Maarian seurakunnan nuoret

Ripari takana, siinäkö kaikki? Ei toki! Seurakunnassa on elämää myös rippikouluiän ylittäneille. Olet tervetullut mukaan toimintaan ja tuomaan myös omia ideoita siitä, mitä voisimme tehdä yhdessä! Maarian nuorisotyössä toimivat rennot nuoristyönohjaajat Tuomo, Kari ja Jaakko sekä pappi Niina. Kouluilla häärii Marko.

Nuorten tila "SANZI" löytyy osoitteesta Kärsämäentie 35 A 2. krs (Leafin talossa)

Ajankohtaista

 

LEIRIHOMMIIN Kesäksi 2024!

 

Yövalvojaksi ripareille ja lastenleireille!

 

Haemme täysi-ikäisiä ja vastuuntuntoisia aikuisia sekä 18-vuotta leiriin alkaessa täyttäviä nuoria yövalvojan ja leiri-avustajan tehtäviin. Tehtävästä maksetaan palkkio 50€/ilta ja yö. Työskentelyaika on tyypillisesti ilta- ja yöpainotteinen ja tehtäviin sisältyy leiriavustajana ja yövalvojana toimiminen sovitusti. Tehtävään tarvitaan jo suoritettu koulutus tai osallistuminen 4.5. toteutettavaan koulutuspäivään Sinapissa. Sinne ilmoittaudutaan erikseen (kts alempana). 

Yövalvojaksi haku TÄSTÄLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Walkersauto

Klikkaa tätä linkkiä ja kurkkaa juttua Wautosta

 

 

 

Toimintaa nuorille

Maarian nuortentoiminta on suunnattu 15-vuotiaista ylöspäin. Turvallisessa porukassa nuorisotyönohjaajan läsnäollessa pääset viettämään aikaa kavereiden kanssa ja tekemään nuorten juttuja. Suosittuja ovat mm. sanzi-, eli nuortenillat.

Sanzi logo ja toisiaan halailevia iloisia tyttöjä

Viikkotoiminta

Tsekkaa viikkotoiminnat klikkaamalla tätä linkkiä

- Sanzi-illat -Avoimet ovet

- Nuorten messut

Isoskoulutus

Tsekkaa isoskoulutus klikkaamalla tätä linkkiä

- Isoskoulutus 1. vuoden

- Isoskoulutus 2. vuoden

Leirit ja retket

Tsekkaa leirit ja retket klikkaamalla tätä linkkiä

Nuorille järjestetään silloin tällöin myös leirejä ja retkiä. 

Luottamustehtäviä nuorille

Haluatko kantaa vastuuta ja opetella aikuisten elämää turvallisessa seurassa? Juuri sinua tarvitaan! Seurakunnan vapaaehtoisena pääset tekemään ihan oikeita ja merkityksellisiä hommia hyvässä porukassa esimerkiksi isosena tai kerhonohjaajana.

Lue lisää nuorille suunnatuista luottamustehtävistä tämän linkin takaa.

 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Maarian seurakunta

Olen Kari Sinkkonen, nuorisotyönohjaaja Maarian seurakunnassa. Työskentelen varttuneiden nuorten parissa koko seurakunnan alueella. Tosin virallisesti Länsi-Maarian alueella. Järjestämäni toiminta keskittyy kuitenkin lähinnä tilaamme Leaf-Centerin yhteydessä. Toki teen myös paljon yhteistyötä muidenkin työmuotojen ja yhteistyötahojen kanssa.

Olen vannoutunut luontoihminen, joten ei varmaan ole yllätys, että pidän kovasti leirien ja retkien järjestämisestä. Kalastus on erityisen mukavaa. Olen myös aika kova nikkaroimaan kaikenlaista ja kitarakin pysyy kädessä. Soikin vielä kohtuullisesti. Laulelen myös mieluusti.

Kotona minulla on vaimo ja kissa. Lapset, poika ja kolme tytärtä, ovat jo aikuisia. Pappakin olen jo ilokseni tuplasti.

Työssäni koen tärkeäksi sen, että saan olla hyvän ja rakastavan Jumalan käsinä loistavassa työtiimissä ja saan kohdata ihmisiä. Olenkin aina sanonut, että jos minulla tai taivaan Isällä ei ole enää mitään sanottavaa nuorille, niin on aika lopettaa nämä työt... Ei ne lopu koskaan.

Siunausta kaikille!

 

kappalainen
Maarian seurakunta

Rippikoulu- ja nuorisotyö, kouluyhteistyö, aikuis- ja yksityisrippikoulu

Olen tullut Maariaan kesällä 2008 nuorisotyöhön. Nuorisotyönohjaajan virassa viihdyinkin reilut kahdeksan vuotta, kunnes sain sijaisuuden seurakuntapastorin virkaan ja vähän kuin puolivahingossa lompsahdin osaksi Maarian papistoa. Työaloinani oli useamman vuoden lähetystyö ja viestintä, kunnes keväällä 2023 tulin valituksi kasvatuksen kappalaisen virkaan. Uuden viran myötä vastuualueikseni tulivat nuoriso-, rippikoulu- ja koulutyö. Nuoret ovatkin säilyneet kuvioissa mukana kaikki nämä vuodet erityisesti rippikoulun ja isosten myötä. Rippikoulu onkin itselleni yksi mieluisimpia työsarkoja, ja koen nuorisotyön tärkeäksi - nuoret ovat toivottavasti myös tulevaisuudessa seurakunnan jäseniä ja vaikuttajia. Maariassa olen lisäksi osana seurakunnan some-tiimiä. Päivityksiäni olet voinut nähdä eritoten seurakunnan instagram tilillä.

Olen innokas opiskelija ja osallistun mielelläni vaikka vuosittain ammatillisiin lisäkoulutuksiin. Olen opiskellut myös uskonnonopettajaksi, ja uskon kaikesta koulutuksesta olevan työelämässä hyötyä. Vapaa-aikaan kuuluu kiinteänä osana liikunta, punttisali ja juoksu. Ne ovat hyvää vastapainoa työlle. Myös työmatkat hoidan mieluiten mahdollisuuksien mukaan pyörällä tai kävellen. Lähes 40-vuotias mamma-Helkamani kuljettaa sutjakasti paikasta toiseen ja tarakalla on tilaa vaikka alballe. Kauemmaskin matkaan mielelläni: matkustaminen on itselleni tärkeä tapa avartaa maailmankatsomusta ja toisaalta havaita miten hyvin moni asia omassa maassa ja myös työssä on.