Tervetuloa Piikkiön seurakuntaan!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakuntamme monipuoliseen toimintaan. Lisätietoa seurakunnastamme ja sen toiminnasta löydät tämän sivun valikosta ja tapahtumakalenterista.

Hilpeä joulunavaus Piikkiön kirkossa pe 1.12. klo 18

Konsertissa kuullaan ja nähdään nelikätistä ja nelijalkaista urkujensoittoa, kun Tiina Ilonen ja Ville Urponen soittavat vauhdikkaita ja iloisia joulukappaleita. Urkujensoitto heijastetaan valkokankaalle. 

Illan aikana päästään nauttimaan myös lasten lauluryhmän esityksistä. Myös konserttiväki pääsee laulamaan tuttuja joululauluja urkujen, pianon ja kitaran säestyksellä. Kitaristina toimii Aarre Palomäki. Illan päätteeksi on glögi- ja piparitarjoilu ja joulupukki vierailee.

Konserttiin on vapaa pääsy ja ilmainen ohjelma. Kolehti Piikkiön urkuyhdistykselle konserttien järjestämiseen.  

kuvassa lapsia laulamassa piikkiön kirkossa

Adventin perhemessu 3.12. klo 10

koristekuva

Ensimmäisen adventin kynttilän voi sytyttää kotonakin, mutta Hoosiannaa on päästävä laulamaan kirkkoon yhdessä muiden kanssa. Siitä se joulun odotus alkaa!

Adventin perhemessussa liturgina on uusi kirkkoherramme Risto Räty. Antti Ijäs saarnaa ja kanttorina toimii Tiina Ilonen. Varhaiskasvatuksen työntekijät ja kerholaiset ovat myös mukana ja - Kirkkokissa! Messun alussa otetaan vielä juhlavasti käyttöön uudet, valkoiset kirkkotekstiilit. Messun jälkeen on mahdollista jäädä tutkimaan kirkon sopukoita ja osallistua moneen kivaan juttuun:

  • Muskarituokiot Musiikkikoulu Ilosessa klo 11.15 ja 11.45
  • Tarinatuokiot vanhalla srk:talolla klo 11.15, 11.45 ja 12.15.
  • Satujumppatuokiot srk-talolla klo 11.15, 11.45 ja 12.15.

Eikä siinä vielä kaikki! Srk-talolla pääsee myös askartelupajaan ja kirkon ympäristössä on aistirata. Srk-talon pihalla pääsee herkuttelemaan. Grillimestareina makkaranpaistossa toimivat papit Risto ja Antti.

Tervetuloa ihan kaikki adventin perhemessuun, ja sen jälkeen vielä perhetapahtumaan!

Videolla kuulemme ensimmäisen säkeistön virrestä 13. "Nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa". Anni Niemelä laulu ja Tiina Ilonen, urut.

Kirkkoherran joulutervehdys

Ihmisen kaipuu toisen luokse!

Kristillinen kirkko - Pyhän kohtaamisen ja yhteisöllisen elämäntavan arvoyhteisö, Piikkiössä ja kaikkialla maailmassa valmistautuu kuulemaan tutun jouluevankeliumin karulla tavalla kauniin kertomuksen, joka alkaa kuvauksella osattomuudesta. Nuoret vanhemmat Maria ja Joosef jäävät matkallaan ilman kattoa pään päällä. Yön pimeydessä ja kylmyydessä he hakevat suojaa eläinten tallista. He kokevat ulkopuolelle jäävän ihmisen osan, osattomina hyväosaisten ihmisten elämästä. Tämä maailman tunnetuin kertomus myös päättyy inhimillisesti osattomuuteen, pitkäperjantain ristille, pyhän kaupungin Jerusalemin muurien ulkopuolelle.

Joulun aika voi olla myös meidän aikana yksinäisyyden, sairauden tai muun vaikean elämäntilanteen aikaa. Uskon sanoma ei poista inhimillistä haavoittuvuutta. Hyvän ja rakastettavan elämänosan rinnalla ihmiselämässä on läsnä pahaa, ikäviä ja surullisia asioita. Ja juuri siksi on niin tärkeää saada kuulla yhä uudestaan enkelin viesti: Älä pelkää ihminen: Jumalan hyväksyvä armo ja anteeksiantava rakkaus on juuri sinua varten! Tässä kirkkauden maan lähettilään, taivaan maan kodin, valtasuuruudessa sinun elämä saa näyttää kauniilta, merkitykselliseltä ja rakastettavalta. Tämä toivon ilosanoma yllätti ensimmäisen joulun eläinten paimenet, sen ajan tavalliset ihmiset, ja saa yllättää meidätkin tämän päivän tavalliset ihmiset.

Joulussa korostuu kaipuu tulla nähdyksi, kuulluksi, hyväksytyksi ja ymmärretyksi. Se on ihmisen kaipuuta tulla kohdatuksi toisten ihmisten joukossa - kaipuuta saada kuulua joukkoon, yhteisöön tai pienempään ryhmään: osallistua, saaden oikeutta olemassaololleen itsessään arvokkaana ja ainutlaatuisena, ilman erityisiä sanoja, tekoja tai muita ansioita. Ja samalla tämä on kaipuuta tulla siunatuksi kokonaan toisenlaisen todellisuuden, pyhän äärellä.

Joulun kaipuu saakoon jatkua arjen ja inhimillisen ylittävän todellisuuden äärelle: kaipuuna omantunnon ja uskon vapauteen olosuhteista riippumatta, kaipuuna oikeudenmukaisemmasta maailmasta ja ihmisyydestä, toivon kaipuuna saada rauha omaan sisimpään ja koko luomakuntaan. Ja kaipuuna täysin toisen todellisuuden äärelle, edesmenneiden rakkaiden ja Jumalan rakastavien silmien äärelle. Omistettu Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa kaikille ihmisille, joiden ikuista henkeä ei pelkkä maa ole pystynyt täyttämään!

Risto Räty

Kirkkoherra Risto Räty

 

Löydät meidät myös Facebookista ja instagramista