Tervetuloa Paattisten seurakuntaan!

Paattinen on Turun pohjoisosassa sijaitseva omaleimainen kaupunginosa. Se mainitaan asiakirjoissa ensimmäisen kerran vuonna 1359. Se oli oma kuntansa vuosina 1937-1973, jonka jälkeen se liittyi Turun kaupunkiin. Seurakuntana Paattinen on kuulunut Maarian seurakuntaan, ja vuodesta 1689 alkaen kappeliseurakuntana ja vuodesta 1937 itsenäisenä seurakuntana. Vuonna 1973 se liittyi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään sen kahdeksantena seurakuntana.

Paattislaiset kokevat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja  ihmiset tuntevat toisensa. Seurakuntakin haluaa tarjota yhteisön, josta voi löytää oman paikkansa, saada tukea ja kokea yhteyttä ihmisten välillä ja Jumalaan.

Pyhiinvaellus Paattinen - Rusko su 20.9.

Virsi 510: 2
Sinä, Jeesus, Mestari hiljainen,
et vaatimuksiin vie.
Tulet vastaan seuraasi pyytäen
ja itse olet tie.
Enkä leipää, laukkua, sauvaakaan
saa turvaksi matkalle.
Otan yhden askelen kerrallaan
ja pääsen perille.

Tervetuloa pyhiinvaeltamaan Paattisilta Ruskolle su 20.9. Aloitamme seurakuntapastori Menni Heikkisen toimittamalla Laavukirkolla Paattisten luontopolun laavulla klo 11, jonka jälkeen nautimme kirkkokahvit. Vaellus kulkee reittiä Paattistentie – Mäntysaarentie – Sattontie – Vahdontie – Vanhatie - Ruskon srk:n nuorisotila Pilttipubi, jossa nautimme soppaa ja kahvia. Myös ulkotarjoilu. Matkan pituus on 12 km ja Menni Heikkinen toimii oppaana. Kävellä saa omaan tahtiin, yksin tai ryhmässä. Lopuksi mahdollisuus hiljentyä Waltteri Hämäläisen pitämään loppuhartauteen Ruskon kirkossa, jonne on matkaa 1,3 km. Arvioimme tapahtuman olevan loppu noin klo 16.30.

 

Kävelijä kävelee sillan alla tunnelia pitkin rinkka selässään.

 

Osallistua saa halutessaan myös pyörällä tai ratsastaen. Huoltoauto mukana, josta vettä, ensiaputarvikkeita ja kotiinkuljetus keskeyttäville kävelijöille. Mukaan kannattaa silti varata ainakin oma juomapullo ja kännykkä sekä välipalaa. Myös kuljetus kävelijöille Ruskolta Paattisille ennen ja jälkeen vaelluksen järjestyy huoltoautolla. Ilmoittautuminen pyhiinvaellukseen ja lisätiedot menni.heikkinen@evl.fi tai 0403417637, 16.9. mennessä. Ilmoita samalla mahdollinen erityisruokavalio tai allergia, miten vaellat ja tieto siitä, tarvitsetko kuljetuksen ennen tai jälkeen vaelluksen. Tapahtuma on maksuton. Kuljetus lähtee Ruskon kirkolta klo 10.30, laavun läheisyydessä ollaan vastassa ohjaamassa vaeltajia laavulle. Takaisinkuljetus kävelijöille joustavasti, kun tapahtuma on päättynyt. Jokainen vastaa omasta vakuutuksestaan.

Järjestää: Paattisten ja Ruskon srk

Yhteisvastuukeräys

Voit osallistua yhteisvastuukeräykseen MobilePay-siirrolla. Rahat ohjautuvat Paattisten seurakunnan yhteisvastuutilille. 

Mainitse viite 301602 ja MobilePay numero 64462 ja lahjoitustunnus 1014. 

Kiitos lahjoituksesta. 

Siirtyy yhteisvastuukeräyksen lahjoitussivulle.

Ota yhteyttä

seurakuntapastori, seurakuntasihteeri
Paattisten seurakunta
YouTube-video

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Paattisten kirkko

Paattisten seurakuntatalo