Vapaaehtoisena hoivakodeissa ja palvelutaloissa

Haluaisitko toimia ulkoilukaverina tai juttuseurana hoivakodissa tai palvelutalossa asuvalle vanhukselle? Onko mielessäsi toiminnallinen piiri, jonka vetäjäksi voisit ryhtyä? Otamme vastaan ideoita myös uudenlaisesta toiminnasta. Moni vanhus kaipaa seuraa ja piristystä päivään.

Hoivakodeissa tehtävän vapaaehtoistyön sisällöstä sovitaan jokaisen vapaaehtoisen kanssa erikseen. Vapaaehtoisena voit vierailla hoivakodissa tai palvelutalossa sinulle sopivalla aikataululla esimerkiksi kerran tai kaksi kuukaudessa. Etsimme tehtävään luotettavia, vanhusten kanssa viihtyviä, sitoutuneita ja myönteisen elämänasenteen omaavia vapaaehtoisia. Tehtävät ovat tavallisen ihmisen kokoisia ja tarjoamme vapaaehtoisille tukea ja koulutusta.

Etsimme mukaan myös tassutovereita keikkailemaan hoivakodeissa. Voit tulla mukaan koirasi kanssa ilahduttamaan vanhuksia. Koiran tulee olla hyväkäytöksinen, rauhallinen ja ihmisrakas. Tapaamiset tehdään aina sovitusti ja yhteistyössä hoivakodin kanssa.

Matka vapaaehtoiseksi alkaa tapaamisesta vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijän kanssa! 

Lauluryhmä Pilkahdus

Lauluryhmä Pilkahdus keikkailee vanhusten asumispalveluyksiköissä eri puolilla Turkua ja Kaarinaa noin kerran viikossa päiväsaikaan. Lauluharjoitukset pidetään Diakoniakeskuksessa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 15.

Ryhmään toivotetaan tervetulleeksi jokainen, joka pitää ryhmätoiminnasta, on valmis sitoutumaan toimintaan, tykkää laulamisesta tai soittamisesta ja viihtyy vanhusten parissa. Keikkailuissa on tärkeintä vuorovaikutus vanhusten kanssa sekä laulamisen ja soittamisen ilo!

Lisätietoja lauluryhmästä:

 • Ulla Mäenpää, puh. 040 3417 218, ulla.maenpaa@evl.fi
   

Saattohoidon vapaaehtoistoiminta

Kiinnostaisiko sinua toimia vapaaehtoisena kuolevan vanhuksen rinnalla?  Turun alueen ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisyksikköihin haetaan vapaaehtoisia saattohoidossa olevien asukkaiden tueksi. 

Hoitohenkilökunnalla ei ole useinkaan aikaa olla kuolevan vierellä niin paljon kuin haluaisivat. Vapaaehtoiset ovat kuolevan vanhuksen viimeisillä hetkillä kuuntelijoina ja läsnäolijoina. Saattohoidon vapaaehtoinen kunnioittaa kuolevan vakaumusta ja sitoutuu vaitioloon. Et ole tehtävässäsi yksin, vaan saat toimia osana saattohoidon vapaaehtoisten tukihenkilötiimiä. 

Tehtävä edellyttää saattohoidon vapaaehtoistoiminnan peruskurssin suorittamista ja sitoutumista tehtävään. Koulutukseen tulevat haastatellaan.  Vapaaehtoisena saat tehtävässä toiminnanohjausta ja vertaistukea.  On myös tärkeää, että vapaaehtoisen omassa elämässä ei ole meneillään kriisejä.

Lisätietoja saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta:

 • Ulla Mäenpää, puh. 040 341 7218, ulla.maenpaa@evl.fi
 • Taru Rajavaara, puh. 040 341 7551, taru.rajavaara@evl.fi

Koulutusta saattohoidon vapaaehtoisille

Tule mukaan Saava-hankkeen järjestämään saattohoidon vapaaehtoisten peruskoulutukseen. Koulutus koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja se on osallistujille ilmainen. Infotilaisuus Meri-Karinassa, Seiskarinkatu 35, 26.9.2023 klo 17-18.

Koulutuskerrat, syksy 2023:

 • to 16.11. klo 16:30-19:30
 • ti 21.11. klo 16:30-19:30
 • ti 28.11. klo 16:30-19:30
 • la 2.12. klo 10-15
   

Lisätiedot:

Kaksi koiraa istuu kivetyksellä.
Tassutoverit Manu ja Poju vierailevat säännöllisesti vanhusten luona.

Kysy lisää

vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Ulla Mäenpää on vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä.  Hänen päävastuualueenaan on koordinoida kaupungin hoivakodeissa tapahtuva vapaaehtoistoimintaa, saattohoidon tukihenkilötoimintaa ja Pilkahdus-lauluryhmän toimintaa.  Ulla tekee mielellään yhteistyötä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Hän on innostunut kokeilemaan ja kehittämään uutta yhteistyössä muiden kanssa.