin huvilaksi. Se on historiansa aikana palvellut myös Kakskerran pappilana sekä leiritoiminnan alkaessa alueella vuonna 1964 ruokalana. Nykyisin se on museoviraston suojelema ja on entisöity vuonna  2005.

Parkkipaikat

Leirikeskuksella on oma pysäköintialue, jonne voi jättää auton. Sinappiin pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta. Bussipysäkiltä on kävelymatka leirikeskukseen.