Jumalanpalvelukset ja hartaudet

Jumalanpalvelus on Jumalan kansan juhla. Se kokoaa meidät yhteen. Jumalan kasvojen edessä voimme levätä, iloita ja koota voimaa arkeen. Katso tilaisuuksien tarkat ajat tällä sivulla alempana olevasta tapahtumakalenterista.

Säännölliset jumalanpalvelukset Tuomiokirkossa

Turun tuomiokirkossa järjestetään viikottain runsaasti messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia. Ehtoollisleipä on aina gluteenitonta, alkoholitonta viiniä saa pyydettäessä. Sanan äärelle voi kokoontua seuraavina aikoina.

  • Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10
  • Maanantaisin klo 17.30 (lokakuusta 2020 alkaen)
  • Keskiviikkoisin klo 8
  • Torstaisin klo 12
  • Lauantaisin klo 18 (alkoholiton viini)

Tuomiokirkon sunnuntain klo 10 jumalanpalveluksia voit katsoa suorana netissä osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

Lisäksi kirkossa järjestetään erilaisia teemallisia jumalanpalveluksia, esimerkiksi Taizé-messuja tai lastenkirkkoja. Tarkista ajat tapahtumakalenterista sivun alalaidassa.

Hartauksia, rukoushetkiä ja muita kieliä

Viikkomessujen lisäksi Tuomiokirkossa on myös monia muita jumalanpalveluselämään kuuluvia tilaisuuksia. Syys- ja kevätkaudella on mahdollista piipahtaa arki-illan rukoushetkessä tai vaikkapa ranskankielisessä vesperissä. Kirkkoon voi tulla myös hiljentymään ihan vain itsekseen.

Arki-iltaisin rukoillaan

Arki-illan rukoushetki pitää sisällään rukousta, virsiä, Raamatun lukua ja hiljaista mietiskelyä. Tärkeä osa rukoushetkeä on myös yhteisten asioiden ja kirkkoon jätettyjen esirukouspyyntöjen puolesta rukoileminen.

Rukoushetkien pitäjät ovat vapaaehtoisia seurakuntalaisia. Tähän joukkoon mahtuu lisää väkeä! Seurakunnan yhteyshenkilönä toimii pastori Mika Mäntyranta, mika.mantyranta@evl.fi.

Huom! Arki-illan rukoushetket palaavat ohjelmistoon näillä näkymin lokakuussa 2020.

Ranskankielinen vesper

Joka toinen viikko voi hiljentyä vesperissä myös ranskan kielellä.

En célébrant les vêpres nous pouvons nous unir aux richesses de l’ Église indivise car elles sont de notre propriété commune.

Muita kieliä

Turun tuomiokirkko on myös Turun ruotsinkielisen seurakunnan, Åbo svenska församlingenin, pääkirkko. Kirkossa toimii myös Turku Cathedral International Congregation. Löydät molemmista lisätietoa niiden omilta sivuilta. Tuomiokirkossa on säännöllisesti jumalanpalveluksia myös saksaksi sekä viittomakielellä.

Siirry Åbo svenska församlingenin sivuille tästä linkistä

More information about Turku Cathedral International Congregation through this link

Tuomiokirkon valkoinen ja kultakoristeinen alttarirakennelma, jossa Jeesus keskellä opetuslapset jaloissaan.

Jumalanpalveluksista vastaa