Vapaaehtoiseksi Maarian seurakuntaan?

Maarian seurakunnan toimintaa järjestävät monet muutkin kuin seurakunnan työntekijät. Maariassa toimii runsaasti aktiivisia vapaaehtoisia, joiden työpanos on erittäin arvokas. Ehtisitkö sinä antaa aikaasi ja ammattitaitoasi seurakunnan hyväksi?

Vapaaehtoisena toimiminen ei tarkoita sitä, että kun osallistut kerran, olet velvoitettu osallistumaan myös seuraavat 77 kertaa. Voit lähteä mukaan ja toimia omien voimavarojesi puitteissa.

Seurakunnan vapaaehtoistöitä on yhtä monenlaisia kuin on vapaaehtoisiakin. Kiinnostaisiko sinua ruoanjako tai jumalanpalveluksissa avustajana toimiminen? Haluaisitko kahvittaa kirkkokansaa tai olla järjestämässä teemapäiviä? Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsimme yhdessä juuri sinua kiinnostavan vapaaehtoistyön.

Kirjoja työnnettävässä kärryssä Mies nojaa laatikoihin, joissa on ruoanjakoon tarkoitettuja leipiä

 

Vapaaehtoistyön tehtäviä

Erilaisia tehtäviä on lukuisia. Löytyisikö tästä listasta sinua kiinnostavaa aihetta?

Evankelioimistyön tukitiimi

Suurta osaa Maarian seurakunnan vapaaehtoistoimintaa koordinoi evankelioimistyön tukitiimi. Tukitiimissä suunnitellaan ja toteutetaan seurakunnan toimintaa. Vapaaehtoistyön teema on ”kuin kotiin tulis”.

Johannesmessu

Johannesmessu järjestetään Maarian kirkossa joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina kello 17 (ei kesä- ja heinäkuussa). Johannesmessu on seurakuntalaisten oma messu, jossa halukkaille riittää monenlaista haastavaa tekemistä mm. ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina, äänentoistossa ja esirukouspalvelussa.

Messunaika-ryhmä

Ryhmä toimii Katekumenaatti-toiminnan rinnalla Maarian kirkossa jumalanpalveluksissa. Halukkaat ryhmäläiset opastetaan asteittain yhä vaativampiin tehtäviin jumalanpalveluksessa.

Ehtoollisavustajat

Ehtoollisavustajat avustavat jumalanpalveluksissa ehtoollisen jaossa.

Pienryhmät

Evankelioimistyön tukitiimin siipien suojassa toimii seitsemän pienpiiriä. Niissä tarvitaan kuusi vapaaehtoista vetäjää.

Ruokakassien jaot Halisissa, Jäkärlässä ja Runosmäessä

Maarian seurakunta järjestää ruokakassien jakoja yhteistyössä Katulähetyksen ja Operaatio Ruokakassin kanssa. Auttavia käsiä tarvitaan ruuanjaossa ja alkuvalmisteluissa, jotta jokainen apua tarvitseva saisi ruokakassin.

Miesten päivät

Kerran vuodessa pidettävillä miesten päivillä on Maarian seurakunnassa pitkät perinteet. Vapaaehtoisia tarvitaan ohjelmajärjestelyyn, suunnitteluun ja ideointiin!

Koroisten ristin kesä ja joulunajan ulkoilmahartaus

Koroisten ristin juurella on kokoonnuttu polvesta toiseen jo 20 vuoden ajan. Tilaisuuden ovat perinteisesti järjestäneet vapaaehtoiset. Seurakunnalta mukana on ollut pappi ja kanttori. Halisseura on tarjonnut mehut kuulijoille.

Olen kiinnostunut! Keneen otan yhteyttä?

Jos olet kiinnostunut ruoanjakelusta tai messujen vapaaehtoistehtävistä, ota yhteyttä pastori Inkeri Puputtiin, p. 040 341 7676, inkeri.puputti@evl.fi

Jos olet kiinnostunut muista vapaaehtoistehtävistä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijä Anne Alkioon, p. 040 341 7453, anne.alkio@evl.fi