Rippikoulu Maarian seurakunnassa

Rippikoulu ja konfirmaatio ovat nuoren elämässä suuria askeleita. Rippikoulun voi toteuttaa monella tavalla: rippileirinä, päivärippikouluna tai yksityisrippikouluna. Konfirmaation jälkeen voi käydä ehtoollisella, toimia kummina sekä saada kirkollisen vihkimisen.

Rippikoulu on uskonnollista kasvatusta. Siellä käydään läpi kristillisen maailmankuvan ja -katsomuksen perusteet. Rippikoulu avaakin mm. ymmärrystä suomalaiseen kulttuuriin ja auttaa miettimään omaa suhtautumista moraalisiin kysymyksiin. Riparilla luodaan myös ystävyyssuhteita, jotka voivat kantaa läpi elämän.

Maariassa rippikoulut sisältävät intensiivijakson lisäksi myös tapaamisia talvi- ja kevätkaudella. Ripari käydään kuitenkin vain kerran elämässä, siksi sille kannattaa antaa aikaa. Mikäli elämäntilanne on kiireinen omana rippikouluvuotena, on rippikoulun käyminen mahdollista siirtää myös eteenpäin seuraavalle vuodelle. Rippikoululle ei ole yläikärajaa, sen voi käydä myös aikuisena.

Vuoden 2024 rippikouluihin ilmoittautuminen päättyy 10.9. Ilmoittautumislinkin löydät turunseurakunnat.fi -> rippikoulu.

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, ikärajaa ei ole. Aikuisrippikoulu toimitetaan yleensä yksityisrippikouluna. Maarian seurakunnassa aikuisrippikoulusta vastaava pappi on Niina Kilpeläinen. Jos haluat kysyä aikuisrippikoulusta, ota yhteyttä Niinaan, puhelimitse 0403417677 tai sähköpostitse niina.kilpelainen@evl.fi.

 

Kolme ihmistä valkoisissa alboissa, vasemmanpuoleinen nainen sitoo vieressäolevan tytön vyötä

Ota yhteyttä

kappalainen
Maarian seurakunta

Rippikoulu- ja nuorisotyö, kouluyhteistyö, aikuis- ja yksityisrippikoulu

Olen tullut Maariaan kesällä 2008 nuorisotyöhön. Nuorisotyönohjaajan virassa viihdyinkin reilut kahdeksan vuotta, kunnes sain sijaisuuden seurakuntapastorin virkaan ja vähän kuin puolivahingossa lompsahdin osaksi Maarian papistoa. Nuoret ovat kuitenkin säilyneet kuvioissa mukana rippikoulun ja isosten myötä. Rippikoulu onkin yksi mieluisimpia työsarkoja. Olen opiskellut myös uskonnonopettjaksi, joten ehkä rippikoulussa yhdistyy nämä kaikki kolme osa-aluetta. 

Maariassa työalani on lähetystyö ja viestintä lähinnä sosiaalisen median osalta. Päivityksiäni olet voinut nähdä eritoten seurakunnan instagram tilillä.

Vapaa-aikaan kuuluu kiinteänä osana liikunta, punttisali ja juoksu ovat hyvää vastapainoa työlle. Myös työmatkat hoidan mieluiten mahdollisuuksien mukaan pyörällä tai kävellen. Yli 30-vuotias mamma-Helkamani kuljettaa sutjakasti paikasta toiseen ja tarakalla on tilaa vaikka alballe.

Kun työala on lähetystyö, pääsee lähetystyöntekijöiden kuulumisten kautta matkaamaan kaukaisinkiin maihin. Passini onkin aina voimassa, jotta ennalta suunnittelematonkin matkaan lähtö onnistuu vaivattomasti.