Saavutettavuus Turun tuomiokirkkoseurakunnan nettisivuilla

Teemme parhaamme, jotta kaikkien olisi mahdollisimman mukavaa käyttää nettisivujamme. Sivuilla on saavutettavuuslain mukainen otsikkomuotoilu sekä muita lain vaatimia yksityiskohtia. Ulkopuolisille sivustoille ohjaavat linkit avautuvat uuteen välilehteen. Huomioithan kuitenkin, että sivustolta ulosvievät linkit voivat ohjata sivuille, jotka eivät ole saavutettavia.

Saavutettavia videoita

Seurakunta on julkaissut viime aikoina useita videoita Turun tuomiokirkon historiasta. Haluamme tarjota niille myös tekstivastineet. Tällä sivulla on listattuna sekä videot että linkit niiden tekstivastineisiin. Linkit ovat saavutettavia pdf-dokumentteja ja aukeavat uuteen välilehteen. Tervetuloa tutustumaan.

Turun tuomiokirkko: Piispa Henrik

Turun tuomiokirkolla on paljon tarinoita kerrottavanaan. Yksi niistä on piispa Henrik eli Pyhä Henrik, Suomen kansallispyhimys. Videolla kerrotaan miten piispa Henrik liittyy Turun tuomiokirkkoon.

Turun tuomiokirkko: Piispa Henrik -videon tekstivastine löytyy tämän linkin takaa

Turun tuomiokirkko: Pyhimykset ja kansanperinne

Keskiajalla Turun tuomiokirkossa oli kymmenittäin pyhimysalttareita. Kaikuja niistä näkyy kirkossa edelleen. Videossa esitellään muutamia alttarinpaikkoja eri puolilta kirkkoa.

Turun tuomiokirkko: Pyhimykset ja kansanperinne -videon tekstivastine löytyy tämän linkin takaa

Turun tuomiokirkko: Rakentamisen vaiheet

Kun Turun tuomiokirkko vihittiin käyttöön, se oli kovin erinäköinen kuin nykyään. Videolla käydään lyhyesti läpi Tuomiokirkon rakennusvaiheita eri vuosisatojen ajalta.

Turun tuomiokirkko: Rakentamisen vaiheet -videon tekstivastine löytyy tämän linkin takaa

Turun tuomiokirkko vs. Turun linna

Eeppinen oppaiden kaksinkamppailu Turun tuomiokirkon ja Turun linnan kesken. Nyt ratkaistaan, kumpi on parempi, kirkko vai linna. Vai ratkaistaanko? Kamppailemassa Turun tuomiokirkkoseurakunnan viestintäsihteeri ja Tuomiokirkon vahtimestari Eeva-Kaisa Ahlamo sekä Turun linnasta tutkija Bengt Selin.

Tuomiokirkko vs. Turun linna -videon tekstivastine löytyy tämän linkin takaa

Keskiaika-aliasta Turun tuomiokirkossa

Keskiajan tutkija Ilari Aalto ja Tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Miika Ahola selittävät toisilleen keskiaikaisia sanoja karkkipalkalla Turun tuomiokirkossa.

Keskiaika-aliasta Turun tuomiokirkossa -videon tekstivastine löytyy tämän linkin takaa.

Turun tuomiokirkko 1400-luvulla

Vuonna 1400 Turun tuomiokirkko oli vielä paljon vaatimattomampi kuin nykyään, mutta tuon ajan mittapuulla kuitenkin valtavan kokoinen. Kaisa Pietarintytär opastaa satavuotiaan kirkon historiaan. (Videon tekstitykset saa päälle ja pois ikonista klikkaamalla.)

Turun tuomiokirkko 1400-luvulla -videon tekstivastine löytyy tämän linkin takaa.

Piispa Hemming

Lyhyt animaatio piispa Hemmingistä, eräästä Suomen keskiajan mahtavimmista piispoista. Autuaan piispa Hemmingin pyhäinjäännöslipas on Turun tuomiokirkossa edelleen nähtävillä. (Videon tekstitykset saa päälle ja pois ikonista klikkaamalla.)

Piispa Hemming -videon tekstivastine löytyy tämän linkin takaa.