Kirkkoherran tervehdys

Uusi vuosi 2021 on edessämme ikään kuin kirjoittamaton kirja. Moni kantaa vahvaa halua jättää mennyt koronavuosi taakseen ja odottaa tulevalta jotakin, joka antaa uskoa parempaan.

Emme aina ehkä osaa suhtautua aikaan oikealla tavalla. Tuntuu siltä, että ihmisellä on aina vaan loputon kiire, tunne siitä, että aika ei kerta kaikkiaan riitä.  Elämme vauhti- ja kiireyhteiskunnassa, jossa ei ole paljoakaan aikaa pysähtyä miettimään sanottua ja tehtyä. Kiire tarttuu ja samalla hämärtää elämän mittasuhteita. Ihmisestä tulee yhä enemmän tähän hetkeen ja itseensä keskittynyt nautinnonhakija.  Sanojen ja informaatiotulvan ajassa sisältö on katoamassa. On vain sanahelinää ja "small talkia", joka juuri ja juuri riittää päivittäiseen kommunikointiin. On helpompi omaksua tv-sarjojen arvomaailma kuin miettiä omaansa. Pinnallisuus on turvallisempaa. Ei tarvitse rasittaa itseään miettimällä sen syntyjä syviä. Usein tajuamme sanojen ”momentumin” liian myöhään.  Tosin ei ole vaikeaa asettua jälkiviisaana tuomaroimaan toisten elämää ja sitä, mitä olisi pitänyt sanoa ja tehdä. Ajasta kun löytyy läjäpäin väkeä, joka kantaa menneisyyden taakkaa sisimmässään asioista, jotka olisi pitänyt tehdä toisin ja sanoista, jotka olisi joko pitänyt jättää sanomatta tai sanoa, kun siihen vielä oli mahdollisuus.

Ihminen ei ehkä sittenkään hallinnoi aikaa. Eräänä päivänä tuo aika on lopussa kuin hiekka tiimalasissa. Ennen sitä on herättävä näkemään ajan merkitys. Aika on Jumalan lahjaa. Se on armon aikaa, Jeesuksen rakkauden kohtaamisen aikaa.  Tästä näkökulmasta aika saa uuden merkityksen. Tämä vuosi on sittenkin armon vuosi. Lahjaksi annettu. Kaikesta huolimatta uusien mahdollisuuksien ja alkujen aika.

Omalle seurakunnallemme se on myös 100 vuotisjuhlavuosi. Olet tervetullut mukaan. Siunattua ja armorikasta vuotta Sinulle!

Terveisin
Jouni Lehikoinen

 

KORONARAJOITUSTEN VAIKUTUS TOIMINTAAN 10.2.2021 ASTI

Jumalanpalvelus sunnuntaina 17.1. klo 10

YouTube-video

Jumalanpalveluksia ja muuta ohjelmaa löydät täältä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

seurakunta- ja viestintäsihteeri
Mikaelinseurakunta
YouTube-video