Päihteet ja riippuvuudet

Onko päihteidenkäyttö sinulle ongelma? Onko se tuonut mukanaan muita ongelmia elämääsi? Voit tulla keskustelemaan tilanteestasi ja mitä apua ja tukea voimme sinulle tarjota.

kaatunut viinilasi

Päihteiden liiallinen käyttö aiheuttaa usein tukun muita ongelmia. Voit joutua esimerkiksi taloudellisiin vaikeuksiin tai kokea ongelmia parisuhteessa. Tai mielenterveytesi voi horjua. Tule keskustelemaan diakoniatyöntekijän kanssa, miten tilannettasi voisi helpottaa. Käymäsi keskustelu on aina luottamuksellinen. Yhdessä voimme etsiä ratkaisua, jotta ongelmasi eivät kasaudu.

Varaa diakoniatyöntekijältä aika keskusteluun:

Muita palveluja

Turusta voit löytää myös muita tahoja, jotka tarjoavat palveluita päihdeongelmaisille. Sirkkalan päiväkeskuksessa voit vaikka ruokailla ja käydä suihkussa. A-klinikkasäätiö, Varsinais-Suomen AA, Turun A-Kilta, Elokolo ja Turun Katulähetys tukevat myös päihdeongelmaisia. Tutustu niiden toimintaan niiden omilla verkkosivuilla. Löydät linkit heidän sivuille alempaa lue lisää osiosta.

Tapahtumat ja ryhmät

Diakoniakeskuksessa on tarjolla erilaisia ryhmiä ja tapahtumia. 

» Tutustu tapahtumatarjontaan

Ota yhteyttä

päihde- ja kriminaalityön diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö
yhteiskunnallisen työn diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

yksineläjät, työttömät, asunnottomat, pienryhmät ja vastaanottotyö

Satu Pietilä on yhteiskunnallisen työn diakoniatyöntekijä. Satu tekee töitä lähinnä työikäisten (alle 65 v) yksinäisten, asunnottomien, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä pitkäaikaistyöttömien parissa. Työhön kuuluu vastaanottotyö ja moniammatilliset pienryhmät (mm. sosiaalisen kuntoutuksen ryhmät yhteistyössä sosiaalityön kanssa).

Kenttätyön lisäksi työ pitää sisällään suunnittelua ja kehittämistä toimintamalleissa, joilla pyritään ennaltaehkäisemään ja minimoimaan yksinäisyyttä ja syrjäytymisen syventymistä. Satu uskoo yhteistyön mahdollisuuksiin: ”Asiakkaan syrjäytymistä ja palveluiden väliin putoamista voimme minimoida asiakaslähtöisellä suunnitelmallisella yhteistyöllä julkisen ja kolmannen sektorin ja paikallisseurakuntien kanssa”. Työssään Satu toivoo, että voisi olla luomassa toivoa toivottomuuteen. Ensimmäinen pieni askel ulos toivottomuudesta on puhuminen.

Sadun päivä alkaa hiljentyen Sanan ääressä. Vapaa-aikaan kuuluvat perhe, ystävät, luonnossa liikkuminen sekä lukeminen.