Jumalanpalvelus - yhteinen juhla!

Jumalanpalvelus kokoaa yhteen erilaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset kasvamaan uskossa ja saamaan voimaa arkiseen elämään. Usein jumalanpalveluksen jälkeen on mahdollisuus jatkaa yhdessäoloa kirkkokahvin äärellä. 

Tarkemmat tiedot toimitettavista messuista ja jumalanpalveluksista saat  Tapahtumakalenteri-sivulta. Mm. suurina juhlapyhinä - esimerkiksi jouluna ja pääsiäisen aikaan - järjestetään messuja ja erityisiä jumalanpalveluksia tavallisesta poikkeavinakin aikoina.

Myös lapset ovat tervetulleita ehtoolliselle

Lapset ovat lämpimästi tervetulleita jokaiseen messuun. Myös lapsella on oikeus iloon, rauhaan ja Pyhän kohtaamiseen. Kastettu lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, voi osallistua ehtoolliselle yhdessä vanhempansa tai esimerkiksi isovanhempansa tai kummin kanssa. Paras tapa opettaa ehtoollisen merkitystä on tulla lapsen kanssa ehtoollispöytään. Aikuinen kertoo ehtoollisen jakajalle, saako lapsi ehtoollisen vai siunataanko hänet. Lapsi saa ehtoollisen samalla tavalla kuin aikuinen: leivän käteen ja viinitilkan pikariin. Myös leipä yksin sisältää täydellisen ehtoollisen lahjan: Kristus on itse läsnä ehtoollisessa.

Jumalanpalvelukset Martinseurakunnan kirkoissa

Messuista ja hartauksista löydät ajakohtaista tietoa Tapahtumakalenterista.

Martinkirkossa,  Huovinkatu 1

Messu (ehtoollisjumalanpalvelus) sunnuntaisin klo 10.
Juhlapyhinä jumalanpalveluksia on muinakin kellonaikoina. Pyhäkoulu Tornikappelissa sunnuntaisin messun aikana. Messun jälkeen kirkkokahvit kirkon eteisessä.

Arki-illan ehtoollinen keskiviikkoisin klo 18
Pyhä keskellä arkipäivää? Kristus läsnä tässä, minun arjessani, leivässä ja viinissä?
Keskiviikkoillan messu kutsuu viettämään ehtoollista, hiljentymään, mietiskelemään ja rukoilemaan arkisen päivän vaihtuessa iltaan. Pienimuotoinen messu sisältää ehtoollisjumalanpalveluksen keskeiset osat. Messun jälkeen on mahdollisuus keskusteluun, sielunhoitoon tai rippiin.

Kakskerran kirkossa, Kakskerran kirkkotie 110

Messu tai muu jumalanpalvelus syyskuusta toukokuuhun vähintään kerran kuukaudessa sunnuntaina tai muuna pyhäpäivänä.

Hirvensalon kirkossa, Honkaisten tie 85

Missiomessu ja Messy Church https://www.saaret.info/

Uittamon srk-kodissa, Rusthollinrinne 1

Messu ja kirkkokahvit kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 15.

Martinkirkon kuorikaaren enkeli-kuva